reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Też chciałam robić prezenty "od rodzeństwa" ale Rafał jest jeszcze rozgarnięty p d tym względem - ma etap, że zadowala się najprostszymi rzeczami, a nową zabawką to się zajmie przez minutę i rzuci w kąt, więc chyba jednak sobie odpuścimy. Nie wiem też na ile uda mi się go zaangażować w pomoc przy maluchu, ale mam nadzieję, że uda mi się przede wszystkim znajdywać czas tylko dla Rafała.

A w temacie prezentów.... ;-)
Dzieciowo mi! | Top lista prezentów zakazanych

reklama
hey Dziewczyny:)
ale nadrukowalyscie od wczoraj:p:p

persefona ja Greya to pozarlam dosłownie :p mój się smial ze nasze dziecko to za sprawa tych książek poczelismy :D:D:D:
Rajani może poznasz jakiegoś wartościowego faceta i nie będziesz sama wychowywać

a ja dziś po lekarzu i wiecie ze kolejna wizyte mam dopiero 10.10, az zdziwiona jestem, myslalam ze pojde gdzies ok 1.10 skoro termin na 12.10. ale powiedział ze wsjo oki i nie ma takiej potrzeby

MATKOOOOOOOOOOO ALE NASKROBAŁYŚCIE:szok::szok::szok::szok:

Dobra ja troche sie pobyczyłam pózniej skoczyłam z nika na spacer przy okazji zachaczyłam biedronke i kupiłam sobie UWAGA 10 pączków z bita smietaną:zawstydzona/y: 4 zjadłam wracając po czym wziełam sie za obiadek dzis ziemniaczki z gołabkami dzieci moje zażyczyły sobie nagetsy wiec na biegu musiałam robic , niedawno wyszła od nas bratowa przyszła sie wyżalić na mojego brata furiata współczuje jej troche bo mój kochany braciszek potrafi świetego z równowagi wyprowadzic i wcale sie dziewczynie nie dziwie że czasami ma go dośc, ale temu pachołkowi nie da rady nic wytłumaczyc a ja sie wole nie wtrącać żeby pózniej nie usłyszec ze mam sie nie wpier..... teraz ide troszke poleżec bo mi cos pykło w biodrze i chodze jak kaleka:-(

Agnieszkaala co do prezentów się nie wypowiem, bo to nasze pierwsze dziecko (i myślimy, że jedyne, ale może nam się zmieni). Nie wiem skąd u Was pomysł na szynszylę, ale popieram :) Ja to miałam chyba wszystkie zwierzątka w domu - koty, psa, rybki, chomiki, myszy, 4zółwie (z którymi spałam w łóżku:-)) i właśnie szynszyle - swojego czasu to az 4 - miałam parkę i mi się rozmnożyły ;-);-) Teraz mamy jedna szylkę i jest cudna - oswojona, sama wchodzi na rękę - no superowa jest :-D
Napiszcie jeszcze którym terminem się sugerujecie - z OM czy USG, bo mnie to strasznie ciekawi... Jak lepiej?
Kiedyś chciałam mieć córkę, ale mam chrześniaka 4letniego i jest bombowy - w ogóle to taka mała kopia mojego brata - jotka w jotka,te miny, gesty i zachowanie :-D Dlatego wiem że i córy i synowie są świetni - kto będzie to będzie:-) No i zostało mi jakieś 3 tygodnie do poznania płci, więc dam radę... choć nie powiem - kusi, ale chcemy być konsekwentni - a teraz to bardziej Mąż mnie przy tym trzyma:tak:

hey laski!
No to ja mam termin CC na 7-mego października :-). 6-tego wieczorem mam się zameldować już w szpitalu.
Na dzisiejszym KTG skurcze o sile ok. 50 jednostek (ale ja ich nie czułam:-p), szyjka bardzo krótka ale trzyma.. więc może wytrzymamy do tego terminu;-).
To jak wyglądamy z terminami cesarek w październiku? która w kolejności jestem?:-p

Jesli chodzi o płeć dziecka to ja od początku nastawiona byłam na chłopczyka, lekarz już w 13 tygodniu podał mi na 80% płeć i bardzo go chciałam. A mojego męża to wielkie marzenie, jest amatorem sportów wodnych zimowych, gra w regionalnej lidze w piłkę nożną i marzył by z synem to wszystko robić. Wiadomo, nie dyskryminujemy dziewczynek ale szanse marne że będzie chciała kopać z nim piłkę :D
Jeszcze się Vivi nie urodziła a on mi o synku mówi :szok: Moja mam twierdzi że jak zobaczy pierwszy raz małą, i zakocha się od pierwszego wejrzenia to mu się chłopca troszkę odechce :)

Dziś mąż przywiózł mój orbitrek na którym będę(może) po połogu ćwiczyć o ile będą chęci i czas, i weszłam nawet na pare minut pośmigać, myślę: może coś przyspieszę ale nawet to na Vivien nie działa, nawet malutkiego ukłucia nie poczułam :-D Choćbym stanęła na głowie, wyjdzie se kiedy będzie chciała

tosienka u mnie wg OM wypada dzisiaj jednak, bo sprawdziłam, chodziło mi po głowie 22 ale nie, mam zapis przed usg termin porodu wg. OM 20.09.2013 ... a wg, usg 02.10 i chyba ten jest bardziej prawdopodobny , Jeszcze nadzieja że w poniedziałek lekarka coś powie optymistycznego...

A jutro zaczyna się u nas Oktoberfest, i chyba się wybiorę :-) Mimo że w tym roku piwa się nie napije...

Ostatnia edycja:
Carla moja tez poprosila o furby, ale ze jest to drogie dostala prikaz, ze ma sobie "zarobic". I latala po babciach, dziadkach, ciociach i u nas i pomagala w czym mogla w zamian za "pieniazek". Chyba ze 3 miesiace jej to zajelo - uskladala, kupilismy :) Zabawka jest mocno ukochana.

Teraz dostanie albo kase sklepowa, bo uwielbia sie bawic w sklep albo jakis duzy zestaw play doh, bo bardzo lubi.

Dzisiaj przemeblowalismy sypialnie, powiesilismy polki, zmontowalismy lozeczko - pracowity dzien. Ale sypialnia sie jakas bardziej przytulna zrobila.

Tez bym chciala znac termin juz :) W poniedzialek pierwsze KTG - zobaczymy co bedzie.

Jesli chodzi o termin, to ja z usg - nie mam pojecia kiedy mialam okres ;)

Rajani jeszcze na pewno kogos fajnego poznasz. Moj eks jak go zostawilam mowil, ze nigdy nikogo nie znajde, bo nikt nie bedzie chcial laski z dzieckiem. Coz, mylil sie - moj maz jest kochany, z Sara sie juz zasymilowal zupelnie, juz ledwie pamietamy, ze jestesmy "posklejana" rodzina. W zasadzie niczym sie nie roznimy od normalnych ;) I Ty tez na pewno kogos poznasz!!!

A tak w ogole to na zycie domowe nie moge narzekac - mąż dzielnie urządza wszystko, składa, maluje, przesuwa, a przy okazji nie widzi problemu zeby np. rozpakowac zmywarke, chociaz to ja nie pracuje i powinnam to robic. I staram sie jednak robic wiekszosc prac domowych, ale wszelka pomoc jest mile widziana. Dzisiaj mi nawet auto zreanimowal bez utyskiwan - zostawilam jakies swiatelko i akumulator padl - slubny musial swoje auto podlaczyc i podratowac moje :) A nawet nie rzucil zadnej uwagi o kobietach i samochodach, nie wierze ;););)

reklama
Co do płci to miałam nadzieję od początku, że będzie chłopak. Wiedziałam, że Robert chce syna ;) I choć nie chciał poznać płci przed porodem, to ja nie wytrzymałam i jak była już taka możliwość to zapytałam lekarza co to tam nam wyszło ;) No i jest - chłopak :) I jak już wiedziałam, to zgodnie z życzeniem Roberta, nie mówiłam mu jaka płeć... przez jakieś 2 dni :p Wymusił w końcu ze mnie tą wiadomość. I jaki dumny, prężył się jak paw :D Córa będzie następna :)

A co do terminów, to ja mam teraz zbliżone i z OM i USG. Nie wiem, czy z OM powinnam brać pod uwagę w ogóle, bo u mnie to ciąża wyszła po jednym cyklu po poronieniu, więc nawet nie wiem, czy ten cykl był "normalny". Z OM mam na 29.10. Na pierwszym USG termin wyszedł na 7.11, potem na którymś z kolei wyszło idealnie 29.10, a 3 tyg temu wyszło, że 27.10. Czyli mniej więcej to samo i wtedy dopiero spodziewam się naszego maleństwa na świecie :)

Do góry