reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Antiope przepraszam kochana bo nie chce Cie kochana urazic ale moze to na jakiś krótki czas do póki Twoje problemy sie nie unormują jest rozwiązanie, jesli jestes z Polski mozesz poszukac czegoś na Darmowe ogłoszenia drobne na Gumtree Polska tam jest dział oddam za darmo tylko musisz swój rejon wybrac bardzo duzo ludzi oddaje rzeczy dla dzieci w dobrym stanie za darmo czasami za czekolade czy kaszke i są to nie tylko zabawki i ubranka ale również łózeczka wanienki np. w moim regionie ktoś chce oddac łózeczko + materac 2 przescieradła+ osłonka na szczebelki i do tego wanienka ze stelażem moze warto spróbowac. ;-)

Pamietaj kochana ze żyjemy w takim kraju gdzie 3/4 ludzi ma pod górke ale najważniejsze ze dziecko jest zdrowe wiec głowa do góry i pokombinuj troszke z tymi ogłoszeniami naprawde czasami ludzie perełki oddaja i to ZA DARMO :-) U nas przy najstarszej córce tez był ten sam problem i mała sie praktycznie na urzywanych wychowała łóżeczko miala uzywane ubranka po dzieciaku ciotki wózek tek uzywany dopiero jak moj znalazł prace w Holandii kupiłam nowy ale pamietaj ze wszystko jest do ogarniecia i przeżycia i nie ma sie co wstydzic przyjąc pomocy od kogos kto chche sie czegos pozbyc bo mu np. w domu miejsce zawala:) Głowa do góry bedzie dobrze.

a teraz ide spac:-D

reklama
Antiope bedzie dobrze tak jak kolerzanka wczesniej pisala moze poszukaj cos na tych stronkach ja do pierwszego syna tez mialam prawie wszystko uzywane. Teraz nawet jak mieszkam w Anglii to zagladam na takie stronki co ludzie chca wydac rzeczy dla maluszka za darmo albo drobna oplata to sie naprawde oplaca a takie malenstwo nie zniszczy rzeczy :)))) bedzie dobrze trzymam kciuki pozdrawiam

Antiopku a Ty wiesz że Iguana świetny pomysł zapodała! - bo kurde no róznie w zyciu bywa.."biednemu piach w oczy" a "bogatemu płatki róż pod nogi" życie jest czasami niesprawiedliwe ale w zasadzie zawsze "w naszych rękach" bo np. u nas nie ma problemów finansowych - a ja dostałam całą mase darów- od rodziny znajomych....no w sumie to prawie nic nie kupowałam- a jak już to za sympobliczne gorosze...i nie miałam prolemu z przyjęciem czegoś za darmo- wiec jeśli sa ludzie którzy chętnie oddają rzeczy po dzieciaczkach swoich to...jak dają trzeba brać..jak biją uciekać:p właź na tego gmetree- gdzie się da zaoszczedzic trzeba oszczedzac gdzie można cos fajnego skombinować trzeba kombinować- z każdej sytuacji jest wyjście i już :) liczy się żeby problem rozwiązać i już :)

nieprzywitalam się nawet..bo jak przeczytałam post od Iguany to od razu sobie pomyslam ze to świetny pomysl :)
u na spogoda się popsóla..zachmurzyło się..ale cieplo jest nadal...moje dziecię już od 2 tygodni dyla do szkoły...a my szukamy dla niej gimnazjum- bo teraz już ostani rok podstawówki ma- 4 klase a potem już szkola srednia....małż chce ją posłac do prywatnego gimnazjum katolickiego bo....uwaga uwaga...jednym z warunków przyjęcia jest....świadectwo chrztu świętego....a my mieszkamy w duuuuuzym niemieckim miescie gdzie az roi się od muzułmanów....nie to ze jesteśmy rasistami absolutnie nie to....ale powiem wam ze człowiek dopóki się nie styka z takimi różnicami kulturowymi nie myśli o takim czyms...ale my się poprpstu boimy ze kiedyś młoda przyjdzie z chłopakiem...i ten chłopak będzie islamistą....i ona z tej "wielkiej nastoletniej miłości" pokocha tez islam...niestety znam tutaj osobiście 4 przypadki kobiet z polski kotre "pokochaly muzyłmanów" i dla wszytkiech 4 skonczylo się to tragicznie :( .....nigdy nie myslaam z etakie "problemy" będą mnie w ogole zajmować...a jednak...moz eprzesadzamy....pewnie jak będzie się miało stać to się i tak stanie nic nie poradzimy...może....ale może takie katolickie liceum byłoby lepsze??? ech..

Gumtree super pomysł :)))

Die wiem o czym mówisz...nie ma nic gorszego dla kobiety jak zakochać się w muzułmaninie :/ ale wiesz że czasem serce nie sługa :/

u nas pogoda narazie chłodna... troche ogarne mieszkanko...
moja mama przyjezdza w przyszlym tygodniu :)))
wyczytałam na stronie przedszkola ze dziecko musi sie samo ubrac, podetrzeć ... moje dziecko sobie jako tako radzi z ubieraniwm ale musimy pocwiczyć .. po siusiu nie ma problemu ale z ta druga rzecza juz gorzej :/

ech no tak.....serce nie sluga to prawda.....

a co do przedszkoli- no zawsze tak pisza..i brałabym to bardzo poważnie...bo panie nie wyrywają się do podcierania pupek dzieciaczkom...a o odparzenie dupki bardzo łatwo jak się nie umie podetrzeć- wiec warto popracować żeby ochronić zdrowei malucha! szybko się nauczy!

die_perle...zakochać się w islamiście to ona może wszędzie...będzie taki wśród znajomych, ktoś ją zapozna. Jak ma tak być to będzie. Druga kwestia, że nie zawsze jest tak źle...można zakochać się w katoliku i mieć o wiele gorzej niż z islamistą.

Mam dzisiaj wisielczy humor, bo mój mąż skutecznie mi go psuje od 2 dni:(

Witam słoneczne,
my tez dostaliśmy sporo rzeczy od rodziny męża w na prawdę dobrym stanie i jestem szczesliwa. To dobry pomysł pod warunkiem, ze trafi się na normalnych ludzi. Wczoraj odkupiliśmy łóżeczko, przewijak i materac za 100 zł. Powiem szczerze, ze ja nie wziełabym za to pieniędzy. Mój błąd, że wcześniej nie obejrzalam, ale kolega z pracy więc myślałam ze będzie ok. Materacyk poplamiony, przewiajak rozdarty, a łóżeczko obdrapane (tego typu jak pokazywałyście). Za nowe rzeczy zapłaciłabym maks. 250 zł. Teraz kombinuję czym pomalować łóżeczko na biało i jak sprać plamy z materaca. Także nie zawsze kupione oznacza lepsze :wściekła/y:

Mam trochę dołka bo w ciagu nocy znowu 0,7kg na plusie, to już prawie 6 kg w ciagu miesiąca. Trochę puchnę, ale nie jakoś masakrycznie, ale boje sie czy nie rozwija sie zatrucie ciążowe, albo cukrzyca. chociaż wyniki w 24 tc miałam dobre. Czy może rozwinąć sie cukrzyca pod koniec ciazy? Mam nadzieje ze lekarz przyjmie mnie jutro bo oszaleje.

die_perle ciężka sprawa z tą szkołą. Skoro obawiasz sie o może będzie o najlepsze rozwiazanie. Pierwsze miłości to jednak szkolne, ale córeczka wszędzie może spotkać "swoją miłość"...

zabka cukrzycę bada się między 24 a 28 tygodniem i może być tak, że nie masz w 24, a masz w 29...Znam takie przypadki. Aczkolwiek od cukrzycy to raczej tyłoby bardzie Twoje dziecko niż ty...ale gestoza? Jak się boisz to zrób podstawowe badanie moczu i będziesz widzieć czy jest białko czy nie ma.

Ja już mam 12 kg na plusie. Może mało wcześniej tyłaś? Z drugiej strony jeśli puchniesz to wiadomo,że woda się zatrzymuje i waga większa.

ja mam 7,5/8kg na plusie ....

ehh wiem wiem musze nad nia popracować .. choc i tak pewnie mało kiedy bedzie sie w przedszkolu załatwiać. .. mielismy duzy z nia problem w żloku bo wtedy w ogóle nie chciala robic wstrzymywała dopiero jak na kibelek przeszła to sie zmieniło ale i wtedy malo kiedy robiła dopiero w domu...

reklama
Dzień dobry!!!

Dziś będzie dla mnie trochę smutny dzień, M. mi wyjechała na dwa miesiące dziś z rana. Od 5:30 nie śpię i tak sobie dumam jakie to życie jest ciężkie. W sumie i tak ja mam lepiej niż on, bo to on wyjeżdża a ja zostaję na miejscu z córką i mam wokół siebie dużo rodziny, ale mimo wszystko smutno mi i te pierwsze dni będą takie, muszę się znów przestawić na jego brak :-( I mnie dziś lidl czeka, mam nadzieję, że zostały jeszcze jakieś staniki do karmienia i że są całkiem fajne :-) Wczoraj mieliśmy zabiegany dzień, nogi mi spuchły i ledwo buty wciskałam.
Trzymam kciuki za za dziewczyny, które mają problemy. Wierzę, że wszystko się ustabilizuje i dotrwają do końca z nami!!!!

Antiope nie zazdroszczę sytuacji, ciężko mówić cokolwiek w tej sprawie, nie wiem jak Cię pocieszyć. wiem tylko, że musisz być silna i trzymać się i cieszyć się tym, że z maleństwem wszystko dobrze bo to jest w tej chwili najważniejsze. Wiem, że myśl o problemach finansowych zaprząta Ci głowę, ale wierzę, że w końcu wszystko się ułoży. My mamy to szczęście, że wszystko zostało nam po pierwszej córce, a wózek głęboki pożyczyliśmy.
Iguana30 super spraw a z tym Gumtree, warto skorzystać, nowe wcale nie znaczy lepsze. My też bardzo często kupujemy używane rzeczy i się tego nie wstydzę. Chodzę po lumpeksach i szukam fajnych ubrać dla córki czy siebie. Czasem można trafić coś superowego!!!
Dżaga tak w przedszkolu są takie wymogi, ale i tak pomagają kobiety jak mogą. Przynajmniej u nas. Współczuję im czasem wycierania tych wszystkich obcych dla nich pup po kupach, ale one już chyba są przyzwyczajone. Moja córka idąc do przedszkola miała 2,5 roku i poszła do 3 latków, miałam dużo obaw, ale szybko się zorganizowała. Ubierać się to umiała perfekcyjnie, bo od małego sama chciała. Teraz jest w 5 latkach i mimo tego, że jest najmłodsza w grupie bo jest 4 latkiem to radzi sobie lepiej niż dzieci starsze, a 5 latki często same butów nie potrafią ubrać i Pani pomaga, bo nie ma wyjścia.

Do góry