reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

mi gin na ostatniej wizycie powiedzial, ze jesli nic sie nie bedzie dzialo to najpozniej urodze 1 pazdziernika. termin mam na 7 pazdziernika. zu urodzilam 21 kwietnia, a termin mialam na 26 kwietnia. mysle, ze to zalezy od lekarza. moj mowi, ze jesli nic sie nie dzieje to planowane cc robi w ostatnim tygodniu przed terminem czyli jak sie zacznie 40 tydz. ciazy.
a co do tego, ze lekarze wola jak juz sie zaczna skurcze robic cc to sie z tym zgadzam. mi np. co by sie cos zaczelo lekarz wymasowal szyjke, w dniu przyjecia do szpitala, a dzien przed planowanym cc. nastepnego dnia rano odeszly mi wody, a znieczulenie anestezjolog robila mi miedzy skurczami.
jedyny plus byl taki, ze nie podawali mi nic na obkurczenie macicy bo sama sie obkurczyla;-), ale po odejsciu wod i pojawieniu sie skurczy stres byl ogromny, czy zdaza mi to cc zrobic i czy mala nie wstawi sie do kanalu rodnego, bo bylo by ciezko.

a wlasnie uswiadomilam sobie, ze zostalo mi 8 tygodni do porodu i jestem w delikatnym:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Ja jestem ciekawa czy u mnie się syt. z przenoszeniem powtórzy pierwsza przenosiłam i to sporo. hmmm no zobaczymy. ale nie chciałabym (bez konkretnej medycznej przyczyny) wywoływanego porodu. jedyna przed czym przestrzega mnie mój lekarz i polozna to to żeby być bardzo czujnym bo jeśli pierwszy porod zaczal i skonczyl się tak szybko teraz może pojsc jeszcze szybciej...

wczoraj mój gin zapytał czy już mi się poród po nocach śni :-D odpowiedziałam że jeszcze nie ale chyba zacznie bo coś czuję że teraz będzie to jeden z głównych tematów na bb :-) i jak czytam że niektórym z was zostało po 8 tygodni to :szok: zaczynam być przerażona :-D

Iguana gratuluję ukończenia remontu i zazdroszczę

die_perle ja mam dokładnie to samo. Cesarka przeraża mnie potwornie (choć nie z powodu bólu) i też kompletnie nie rozumiem cesarki na życzenie. Teraz mam schizę, że mały nie obróci się główką na czas i będę musiała mieć cesarkę.

no ja tez mmysle dużo i o tym lozysku i o tym czy się młody dobrze ulozy...a cesarka..tez nie chodzi o bol..chodzi o to ze mnie będą cieli ???? ;/

Witam,

dzis mama wyjezdza... szkoda troche krótko.. srednio wypoczełam....
dzis byłam u lekarza szyjka uff ma 32mm po dokładnym zmierzeniu przez usg.... młoda główko do dołu takze juz gotowa ;] wazy 1429 g ....
generalnie jutro pewnie do Was bardziej zajrze...
ja się piekielnie boje porodu a dziś skonczyłam 30tc !!!!!!!!!!!!!!!!!! :szok:

Witam sie i ja!!!
Kolejny dzień latania po lekarzach zaliczony ale mam skierowanie na badania i usg :-) ( w poniedziałek)
dodzwoniłam sie po parogodzinnym dzwonieniu do przychodni do okulisty i endokrynologa. U okulisty najwczesniej wizyty we wrzesniu a u endo w grudniu :szok:, wiec czekaja mnie prywatnie te wizyty.
Pomijając wszystko nie mam weny dzisiaj na nic leże i nawet nie mam siły P obiadu nastawić... jakoś ciężko mi się oddycha.
Mam nadzieje że jutro będzie lepiej. Nie moge się doczekać do poniedziałku aż zobaczę Malucha ciekawe jaki już duży :-)

Hej:)
Widze ze tematy o porodach.. ja cc bo blizniaki i jeszcze panna Marysia ulozona poprzenie.
Od kilku dni pobolewa mnie podbrzusze jak na okres ale brzuch miekki. Troche poboli nie jakos mocno i puszcza bol... moja lekarka na urlopie'polozna tezbczekam na 10go na wizyte i dowiem sie co i jak...
Ja te min do 34 tyg musze wytrzymac czyli jeszcze 4tyg...ale obym wytrzymala troche dluzej!!!!

natus wytrzymasz wytrzymasz:) nic się nie martw. a to pobolewanie to tez może nbyc skutek dalszego rozciągania się macicy pna chyba jeszcze rosnie :)

reklama
Dno macicy jeszcze rosnie znaczy idzie w gore do 34-5 tygodnia a potem pi razy oko dwa tyg przed porodem brzuchol w dol...
Mamo... Wlasnie sobie uswiadomilam ze mi zostalo 8 tygodni...

Do góry