reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Dżaga nie strasz tymi snami o zębach, bo mam złe doświadczenia z takimi snami.

nnatalie04 myślę, że gdyby te gulki to były Małe to czułabyś to wypychanie...

agnieszkaala, aniula miałam dopiero co wirusowe zapalenie spojówek z nadkażeniem bakteryjnym...niby przeszło 2 tygodnie temu..ale znowu coś się dzieje.

deli jak córeczka? Co do terminów ....w poprzedniej ciąży miałam tak, że synek przeganiał wiek ciąży nawet o 3 tygodnie...a na 100% owulacja byla tak jak trzeba, bo akurat na wizycie byłam w trakcie owulacji, więc wiem. Termin wg miesiączki miałam na 27.11, a waga i wymiary synka na USG wskazywały nawet 01.11. Porównywałam wagę z USG połówkowego to synek ważył w skończonym 21 tygodniu 650g...Urodziłam 10 dni wcześniej....nie 3 tygodnie jak wskazywało USG, ale 10 dni...Po prostu szybko rósł:) W ostatnim miesiącu wyhamował i wtedy termin zaczął się zmieniać. Także nie sugeruj się tak tymi usg, bo teraz dzieciaczki szybko się zmieniają. Niby najwiarygodniejsze są pierwsze USG do 12 tygodnia. W tej ciąży Mała idzie równo z terminem z OM..aczkolwiek na genetycznym wyprzedziła termin o 5 dni.

die no to doczekałaś się nareszcie tej burzy.

kamcia
oj tam, w ciąży masz prawo być roztargniona ...szczęśliwi czasu nie liczą;)

Ja też zjadam zakalce
Jak już mowa o piciu to ja wczoraj swój rekord pobiłam i jako osoba mało pijąca wypiłam 2 litry.

Dzisiejsza noc to koszmar...udało mi się usnąć dopiero po 2 w nocy...Wrocław był wczoraj najcieplejszym miejscem w Polsce..niby miało być 35 stopni, ale to chyba kurna w cieniu...Skóra wręcz bolała przy kontakcie ze słońcem. W nocy miałam wrażenie, że nie mam czym oddychać i uduszę się...Zasnęłam po 2, o 6 wstawał mój mąż....udało mi się jeszcze usnąć z nadzieją, że odeśpię do 8 zanim synek wstanie...ale nie...W mordę...remont trwa w najlepsze i o 6,50 zaczęli napierdzielać młotkiem. Już psychicznie z nimi wysiadam....to jest cholera 27 metrów, a zaczyna się 4-ty tydzień remontu...Już mam dosyć tych ludzi i tego, że we własnym mieszkaniu nie mogę się wyspać...:((( Za to Młoda kopała i towarzyszyła mi aż do 2 w nocy:)

Wow, pierwszy raz od dawna nadrobiłam. Jak nie uda mi się przed dwa dni odpisać to już później nie nadrabiam:(

Ostatnia edycja:
reklama
dzień doberek z rana:) wpadam na chwilkę się przywitać bo zaraz wybywam na śniadanie w mieście bo się z dziewczynami umówiłam bośmy się dawno nie widziały przez te upały :p

dziś już piątek ..tygodnia koniec i początek...u nas się ochłodziło jest śliczne 23 stopnie i rześkie poburzowe powietrze- lubię to:) weekend zapowiada się pracowicie- bo w poniedziałek przyjeżdża inspekcja sanitarno kotrolna w postaci teściowej i mojego tatki:p wiec musze jako tako upiększyć domostwo no i cos może naszykować na przyjazd..choć sama nie wiem czy jest jakikolwiek sens..teściowa ciśnie z pierogami i 2 ciastami. mój ojciec jakieś słoiki bóg wie z czym, ogórki małosolne i zupy w słoikach...oni mają cos nie ten teges z głowami- jada w gości z zarciem:p no ale dobra niech będzie- zamówiłam dużo fasolki szparagowej bobu i truskawek :)

a tak poza tym- doczytam was po powrocie bo ide się teraz szykować- Niemniej jednak życzę miłego i mniej upalnego dnia :)

ps. nie mam żadnych wieści od pietruszki niestety...wciąż czekamy...

Dzień dobry,

Takhisis z małą idę do lekarza, bo kaszelek niestety dalej męczy i jest brzydki.
Co do chopczyka to on od początku wymiar miał większy z USG niż z OM, ale tu masz rację każde rośnie w swoim tempie i raz przyśpieszą a innym razem zwolnią. No nic zobaczymy na końcówce. Córce się z wyjściem nie śpieszyło ciekawe jak synkowi :-).
Przykro mi, ze noc nie przespana. Tych od remontu bym ze schodów zrzuciła. Ja wieczorem chłodną kąpiel wzięłam i w miarę szybko zasnęłam. Niestety mała przez kaszel obudziła się dziś o 7 i tyle spania było...

No i zaczęło się przez upały. Chyba po raz pierwszy paluszki mi popuchły i musiałam ściągnąć obrączkę. W dodatku komar mnie jeszcze ugryzł w ten palec zaraz nad obrączką i ledwo ściągam.

Dziewczyny jeszcze niedawno narzekało się, ze ciągle deszcz pada, a teraz wam się marzy deszczyk.. No i jak tu wam dogodzić?

Idę się ubierać pomału i zjeść cosik, bo mały znów za sznurki ciągnie.

Perle miłego dzionka życzę i cieszę się, ze pogoda lepsza, a co za tym idzie humorek :-)

Ostatnia edycja:
hej hej
wpadam się przywitać :)
co u Pietruszki i Stasia ??
Wczoraj rozłożyłam małej basen i się kapała, ale miała frajdę :) ja wczoraj nie ogarniałam już głowa mnie bolała a dziś zasypiam ... idę się walnąć na biurko ... nie wiem jak do 15 wyrobie ...

Kamcia uśmialam się z Twojej przygody w pracy:p rzeczywiściekilka dni do tyłu byłas.
Karoola gratuluje córci.
Takhisis kurcze to nie dobrze z tym okiem,. A zapisałaś siędo okulisty? Oj takie są uroki mieszkania w bloku niestety.
Die_perle moja mama też zawsze przyjeżdża z prowiantem, aleja to akurat lubie.
Deli daj znać co lekarz córeczce powiedział. Mam nadzieje,że to zwykłe przeziębienie.
Madziarenka miłego dnia w pracy, aby szybko minął.

Ja dzisiaj umieram, upał straszny. w cieniu 35 stopni. Siedzimy w domu, rolety zaciągnięte, wiatrak chodzi, ale itak gorąco. w nocy nie mogłam spać, wierciłam się bo duszno było, a potem Ala się budziła. Porażka. Jestem zła i zmęczona, a jeszcze od rana Filip sie nie rusza. Zjadłam śniadanie, zaległam znowu w łóżku a tu cisza.Mam nadzieje, że wkońcu się rozkręci.

witam w piąteczek :-)

Madziarenka-
mam to samo co ty głowa na biurko i byle do 15...
u nas w nocy była potężna burza a że nasza suka boi się burzy to generalnie noc była zarwana... usnęłam koło 2 a budzik bezlitośnie zadzwonił o 5.30 więc dziś ledwo żyję :-(
jedynym pocieszeniem jest to że po tej burzy jest odrobinę chłodniej chociaż nadal duszno...

Dziś nie mam siły czytać i nadrabiać ale obiecuję że jutro się poprawię jako że mój Ł wyjeżdża na męski weekend wiec i ja będę miała więcej czasu żeby przysiąść i Was poczytać

Dzień dobry dziewczynki

Takhisis 4 tydzień!? Koszmar. I jeszcze zaczynają tak wcześnie… Naprawdę Ci współczuję.

die_perle nie narzekaj, że Ci takie pyszności przywożą…

agnieszkaala ja też się ostatnio schizowałam, że mały się nie rusza. Rozszalał się dopiero po usg w środę.

Jeśli jesteś w ciąży, to przyjdź koniecznie 28 lub 29 czerwca br. do Centrum Handlowego AKS w Chorzowie na akcję bezpłatnych badań USG 3D/4D - "Simin w trosce o kobietę ciężarną i jej dziecko". W czasie imprezy będzie możliwość wykonania bezpłatnego badania USG 3D/4D, porozmawiania z położnymi, Międzynarodowym Konsultantem Laktacyjnym a także z anestezjologiem, który opowie o znieczuleniu zewnątrzoponowym. Każda przyszła mama otrzyma od Śląskiego Instytutu Matki i Noworodka niespodziankę.
Partnerem akcji jest woda Ustronianka z jodem, doskonała dla kobiet w ciąży.

Dziewczyny dałam post wyżej, bo wiem że nie każda zagląda na pod wątki w zależności ile mamy czas, a może ktoś skorzysta.

Agnieszkaala Oliwia osłuchowo zdrowa, skąd kaszel? Pewnie jej ojciec włączył klime i organizm tak zareagowoał...

Madziarena
moja też mega zadowolona z moczenia w basenie.

W słońcu koszmar, ale w cieniu super :-)

reklama
Do góry