reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Rajani Ponoć to kadry wyliczają i płacą, tylko potem dostają zwrot z ZUS. Chyba że się mylę??
Dokładnie tak jest Rajani wiem, że łatwo się tak mówi, ale ja bym tego twojego A to w dupe kopnela i już teraz wyprowadziła się do rodziców! Serio, może facet się ogarnie i na nowo swoje życieprzewartościuje... A jeśli nic się nie zmieni, to znaczy że on na Ciebie nie zasługuje! I chyba najlepiej zdać sobie sprawę z tego jak najszybciej, bo życie jest krótkie, aby marnować lata u boku osoby, która nas unieszczęśliwia! Trzeba dać sobie, a teraz już i dziecku szansę na szczęście i miłość :)

reklama
Witam sie wtorkowo i słonecznie i upalnie:) najchętniej wskoczylabym zaraz do oczka i w nim leżała całe dzień;)
Wczoraj miałam zakrecony dzień więc nawet nie wchodzilam na ogólny tylko pisałam na innych wątkach;) wczoraj byłam w urzędzie załatwić nazwisko dla dzieciaczkow. Oczywiście nie wiedziałam ze muszę zabrać kartę ciazy jako dowod(hahaha jakby moj wielki brzuch nie był wystarczającym dowodem) więc S musiał wracać do domu i w urzędzie z pól godz spędziliśmy... Potem pojechaliśmy do jednej apteki i zrobiłam zakupy, potem kupić resztę rzeczy z listy(zostało nam tylko do kupienia foteliki, wózek i lozeczka) do drogerii i tak w sumie zakonczylismy zakupy:) wróciłam do domu taka padnieta ze lezalam i sie nie ruszalam (wkoncu dodatkowe 9kg zobowiązuje :)) a potem jak zasnelam po 16 to spalam do 19. Od dzis juz tylko wegetuje na łóżku i sie nie ruszam co by szyjka stała w miejscu i co by wytrzymać te 11tygodni:) kurde w sobotę skończyłam 27tydzien i nawet nie wiem kiedy to przelecialo... Ale powiem wam ze ciesze sie ze czas tak goni:) czym jestem dalej tym bardziej tym bardziej sie doczekać nie mogę:)
Jak zrobię fotki zakupów wczorajszych to wrzuce na odpowiedni wątek;)
No to czas was nadrobić;)

Agnieszkala tylko sie cieszyć ze tak młodo wygladasz! A ludźmi sie nie przejmuj. Zawsze komuś nie będzie pasować coś... Ja tez ma początku słyszałam np od kuzynki ze mogłam jeszcze poczekać bo kończę dopiero w tym roku 23lata... Ale to moja sprawa;)

Aniula99 super ze juz Ci sie poprawiło:) miłego wypoczynku w takim razie u rodziców:)

Bosmanka ja tez mam bodziaki na 56 H&M i na długość sa tego samego rozmiaru co 62ze smyka;) dlatego mam tez troche ciuszkow na 50 z H&M ;)

Ewelinkowska mnie tez leci z cyckow ale to raczej jak nadusze na sutek. Ale moja koleżanka od 20tyg musi używać wkladek laktacyjnych tak jej leci. Mnie jedyne co to bardzo skutki bolą:/ sowki widziałam w odpowiednim wątku i powiem Ci ze sa super! Bardzo mi sie podobają:)

Dzaga no z tym szambem to masakra. U nas niby kanalizacja, ale nie wszyscy sąsiedzi sa podlaczeni i tez czasem wali jak cholera... Chociaz u nas np duzo ludzi pali jakimiś swinstwami zima i z komina leci wstretny dym:/ w tedy dopiero śmierdzi i powietrze jest zanieczyszczone:/ no ale nikt na nikogo nie zgłosi bo to małe osiedle i zaraz wiedza kto zgłaszał i tak np jeden z sąsiadów w ramach zemsty otrul nam psa, drugi polal drzewka jakimś swinstwem bo od jego strony były zniszczone, więc nie warto sie czasem odzywać...
MC mmm zjadlabym coś z maca mimo ze to takie nie zdrowe żarcie;)

Co do śmieci to jedna wielka porażka... Umyj słoik, zerwij nalepke i co jeszcze? Może bede musiała oddzielić kupki od pieluch? Beznadzieja... Dzis miał byc u nas wywóz śmieci segregowanych o nie segregowanych... Wszyscy wyciągnęli śmieci i przejechała śmieciara przez ulice i ich nie zabrała... No porażka jakaś... Aż szkoda gadać. Dali worki a żadnych obreczy do worków nic... Zreszta kurde ogród mam ładnie zrobiony i 150kibli na śmieci ma na nim stać:/ eh nie mówię ze segregacja śmieci jest zła ale powinni to jakoś inaczej rozwiązać...

Die podziwiam ze tyle madrobilas:) bo czasem trudno to ogarnąć wszystko;) co do boli podbrzusza to tak jak napisałas to wiazadla. W piątek mi o tym lekarka mówiła. Gorzej jakby pojawiły sie bolace skurcze to zaraz mam przejść na fenoterol (lekarka dumna ze mnie ze tak długo bez tego leku wytrzymuje bo ponoć kobiety w ciazy na moim etapie juz to biorą, mi narazie relanium pomaga i niech zostanie tak jak najdłużej:)) co do pessaru to narazie nic o tym nie mówiła bo rozwarcia nie ma, ale po prostu sie skraca więc na to najlepsze uczciwe lezenie;) narazie sie nie skrocila od ostatniego razu. Następna wizyta za 2,5tyg zobaczymy jak będzie to dalej wyglada ;)
Dobrze ze wkoncu z rodzinka sie dogadalas;) pierogi- pychota:) chętnie bym zjadla taka porcje ale od wrocka mam troche daleko ;) ale w Poznaniu tez duzo dobrych pierogarni;)
Haha z rezerwacji wagonu awansowalas do wagonu pierwszej klasy;) dobrze ze trafiłas na miłego człowieka bo niektórzy olaliby sprawę. No przygodę z pociągami miałas ale wszystko ładnie sie ułożyło;)
Ach poplywalabym sobie juz teraz gdziekolwiek gdzie czysto ważne zeby leżeć w wodzie sle w pobliżu nie mam czystego jeziora a basen w mojej mieścinie jest tragedia więc muszę sobie poczekać ;)
Ach ta Twoja córeczka:) basen po pierwsze zwiedzanie juz nie koniecznie:) ale ważne ze jakieś atrakcje ma zapewnione no i ze lubi zwiedzać:) napewno takiego meila czyta sie fajnie:) i dobrze ze ona o Tobie myśli bo sa dzieci które jadą na wycieczkę i maja w nosie rodziców;)

Sony mi teściowa kupuje wózek. Chciała od początku więc ja nie protestuje bo 3000zl zaoszczędzi sie jednak a wydatki caly czas bedą.

Antiope co do temperatury rękę możemy sobie podać ;) ja tez ciepło lubna i dla mnie upały mogłyby byc cały czas. Moj S w takie upały umiera i nie może zrozumieć ze dla mnie to raj;)

Cynamonka witaj po długiej nie obecności:) super ze u was wszystko wporzadku:) widzę ze równo przybralysmy na wadze;) ja ostatnio próbowałam wbić sie w jakaś sukienkę sprzed ciazy, niby takie luźne o wgl ale sa za małe i wyglądam w nich jak wieloryb. W długie suknie sie mieszcze ale tez wyglądam jak wieloryb:/

Osa super ze u małego lepiej:) oby jak najszybciej wyszedł ze szpitala. Eh no sa szpitale i szpitale... U nas w Śremie szpital ciagle był w likwidacji, wykupiła go prywatna osoba i jedyny dział jaki wyremontowano to ortopedia. A tak to pożal sie Boże cała reszta:/

Pannacota fajnie ze wyjazd sie wydłużył i odpoczelas sobie:) jednak odpoczynek w domu to nie to samo co wyjazd gdzieś dalej i odpoczynek w innym miejscu:) aż zazdroszczę!!

Rajani ach ten Twój chłop... Szkoda słów na jego zachowanie bo ja mam ochotę pójść do niego nakopac do dupy i powiedzieć conieco. Bo przegina... Stałoby sie coś i co w tedy? Skoro z nim zero kontaktu... Dobrze ze możesz iść do rodziców i odpocząć u min psychicznie... Przyda Ci sie to kochana:* a ogólnie zgadzam sie z dziewczynami... Ja wgl nie lubię alkoholu ani pijanych ludzi... A juz dawno bym w dupę kopnela bo taka jestem... Jak S odpierdzielal numery to zostawiłam go miesiąc przed ślubem... Niby przemyślał i sie zmienil ale teraz tez mu odbija... Jednak daleko mu do A... Wspolczuje Tobie tylko niepotrzebnych stresow...

Karoola w takim razie miło spędzaj czas z dzieciaczkiem:) dotlenisz sie na świeżym powietrzu;) dobrze ze mały potrafi zając sie sam sobą:)

Kamcia tylko sie nie przemeczaj kochana przy tym remoncie!! Ja miałam malinowke schowana ale jak ja dostałam od mamy to juz byłam w ciazy więc nie wypilam nic a oczywiście zniknęła w tempie ekspresowym:/

No to nadrobilam;) ja teraz bede prac ciuszki... Tzn zlece to mamie, ale zdecydowałam ze pracować nie bede. Pralka nasza nie gniecie, ładnie sie pozwija i tyle... A dodatkowo prasowac zeby pozbyć sie bakterii czy czegoś to nie dla mnie...

Zabieram sie za wrzucamie fotek wczorajszych zakupów;)

Witam i ja. Dziś ledwo wróciłam po odprowadzeniu Oliwii do pzredszkola. Już powiedziałam mężowi jak wrócił z Łodzi, ze jak go nie ma to Oliwia będzie zostawała w domu, a tak to on ją zawozi, bo dziś to mi nie było do śmiechu.
Ranek spędziłam na pogaduchach z Perle, aż mi telefon odmówił posłuszeństwa, a raczej bateria. Także przedpołudnie bardzo udane. Dziękuje za pomoc w odnalezieniu przytulaka :-).
Teraz mykam ogarnąć moje metry i z Oliwią się umówilam w parku :-).
MIŁEGO DNIA

Bosmanka
na pewno już po ukuciu, ale wiem, ze panie w LUXMed robią to bezboleśnie :-)

Rajani bardzo mi przykro, że cię A tak traktuje.
Ja wiem co bym zrobiła na twoim miejscu, ale trzymam kciuki byś odnalazła swoją drogę.

Joanna_84 u mnie tez gorąco i duszno ledwo do domu doszłam z przedszkola, ale i tak wolę to niż deszcz.

Karoola to dobrze, że dwulatek jest grzeczny, bo to różnie bywa z maluchami i miło że pomogłaś kuzynce.

Kamcia2810 Uważaj przy remoncie. Ja mojemu tylko troszkę pomogłam na początku. Teraz obniża sufit i tu już niestety nie pomogę w ogolę, ale przy remoncie pokoju dla synka będę również pomagała :-) oczywiście w miarę możliwości.

Perle dziękuje za rozmowę o wszystkim i niczym jak zawsze. Do usłyszenia kolejnym razem :-).

Kamea dlatego cały czas ja podkreślam, ze ja nie kupuję, ale nie wiem czy się nie przydadzą.

Dzaga bardzo mi przykro. Nie wiem jak szef mógł zapomnieć o L4

U mnie upalow ciag dalszy. Poki co odpukac dobrze sie czuje. Balam sie ze bedzie gorzej. Choc w sumie moze to przez to ze jestem juz na zwolnieniu.

Rajani dziewczyny napisaly juz to co i ja mysle. Przeczytaj takze co napisala Carla o swoim ojcu i Die o swoim ex. Bo mysle ze zyjesz w takim toksycznym zwiazku. Tak czy siak trzymam kciuki za ciebie i Adasia.

Kamcia uwazaj przy tym remoncie.

Smieci. Tu segreguje od kiedy przyjechalam. Tez mi troche zajelo zanim doszlam co i gdzie. A wyglada to tak ze kupuje sie worki, ktore sa jednoczesnie oplata za wywoz smieci. Nie sa tanie, ale placisz faktycznie za swoje smieci. I tak mamy zielone na plastik, niebieskie na tzw PMD (butelki plastikowe, opakowania po dezodorantach, puszki itp), szare lub brazowe w zaleznosci od gminy to worki na resztki, ktorych sie nie segreguje. Dodatkowo sa zielone kosze (raz w roku kupuje sie naklejke w gminie, ze oplacono) na odpadki kuchenne, obierki, resztki organiczne, trawa z kosiarki. Kartony i papier, szklo tez osobno, bezplatnie. Mozna to wywiezdz samemu do parku kontenerowego, a mozna wystawic przed dom w dniu, w ktorym odbieraja. Puszki i sloiki tez trzeba przynajmniej wyplukac. Caly kalendarz dostarczaja raz w roku do domu, rozpiska co i jak jest rowniez dostepna na stronie gminy. Kazda gmina lub grupa gmin maja tez swoj park kontenerowy. Moze i to troche skomplikowane, ale jak sie juz wdrozy to bulka z maslem.

Hej Dziewczyny,

dzisiaj będzie lakonicznie, bo znowu walczę z migreną. Zrobiłam sobie kompres i natarłam skronie i kark Amolem, nie chcę brać żadnych paracetamoli.
Rajani, jestem zbulwersowana zachowaniem Twojego faceta. Znając obecny swój charakter (który zresztą umocniłam po innych związkach - poznałam się na facetach), wyprowadziłabym się i milczała, miałabym przynajmniej spokój dla dziecka i byłby do czas na obustronne przemyślenia, bo jak miałoby tak wyglądać resztę życia, to naprawdę głęboko bym się zastanowiła, czy warto ciągnąć ten wózek.

nnatalie to już teraz można załatwić kwestię nazwiska? Ja myślałam, że dopiero przy porodzie przy rejestracji dziecka.

delucha 2 godziny 57 minut i 20 sekund na słuchawce:p takie rzeczy tylko z TOBĄ:p

Mam dziś strasznego lenia...wybieram się do lilda...ale cos mi nie idzie to wybieranie ;/ lezymy sobie z PIPKĄ I SIE LENIUJEMY- ONA SPI A JA LENIUJE:p

tymczasem znalazłam sobie- a raczej GROCHOWI pizamke:D groch..jpg

Załączniki

• groch..jpg
    groch..jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 54
A ja jade teraz do galeri pochodze ile moge a potem skocze do banku wplacic pieniazki bo tato zalatwil mi dzis pozyczke.
Wskoczylam na wage i zaczelo sie... 3 kg do przodu. Waze 72 prawie.

antiope tak można juz iść teraz, i chyba z tego co wiem to trzeba przed porodem iść bo inaczej w szpitalu bedziesz musiała podać swoje nazwisko i zmieniać potem. Muszą byc oboje rodziców z dowodami i książeczka ciazy.

Die pizamka rewelacja:)

reklama
Sony tak masz rację :) ale ja pracuję w firmie gdzie jest zatrudnione poniżej 20 osób i to już inaczej funkcjonuje... ZUS w takim przypadku rozlicza się tylko i wyłącznie ze mną .... niestety ;/

My wróciłysmy od kolezanki... dzieciaki sie wyszalaly....

Odnalazło sie moje L4 w biurze rachunkowym, a nawet jesli szef nie zawiozł wczesniej to i tak sie nie przyzna do tego. eh

Do góry