reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

mi gin na ostatniej wizycie powiedzial, ze jesli nic sie nie bedzie dzialo to najpozniej urodze 1 pazdziernika. termin mam na 7 pazdziernika. zu urodzilam 21 kwietnia, a termin mialam na 26 kwietnia. mysle, ze to zalezy od lekarza. moj mowi, ze jesli nic sie nie dzieje to planowane cc robi w ostatnim tygodniu przed terminem czyli jak sie zacznie 40 tydz. ciazy.
a co do tego, ze lekarze wola jak juz sie zaczna skurcze robic cc to sie z tym zgadzam. mi np. co by sie cos zaczelo lekarz wymasowal szyjke, w dniu przyjecia do szpitala, a dzien przed planowanym cc. nastepnego dnia rano odeszly mi wody, a znieczulenie anestezjolog robila mi miedzy skurczami.
jedyny plus byl taki, ze nie podawali mi nic na obkurczenie macicy bo sama sie obkurczyla;-), ale po odejsciu wod i pojawieniu sie skurczy stres byl ogromny, czy zdaza mi to cc zrobic i czy mala nie wstawi sie do kanalu rodnego, bo bylo by ciezko.

a wlasnie uswiadomilam sobie, ze zostalo mi 8 tygodni do porodu i jestem w delikatnym:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Ja jestem ciekawa czy u mnie się syt. z przenoszeniem powtórzy pierwsza przenosiłam i to sporo. hmmm no zobaczymy. ale nie chciałabym (bez konkretnej medycznej przyczyny) wywoływanego porodu. jedyna przed czym przestrzega mnie mój lekarz i polozna to to żeby być bardzo czujnym bo jeśli pierwszy porod zaczal i skonczyl się tak szybko teraz może pojsc jeszcze szybciej...

wczoraj mój gin zapytał czy już mi się poród po nocach śni :-D odpowiedziałam że jeszcze nie ale chyba zacznie bo coś czuję że teraz będzie to jeden z głównych tematów na bb :-) i jak czytam że niektórym z was zostało po 8 tygodni to :szok: zaczynam być przerażona :-D

Iguana gratuluję ukończenia remontu i zazdroszczę

die_perle ja mam dokładnie to samo. Cesarka przeraża mnie potwornie (choć nie z powodu bólu) i też kompletnie nie rozumiem cesarki na życzenie. Teraz mam schizę, że mały nie obróci się główką na czas i będę musiała mieć cesarkę.

no ja tez mmysle dużo i o tym lozysku i o tym czy się młody dobrze ulozy...a cesarka..tez nie chodzi o bol..chodzi o to ze mnie będą cieli ???? ;/

Witam,

dzis mama wyjezdza... szkoda troche krótko.. srednio wypoczełam....
dzis byłam u lekarza szyjka uff ma 32mm po dokładnym zmierzeniu przez usg.... młoda główko do dołu takze juz gotowa ;] wazy 1429 g ....
generalnie jutro pewnie do Was bardziej zajrze...
ja się piekielnie boje porodu a dziś skonczyłam 30tc !!!!!!!!!!!!!!!!!! :szok:

Witam sie i ja!!!
Kolejny dzień latania po lekarzach zaliczony ale mam skierowanie na badania i usg :-) ( w poniedziałek)
dodzwoniłam sie po parogodzinnym dzwonieniu do przychodni do okulisty i endokrynologa. U okulisty najwczesniej wizyty we wrzesniu a u endo w grudniu :szok:, wiec czekaja mnie prywatnie te wizyty.
Pomijając wszystko nie mam weny dzisiaj na nic leże i nawet nie mam siły P obiadu nastawić... jakoś ciężko mi się oddycha.
Mam nadzieje że jutro będzie lepiej. Nie moge się doczekać do poniedziałku aż zobaczę Malucha ciekawe jaki już duży :-)

Hej:)
Widze ze tematy o porodach.. ja cc bo blizniaki i jeszcze panna Marysia ulozona poprzenie.
Od kilku dni pobolewa mnie podbrzusze jak na okres ale brzuch miekki. Troche poboli nie jakos mocno i puszcza bol... moja lekarka na urlopie'polozna tezbczekam na 10go na wizyte i dowiem sie co i jak...
Ja te min do 34 tyg musze wytrzymac czyli jeszcze 4tyg...ale obym wytrzymala troche dluzej!!!!

natus wytrzymasz wytrzymasz:) nic się nie martw. a to pobolewanie to tez może nbyc skutek dalszego rozciągania się macicy pna chyba jeszcze rosnie :)

reklama
Dno macicy jeszcze rosnie znaczy idzie w gore do 34-5 tygodnia a potem pi razy oko dwa tyg przed porodem brzuchol w dol...
Mamo... Wlasnie sobie uswiadomilam ze mi zostalo 8 tygodni...

Do góry