reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

co do kąpania w jeziorka tak juz dziewczyny napisały cipki tez nie zamocze ...

Dżaga pewnie juz jestes po a o snach nie myśl ...

madziarena kurcze szkoda ze tak daleko bo bym ci pomogła i sama kompoty porobiła...

die ... jak wiesz ze sanepid nie powiedział temu kąpielisku nieee

takhsis ja tak jak ty dopiero przed 19 wyszlam na chwile ... idzcie troche korzystać z cienia .... a co do oczka to ci wspólczuje

natalie ... lez leż dziewczyno .... a górki to pwenie dziewczynki...

deli będzie wielki plusk ... hihihih mała będzie plywac ...

witam pozostałe dziewczynki

sony wszystkie chce umyc a umyałam tylko jedno wczoraj mam 2 tyg umyje z nowu jutro jedno

a zaraz zmykam do doktorka

reklama
już po wizycie :) jednak autem w obie strony szybciutko i napewno lepiej niż w busie ... u mnie na termometrze w cieniu 27,8 !!
gotuje fasolke głodna jestem strasznie .... troche opadnie zar to wyjde na ogrodek..
a ok 13 maja przyjechac naprawiac po raz kolejny i ostatni narożnik ... jak dalej bedzie zle chce zwrotu kasy o_O

Sony nie jestem pewna ale możliwe że moje zęby :/
Takhisis współczuje problemów z tym okiem :/
Natalie pewnie od zastrzyków w brzuch będziesz mieć w końcu ogromnego siniaka ;/

najchętniej bym poszła teraz spac :)

koreczek 3 mam kciuki za wizyte &&&&&&& !! mnie tez wydaję się że to dziewczynki ale napisałam smsa do lekarki żeby się upewnić i zobaczyc co ona o tym myśli. Bo jeśli to skurcze to trzeba zadziałać bo te wszystkie drinki do picia zeby lepiej białko przyswoić i zastrzyki będą do niczego. A Masrysia musi gonić Antosie.

deli biedna mała :( mam nadzieję że gorączka już jej zeszła. Polezę za Ciebie oczyywiście!

a ja wczoraj byłam dzień do tyłu i zamiast środy miałam wtorek :D

witam sie szybko i zaraz zmykam zdjac ta paskude, odebrac wyniki i na 16 do gina.
co do kompieli to ja nie ryzykuje, ani basenu ani innych zbiornikow wodnych. pewnie dlatego, ze mnie w ciazy podrazniaja nawet wkladki higieniczne takie, ktorych uzywam zawsze:szok:, wiec mysle, ze nie ma co ryzykowac:tak:
sony sukienka niebieska z pepco, a kawowa z top secret, jest przeceniona na 59,99, ale ja mialam jakies punkty na karcie klienta i cena spadla do 9.99:-)
ja zmykam sie szykowac, po powrocie napisze co u mnie:-)

ojeju wyszłam z domu po 9 na zakupy żeby jeszcze zdążyć przed upałem...i dopiero co się doczłapałam...masakra... oczywiście nie kupiłam nic na obiad no bo co można jesc w taki upal?? nastawialm się na fasolke szparagowa ale nie było :(
zjdalam wlasnie 2 pączki i wypilam kubas mleka zimnego...odsapnę i powiesze pranie...u nas skwar z nieba i się wszystkie możecie schować z waszymi temperaturami bo u mnie w cieniu 37 stopni już....maaaaaaaaaaaaasakra;/

takhisis- o kurne ;/ no to niefajnie ..fatycznie ty to masz w tej ciąży :( biedna moja - tule

nat - slonce dbaj o was- ja mysle z ete gulki to marysia i antosia- skurcz ma inna "konsystencje" i inaczej go odczuwa się to dosyć specyficzne uczucie napinania się ciala i nie sustepuje pdo wlywem dotyku i twardnieje cala macica można objecha dlonia jej ranty i wyczuć dokładny duz ksztal na caly brzuch.

deli może olwica tej temp dostala od goraca...ale teraz niech dupeczke swoja sliczna moczyw baseniku :) co do wody mamy identyczne podjescie..zresztą nie tlyko co do wody:p ciesz się ze wraca w ciebie enregia...teraz już bedize tylko lepiej i tego się trzymamy tak?? :*
bodziaki doszly i tatko mowil ze bardzo aldne kazlam wypakować te dla ciebie żeby mi ich tutaj nie zwiozl- i za tydzień wsadze w paczuszke i wysle do ciebie caly komplet twoich- znaczy się synkowych ubranek:p przedwczoraj jeszcze bylam w tk maxx ale niestety na razie nie ma otulaczy...ale będą ja trzymam reke na pulsie!

sony- ponoc niby to jakos pieczneie prztwory i inne takie powiazane jest z fazami księżyca amy teraz jak księżyc w pełni i ja mysle z eto dlatego się zdazaja wtopy:p ale co tam:D mój maz udawla ze mu zakalc smakuje wiec wywaliłam bo by zjadł takie ciasto a potem umieral:p ale ona tak zawsze jak mi cos nie wyjdzie to i tak je i chwlai jakby to był kawior królewski:p

u nas niby dziś w nocy zapowiadają potężne burze zgradobiciem i silnym wiatrem..no łi łil si ... apoki co piekrnik...:( nie lubie no :(

witajcie Dziewczyny w kolejny gorący dzień

u nad nad ranem też burza przeszła a dziś niestety znów ukrop...

mam trochę pracy więc pragnę Wam tylko przekazać informacje że po połówkowym wszystko ok, zrobiliśmy też echo serca i wszystkie parametry w normie wiec jesteśmy z Ł bardzo zadowoleni:-)

druga wiadomość że młode postanowiło (choć niezbyt chętnie) ujawnić swą płeć... i będzie Zosia :-)

aniula- ja też przyzwyczajona do rozłąki. W poniedziałek rano się żegnamy żeby w piątek się witać i tak co tydzień:-(
nnatalie- polecam czytnik ebooków. Ja ostatnio zakupiłam Kindla i jestem mega zadowolona chociaż upierałam się na początku że nie będę z niego korzystać :-)

Co do kąpieli- ja tylko na początku ciąży (do 12tc) zrezygnowałam z basen a z początkiem 2 trymestru wróciłam na basen. Mam siedzący tryb pracy i basen świetnie mi robi na kręgosłup wiec nie chciałam rezygnować, za to wczoraj byliśmy z psem nad jeziorem i nie odważyłam się wejść... jakoś "stojąca" woda w jeziorze mnie nie przekonuje... za to w morzu bym się zamoczyła :-)
Pewnie dziś po pracy znów nie będzie czasu żeby zajrzeć więc życzę Wam miłego dnia... a jutro znów będę nadrabiać :-)

die_perle dzięki za linka do artykułu.

Takhisis współczuję z tym okiem. Bidulko faktycznie Tobie zawsze coś…

nnatalie też mi się ze dwa razy taka górka pojawiła na brzuchu, a jak dotknęłam to zniknęła i też się zastanawiałam, czy to skurcze, czy mały. To mogą być skurcze Braxtona Hicksa, bo one ponoć są normalne już od 20 tygodnia i trwają właśnie bardzo krótko. To jest co innego niż to spinanie się brzucha, które miałam wcześniej i które trzymało nawet kilka godzin.

koreczek, osa powodzenia na wizycie

karoola super, że po połówkowym ok. Gratuluję córeczki. :-)

Karola gratuluję córeczki.

Mnie się właśnie przypomniało, że kawę mrożoną można samemu zrobić i czym prędzej to zrobiłam z lodami. Mówię wam jaki odlot, głowa mnie boli, ale jak wypiłam zimną kawkę na mleku z lodami to aż mi czerepem potrząsało. Mniammmmm.

Perle to nie od upału. Teraz mała siedzi w basenie i moczy dupcię, a ja chłodzę się na kanapie. Obiad nie wiem kiedy zrobię, bo mi się nie chce, a miałam być fasolka i się od wczoraj moczy.

Sony no niestety w nocy nie dość, ze duszno to jeszcze temperaturka. Teraz już lepiej, ale kaszelek czasami ma.

Joanna super sprawa dla dzieciaka jak masz gdzie postawić to kupuj. Baseniki dośc tanie, a dziecko zadowolone.

Natalii dziękuje :-) juz też leżę i odpoczywam.

Koreczek dużego plusk nie będzie, bo panienka wie, ze nie wolno

Ostatnia edycja:
reklama
Die ja mam 31 w cieniu :)
Deli jakbym była u rodziców w domku to zaraz bym do sklepu po basen dla dzieci jechała i bym się do niego uwaliła jak wieloryb. A co..... Gdyby nie to, że mój boroczek M to już dawno bym u nich cały tydzień siedziała, bo to tylko ( ale jaja Zumi mi autostardą A4 wyznacza 44 min jazdy i 55 km) a normalnie jest 27 km i 35 min zwykłą drogą.

Ostatnia edycja:
Do góry