reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Siemka mamuski:-)
Dzis tez pobudka o 5 rano zastanawiam sie czy młody ma zegarek???????????:tak:
No ale nastroj lepszy...mąz wczoraj w pracy przemyslał i po powrocie zabrał mnie na zakupy....uuuuffffffffffff A wiec mam teraz wszystko...oprocz karuzeli ale we wrzesniu jedzie do wawy do okulisty wiec kupi obiecał!!
Ja dzis przez necika juz zkupy dla starszaka zrobiłam bo w C&A fajna obnizka. Powiem wam tyle jak terz mam juz to wszystko to jestem taka spokojniejsza....:-)
Czytałam wczoraj o tym naszym becikowym...kryterium dochodowe za zeszły rok na osobe nie moze przekraczac 1922zł....ot tak sobie wymyslili...
Powiem wam tylko tyle i jak tu rodzine powiekszac!!!! Maciezynski przedłozyli to becikowe zabiora...ot i polityka prorodzinna w polsce tak wyglada!!!:cool:
No coz milego dnia dziewczynki:-):-):-):-):-):-):-)

reklama
jak dla mnie Polska to chory kraj i po części chore społeczeństwo....
zabrali to becikowe dla najbogatszych ale nie podnieśli do 1200zł a szkoda bo to nasze becikowe raczej jak jałmużna ... nawet na szczepienia nie wystarczy o_O

ja za to na wieczór i z rana to się ledwo ruszam tak mnie bolą biodra, miednica, krzyż .... tragedia a z dnia na dzień coraz gorzej... ledwo można sie przekrecić.... ale jak wstane rano juz jest o wiele lepiej...

my juz po sniadaniu, maz poszedł na grzyby.. na 10 jedziemy do fryzjera a pozniej kupić łańcuszek na chrzciny bo maz został chrzestnym co nam bardzo nie na reke ehhh duzy wydatek przydal by sie na co innego :/

Hej.
Nie ma to jak sobota - łazienka posprzątana, podłogi pomyte, kuchnia ogarnięta, obiad wstawiony i... mam już serdecznie dość! A chciałam dziś koniecznie porządek w swoich ubraniach zrobić - może po obiedzie znajdę jeszcze siły...
Chwilowo "sprzedałam " dziecko babci i cioteczce - ufff!

ewelinkowska jaaaaaaaaaaaaaa! puzzle! KOCHAM! Czeka jeszcze na mnie 5000 (tylko nie wiem kiedy :sorry2:); tysiączkó to już nawet nie zliczę - część musiałam i tak zlikwidować, bo miejsca na ścianach brak :-(

Z becikowym, jak się ubiegaliśmy, to zaświadczenie o dochodach za rok poprzedni chyba musieliśmy przedstawić - wiem, że kwota nie może przekroczyć chyba coś około 85.000 rocznie. Taaaa - chciałabym tyle mieć.
No i jeśli ktoś się łapie na jałomużnę zwaną w tym kraju świadczeniem rodzinnym (to chyba przy dochodach nie przekraczających coś ponad 500zł - zdaje się że po iluś tam latach stagnacji w końcu podnieśli nieco ten próg; my się i tak nie załapaliśmy, więc jesteśmy za bogaci ;-)), to można się ubiegać o tzw. potocznie "drugie becikowe" czyli drugi tysiąc złotych jednorazowej zapomogi z MOPS/GOPS.
Bo fakt - kwoty powalające nie są. A ułatwienia pt, roczny macierzyński (pomijam stawki) czy 8 tygodni tacierzyńskiego, to też nie do końca sprawdzi się jako polityka prorodzinna - z tego, co słychać, wielu rodziców zrezygnuje z tych możliwości w obawie o swoją posadę. Teraz pracodawcy pewni także facetów będą pytać na rozmowach o stan rodzinny ;-) (choć to oczywiście zabronione pytanie :p )
Prorodzinnie to by się zrobiło, jakby emerytów na emeryturę wysąłli (zmiast kazać im tyrać do 67) i żeby młodzi pracę mieli (z przyzwoitymi zarobkami); wtedy może nawet cud powrotów z zagranicy by nastąpił i gospodarka byłaby uratowana, ale widać rząd omija najprostsze rozwiązania.....

Szkoda słów na politykę, bo to temat rzeka - w dodatku, co nigdy nie wysycha.
Idę wciągnąć jeszcze jednego cukierka - dzidziusiowi smakuje :-) A i bez tego nieźle daje czadu :tak:

Die dzięki za info !!!!
Trzymam kciuki za Natkę !!

Ja odkurzyłam, umyłam podłogi, wytarłam kurze ... miał to maz zrobic ale jakoś mu nie śpieszno było.. jestem zla jak osa :wściekła/y::wściekła/y:
po dziecko tez musiałam sama pojsc bo nie mogl jej przyprowadzić, nawet przy jej kąpieli mi nie pomaga :/
normalnie chce mi się plakać :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

die dziękuje za info. Ewelinkowska, nnatalie mocno trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&& Ewelinkowska Ty jesteś na tym samym etapie co ja, więc jeszcze troszkę za wcześnie. Ale ja wczoraj i dziś też tak słabo się czułam, masakra. Popołudniu musiałam się położyć spać - i wczoraj i dziś, bo zero energii i siły. Po nocy też budze się 10:30-11.

Kurcze, wstawiłam pranie ciuszków na 56 i przeglądając je zwróciłam uwagę na dziwną rzecz. Chodzi o to, że wszystko niby na 56 a body z krótkim rękawkiem dużo szersze od pajaców :baffled: I jak ja mam to body pod pajaca założyć??! A przy okazji zorientowałam się, ze nie mam dresiku albo bluzy/sweterka na 56 :no: Mam za to full na 62 i teraz nie wiem, czy mam dokupić na 56 czy w tej na 62 podwinąć rękawek :baffled:

Mój mężulek dziś wysprzątał całe mieszkanko :-) A ja tylko prasuję, składam i wstawiam kolejne pranie :-D

reklama
ewelinkowska trzymam kciuki,żeby dzidzia jeszcze poczekała &&&
natalie za was zaciskam kciuki :) Oby wszystko poszło sprawnie :)

My po grillu tak z okazji zakonczenia wakacji ;) Ja oczywiście mogłam się nawąchać, bo nie wolno mi jeść nic z grilla :/
Jestem niewyspana i chcę do łóżka, choć wiem,że znowu nocki nie prześpię. Ostatnio tak niestety bywa. Przy dawce 6 magnezów dziennie i tak potrafią złapać mnie skurcze w nogach... A w ogole dziś jestem jak napompowany balon. Czuję się strasznie wzdęta :/
Was też teraz kopniaki bolą? Ja się czasem skręcam z bólu jak dostanę np. pod żebro :(

Aha no i pewien sukces - spakowałam torbę do szpitala (to znaczy w 90%, bo pewne *******ki muszę jeszcze dokupić).

Oskaa ja nie kupowałabym takiego małego sweterka tylko założyła ten na 62 i podwinęła rękawki. Nawet się nie obejrzysz,a rozmiar 56 przestanie obowiązywac :p Ja mam tego rozmiaru 4 pary śpiochów i 3 pary body na krótki rękaw. Resztę mam już 62 i wzwyż.
Dżaga u mnie niestety jest to samo. Więcej przy dzieciach pomaga mi teściowa niż mąż :/ W ogóle jest ostatnio dziwny jakby nie dopuszczał faktu,że niedługo będzie w domu trzecie dziecko....
die perle w jaki sposób masz wieści od dziewczyn? Piszą do ciebie PW czy sms?

Do góry