reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Widze że nie tylko ja już nie spie :), aniula99 ja już kolkę nerkową w tej ciąży mam za sobą jakoś w 18 tygodniu mnie dopadła no nie obeszło się bez szpitala :/ ale tobie życze żeby sie poprawiło:) Iguana30 ​sproboj na zgage zamiast mleka maślanke mi pomaga:)

reklama
Witam,

Iguana my wstałyśmy ale ja nie mam dużo do wyboru i oglądamy MINIMINI :p towarzystwo pojedzie do przedszkola to poleże i obejrze wczorajsze Prawo Agaty :D

co do zgagi to jednego dnia mam po wszystkim innego nie mam wcale ale jak już jest to masakra :/
wczorajsze zebranie w przedszkolu trwało 2h !!! myślałam że mi dupsko do tego mini krzesełka przyrośnie...

współczuje bólu i kolki nerkowej :/ oby tylko nic powaznego

Die jestem za kontaktem przez fb :p w szpitalu net za free a tam jednak najszybciej pewnie wejde :)

Cześć Dziewczyny

aniula trzymam kciuki by nie skończyło to się pobytem w szpitalu, sama walczę z bólem lewej strony, ale to podobno nie od nerek. Jakiś skurcz ale nie chce przejść...

Iguana mi jak mleko nie pomaga, to biore renni, kiedy już wytrzymac nie mogę. Pomaga też soda oczyszczona ale nie wiem czy w ciąży można...

W nocy wstałam tylko dwa razy, nie zdarzyło się tak od dawna :) i zaraz się z powrotem położe, wezme tylko paracetamol i poczytam coś...

Miłego dzionka ! ;-)

Karoola tez odpuscilam sobie odpisywanie i mam mocne postanowienie byc na biezaco. Zobaczymy jak dlugo.

Novaspace tez sie balam porodu i nadal sie troche boje, ale jakos tak im blizej konca tym jestem spokojniejsza. I choc jeden mam juz za soba to nikt nie powiedzial ze ten bedzie podobny? A szkoda bo pierwszy poszedl stosunkowo szybko, pomijajac okolicznosci.

Zgaga na szczescie mnie nie meczy, ale to chyba dlatego ze malenstwo jest dosc nisko polozone. W pierwszej ciazy mialam zgage-giganta. I pod konciec niz juz nie pomagalo. A T urodzil sie prawie lysy:-D Z kolei teraz ponoc ginekolog dopatrzyla sie wlosow na usg ( tzn. na glowce:-)).

Wspolczuje problemow z kolka. Mnie czasami lapie w nocy, jak sie usiluje przekrecic, albo wstac. Na szczescie dosc szybko przechodzi. I to chyba tez nie jest ta typowo nerkowa.

Dzaga 2 h na zebraniu! Niezle, o czym to mozna mowic w przedszkolu. Jak ja sie ciesze w takich chwilach, ze tu tylko 15 min z wychowawczynia i to jeszcze o umowionej dogodnej porze.

Tez spac nie moglam tej nocy. Thomas ma dzis zabieg, a ja nie moglam z nim jechac, bo calego dnia w szpitalu niewysiedze. A watpie zeby mi udostepnili lozko:crazy:

Ostatnia edycja:
Dzień dobry dziewczynki
U mnie dziś znów gorzej ze spaniem. Najpierw nie mogłam zasnąć od 22 do 1, potem obudziłam się o 3 na siusiu i znów nie mogłam zasnąć, a teraz się obudziłam i na tym się skończyło moje spanie

aniula99 trzymam kciuki, żeby to jednak nie było nic poważnego i żebyś wytrwała
Iguana dobrze, że już się lepiej czujesz. Mam nadzieję, że dostaniesz się na wizytę.

Dżaga ja mam tak samo ze zgagą, nie wyczujesz po czym się pojawi. Jednego dnia mam ją po kawałku chleba, a innego nie ma po niej śladu mimo zjedzenia placków ziemniaczanych. Jako tako pomaga mi tylko mleko, bo kefir, który mi poleciły dziewczyny niestety nie. Muszę jeszcze wypróbować maślankę.

Paulinek a co za zabieg ma Twój synek? Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło bez komplikacji.

Witajcie. Ja też odprawiłam młodą do szkoły, a młody drzemie,bo w nocy szalał :/
Wczoraj wyprałam sobie wszystko od wózka i fotelika i mam już poszykowane, owinięte folią.Brak tylko łóżeczka ;)
Co do wyroku Katarzyny W. - brak słów. Nigdy nie wierzyłam w jej niewinność. I nigdy nie mogłam zrozumieć kogoś,kto zabił...kogokolwiek,tym bardziej własne dziecko...

aniula współczuję kolki nerkowej.Znam ten ból doskonale,bo doskwierał mi w pierwszej ciąży.Efektem tego było wstawanie w nocy, ogromny ból, potem wymioty i dopiero puszczało :/ Na poczatku mój gin nie wiedział co to może być,aż w końcu doszliśmy do tego i niestety nic na to nie można było poradzić.Jedynie nospa i paracetamol,choć mnie to wcale nie pomagało.Wymiotowałam prawie do końca ciąży.
Widocznie tak dziecko uciskało,bo problemów z nerkami nie mam.
Ze zgagą mam tak jak Dżaga - jednego dnia męczy, innego wcale. Swoją drogą wspólczuję tak dłuuuugiego zebrania :/
Paulinek no niestety z porodami tak bywa.Ja mam za sobą dwa i to całkowicie różne.Pierwszy lekki,drugi ciężki :/ Teraz chciałabym żeby był szybki i lekki,choć to różnie bywa i nikt mi tego nie zagwarantuje niestety...Co z synkiem?
Antiope ja też dziś nie mogłam spać,bo mój 2-latek miał prawie bezsenną noc :/
osa mi ostatnio czesto jest zimno :/ Zmieniłam już nawet piżamę na cieplejszą,a i tak się przykrywam po szyję :p
aganea spróbuj migdały pojeść albo weź Reniee
tosienka ja uwiebiam łazić na grzyby...Ehh ale w tym roku nie dam rady z moim brzucholem schylać się pod drzewka :(
Iguana zdrówka życzę

Dziewczyny a oglądała któraś z was wczoraj wieczorem Magazyn Expresu Reporterów??? Drugi reportaż był o kobiecie, która zmarła po porodzie
pierwszego dziecka w wyniku zaniedbania lekarzy, bo zaczęła rodzić po 35 tygodniu i akurat był to majowy weekend!!!
Straszne! :szok::no:Jeszcze rzecz miała miejsce w szpitalu niedaleko mnie - w Ostrowie Wielkopolskim.
Podaję linka dla zainteresowanych:
vod.tvp.pl - Telewizja Polska S.A.

Antiope dzieki za kciuki. Maly juz po zabiegu i ma sie dobrze. Zreszta jak zwykle. Dla niego to juz prawie rutyna.

Persefona no wlasnie mowia ze drugi i kokejne sa latwiejsze, ale o tym przekonamy sie po. Tak czy siak urodzic trzeba.

Dzaga ze mna na fb tez nie trudno, bo wiele Paulin tu nie ma:-).

Witam z ranka :)

osa thx ale mleko itp. u mnie zdecydowanie na nie :p

tosienka
musze wyprobowac -i dziś to zrobie

persefona ciekawość mnie zżera żeby obejrzeć, ale chyba jednak nie żeby się nie nakrecac....

u nas pogoda taka sobie dziś, szalu nie ma:/ ostatnio mam takiego lenia ze nawet nie chce mi się z domu wychodzić:/

oki nie marudzę i miłego dzioneczka Dziewczyny :)

reklama
rany ruszyć mi się tyłka nei chce :p za nim odbiore młoda z przedszkola to musze do Leroya pojechac złożyc reklamacje na kabine prysznicową... zeby dali nowe kółeczka do drzwi bo ciagle wypadaja i wczoraj ta półka nam się urwała .....

mam nadzieje ze dzis w przedszkolu wyszli na dwor... chyba pojade po przedszkolu na lody do MC a co bede sobie żałowac hihi

Do góry