reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

A ja wczoraj Die wysłałam zaproszenie to pewnie niedługo i Was tam odnajdę :-D
Dziewczyny fakt - fajnie byłoby być już po porodzie, ale niestety ta "przyjemność" przed nami - a nóż widelec będzie oki, szybko i prawie bezboleśnie :-)
Ja mam mieć cc i tylko czasami dopadają mnie myśli typu "a co jak się wykrwawię, stracę przytomność, albo nie obudzę się po narkozie(jeszcze nie wiem jak będą mnie znieczulać)"? Nawet płci Dzidziusia nie poznam... Bólem po na razie się nie martwię - jak szłam do szpitala na operację to bałam się samego pobytu, jak już tam byłam to zaczęłam myśleć, że kurcze mogę się nie obudzić na stole, a jak już mnie wieźli na operację to zaczęłam myśleć, że pewnie jak się obudzę to będzie boleć - jak widać na zapas się nie martwię, dziwne to moje podejście:-)
Z nowinek to w końcu dodzwoniłam się na onkologię Gliwicką i dowiedziałam się, że jak odstawię EUTHYROX to nie mogę karmić - co ma jedno do drugiego?! Poza tym mam przyjechać w któryś wtorek po porodzie jak będę się dobrze czuć i wtedy wyznaczą mi termin leczenia - już nie mogę się doczekać:-( I tak jak któraś z Was pisała - święta, to taki magiczny czas i choćby waliło się i paliło to muszę być z Ktośkiem, wiec możliwe że leczenie mi się odwlecze po nowym roku...
Iguana to ja chętnie nazbieram Ci grzybków, Ty je zaprawisz a później razem je skonsumujemy :-D
A jak pytają się mnie jak Ty z tym brzuchem zbierasz grzyby to mówię: "No jak? Na żabę!!!" (I pokazuję jak pięknie się prezentuję w pełnym rozkroku:happy2:)
Aganea - mam nadzieje, ze pomoże - dużo mleka, a smak albo truskawki, albo kawy :)

reklama
Dzień doberek :-)
Ale angielska pogoda dzisiaj u nas - mgła jak mleko; lubię to ;-) Pogoda w sam raz na grzyby, ale ja się już nie odważę - w tym roku ta przyjemność jedynie dla M zostaje... A w ubiegłym roku to chodziliśmy całą rodzinką - najmłodszy w chuście ;-)

aniula bidulko, mam nadzieję, że ból jednak odpuścił. Nawet się nie domyślam, jak się musisz męczyć :-(

Iguana a gońże ten katar. A kysz, kysz!

Paulinek super, że mały już po zabiegu i jest ok.

Ja dziś idę kończyć porządek w szafie, a po południu ma przyjechać moja mama, to sobie myślę, że jak się dobrze uwinę, to wyciągniemy ubranka dla maluszka :-)
O porodzie nie myślę więcej, niż za pierwszym razem na tym etapie - żeby zdążyć w porę i tyle. Reszta, co ma być to będzie :happy2: A że za pierwszym razem było bardzo dobrze, to mam cichą nadzieję, że tym razem będzie tak samo (a może lepiej?) Nie ma to jak pełen optymizm, czego i Wam życzę :-):-):-)

nova
no to się usmialam z twojej opowieści o wędrówce po porodówce:) będzie dobrze kochana!!!!

co do katarzyny w
- już nie ebde zbytnio komentować bo już dużo powiedzialyscie w temacie...dodam tylko ze wyrok jest jaknajbardziej sprawiedliwy. a co do apelacji..no niestety będą się dowolywac..i mysle ze skończy się az w Sztrasburgu....ale ten 25 wyrok daje wlasnie ogromne szanse na to ze każdy sad apelacyjny oddali apelacje....gdyby to było odzywocie...prawdopodobnie apelacja bylaby rozpatrywana...

aganea u mnie zgaga tez dokucza- najczęściej po cytrusach i smażonym oraz pikantnym- u mnie działa kefir i maslanka:) ou ale widze z ety nie lubisz:p to mzoe migdaly- ponoc pomagają..ale mi akurat niebardzo :p

tosienka
- zazdroszczę zapachu grzybkow w domu :) super:)

karoola miewam to samo...czasami naprawdę nie daje rady nadrabiać:p odpisywać..ale cyztam was na bierzaco.

aniula..wspolczuje dolegliwości ;/ ała...mam nadziejej ze dalas rade do rana???

iguana
- zdrówka!!! co do swiąt- ja się osobiście nie mogę ich doczekać jak zwykle zresztą....uwielbiam zime i swieta :) a te będą wyjątkowe:)

beata93
- o matko spania nie macie dziewuchy powaga:p

dzaga m
inimini:p ogladlam to kiedyś....niestety kazda mam chyba to przechodzi...i teletubisie:p dzaga wejdź sobie w zkładke ze zdjęciami na grupie tam sa lbumy- kazda dziewczyna ma w tytule swojego albumu nick podany- szybko się pokapujesz ktra jest która:)

paulinek
ja tezsie ciesze ze tutaj sa zebrania albo na osobisty termin z rodzicem w dogodnym terminie albo jak grupowe to tez szybko sprawnie i na temat....raz tylko myslamz e wyjde z siebie stane obok i się zesram...jak rok - dokładnie rok przed wycieczka klasowa "tureckie" mamy podniosły larum co do meu wycieczkowego...ze musi być dostsowane do muzuzlmanskich potrzeb zwłaszcza zewycieczka wypadala w czasie ich tego szabatu czy jak to się tam zwie...a jak nauczycielka powiedzialal żeby dzieciom nie dawac słodyczy na wycieczke conajwyzej paczke zelek- to był koljny temat do zadymy- bo nie można- bo jak inne dzieci będą mialay zelki to będą czestowac ich muzulmanskie dzieci a tam jest zelatyna od swini....masakra...

antiope
bidulko ty- się namęczysz z tym spaniem ;/

persefona ty tutaj nie starsz i niegladaj takioch programów:p

dziewczyny co do fb- niektóre wysylacie mi imie i nazwisko i np. wyskakuje mi 40 takich dziewczyn i nie wiem która zapraszać:p wiec linkujcie swoje profile najlepiej albo jeśli macie zablokownay dla obcych to np. piszcie przyd anych osobowych jak wygląda zdjecie profilowe. jak już będziecie na grupie to zapraszam na galerie zdjęć- tam sa albumy ze zdjęciami i dziewczyny w tytule wpisywaly sowje niki z bb- tak najłatwiej będzie poznac która jest która:)

ja dziś 2 prania już wstawiłam zjadłam sniadanie..i skusilo mnie na wyopicie herbaty z cytryna i sokiem malinowym...i zgaga jak stad do Meksyku...ech ;/ za przyejmnosci trzeba placic:p

Die wysłałam Ci wczoraj zaproszenie na fc - Monika i takie zdjęcie na plaży Karaibskiej - baaardzo pozytywne biorąc pod uwagę zbliżającą się jesień, czekam na przyjęcie do grona znajomych, a co :-D
Antiope muszę odstawić EUTHYROX ze względu na leczenie - na miesiąc przed podaniem radiojodu. Kiedy dostanę jod muszę być oczyszczona z tego hormonu. Można też załatwić to w cywilizowany sposób podając 2 zastrzyki, które oczyszczają z hormonu, ale nie w PL, bo co? Bo już się skończyły... (i nie ważne czy to styczeń, marzec, czy listopad - po prostu nie maja) A tak to będę cała opuchnięta, senna, bez sił przez miesiąc - nie ma to jak polska służba zdrowia :wściekła/y:
Dziewczynki gdzie miałyśmy pisać o formalnościach , w którym wątku? Mam już kilka informacji co z czym się je i mogłabym pomóc. A tel. do opieki społecznej w sprawie becikowego przyprawił mnie o śmiech - z głupoty urzędników, tzn. tych co siedzą na górze - ile papierów potrzeba :tak: Sam wniosek o macierzyński składa się z .... 3 wniosków + jeden wniosek o ojcowski jeśli ktoś by chciał:angry: I muszę to gdzieś opisać :-)

Mnie dopadł bezwład oczy mi sie same zamykaja ale o 5 rano to taka wyspana byłam ze szok ;] , a teraz jak trzeba ogarnac w domu to spac bym poszla , i sama siiebie musze ogarnac bo dzisiaj wizyta u gina , ciekawe co tam nowego u mojego małego :)

Ja po wizycie dostałam sie do lekarrza ale wyszłam zniesmaczona bo te doktory to konowały wiem przecież ze nic mi tak naprawde nie mozna to głąby zalecają goracą herbate z cytryna i sokiem malinowym tylko nie pomysla ze sok malinowy moze przyspieszyc pród... mam ibnfekcje górnych dróg oddechowych płuca i oskrzela czyste czyli jak to mowia nieleczony katar trwa 7 dni leczony tydzien , kazał brac witamine C i lezakowac w łózku jak bym nic innego od miesiaca nie robiła ... do nosa sól fizjologiczna wiec wracajac do domu wpadłam do warzywniaka kupiłam główke czosnku słoik miodu mleko i bede piła gorace mleko z miodem i czosnkiem to wiem ze przynajmniej pomoze.

Co do zgagi to niestety nie lubie ani kefirów ani maslanki ani zsiadłego mleka , a sode w ciązy mozna nic sie dziecku przez nia nie stanie tyle ze poprostu my jako mamusie mozemy rozwalic sobie soda zoładek i wątrobe...

Iguana nie sok malinowy, tylko wyciag badz napar z lisci maliny:tak: Ja sie leczylam ciepla woda z miodem i cytryna. Pomoglo.

Die szkoda tylko ze nie mysla o nie-muzlumanskich dzieciach, ktore guzik obchodzi ich post itd. To juz paranoja.

hej dziewczyny ;-)
u mnie dziś ciężko, nie mogłam w ogóle spać w nocy, krocze boli i w ogóle dziś jestem nie dożycia i tylko czekać na jakąś kłótnie bo mam normalnie osy w nosie !:angry::angry:

reklama
hej dziewczyny!

aniula współczuje kolki mam nadzieje że szybko przejdzie!
Iguana mi na zgagę pomaga rennie który można brać w ciąży

okropnie dziś spałam ehhh, już nie mam siły jak przychodzi noc :/

zaczęłam prać ciuszki dziecięce, wyprałam połowę i już czuje że za dużo tych rzeczy :> naschylałam się i teraz plecy bardzo bolą :/, ale chce już wszystko poprać póki ładna pogoda, jutro piorę resztę a prasowanie troszkę później :>

Do góry