reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

reklama
hej dziewczyny, nareszcie moge poczytac i odpisac:-)
natalie super, ze chlop sie opamietal i zrozumial, ze 100 zl nawet na jednym foteliku to nie jest duzo jesli chodzi o bezpieczenstwo:tak: prawda jest taka, ze facetom trzeba konkretnych argumentow i jakos da sie z nimi dojsc do porozumienia:-) moj m. tez dzisiaj stwierdzil, "ze rozsadne bedzie kupienie tej szafy, bo czas jakby ucieka i robi sie go coraz mniej, a ja jakby coraz mniej mobilna, wiec moze to i dobry pomysl":-) normalnie jestem w szoku:szok: a i stwierdzil, ze moze bysmy ze strychu zniesli rzeczy jakie mamy po dzieciakach i je przejrzeli, bo trzeba wkoncu zabrac sie za liste czego nam brakuje. to sie chlop zdziwi jak zobaczy, ze oprocz stelaza do lozeczka i wanienki i jakis malych ubranek to na tym strychu jakby niewiele:szok:
kamcia z tymi skurczami to juz spokoj, a i gratki z powodu 27 tyg:tak:
malta ja na nastepna wizyte tez mam zrobic glukoze i juz czuje ten smak w buzi, ale dla pocieszenia test z 75g jest jeszcze lepszy:-)
vilandra mam nadzieje, ze twoj chlop sie wkoncu ogarnie:tak:
antiope moja zu ulozona bylo posladkowo do 34 tyg, ale jak sie wtedy przekrecila, to myslalam, ze rodze tak mi mocno fikola zrobila, ze w nocy z lozka wyskoczylam, a z moim rozklekotanym spojeniem to naprawde byl wyczyn:szok: mysle, ze jeszcze sie obroci:-)
koreczek racuchy, normalnie po klawaiturze slina cieknie:szok:
dzaga u mojej zu to samo, w nocy co chwila sie budzila z jeczeniem, ze ja boli, ona dodatkowo ma stan zapalny wedzidelka tego dolnego i jeczy jak dusza w czyscu:szok:
natalie ja tez mala czuje nisko, nawet bardzo, przy skurczach jakie mi sie pojawiaja to wlasnie brzuch najbardziej nad spojeniem lonowym twardnieje
deli, ale ci dobrze moje paskudniki tylko do piatku w przedszkolu, a potem ze mna w domu do wrzesnia, jak ja to przezyje nie wiem, ale trzeba bedzie;-):-)

co do filmu to ja go w sobote ogladalam czy w niedziele na canal+ albo hbo lecial i naprawde fajny:-)

wizyte opisze w odpowiednim watku
narazie uciekam olka na jutrzejsza wycieczke trochw wyszykowac, bo o 7 rano wyjezdza, wiec lepiej teraz to ogarnac:-)

Osa ja moją wysłałam na dyżur do przedszkola gdzie pracuje moja mama. Jakby nie to, to pewnikiem byłaby w domu. No i mam nadzieję, ze gdzieś pojedziemy.

dzieuje dziewczyny za taie mile przyjecie . Na innych forac nie ma taiej atmosfery a czytajac was az sie chce rozmawiac .
Film o ktorym rozmawiacie nie widzialam ale slyszalam o nim wiele dobrych opinii i jakos nie moge zebrac sie za obejrzenie go .

reklama
Hej.
Nie mówcie mi nic o tej pogodzie - nie ma to jak wycieczka do miasta w strugach deszczu - wrrrr!
My dziś p okontroli z małym u nefrologa - miałam nadzieję, że już się szybko nie spotkamy, a tu klops - wynik zły.
Mamy leki i jutro badania powtarzamy, do tego.... badanie krwi :no: Auć - już mi się ryczeć chce... W poniedziałek kontrola - mam nadzieję, że na tym się skończy i nie będzie konieczne podanie antybiotyku, bo znając panią doktor, to zapuszkuje nas w szpitalu z wenflonem.

Kamea cieszę się, że już jesteś w domku. Zwłaszcza że dziś w radiu słyszałam, że w szpitalu w S. (bo domyślam się, że nie byłaś w O.) alarm bombowy :no: Powinni kilku takich idiotów na tamten świat wysłać - dla przykładu, to może by się w końcu skończyły takie bezmyślne akcje z ewakuacją szpitali :angry:
Duży ten Twój chłopak już - dbaj dobrze o niego, a on niech się mamy grzecznie słucha :-)

Dżaga nie doczytałam o co chodzi, ale się domyślam - gdzieś mi się kojarzy informacja, że po odejściu wód (co innego sączenie wprawdzie) nie powinno się czekać z akcją porodową dłużej niż 12h (jak jest dodatni GBS to chyba nawet krócej) - czyli że wywołują, a jak to nie pomaga, to cc. No ale lekarzem nie jestem. Każda sytuacja na pewno inna.

Kamcia
ale sobie Twoja macica poćwiczyła - mam nadzieję, że nie będziesz musiała przeżywać więcej podobnych akcji, bo domyślam się, że strachu pewnie się najadłaś - ja, jakkolwiek dośc opanowany człek, bym się trochę postresowała...
A czemu się boisz, że nie zdążysz na czas do porodu? Bo ja to się też tego boję, odkąd poczytałam o drugich porodach na wątku rok po roku....

Co do kolorów, to my mamy dwa - piaskowy i błękit, przedzielone drewnianą belką - do tego jasne mebelki (młodzieżowe) z zielonymi akcentami. Jak znjadę chwilkę, to może uda mi się cyknąć jakąś fotkę - bo domyslam się, że o pokoje dla szkrabów chodzi? ;-)

madziarena to super, że jest zielone światło dla SN

nula no właśnie o to mi chodziło - że jak rozsępy mają być, to nic nie pomoże - jetsem tego żywym przykładem :tak: A bywa i tak, że pojawiają się dopiero po porodzie!

Antiope nasze maluchy mają jeszcze dużo miejsca i pewnie jeszcze wiele razy zmienią swoje położenie - dopiero po 30tc trochę im się te harce ukrócą, a pozycję "startową" niektóre łobuzy przyjmują dopiero po 36 tc, także spokojnie

nnatlie popieram - fotelik jest bardzo WAŻNY :tak: Ja sie skusiłam bez zgłębiania na pożyczkę od sąsiadów, a jak sobie temat przestudiowałam, to mi włosy dęba stanęły - takie kiepskie miał ten fotelik wyniki. No i skończyło się natychmiastową wizytą w sklepie, skąd od razu wróciliśmy w nowym foteliku - bezpieczeństwo przede wszystkim :tak:

joanna ja nie mam wyjścia - najbliższy szpital ode mnie "tylko" te 35 km, więc też musimy zdążyć. Choć sobie myślę, że może warto będzie M z pewnych podstaw przeszkolić - no ale on był przy narodzinach naszego syna, to taki zielony też znów nie jest :-D

deli rozumiem, że takie zainteresowania naszych pociech mogą być dla nas męczące (u nas książeczki są "czytane" samodzielnie - czyli rozrywane i nie próbuj panu Rafałowi przeszkodzić, bo sąsiedzi usłyszą), ale to dobrze, że są właśnie takie, a nie np. tv czy komputer, co się dziś zdarza u wielu maluchów

modernbarossa a pewnie że można - zapraszamy :-)

Do góry