reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

hey Dziewczyny:)
ja dopiero teraz bo zuzel ogladalam:p takie eocje były ze smali się ze zaraz urodze (notabene-nie obraziłabym się ;)

Iguana w takim razie kciuki zacisniete &&&&&

Jeżeli chodzi o torbe to na szczęście w moim szpitalu, ciuszki, pieluszki i kosmetyki dla dzieciaczkow zapewnia szpital. trzeba zabrać tylko cos na wyjście. ale to w moim przypadku doniesie już tatuś:)

generalnie wlasnie dopadla mnie zgaga wiec mecze się trochę....ale w sumie jak pomysle ze już niedługo nadejdzie TEN dzień to zaczynam mieć już ja gdzies ;):p:p

również witam nowe mamusie :)

oki Dziewczyny mykam i zycze spokojnej i PRZESPANEJ nocki:*

reklama
Rajani u mnie podobnie wielka podrózna torba a tyle rzeczy wymagaja do szpitala ze az w szoku bylam ... jeszcze niespełna 3 lata temu jak jechalam rodzic do tego szpitala mialam prawie pustą torbe teraz wymagają dosłownie wszystkiego od podkładów na łóżko po gaziki do pępuszka dla dziecka paranoja jakas. W sumie Zosi ubranka spakowałam w taką maluska plastikową walizeczke rożek wsadziłam do siebie do torby ale na cholere dla noworodka 4 reczniki frote i 10 pieluch tetrowych tego nie rozkminiam..

Ooooo rety jak milo ze dzis wszystkie dlugo moga pospac:-):-):-)
Witam nowe kolezanki.
Ja niestety wstac wczesnie musiałam ale to dlatego ze meza nie ma i młodego musiałam odprowadzic do szkoly. Czytam i smieje sie sama do siebie:-D Ja tez wczoraj zaliczyłam okrutna zgage...reni pomoglo na chwilke, ale dzieki niej usnełam. Obudziłam sie o 1 i dawaj do wc na kolana:wściekła/y: masakra....wypiłam pół kubka goracego mleka i przeszło. Zasnelam pewnie po jakiejs godzinie....Ale usnełam. Bylam tak padnieta ze nawet budzik mnie nie obudził na szczescie maz czuwał i zadzwonił zeby nas obudzic.
villandra8 no wlasnie ty masz zdrowe podejscie do sprawy a ja głupiutkanie....Ale masz racje w tylku ich mam.....
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujace.....

Hej mamusie
smilie1.gif

Ja juz wyszykowana praktycznie jestem czekam az mi włosy wyschna i musze łózko pościelic bo mam rozgrzebane
smilie5.gif
konsultacja dopiero na 13 ale około 12 musze wyjsc z domu zeby na spokojnie dojechac i odstac swoje w rejestracji po karte:/

Jak tylko wróce napisze wam ci i jak:)

A co tu taka cisza? Na porodówke pojechałyscie czy jeszcze śpicie?

hej hej i ja się witam.
Wiecie co ... zaczynam puchnąć, na twarzy, nos mi się szerszy robi no i nogi jak balony ... a to był pierwszy objaw zbliżającego się porodu z Amelką, którą rodziłam 10 dni przed terminem ... aż zaczynam się bać bo nawet koszulki nocnej do szpitala nie mam :/
dzisiaj na 13:30 mam wizyte ! ciekawe co tez mi powie ...

Dziewczyny wielkie kciuki za Wasze wizyty, bo dziś dużo wizytujących &&&&&&&&&&&&&&&&

Ja dziś miałam piękną noc :-) cała przespana :-)

Hej dziewczynki. Właśnie wróciłam do domu. Rano byłam jeszcze na państwowym usg. Normalnie porażka. Nawet nie mogli mi podać ile mały waży, bo im się w aparacie do usg ta funkcja zepsuła. No ale to co mogli stwierdzić, to wszystko ok.

Agnes_19_09 witaj.

Iguana trzymam kciuki za dzisiejszą konsultację

Współczuję samopoczucia.
Ja do szpitala muszę mieć dwie walizki, jedną dla mnie, a drugą dla małego, bo w jednej zwyczajnie się nie mieszczę kiedy pakuję to co jest na szpitalnej liście…

madziarena powodzenia na wizycie.

Witam się i ja :)

Mnie jak na złość obudził telefon, a tak dobrze mi się spało. W nocy ani razu nie wstawałam, zgaga przed zaśnięciem jakoś szybko minęła, więc nie mam na co narzekać :) Śniło mi się tylko, że zapomniałam o jutrzejszej wizycie u lekarza, a potem jechałam na nią rowerem i to przez jakieś pola i lasy :D Co w tej głowie mi siedzi :laugh2:

Jak tak czytam o tym pakowaniu do szpitala, to widzę, że co szpital to inaczej i u mnie nie jest w sumie tak źle. Też całą masę wszystkiego nawymieniali, ale np. kosmetyki dla dziecka sami zapewniają, żadnych pieluch tetrowych nie chcą, tylko ubranka, kocyk, pampersy i chusteczki nawilżane tak naprawdę. Za to dla mamusi milion dziwnych rzeczy, np jednorazowa bielizna. Ciekawe czy jakąś znajdę na swój wielki tyłek :-D

Zabieram się do porządkowania ubranek, które mi wczoraj mama dowiozła. Jakoś wszystko takie duże mi się wydaje, jak pomyślę, że moja kruszynka nieco ponad 2 kg waży teraz. Ale jeszcze urośnie do 29 października :) Chociaż jak będzie taki szybki jak tatuś to może i 2 tygodnie wcześniej się urodzić. A niby chłopaki zwykle "wychodzą" po terminie ;)

cześć Mamuśki :-)

widzę że w weekend żadna się nie rozpakowała ;-)

witam nowe Koleżanki

ja dzisiaj miałam fatalną noc spałam może z 4 godziny i po wszystkim a jeszcze taka pogoda beznadziejna i nic się nie chce...
bolą plecy, młoda gdzieś pod żebra nogi wciska więc generalnie kiepskie samooczucie

madziarena- wytrzymaj jeszcze trochę z tym porodem :-D

trzymam kciuki za wszystkie wizytujące, ja też dziś na 16 do lekarza więc wieczorem zajrzę i poczytam jak wasze wizyty :-)
udanego dnia mimo paskudnej pogody bo dzisiaj chyba wszędzie tak brzydko ;-)

reklama
Noc przemeczona - Standardzik 2x wc i strasznie sie wiercilam z boku na bok stekajac przy tym :/ uehhh a zawsze rano jak sie budzilam Adas juz harce prowadzil w brzuchu a dzis cisza :o sie wystraszylam, wstalam i zasadzilam mu porcje slodkosci, zjadlam wafelka i odrazu sniadanie i ozyl.... Byle do srody do wizyty i bedzie wiadomo co dalej ale ja juz jestem niespokojna, mam wrazenie, ze juz bedzie chcial wyjsc, bo od wczoraj boli mnie jak na @... jeszcze to ze maly sie uspokaja (a tak jest przed porodem^^) nie ma to jak sie nie stresowac. No ale byle do srody, ew. w srode cos czuje ktg pierwsze bede miala zrobione i moze jeszcze urodze przed urlopem mojej dr ;p

o to co w domu jest do przygotowania to jestem spokojna bo juz NIC. Czekam tylko na wizytowke z imieniem synka by powiesic ladnie nad lozeczkiem i na majtki poporodowe dla mnie ^^ a no i musze apteke jakas zaliczyc ale to w srode pewnie.

I do fotografa moze podejde bo chcialabym jedno piekne zdjecie z brzuszkiem na pamiatke tego okresu :)

Do góry