reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2013:)

Dzień dobry dziewczynki

Landrynka moje doły dziś zakopane. Jak piękna pogoda, to i życie jest piękne. I jeszcze mały krętacz kręci się w brzuchu i do szczęścia już nic nie trzeba.

Rajani nie wiem czy u Ciebie to po pizzy, bo mnie ostatnio też bez przerwy chce się pić.

Ja jestem wniebowzięta, bo zdecydowanie wolę upały niż deszcz i to zimno. Nareszcie lato. (oczywiście pomijam kwestię jak to będę znosić przez ciążę).

Dżaga ja już się ze zgagą pogodziłam, bo praktycznie codziennie mnie dopada.

reklama
Die, ale wczoraj byl 13, niby nie piatek, ale zawsze wiec ten gulasz to pewnie w z tego sie przypalil:-)

A jak juz sie tu chwalimy strojami to kupilam taki oto ciezarowkowy (i przyznaje za tankini nie przepadam, gdyby nie to ze urosly mi piersi spokojnie paradowala bym w tych co mam)
http://www.vente-exclusive.com/fr-BE/Sale/2387/Detail/285867/10083

Ostatnia edycja:
Witam.
Niestety nie mam czasu was poczytać. :sorry2: Piękna pogoda a ja mam zapchane zatoki i mi głowa pęka, a dzisiaj tyle spraw do załatwienia :-(. Wpadnę po południu. Miłego dnia .Pa

O rany, u ciebie zapchane zatoki, Nnatali cieknie z nosa, a moj dla odmiany zatkany. Do tego chrypka, ze moje wlasne dziecie nie rozumialo dzis rano, co do niego mowie:no:, a popoludniu mam zebranie w przedszkolu. Fajnie bedzie.

Dzień dobry :)
Ooo Kamcia to dzisiaj u Was piękna pogoda? Zazdroszczę... U mnie ciemne chmury, wiatr i zaraz pewnie deszcz będzie lał albo jakaś burza. Bólu zatok nie zazdroszczę za to, bo to straszne, jeszcze w ciąży nic nie wolno brać :/ spróbuj paracetamol, może da radę choć trochę.
Paulinek nie wchodzi mi link :( ja też chciałam sobie kupić strój kąpielowy, właśnie takie tankini żeby brzuch zakryć od słońca. I wyszło tak, że jutro mąż rozkłada mi basen, a ja mam za mały strój (tzn górę stroju, dół chyba będzie dobry). A ogólnie zakochałam się w tym http://cdna.lystit.com/photos/2012/...t-product-1-3719743-802516132_large_flex.jpeg ale kosztuje ponad 200zł. No nie oszalałam :( i teraz nic mi się nie podoba.
Może wiecie w jakich sklepach sieciówkach co są w PL znajdę tankini?

Die przesyłam uściski, nie przejmuj się tak gulaszem :) przynajmniej mąż pizzę przywiózł. Za mną chodzi od kilku dni pizza, mmmmm, chyba spalę jakiś obiad :p

Mnie też dziś suszyło w nocy. Na szczęście butelkę Staropolanki miałam przy łóżku, bo jakbym miała schodzić na dół do kuchni dodatkowo to by mi się nie chciało. Dziś byłam w nocy 2x w kibelku i dwa razy wstawałam do kota. Kot mnie trenuje chyba :)

Natalie uwielbiam kaszkę mannę! Najlepiej z sokiem własnej roboty malinowym... Mmmmm..... Ale taką dla dzieci też lubię :p

Ooo faktycznie nie wchodzi, wiec wklejam zdjecie
4623_485_blue_1_L.jpg

a tu jeszcze widok z tylu
4623_485_blue_2_L.jpg

Ostatnia edycja:
wlasnie mialam pisac ze fotka nie wchodzi- ładny ten stroj- fajne zestawienie niebieskiego- habrowey?? z fuksja- lubie oba te kolorki- i te troczki sa bardzo fajne:)

polezalam troszke obejzalam program z typu "moja wielka niemeicka patologia" jakich pelno otej godzinie w niemeickiej tv...wypilam pifko bezalkoholowei chyba zarz pojde do sklepu tureckiego zakupic warzywka na leczo- tylko popatrze czy jest jakies super ekstra fajny przepis na jakies nietypowe leczo:) no chyba ze wy cos macie to podelsijcie:)

Witam Was Kochane :) U nas wczoraj lało że ojej, a dziś znowu ciepło. Czekam z niecierpliwością na środę, bo mam już serdecznie dość tego towarzystwa tutaj :/
Dziewczynki życzę Wam mnie ciążowych dolegliwości, bo tylko czytam że zatoki że katar :/

Pannacota
- to witam się z rówieśniczką

Antiope - czasami tak jest, że trzeba czekać dłużej niż by się chciało, ale ważne że się doczekałaś :) Ja pierwsze miałam wcześnie bo w wieku 20 lat, no a teraz drugie 23. Choć z perspektywy czasu cieszę się że tak wcześnie to czasami mi żal że nie mogę póki co poszaleć i brakuję mi beztroski, ale Nikoś mi to wynagradza uśmiechem i nie tylko :)
Też się cieszę z upałów w PL ale już wiem że będę puchła jak balon - już tak mam.

nnatalie - widzę że już koktajle idą w łaskę, ja już wypiłam chyba z kilkanaście litrów :p
Co do wieku też uważam, że to zależy od tego czy człowiek jest po prostu gotowy :)

Landrynka - ważne na ile się czujesz :p nikt Ci do dokumentów nie będzie zaglądał :p

Rajani - ja bardzo liczę na te ich prognozy, mam nadzieję, że jak przyjedziemy do PL to rozłożymy małemu basen i mam go z głowy hehe

die - zakupy swoją drogą, ale już wcześniej zauważyłam że jesteście dość blisko. Fajne takie forumowe znajomości :) oby przetrwała jak najdłużej :)
No ja jak mówiłam butelki mam po młodym więc teraz tylko nowe smoczki muszę kupić. Mam podobne zdanie do Twojego, karmienie cycem to nie jest dla mnie jakieś nieopisane uczucie, raczej taki mamusiowy tańszy dodatek :p

Paulinek - fajny ten strój, ja mam jednoczęsciowy i liczę że do niego wejde :p

Co do szczepienia dzieciaczków to ja wyznaję zasadę im mniej tym lepiej (wiadomo te podstawowe szczepienia jak najbardziej). Przykład szczepienia się na grypę... znam dużo przypadków gdzie po szczepieniu choroba przebiegała gorzej niż zazwyczaj :/
A powiedzcie mi dziewczyny co myślicie o tym szczepionkach skojarzonych dla dzieci czyli te co mają być podawane kilkanaście razy podawane są w chyba 3 razach? Kosztują około 200 zł. Z młodym skorzystaliśmy i fakt było lepiej bo nie trzeba było tyle razy jeździć no i młody nie był tyle razy dźgany :) a teraz się zastanawiamy.

cynamonka- skojarzone szczepionki miala moja córka - 3 dawki - i to wszytko. wtedy ejszcze w poslce byly tylko na zamowienie i ja skaldlam zamowienie na sprowadzenie ich do pl. ja jestem zadowlona- stres mniejszy- co trzeba bylo to zaszczepione i nic pozatym. szczepionka nazywala sie infavrix hexa bodajze- mloda nie miala zadnej goraczki ani zadnej reakcji poszczepiennej. wtedy troche mnie to kosztowala ale niewazne- teraz nie wiem jak to jest i ile kosztuje.

reklama
cynamonka może teraz nie masz tej beztroski, ale jak dzieci dorosną, to wciąż będziesz młoda i wtedy będziesz mogła szaleć. Ja niby tych lat szaleństwa trochę miałam, ale cały czas mi brakowało dziecka, czułam, że to wszystko jest bez sensu i to taki ersatz tego co naprawdę ważne.

Do góry