reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

Witam!!!
U nas dziś pochmurno i wietrznie, szkoda :-( wolę słoneczko. Ostatnio jak byłam w lumpeksie to wkurzyła mnie jedna baba, nie lubię takich osób :wściekła/y: oglądałam spokojnie rzeczy wiszące na wieszakach, te które są wyżej więc musiałam podnieść ręce do góry, ale robiłam to z przerwami i powolutku więc jak dla mnie wszystko było w porządku. A baba podeszła, spojrzała na brzuch i mówi:
- Pani nie powinna podnosić tak rąk do góry
A ja:
- no ale bez przesady
Ona:
-to zagrożenie dla Pani w ciąży
Wielka wścibska znawczyni. A ja jej na to już wkurzona:
-wszystko wiem, to nie moje pierwsze dziecko...
Spojrzała oburzona, że jej coś odpowiedziałam i nie posłuchałam:-)

Kamea mam nadzieję, że u Ciebie dziś już lepiej i poprawił Ci się humor.
die_perle współczuję nieprzespanej nocki. Chyba skuszę się na tego rogala do spania, bo wkładam kołdrę między nogi. A ten rogal później do karmienia dziecka się nadaje? to Cię córcia podsumowała w sprawie koszuli nocnej:-)
Dżaga ja też ostatnio mam problemy z moim wyglądem, uwielbiam swój brzuszek i większe piersi ale wszystko jako całość a jakimkolwiek ubraniu nie wygląda zbyt dobrze. Miałam kupić sobie jakieś koszulki dłuższe, ale w przymierzalniach sklepowych wolałam na siebie nie patrzeć :-)
Kamcia2810 no i tak powinno być zawsze, tylko niestety takie sytuacje należą do rzadkości.
joanna_84 przeczytaj koniecznie 50 twarzy Greya, mnie wciągnęła na maxa, 3 części pochłonęłam.
deli80 trzymam kciuki za córcię u dentysty, będzie dobrze!!
martuśka85 ojej to faktycznie musiałaś przeżyć. Współczuję, ale najważniejsze, że z Wami dobrze i co najważniejsze brzuszek nie naruszony. Trzymaj się, z czasem wszystko się uspokoi i zapomnisz.
Pannacota o jakie adaptery chodzi? sałatka z ziemniaków najlepsza na grilla. My często robimy a teraz jest na to najlepszy czas, bo są młode malutkie ziemniaczki. Potrzebujesz maluśkie ziemniaczki, takie żeby ich nie przekrawać, gotujesz w mundurkach tylko dokładnie umyte, osolone i żeby były nie rozgotowane. Studzisz, najlepiej ugotować je dzień wcześniej. Do tego natka pietruszki pokrojona drobno, ogórek konserwowy w kostkę i majonez. No i i oczywiście sól i pieprz do smaku. Super łatwa i bardzo smaczna!!!
villandra8 super, że już synek po zabiegu, teraz już on i Wy będziecie spokojniejsi. Ale bidulek teraz poobijany, ot dzieci.

reklama
aniulka specjalnie dla ciebie:)

kojec.jpgZobacz załącznik 573003Zobacz załącznik 573004 na razie mam wypróbowane pozycje- podparcia glowy i plecków, brzuszka i plecków i gniazdo :) wszytkie sa bardzo wygodne- lubimy naszego rogala:D

Załączniki

• kojec.jpg
    kojec.jpg
    36,9 KB · Wyświetleń: 33
Dziewczyny, niedawno listonosz przyniósł mi drugą część książki "Sama słodycz". Przeczytałam pierwszą część i jest niesamowita! Teraz już pochłaniam drugą. Jest to przefajna opowieść o redaktorce z Londynu która rzuca wszystko i kupuje rozwalony dom we Francji. Pierwsza część to "Sama słodycz", druga"Sam urok" a trzecia "Samo szczęście". Gorąco polecam...Tylko wiem, że szybko je pochłonę i znowu będę marudzić że nie mam co czytać...Jak macie jakieś fajne tytuły (tylko raczej takie gdzie nie trzeba sie denerwować), to podrzucajcie...

Die, ja też miałam w nocy problem ze spaniem..Może to dlatego, że mąż wyjechał i nie miała go obok siebie? Już wolę jak mi chrapie po nocy i muszę go szturchać aby przestał, niż być sama....

Martuśka, współczuję wypadku...To coś strasznego jak kobieta jest w ciąży, bo pozniej jest tysiac obaw... ale miejmy nadzieje, że wszystko bedzie dobrze!

Dzaga, ja ostatnio też wkurzam się na ubrania, bo co nie założę to wyglądam jak słonica...:-:)-(choc niby w posturze jestem szczupła, duży brzuch sprawia, że wyglądam grubo...Ale może trzeba na to popatrzec z innej strony? Że za to bedziemy najszczęśliwszymi mamusiami juz niedługo...A ciąża też w pewnym stopniu dodaje urody? Za którą niektóre kobiety dały wszystko, aby miec takie brzuchale...tak, tak koniecznie trzeba o tym myslec:tak:

Antiope dobrze ze już glukoza za Tobą. Dzidziuś moż sobie jeszcze fikać więc jest nadzieja, że fiknie w inne miejsce i nie będzie wpychać się między żebra :sorry: Mam nadzieje, bo dopiero uczę się ciąży. Nauczyłam się np. że w ciąży wszystko co nienormalne jest normalne :tak: Ja np od ok 25 tc mam problemy z oddychaniem. Nasila się po posiłku i oczywiście podczas upałów. Niestety to nie zmieni się do porodu.

Martuśka współczuję. Dobrze, że Tobie nic się nie stało. Ja zawsze zapinam pas, ale widzę że niestety różnie bywa...

Pannacota przybij spłukaną piątkę :-)

aniula- znawczyni taka a nie pomogła Ci zdjąć ;-) Ludzka życzliwość

Odebrałam wyniki. Dziwne, ale są lepsze niż miesiąc temu. Jak na moje amatorskie oko. Nawet hemoglobina wzrosła z 11,1 do 11,8. A teraz biorę tylko 1 tab Tardyferonu. Hura! Gdyby nie twardnienie brzuszka, byłoby super. Boję się poniedziałkowej wizyty. Miłego wieczoru

Dzien dobry :) Mozna sie do Was dolaczyc? Bywalam na tym portalu 7 lat temu, gdy czekalam na swoja pierwsza coreczke, potem jakos nie bylo kiedy, a dzis cos mnie podkusilo, zeby tu zajrzec i sprawdzic, czy moj profil nadal istnieje i - tadaam - owszem :) teraz nosze podcsercem druga coreczke, termin mam na 10.10 i juz sie jej doczekac nie moge :)

Kiiki witam :) widze mamy ten sam termin porodu :)

Rajani my też spłukani jakaś tragedia ale mam już pomysł jak poradzić sobie z pracodawcą i zusem :))
córka własnie padła spać :D zjadła całą butle mleka wczesniej 3 ogórki małosolne i jednego zwykłego - z własnego ogródka :)

Pannacota ja salatke ziemniaczana robie podobnie jak Aniula jedynie nie koncentruje sie na malych ziemniakach, jak mam duze to kroje w duza kostke. Dorzucam tez szczypiorek jak nie mam pietruszki. Czesto robie tez salatke z ryzu. Ryz ugotowany, drobno pokrojona roznokolorowa papryka i ogorek, posiekana pietruszka, troche oleju i przyprawic do smaku pieprzem i sola, dorzucam tez troche bazylii lub suszonego majeranku.

Adaptery do samochodu. Niestety ale bezwzglednie dla naszego i dzeicka (!) bezpieczenstwa pasy trzeba zapianc. Ciaza z tego nie zwalnia. Ja za kazdym razem ustawiam fotel tak zebym mogla sie dobrze zapiac plus poduszka pod tylek, ktora zastepuje mi adapter. I powiem szczerze ze lepiej zapiac pas i sie troche pomeczyc, niz zeby mialo dojsc do nieszczescia. Siostra mojej kolezanki z podstawowki zginela w wypadku razem ze swoim nienarodzonym dzieckiem wlasnie przez niezapiete pasy.

Kiiki witaj na forum.

Ostatnia edycja:
ja tez zapinam pasy ... normalnie a dolny pas układam tak aby nie przeszkadzał albo biore go na luz :)

jak mnie bolą plecy.. coś czuje dzis szybko padne spac... jeszcze w tv nic nie ma oprócz 4czesci Harrego Pottera o_O

reklama
Die, ja też uwielbiam swojego motherhooda. :) Nie wyobrażam sobie teraz snu bez niego i koty lubią w nim leżeć. Mój facet śmieje się z tej poduchy i mówi na nią "banan". :)

A ja znowu poruszę temat lewatywy, bo trochę mi on spędza sen z powiek. :D Coś takiego wyczytałam w sierpniowym numerze "M jak mama":

"LAST MINUTE, czyli tuż przed porodem

(...) Gdy poczujesz pierwsze skurcze macicy, możesz wypić olej rycynowy (2 łyżki oleju na pół szklanki soku pomarańczowego). Spożycie go spowoduje zwiększoną aktywność jelit i ich oczyszczenie. Nie musisz robić lewatywy (ani zgadzać się na nią w szpitalu)."

Któraś może miała doświadczenia z tym olejem? A te czopki glicerynowe podobnie działają?

Do góry