reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Pannacota doskonale Cię rozumiem. Ja już miałam dość spania na łóżku, gdzie na środku była wygnieciona dziura z której wystawał drut. Musiałam kłaść kilka warstw kocy, żeby sobie krzywdy nie zrobić. Podziwiam Cię, że na tym etapie ciąży jeszcze dajesz radę na niewygodnym spaniu. My kupowaliśmy materac i łóżko w Internecie. D zamawiał, więc nie jestem Ci w stanie podać linka. Materac mamy 160x200. Ja chciałam jeszcze większy, ale D stwierdził, że bez przesady. Teraz ciągle powtarza, że mamy za duże to łóżko, ale ja wcale tak nie uważam. Jak mały podrośnie i będzie chciał w nocy przyjść do rodziców, to się przynajmniej gnieść w trójkę nie będziemy. Ale fakt, że teraz jak chcemy się przytulić w nocy na łyżeczkę, to trzeba się trochę przesunąć. D się wtedy ze mnie nabija i kiedy się do niego przysuwam, to powtarza pip, pip, że to niby odgłos cofającej ciężarówki. :-D

reklama
Panna tez dzis mam ochote na mc donalda ale jutro chyba sie skusze bo bede na.miescie. Jestem zdania by sobie nie odmawiac ho po porodzie jak bd karmic piersia duzo rzeczy sobie nie pojem a kg wkoncu znikna :p

a ja bym zjadła kebaba albo chińszczyzne :)
maz zabrał młoda na dwor maja wrocic za jakies 40min... wykapalam się... od razu lepiej sie czuje ...
ja lubie krokiety ale daruje sobie do konca ciazy stac dluzej przy kuchni... w sobote zrobie mielońce z ziemniakami odsmazanymi na dwa dni i bedzie gitarka...

a i mnie cos naszla ochota na fast fooda..ale nie mc tylko burger kinga- wole smieci od bk niż mc- wydaje mi się ze sa smaczniejsze :p może jutro pojade do miasta....zależy od pogody...

a ja wole KFC jeszcze teraz wróciło Qurritto uwielbiam to :) oczywiście na MC tez sie skusze.. BK w Polsce jakoś mi nie podchodzi.. natomiast w Anglii wole BK niz MC ;]

a tak z tym się musze zgodzić bk jadlam raz w Polsce i bylam zszokowana ronica miedzy bk niemieckim a polskim...w Niemcach bk jets dużo lepsze imo od mc...o ile cos co smakuje niemalże identycznie mozebyc o wiele lepsze:p
kfc nie lubie- znaczy lubie ale ...zatrułam się w kfc dwa razy okrutnie...wiec nie jadam tam...

A ja nie lubię kfc, bk jadłam tylko w pl i mi nie smakował, żałowałam, że nie zamówiłam w mc. Ale raz chciałam spróbować, trudno. więc z fast foodów tylko mc, ewentualnie kebab czy pizza. A otworzyli jakiś czas temu taką prawdziwie włoską pizzerię- uwielbiam! Z mozarellą, rukolą, szynką parmeńską i pomidorkami cherry mmmmmm....... Aż nie zalicza się do fast foodów wg mnie. Ale poprosiłam mamę żeby mi po drodze przywiozła mc. ciekawe czy przywiezie, bo jej narzekałam, że przytyłam... Zgaga mnie męczy, myślę że mc flurry z lionem by pomogło hehe :)

Hej dziewczęta!!

Ja kolejny dzień bez mojego dziecka w domu, bo wolała zostać na jeszcze jedną nockę u babci i dziadzi :-) Dla mnie super sprawa, bo sobie trochę odpocznę od jej gadania :-) Dziś kolejny dzień prania i prasowania malutkich ubranek, ależ tego jest. No, ale trzeba trochę poogarniać, bo sił coraz mniej.

die_perle u Ciebie też nieciekawie, też współczuję sprzątania. Trochę tego było, co?
Iguana30 odważna jesteś z włosami, taka nagła zmiana fryzury, ale to dobrze, bo to tylko włosy, a Ty pewnie poczułaś się dużo lepiej. Należy nam się coś czasem. No to też kiedyś spotkała Cię taki kataklizm jak u mnie w kuchni, też nie było Cię w domu? Cieszę się, że na szafce nie stały żadne wina ani nic płynnego bo bym się chyba załamała tym sprzątaniem.
Paulinekco to za zwyczaje z cukierkami okolicznościowymi? ja też z przygotowaniami daleko w polu, ale powolutku coś robię, bo maż będzie dopiero w połowie września więc boję się, że już wtedy to na nic siły nie będę miała.
Dżaganajgorsze właśnie jest to, że dzieci czasem są krzywdzone przez dziadków. One w nich zakochane a dziadkowie czasem nawet nie zapytają co słychać. A tym bardziej, że babcia jest na miejscu. Dziwne to jest, bo zazwyczaj wnuki to skarby babci i dziadków. U nas niby teście bardzo kochają córkę, ale jak ona do nich nie zadzwoni to pierwsi nie zadzwonią. Teraz trzecią nockę jest już u nich, ale sama zapytała czy może przyjechać i zostać to głupio było odmówić. Ale najczęściej jest odpowiedź, tak możesz ale nie dziś bo mamy dużo spraw do załatwienia. Dobrze robisz, że stawiasz na swoim jeżeli chodzi o wychowanie dziecka, no i najważniejsze to mieć takie samo zdanie razem z mężem. A teście już swoje wychowali więc po co się wtrącają. Dobre z tym żelazkiem :-)
ewelinkowska wiśnie powiadasz, mniam mniam,a le bym pojadła sobie takich prosto z drzewa.
koreczek83no to witam na zwolnieniu, teraz możesz trochę zwolnić tempo, chociaż znając życie to i tak będziesz miała mnóstwo rzeczy do zrobienia na co dzień. No, ale wstawać z rana nie musisz :-)

I jeszcze ważna spraw, w sobotę idę na grilla do teściów, przyjadą też moi rodzice, proszę Was o pomysł na jakąś fajną sałatkę lub surówkę na grilla. Wiem, że te temat ogólnie już był, ale ja potrzebuję naprawdę dobrej rady i ciekawego pomysłu, czegoś czym mogłabym zaskoczyć wymagającą teściową :-)

Ostatnia edycja:
Aniula ja bylam w domu tyle ze w pokoju siedzialam z ciotką i gadalam i jak chukło to normalnie jak by sie chałupa waliła :D tyle ze dzieki bogu córa byla wtedy w szkole a syn w przedszkolu to było jakos jak z moja Niką w ciązy chodzilam ale tez załamka bo sprzatania bylo strasznie dużo tym bardziej ze my w kuchni nie mamy drzwi i masa tego szka poszła na przedpokój ... a ile sie przy tym sprzataniu naklełam az ciotka sie smiala ze pierwszy raz takie słowa z moich ust słyszy :D

reklama
Aniula przepis na sałatkę w przepisowym wątku :)

Też mam ochotę na jakieś "swinstwo" z mc albo z kfc. Najlepiej tortille miodowo musztardową w zestawie albo stripsy z sosem barbecue mniam:tak:

Właśnie upiekłam ciasto z jagodami i wcinam jeszcze cieplutkie...a jutro koniecznie krokieciki mmmm

A Dzidzia teraz to tak szaleje w brzuszku, tak sie wypina pupą a mąż ja jeszcze delikatnie stuka, zeby mu oddała:-D

Do góry