Hej dziewczyny!
Przeczytałam wątek na sygnale, mam nadzieje że z ewelinkowska wszystko będzie ok, 3mam kciuki również za Natalie
Iwona zazdroszczę że masz już wszystko ale ja również powoli się zbliżam , została 1/3
bardzo lubię C&A niestety u mnie jeszcze go nie ma ale w nowej galerii wkrótce otworzą
Dżaga współczuje takich silnych bóli, mi dokuczają tylko w nocy i jak wiecej chodze
Antopie aaaaaaaaaale ci dobrze, ja wciąż mam problemy ze snem :/
persefona mnie kopniaki nie bolą ale czuć je nieraz bardzo mocno
Rajani no to widzę że się już ostro przygotowujesz, nie dziwie się też wolę wszystko mieć zapięte na ostatni guzik, ale mam więcej czasu więc dopinanie zostawiam na za miesiąc
deli współczuje, niestety będzie coraz gorzej no ale musimy wytrzymać
Iguana ja podobnie pobudka o 2:30 i do conajmniej 4 nie spałam ehhh, jak już w koncu usnęłam to obudził mnie jakiś szelest i usypianie z godzinę od nowa, nie nawidze nocy :///
agnieszkala coś wiem na temat list z rzeczami do wykonania ehhh..... ja jakbym umiała to bym wszystko sama zrobiła bo to czekanie mnie tylko drażni, potem wszystko będzie w biegu
wczoraj z mamcią siedziałam na allegro i wybierałyśmy pościel do łóżka bo postanowiła być sponsorem więc wybrałam jeden full zestaw i na zmianę komplet pościeli tak żeby pasował do reszty
także się ciesze, na wózek mi chyba braknie ale mamcia powiedziała że pożyczy to jej potem z becikowego oddam
kochana mama !
co do becikowego to czy jak nie jestem mężatką to partner również musi przedstawić zaświadczenie o dochodach?
czytałam u wrześniówek ciekawą rzecz:
"Warto też nadmienić, że jeśli rodzice dziecka nie są małżeństwem, to niestety oboje muszą stawić się osobiście w USC w celu rejestracji dziecka i wypełnić oświadczenie ojcostwa. W przypadku małżeństwa za pewnik brane jest ojcostwo męża, więc on sam może zarejestrować potomka."
"To ja mam informację dla par, które nie są małżeństwem, że stwierdzenie ojcostwa można zgłosić w USC przed porodem, nazywa się to stwierdzenie ojcostwa dziecka nienarodzonego i zajmuje 15 minut, potrzebny jest i ojciec i matka, dowody osobiste oraz karta ciąży. Wygląda to tak, że przed kierownikiem USC ojciec potwierdza ojcostwo, podpisuje się papierki i dostaje świstek.
Dodam, że nic się za to nie płaci i załatwia od ręki.
Z tym świstkiem po narodzinach dziecka formalności może załatwiać partner, a mama może zostać w domu."
przydałby się u nas wątek o formalnościach
u mnie ulewa a mam iść do teściowej :/ pozdrawiam!