reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Cześć dziewczynki :-)
Ja tak na chwilę wpadłam tylko bo mam zarządziłam od wczoraj generalne porządki w domciu.
Włącznie z przemeblowaniami małymi ale jednak:-D
Jutro męża pogonię do skręcania łóżeczka :tak:
mam jeszcze masę rzeczy do zrobienia i puki co mega syf w domu,ale się jakoś z tym uporam :-p
Kto wie może po takich wysilkach młody zechce niebawem wyjść :tak:

reklama
CZeść dziewczyny u mnie 3 prania juz poszly w ruch polowa co wyschla poprasowana nawet , jescze z 2 prania zostaly ale to tych wiekszych ciuszkow. Co do płci bo czytałam że poruszony był temat ja tak jak chciałam z mężem jest chłopak :) więc jestem bardzo szczęśliwa, ale to nie znaczy że jakby była dziewczynka to bym była zła , też bym się bardzo cieszyła :D
Żabka26 u mnie w domu też zmora z zatokami mjego męża dopadły , ale polecam smarowanie okolic zatok amolem chyba nie szkodliwe w ciąży .

A mi tylko 3 osoby wywróżyły Dziewczynkę, bo za ładnie wyglądam. Więc jak Ktosiek okaże się jednak Ktosiową to będzie zaskoczenie:-D
Ja u mojej szylki nie mam trocin - mam brykiet - mniej wypada z klatki i moim zdaniem lepiej się sprawdza. Szyle kochają kąpiele w piasku - więc jak się jej nasypie świeży to jest szał ciał i wszystkie meble dookoła szare. Faktycznie w nocy hałasują, ale np. ani mi ani Mężowi (jak jeszcze za czasów narzeczeństwa spaliśmy z nimi w pokoju) to nie przeszkadzało - kwestia przyzwyczajenia.
Szynszyle nie śmierdzą, są milusie w dotyku i kochane. Robią kupki - małe bobki, ale koło każdego zwierzęcia trzeba sprzątać. Jeśli Twoja córeczka no i nie oszukujmy się - Wy też od początku będziecie brać szylkę na ręce to będzie oswojona i będzie Was cieszyć :-D Niby z założenia to płochliwie zwierzęta - mi się wydaje, że zależy od podejścia właściciela. A nie myśleliście może o Kocie? :tak: ( teraz to poleciałam, co:-)) U nas maine coon - prezent ślubny to był strzał w 10!!!!!!!!!!!!! I nawet mój mąż najpierw był anty, ale kaprys go kupił już pierwszego dnia. Moim zdaniem jest to najbardziej oddany, zaangażowany, kochany zwierzak:-) I szczerze? Wymaga mniej pracy wokół siebie niż szynszyla, mniej brudzi, a w nocy zamiast hałasować - mruczy uspiajac wszystkich dookoła :-)
A i zapomniałam - fretkę też miałam, ale nie polecam, bo nie wiem co by się robiło i tak nieprzyjemnie pachniała, choć szczerze - była cudna, mądra i zabawna ;-) A to tak ku przestrodze Frotki - YouTube

Ja miałam w PL dwa szynszyle. Były przekochane. :) Zawsze pod wieczór, zakładałam im smycze z szelkami i szłam na spacer. :) A w UK? To po urodzeniu, piesek przybedzie pod choinke dla naszego dzidziusia.

A my z mężem obstawiamy co będzie. Chłopiec albo dziewczynka. :) Obstawiam chłopca!!!

Witam Panie!!!

Weekend spędzam u rodziców więc obiad mam z głowy. Moja córa zdobyła dziś kolejny medal i dyplom, biegi były a nagrody dla wszystkich dzieci.
Mam pytanie: jak jest u Was w szpitalach z goleniem tam na dole i lewatywą? dalej się to robi czy już nie? bo mnie przerażają takie rzeczy. Pierwszą córkę rodziłam nie w Polsce i tam nikt mi nic nie robił.

Carla. nie radzę kupować dla córki Ferbiego, dosyć że cholernie drogie to i beznadziejne. Kuzyni mojej córki mają i już narzekają i chowają go po kątach. Dziwna ta zabawka, ciężko ją uciszyć i włącza się na każdym kroku. A i pobawić się nią nie ma jak.
aganea o tak Greya to się chłonie, ciężko mi było go na półkę odkładać i żal mi było jak się skończył :-(
Iguana30 matko 10 pączków!!!! a są z bitą śmietaną w Biedronce? nie wiedziałam. A jak nagetsy robisz? bo moja uwielbia te z Mc. donald's. Ja przy pierwszej ciąży miałam duży i spiczasty brzuch i urodziłam dziewczynkę, teraz też taki mam i też ma być dziewczynka :-)
novaspace moja córka to dwa w jednym :-) uwielbia się stroić jak to dziewczynka, ale z drugiej strony to uwielbia biegać, chodzic po płotach i drzewach i gra w piłkę jak niejeden chłopak :-)
persefona może faktycznie te objawy coś zapowiadają, ale może tak być, że to na razie wczesne zapowiedzi, a rozwój nastąpi dopiero za jakiś czas. Trzymaj się i dawaj znać co i jak!!!

Kapitoshka szynszyle bardziej mi przypiminają królika/wiewiórke bez ogona niż szczura czy mysz więc pewnie bym się nie brzydziła. Ja nie pałam miłością do zwierząt, napewno bym nie całowała, przytulała co najważej głąskała. A Twój szynszylek słodki.
Tosieńka oj co kot to nie. Mój M nie lubi kotów. Mi by rybki wystarczyły,ale już raz mieliśmy i Ala płakała, że nie można przytulać. Ala napewno by chciała szynszyla brać na ręce, głaskała by go. Ona uwielbia pluszaki a jakby miała żywego to szął ciał:D
Aniula gratulacje dla córci. Fajnie, że mogłaś odpocząć i obiad miałam podany.

Ja właśnie zakończyłam sprzątanie. Zaraz wykąpie Aluśke, dam kolacje, leki i mam nadzieje, że padnie przed 20, żebym mogła The Voice w spokoju obejrzeć.
Miłego wieczoru dziewczyny!

aniula99 u mnie golenie i lewatywa tylko na życzenie rodzącej. Ja będę chciała lewatywę, bo będę się czuła bezpieczniej. Gadałam o tym z moją położną i powiedziała, że czopki nigdy tak dobrze nie oczyszczą i ona radzi zrobić lewatywę, bo nie dość, że będę się czuła swobodniej nie bojąc się, że w trakcie parcia wyjdzie też niespodzianka, to lewatywa często pomaga w akcji porodowej. Co do golenia, to wciąż się zastanawiam, ale chyba nie będę chciała, bo ostatnio wprawdzie nie jestem w stanie ogolić się sama, ale goli mnie tam D i dajemy radę, wiec jak zacznę rodzić, to też go poproszę.

reklama
Antiope - jesli zdarzy sie tak ze bede miec sn tez bede chciala lewatywe, a ogolic sie ogole sama na "czuja" bo w sumie najwazniejsze jest miejsce tam gdzie sie ewentualnie nacina krocze.

Lewatywa - to jest wlew plynu do odbytu celem oczyszczenia jelit. wiec trzeba to robic blisko wc :p

Do góry