reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Co do płci to w pierwszej ciąży marzyłam o chłopcu. A jak dowiedziałam się,że będzie córcia to aż się popłakałam. Byłam rozczarowana. Ale jak się urodziła to zakochałam sie ponad życie w niej. Jest cudowna! Ale ma nature chłopaczycy. Uwielbia wspinaczki,parki linowe,chodzenie po drzewach,reperowanie,skręcanie itp. Ona skręcała z tatą łóżeczko dla Filipa. Jak mówie pomóż mi w kuchni to mówi,ze nudy. Ale zakochana w tacie do szaleństwa. Tatuś najważniejszy, a M w Ali. Jak dowiedziałam się,że teraz będzie chłopak to ja byłam bardzo szczęśliwa, M chciał drugą córke. Moje marzenie o synku się wkońcu spełni. Mam nadzieje,że nie będe go faworyzowac.
Co do faworyzowania to u mojej szwagierki jest tak,że starszy syn zawsze wychuchany,a jak się urodził młodszy to nagle został odstawiony. W konsekwencji stał się aroganckim,nieznośnym 5latkiem. Nienawidzi brata,na każdym kroku go bije,zaczepia.

reklama
Ja byłam u lekarza. Mam zapalenie gardła. Dostałam leki homeopatyczne,ale nie wróże sobie szybkiego powrotu do zdrowia bo leki takie na mnie nie działają. Jak nie przejdzie do pon to pójde po coś innego. Najgorszy jest kaszel bo powoduje skurcze i mam wrazenie,ze Filip główką schodzi coraz niżej bo spojenie mi siada i boje sie,ze wczesniej urodze.

Szczęściara czyżbyś na porodowce juz byla?
Iguana myslalam,ze po wczorajszym szalenstwie wylądujesz na porodowce,a Ty dzielnie sie trzymasz.
Zabka dużo zdrówka.
Villa przystopuj z tymi oknami Kobieto!

Agnieszkaala polecam na ból gardła tantum verde :)

no ja jestem w córce po uszy zakochana... najgorsze właśnie jak po porodzie pierwsze dziecko zostaje odsunięte na bok...
u mojej szwagierki też wszyscy się jej synkiem zachwycaja a córka poszla na bok przez co zrobiła sie w ciagu 3 miesiecy okropna !! próbuje zwrócić na siebie swoja uwage ... przykre to jest... wiadomo ze niemowle bedzie zajmowac wiecej czasu ale ja mam zamiar córe angażować we wszystko aby mi pomagała aby nie czuła sie odrzucona

Villandra że masz moc na mycie okien, ja mam lenia i powiesiłam tylko pranie, zaraz wróci mąż i będzie obiad gotował, później mieszkanie ma posprzątać.
Imię teściowej... yyy nie dziwię się że łatwo nie miała :/ Ale Elena mnie się podoba, podobnie jak Inga. Zresztą dla dziewczyn jest dużo fajnych imion, za to dla chłopca żadne mi nie odpowiada...
Agnieszkaala nienawiść wśród rodzeństwa jest straszna, a to moim zdaniem zawsze wina rodzicow. Oby moje dzieci kochały się jak ja z moją siostrą :)
A na kaszel to może inhalacje z soli fizjologicznej byś robiła? O ile masz inhalator.
Dżaga ja też mam taki zamiar, poza tym żeby Nela nie czuła się gorsza od brata to dostanie od niego wymarzoną lalkę :)

Dżaga ja też mam plan angażować Ale w opiece nad bratem, ale niewiem czy będzie chciała bo jak stwierdziła chłopcy śmierdzą i są brzydcy:o
mam nadzieje,że starszaki nie będą przechodziły buntu i my jakorodzice będziemy potrafili sprawiedliwie i równo traktować wszystkie dzieci. Bez faworyzowania,odrzucania.

Agnieszkaala my na zwierzę się nie skusimy, bo Nela chce konia mieć w pokoju :) Lalka syrenka marzy jej się od dawna, więc taką też dostanie.
Dżaga my nie mamy problemu, bo Nela sama powiedziała co by chciala. Chociaż dziś rano przylazła i mowi do mnie "od Tomka chcę lalkę i ferbie, takie zwierzątko". Hehe żeby to jeszcze tańsze było, a cena mnie powala.

Carla jestem pewna, że nasi synowie wyrosną na świetnych facetów.

Rajani można się spierać, czy ojciec jest bardziej potrzebny synowi, czy córce i wydaje mi się, że to nie ma znaczenia, bo potrzebny jest tak samo, choć w inny sposób. Nie znaczy to jednak, że samotna matka nie może wychować wartościowego człowieka. Znam wiele przypadków facetów, których wychowywały tylko matki i są wspaniałymi mężczyznami, czasami nawet fajniejszymi, niż ci wychowywani z ojcami, bo lepiej rozumieją i bardziej szanują kobiety. Wierzę, że i w Twoim przypadku tak będzie. Poza tym uważam, że po tym co pisałaś o A, on nie byłby zbyt dobrym przykładem dla Adasia, więc może to lepiej, że to Ty nauczysz swojego synka podejścia do kobiet.

Villandra normalnie ręce przy tych facetach opadają. Mój na szczęście coś robi. Wczoraj też pracował. Tak cichutko, żeby nie zapeszyć, to powiem, że myślę, że jest szansa, że skończy z gładziami do końca tygodnia.

Elena brzmi pięknie, a Ekspedyta…no cóż, ja bym tak dziecka nie nazwała, ale różne są gusta.

reklama
O widze ze myslimy wszystkie tak samo, jakis prezencik od rodzenstwa...Ewentualnie czytalysmy ten sam artykuł w jakiejs gazecie. Moj syneczek na szczescie zakochany jest w hero factorach wiec nie mam problemu z zakupem:tak: A słyszalyscie tez o tym ze kiedy wrocicie do domu powinnyscie oddac noworodka ojcu a same spedzic czas ze starszym dzieckiem....czasem warto cos, gdzies poczytac:-D

Do góry