reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2013:)

Antiope przepraszam kochana bo nie chce Cie kochana urazic ale moze to na jakiś krótki czas do póki Twoje problemy sie nie unormują jest rozwiązanie, jesli jestes z Polski mozesz poszukac czegoś na Darmowe ogłoszenia drobne na Gumtree Polska tam jest dział oddam za darmo tylko musisz swój rejon wybrac bardzo duzo ludzi oddaje rzeczy dla dzieci w dobrym stanie za darmo czasami za czekolade czy kaszke i są to nie tylko zabawki i ubranka ale również łózeczka wanienki np. w moim regionie ktoś chce oddac łózeczko + materac 2 przescieradła+ osłonka na szczebelki i do tego wanienka ze stelażem moze warto spróbowac. ;-)

Pamietaj kochana ze żyjemy w takim kraju gdzie 3/4 ludzi ma pod górke ale najważniejsze ze dziecko jest zdrowe wiec głowa do góry i pokombinuj troszke z tymi ogłoszeniami naprawde czasami ludzie perełki oddaja i to ZA DARMO :-) U nas przy najstarszej córce tez był ten sam problem i mała sie praktycznie na urzywanych wychowała łóżeczko miala uzywane ubranka po dzieciaku ciotki wózek tek uzywany dopiero jak moj znalazł prace w Holandii kupiłam nowy ale pamietaj ze wszystko jest do ogarniecia i przeżycia i nie ma sie co wstydzic przyjąc pomocy od kogos kto chche sie czegos pozbyc bo mu np. w domu miejsce zawala:) Głowa do góry bedzie dobrze.

a teraz ide spac:-D

reklama
Antiope bedzie dobrze tak jak kolerzanka wczesniej pisala moze poszukaj cos na tych stronkach ja do pierwszego syna tez mialam prawie wszystko uzywane. Teraz nawet jak mieszkam w Anglii to zagladam na takie stronki co ludzie chca wydac rzeczy dla maluszka za darmo albo drobna oplata to sie naprawde oplaca a takie malenstwo nie zniszczy rzeczy :)))) bedzie dobrze trzymam kciuki pozdrawiam

Antiopku a Ty wiesz że Iguana świetny pomysł zapodała! - bo kurde no róznie w zyciu bywa.."biednemu piach w oczy" a "bogatemu płatki róż pod nogi" życie jest czasami niesprawiedliwe ale w zasadzie zawsze "w naszych rękach" bo np. u nas nie ma problemów finansowych - a ja dostałam całą mase darów- od rodziny znajomych....no w sumie to prawie nic nie kupowałam- a jak już to za sympobliczne gorosze...i nie miałam prolemu z przyjęciem czegoś za darmo- wiec jeśli sa ludzie którzy chętnie oddają rzeczy po dzieciaczkach swoich to...jak dają trzeba brać..jak biją uciekać:p właź na tego gmetree- gdzie się da zaoszczedzic trzeba oszczedzac gdzie można cos fajnego skombinować trzeba kombinować- z każdej sytuacji jest wyjście i już :) liczy się żeby problem rozwiązać i już :)

nieprzywitalam się nawet..bo jak przeczytałam post od Iguany to od razu sobie pomyslam ze to świetny pomysl :)
u na spogoda się popsóla..zachmurzyło się..ale cieplo jest nadal...moje dziecię już od 2 tygodni dyla do szkoły...a my szukamy dla niej gimnazjum- bo teraz już ostani rok podstawówki ma- 4 klase a potem już szkola srednia....małż chce ją posłac do prywatnego gimnazjum katolickiego bo....uwaga uwaga...jednym z warunków przyjęcia jest....świadectwo chrztu świętego....a my mieszkamy w duuuuuzym niemieckim miescie gdzie az roi się od muzułmanów....nie to ze jesteśmy rasistami absolutnie nie to....ale powiem wam ze człowiek dopóki się nie styka z takimi różnicami kulturowymi nie myśli o takim czyms...ale my się poprpstu boimy ze kiedyś młoda przyjdzie z chłopakiem...i ten chłopak będzie islamistą....i ona z tej "wielkiej nastoletniej miłości" pokocha tez islam...niestety znam tutaj osobiście 4 przypadki kobiet z polski kotre "pokochaly muzyłmanów" i dla wszytkiech 4 skonczylo się to tragicznie :( .....nigdy nie myslaam z etakie "problemy" będą mnie w ogole zajmować...a jednak...moz eprzesadzamy....pewnie jak będzie się miało stać to się i tak stanie nic nie poradzimy...może....ale może takie katolickie liceum byłoby lepsze??? ech..

Gumtree super pomysł :)))

Die wiem o czym mówisz...nie ma nic gorszego dla kobiety jak zakochać się w muzułmaninie :/ ale wiesz że czasem serce nie sługa :/

u nas pogoda narazie chłodna... troche ogarne mieszkanko...
moja mama przyjezdza w przyszlym tygodniu :)))
wyczytałam na stronie przedszkola ze dziecko musi sie samo ubrac, podetrzeć ... moje dziecko sobie jako tako radzi z ubieraniwm ale musimy pocwiczyć .. po siusiu nie ma problemu ale z ta druga rzecza juz gorzej :/

ech no tak.....serce nie sluga to prawda.....

a co do przedszkoli- no zawsze tak pisza..i brałabym to bardzo poważnie...bo panie nie wyrywają się do podcierania pupek dzieciaczkom...a o odparzenie dupki bardzo łatwo jak się nie umie podetrzeć- wiec warto popracować żeby ochronić zdrowei malucha! szybko się nauczy!

die_perle...zakochać się w islamiście to ona może wszędzie...będzie taki wśród znajomych, ktoś ją zapozna. Jak ma tak być to będzie. Druga kwestia, że nie zawsze jest tak źle...można zakochać się w katoliku i mieć o wiele gorzej niż z islamistą.

Mam dzisiaj wisielczy humor, bo mój mąż skutecznie mi go psuje od 2 dni:(

Witam słoneczne,
my tez dostaliśmy sporo rzeczy od rodziny męża w na prawdę dobrym stanie i jestem szczesliwa. To dobry pomysł pod warunkiem, ze trafi się na normalnych ludzi. Wczoraj odkupiliśmy łóżeczko, przewijak i materac za 100 zł. Powiem szczerze, ze ja nie wziełabym za to pieniędzy. Mój błąd, że wcześniej nie obejrzalam, ale kolega z pracy więc myślałam ze będzie ok. Materacyk poplamiony, przewiajak rozdarty, a łóżeczko obdrapane (tego typu jak pokazywałyście). Za nowe rzeczy zapłaciłabym maks. 250 zł. Teraz kombinuję czym pomalować łóżeczko na biało i jak sprać plamy z materaca. Także nie zawsze kupione oznacza lepsze :wściekła/y:

Mam trochę dołka bo w ciagu nocy znowu 0,7kg na plusie, to już prawie 6 kg w ciagu miesiąca. Trochę puchnę, ale nie jakoś masakrycznie, ale boje sie czy nie rozwija sie zatrucie ciążowe, albo cukrzyca. chociaż wyniki w 24 tc miałam dobre. Czy może rozwinąć sie cukrzyca pod koniec ciazy? Mam nadzieje ze lekarz przyjmie mnie jutro bo oszaleje.

die_perle ciężka sprawa z tą szkołą. Skoro obawiasz sie o może będzie o najlepsze rozwiazanie. Pierwsze miłości to jednak szkolne, ale córeczka wszędzie może spotkać "swoją miłość"...

zabka cukrzycę bada się między 24 a 28 tygodniem i może być tak, że nie masz w 24, a masz w 29...Znam takie przypadki. Aczkolwiek od cukrzycy to raczej tyłoby bardzie Twoje dziecko niż ty...ale gestoza? Jak się boisz to zrób podstawowe badanie moczu i będziesz widzieć czy jest białko czy nie ma.

Ja już mam 12 kg na plusie. Może mało wcześniej tyłaś? Z drugiej strony jeśli puchniesz to wiadomo,że woda się zatrzymuje i waga większa.

ja mam 7,5/8kg na plusie ....

ehh wiem wiem musze nad nia popracować .. choc i tak pewnie mało kiedy bedzie sie w przedszkolu załatwiać. .. mielismy duzy z nia problem w żloku bo wtedy w ogóle nie chciala robic wstrzymywała dopiero jak na kibelek przeszła to sie zmieniło ale i wtedy malo kiedy robiła dopiero w domu...

reklama
Dzień dobry!!!

Dziś będzie dla mnie trochę smutny dzień, M. mi wyjechała na dwa miesiące dziś z rana. Od 5:30 nie śpię i tak sobie dumam jakie to życie jest ciężkie. W sumie i tak ja mam lepiej niż on, bo to on wyjeżdża a ja zostaję na miejscu z córką i mam wokół siebie dużo rodziny, ale mimo wszystko smutno mi i te pierwsze dni będą takie, muszę się znów przestawić na jego brak :-( I mnie dziś lidl czeka, mam nadzieję, że zostały jeszcze jakieś staniki do karmienia i że są całkiem fajne :-) Wczoraj mieliśmy zabiegany dzień, nogi mi spuchły i ledwo buty wciskałam.
Trzymam kciuki za za dziewczyny, które mają problemy. Wierzę, że wszystko się ustabilizuje i dotrwają do końca z nami!!!!

Antiope nie zazdroszczę sytuacji, ciężko mówić cokolwiek w tej sprawie, nie wiem jak Cię pocieszyć. wiem tylko, że musisz być silna i trzymać się i cieszyć się tym, że z maleństwem wszystko dobrze bo to jest w tej chwili najważniejsze. Wiem, że myśl o problemach finansowych zaprząta Ci głowę, ale wierzę, że w końcu wszystko się ułoży. My mamy to szczęście, że wszystko zostało nam po pierwszej córce, a wózek głęboki pożyczyliśmy.
Iguana30 super spraw a z tym Gumtree, warto skorzystać, nowe wcale nie znaczy lepsze. My też bardzo często kupujemy używane rzeczy i się tego nie wstydzę. Chodzę po lumpeksach i szukam fajnych ubrać dla córki czy siebie. Czasem można trafić coś superowego!!!
Dżaga tak w przedszkolu są takie wymogi, ale i tak pomagają kobiety jak mogą. Przynajmniej u nas. Współczuję im czasem wycierania tych wszystkich obcych dla nich pup po kupach, ale one już chyba są przyzwyczajone. Moja córka idąc do przedszkola miała 2,5 roku i poszła do 3 latków, miałam dużo obaw, ale szybko się zorganizowała. Ubierać się to umiała perfekcyjnie, bo od małego sama chciała. Teraz jest w 5 latkach i mimo tego, że jest najmłodsza w grupie bo jest 4 latkiem to radzi sobie lepiej niż dzieci starsze, a 5 latki często same butów nie potrafią ubrać i Pani pomaga, bo nie ma wyjścia.

Do góry