Hej, a może zrobimy na forum wątek typu "zrób to sama/handmade'owe propozycje"? Będę chciała coś sama wyknuć dla malca. Mam wełnę filcową i akurat w tym czarną i białą. Mam teraz pomysły, by zrobić kontrastowe obrazeczki na ściany. Chętnie bym się podzieliła swoimi pomysłami wraz ze zdjęciami. Tylko czy się zgadzacie na taką propozycję? Oczywiście pani administrator zadecyduje.
reklama
cynamonka20
Aktywna w BB
Antiope - dokładnie tak sobie myślę, dzieciaki będą duże a ja jeszcze będę młoda i piękna P i sobie to odbije
joanna - tez myślałam o takim wątku hand made dla maluszków, jestem jak najbardziej za
joanna - tez myślałam o takim wątku hand made dla maluszków, jestem jak najbardziej za
Antiope
Fanka BB :)
joanna153 bardzo podoba mi się propozycja wątku hand made :-)
cynamonka ja mam na przykład koleżankę, która jest dokładnie 10 lat starsza niż ja. Ona urodziła swoją córkę kiedy miała 21 lat, teraz jej córcia ma 21 lat i razem chodzą na imprezy (mam grono znajomych, które jest bardzo wiekowo zróżnicowane, znajdą się w nim ludzie po 40, a nawet po 50 i ludzie w wieku 20 kilku lat, więc w naszym towarzystwie córka koleżanki nie czuje się jak gówniarz). Myślę też, że dzięki tej małej różnicy wieku koleżanka super dogaduje się z córką i są jak przyjaciółki.
cynamonka ja mam na przykład koleżankę, która jest dokładnie 10 lat starsza niż ja. Ona urodziła swoją córkę kiedy miała 21 lat, teraz jej córcia ma 21 lat i razem chodzą na imprezy (mam grono znajomych, które jest bardzo wiekowo zróżnicowane, znajdą się w nim ludzie po 40, a nawet po 50 i ludzie w wieku 20 kilku lat, więc w naszym towarzystwie córka koleżanki nie czuje się jak gówniarz). Myślę też, że dzięki tej małej różnicy wieku koleżanka super dogaduje się z córką i są jak przyjaciółki.
Landrynka_80
Hello,
Dziś smutny płaczliwy dzień.
Bastuś fika w brzuchu aż mi skóra skacze i wypycha znowu kończyny...
Naciska znowu na jakieś narządy bo boli.
Wczoraj wyrzebrałam wizyte u położnej na przyszły czwartek ( zamiast na koniec sierpnia... niech kurcze mi badania krwi zrobi moze jakas anemie załapałam czy co... juz sama nie wiem co mi jest. mam mętlik w głowie).
Iwona... byś pospała troche a nie o 4 mnie budziła hehe
Rajani trzymam kciuki za krzywą. I oczywiście za zakupy. Jakie upały... ja tez tak chce
Dzaga ale plany na dziś. Afty... głupia baba smoka dawać 2 latkowi ahh.
madziarena... POBUDKAAAA kawe sobie wypij
Joanna84 naleśniki mniam.
nataliee sny to sa sny... a wyniki ci sie poprawią. Buraczki wcinaj
Perle uwielbiam twoją 'NIEAKTYWNOŚĆ' a ja i tak wiem co u ciebieP Nie rycz nad tym gulaszem noo. pizza tez smaczna.
Do lecza zazwyczaj cebula, papryka, pomidowy, cukinia ( ja bardzo lubie dodaś zeszmarzone mieso mielone) ale kielbase czesto dodają.
Uwielbiam tez z ogórkami. Duza ilosc papryki mielonej, pieprzu i oczywiście.... liscie laurowe i gałka .
Antiope i tak trzymać. Jak ja załape doła tez mi kaz zakopac doła
Paulinek link chyba nie działa jak trzeba. nie było zadnego zdjecia do kostiumu aaaa fajny fajny
Kamcia buzki... zdrówka zycze.
Pannacota fajny kostium
Cynamonka szczepionki skojarzone lubie. Szkoda tylko ze tyle kosztują. Dla mata płaciłam po 450 zł. Moze sa teraz tansze.
Okazało sie ze tu identyczne daja za darmoche.
Wydebie tez od lekarza skierowanie na szczepienie rotawirusami dla Sebka
Własnie DIE Perle infanrix hexa... taka szczepionka.
Na obiad dziś robie wielki gar pomidorówy... ma starczyc na dwa dni dla całego towarzystwa)
Dziś smutny płaczliwy dzień.
Bastuś fika w brzuchu aż mi skóra skacze i wypycha znowu kończyny...
Naciska znowu na jakieś narządy bo boli.
Wczoraj wyrzebrałam wizyte u położnej na przyszły czwartek ( zamiast na koniec sierpnia... niech kurcze mi badania krwi zrobi moze jakas anemie załapałam czy co... juz sama nie wiem co mi jest. mam mętlik w głowie).
Iwona... byś pospała troche a nie o 4 mnie budziła hehe
Rajani trzymam kciuki za krzywą. I oczywiście za zakupy. Jakie upały... ja tez tak chce
Dzaga ale plany na dziś. Afty... głupia baba smoka dawać 2 latkowi ahh.
madziarena... POBUDKAAAA kawe sobie wypij
Joanna84 naleśniki mniam.
nataliee sny to sa sny... a wyniki ci sie poprawią. Buraczki wcinaj
Perle uwielbiam twoją 'NIEAKTYWNOŚĆ' a ja i tak wiem co u ciebieP Nie rycz nad tym gulaszem noo. pizza tez smaczna.
Do lecza zazwyczaj cebula, papryka, pomidowy, cukinia ( ja bardzo lubie dodaś zeszmarzone mieso mielone) ale kielbase czesto dodają.
Uwielbiam tez z ogórkami. Duza ilosc papryki mielonej, pieprzu i oczywiście.... liscie laurowe i gałka .
Antiope i tak trzymać. Jak ja załape doła tez mi kaz zakopac doła
Paulinek link chyba nie działa jak trzeba. nie było zadnego zdjecia do kostiumu aaaa fajny fajny
Kamcia buzki... zdrówka zycze.
Pannacota fajny kostium
Cynamonka szczepionki skojarzone lubie. Szkoda tylko ze tyle kosztują. Dla mata płaciłam po 450 zł. Moze sa teraz tansze.
Okazało sie ze tu identyczne daja za darmoche.
Wydebie tez od lekarza skierowanie na szczepienie rotawirusami dla Sebka
Własnie DIE Perle infanrix hexa... taka szczepionka.
Na obiad dziś robie wielki gar pomidorówy... ma starczyc na dwa dni dla całego towarzystwa)
nnatalie04
Joanna mimo ze na szydelku ani iglicach nie umiem moc robić ale jestem jak najbardziej za
Kamcia bidulko współczuje zawalonych zatok:* sciskam gorąco!! Ja sie mecze z katarem i mi cieżko a co dopiero Ty z zatokami:/
Paulinek bardzo ładny strój
Cynamonka ja robię rożne koktajle a w sumie u mnie dopiero zaczęli truskawki kupować xD więc opycham sie nimi ile sie da i w każdej postaci to w sumie ja ty i pannacota jesteśmy w tym samym wieku skoro wszystkie 3mamy po 23latka
Co do szczepień to ja napewno podstawowe a co do reszty to sie zastanawiam. Zobaczę co mi lekarz powie, co polozna. Napewno nie zamierzam szczepic na grypę czy Różyczke bo uważam ze lepiej żeby dziecko przeszło te choroby. Napewno będę szczepic na wirusa wątroby bo mam to szczepienie za darmo z racji choroby mojej mamy.
Co do wieku to ja może nie zamierzam potem z dzieckiem na imprezy chodzić ale ja np czuje sie w 100% gotowa na macierzyństwo, dlatego chciałam teraz dziecko. Gotowa na poród i nie mam potrzeby latania po imprezach studenckich i picia co weekend jak np moi znajomi. Wiem ze życie nie kończy sie po porodzie a dopiero zaczyna a dziecko wcale nie ogranicza rodziców no dziadki czy ciotki zawsze chętnie sie zajmą małymi podczas gdy my pójdziemy na koncert. Podróży tez nie zamierzam unikać a jak najszybciej małe przyzwyczaić do podróży samolotem, i oswajania z tym co my lubimy robić oczywiście do niczego nie zmuszając bo jak moje dziecko nie polubi pływania z rurką i goglami to nie będę na sile go ciągnąć do wody
Kamcia bidulko współczuje zawalonych zatok:* sciskam gorąco!! Ja sie mecze z katarem i mi cieżko a co dopiero Ty z zatokami:/
Paulinek bardzo ładny strój
Cynamonka ja robię rożne koktajle a w sumie u mnie dopiero zaczęli truskawki kupować xD więc opycham sie nimi ile sie da i w każdej postaci to w sumie ja ty i pannacota jesteśmy w tym samym wieku skoro wszystkie 3mamy po 23latka
Co do szczepień to ja napewno podstawowe a co do reszty to sie zastanawiam. Zobaczę co mi lekarz powie, co polozna. Napewno nie zamierzam szczepic na grypę czy Różyczke bo uważam ze lepiej żeby dziecko przeszło te choroby. Napewno będę szczepic na wirusa wątroby bo mam to szczepienie za darmo z racji choroby mojej mamy.
Co do wieku to ja może nie zamierzam potem z dzieckiem na imprezy chodzić ale ja np czuje sie w 100% gotowa na macierzyństwo, dlatego chciałam teraz dziecko. Gotowa na poród i nie mam potrzeby latania po imprezach studenckich i picia co weekend jak np moi znajomi. Wiem ze życie nie kończy sie po porodzie a dopiero zaczyna a dziecko wcale nie ogranicza rodziców no dziadki czy ciotki zawsze chętnie sie zajmą małymi podczas gdy my pójdziemy na koncert. Podróży tez nie zamierzam unikać a jak najszybciej małe przyzwyczaić do podróży samolotem, i oswajania z tym co my lubimy robić oczywiście do niczego nie zmuszając bo jak moje dziecko nie polubi pływania z rurką i goglami to nie będę na sile go ciągnąć do wody
To świetnie, że pomysł wstępnie się podoba. Jakiś czas temu kupiłam sobie igłę do filcowania w pasmanterii. Dawno już się nie bawiłam w to, pozostało mi sporo specjalnej wełny do takich ozdóbek. Mam gdzieś jeszcze muszelki kauri, muszę poszukać, bo świetnie by wyglądały jako kontur ramki, tylko dużo roboty będzie z piłowaniem... Ale skoro mam już urlop, to mogę pokombinować.
die_perle
moje leczo juz dochodzi- i pieknie pachnie- nie bylo niestety cukini ale nic to masa czosnku 2 rodzaje papryki pyszna poslka kielbaska pomidorki z puszki i turecka pasta pomidorowo paprykowa- plus przyprawy masci rozmaitej jesli smakuje tak jak pachnie to chyba polubie elczo..dzis zejm z chlebkiem ale jutro maz mi natrze placuszko i sobie dobije te dwa spalone gulasze i zjem placki ziemniaczane z leczo- juz tak kiedys jadlam i jest zajebiaszcze
joanna- za watkiem hand made jetsem jaknajbradzije!!! ja tez uwielbiam ta DIY mysle ze deli nie bedzie miala nic przeciwko- ale chwilowo jej nie ebdzie kilka dni na forum- wiec albo ryzykujemy moderatosrkiego kuksanca za samowolke albo czekmay az delucha wroci - ewentualnie moge jej zapytac jesli chcecie
ja tez mam pomysla na wykonanie czegos dla leopolda chce zrobic drewniany napis z jego imieniem i pomalowac podobnie jak posciel- ale sama bo patrzylam i te takie "piękne" na allegro np. kosztuja tyle kasy- ze ja wole sama zrobic- bedzie dokladnie jak bym chciala a do tego zrobie sama cos dla synulka
joanna- za watkiem hand made jetsem jaknajbradzije!!! ja tez uwielbiam ta DIY mysle ze deli nie bedzie miala nic przeciwko- ale chwilowo jej nie ebdzie kilka dni na forum- wiec albo ryzykujemy moderatosrkiego kuksanca za samowolke albo czekmay az delucha wroci - ewentualnie moge jej zapytac jesli chcecie
ja tez mam pomysla na wykonanie czegos dla leopolda chce zrobic drewniany napis z jego imieniem i pomalowac podobnie jak posciel- ale sama bo patrzylam i te takie "piękne" na allegro np. kosztuja tyle kasy- ze ja wole sama zrobic- bedzie dokladnie jak bym chciala a do tego zrobie sama cos dla synulka
Perle, no rzeczywiście fajny pomysł z tym napisem. Może i ja coś takiego potem zrobię, będę się starać dostosowywać ozdoby do seledynowego pokoiku. Dzisiaj pofilcowałam trochę wełny, teraz schnie, bo wolę na mokro z szarym mydłem. Zobaczymy, czy w ogóle wyjdzie, bo daaaawno nie bawiłam się w handmade i muszę rozrobić mięśnie w palcach. Nie to co kiedyś, nawet sporo szyłam. :/ Chyba jeszcze kiedy się przejdę do pasmanterii albo kupię w ciupku na cięcie używane bluzki, by móc wykombinować jakieś fikuśne ozdoby.
Z wątkiem mogę poczekać na Deli, może do tej pory coś wyknuję z tego filcu.
Z wątkiem mogę poczekać na Deli, może do tej pory coś wyknuję z tego filcu.
reklama
Landrynka_80
Ale mamy wichurę za oknem. Wieje i wieje i chce głowe urwać. nigdzie sie z kanapy nie ruszam.
DIE poczestuj leczo.
DIE poczestuj leczo.