reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2013:)

Ja to chyba w ogóle skorzystam z dwóch szkół rodzenia :) Na jedną się wybieram z mężem - jest płatna niestety ale tylko ten termin nie koliduje mężowi z pracą Program - Szkoła rodzenia - Strona internetowa Fundacji Rodzić po Ludzku i na drugą refundowaną Strona glowna. Na tą drugą idę głównie po to aby poznać dwie położne, które przyjmują porody w przyszpitalnym domu narodzin (bo tam chcę rodzić, jeśli tylko będę mogła). Generalnie jak przeliczyliśmy to na tej refundowanej bylibyśmy do tyłu, bo mąż musiałby się zwalniać z roboty przez trzy weekendy września - kiedy mają największy ruch :)

reklama
bosmanka...no ładny ten strój, ale cena...hm jak na jeden wypad...ja pewnie będę się odkrywać, bo dziecko co chwilę będzie chciało moczyć się w wodzie, więc siłą rzeczy będę...takie tankini widziałam ostatnio za 60zł, ale było ostatnie i nie mój rozmiar:(

niewidzialna witaj:)

deli u nas na rowerek wychodzi tylko mój mąż z synem, bo on tak pędzie, że trzeba biegać za nim.

Ceny nad morzem...ja 3 lata temu upolowałam perełkę i łącznie z Patrykiem płacimy zawsze 120zł...mieszkamy przy samej plaży...mamy pokój na parterze i jemy śniadanie patrząc nad morze...z ogródka jest wyjście od razu na promenadę. Jak nie zamknę okna to szum można słychać w pokoju bezbłędnie.
Sarbinowo - Kwatery Prywatne "Azak" w Sarbinowie, wczasy nad morzem w Sarbinowie. Sarbinowo Zaprasza
Kobieta ma trzy domy. Ten pierwszy w galerii to właśnie nasz przy plaży. Idealne miejsce z dzieckiem.

Gardło ja też płukam wodą z solą..ale jak miałam wirusówkę to niestety nic nie pomagało.

Szkoła rodzenia ja u siebie płaciłam i byłam mega niezadowolona...same pierdoły opowiadali, sama mogłam sobie to wyczytać. Zajęcia z karmienia piersią...co z tego, że kobieta się nagadała jak i tak zapomniałam po porodzie z nerwów co i jak:) W połowie dostałam zwrot pieniędzy za resztę lekcji i wypisałam się, bo strata pieniędzy. W każdym poradniku to samo napiszą. A takie ćwiczenia jak kąpiel dziecka czy inne bzdetki to naprawdę na nic (wg mnie), bo i tak później sama na instynkt robiłam, a nie odtwarzałam jak to było. Chyba każda z nas będzie widziała i bez lekcji jak podnieść dziecko czy włożyć je do wanienki.

W ramach mojego pecha dzisiaj na placu zabaw trafiliśmy na dziecko z ospą wietrzną...zobaczyłam to trochę późno:( oczywiście zabrałam Patryka, ale o niczym innym teraz nie myślę ...nie szczęści mi się jakoś ostatnio w kwestiach zdrowotnych, więc ogarnia mnie przerażenie na samą myśl o ospie czy półpaścu.

Zapomniałam się pochwalić, że na genetycznym dziewczynka potwierdzona. Co ciekawe dowiedziałam się, że mierzenie przepływów nie ma zadnego sensu. Na moją prośbę lekarz zrobił bez problemu, ale powiedział, że takie jednorazowe badania nie mają żadnej wartości diagnostycznej. Wcześniej mówił mi też to mój lekarz prowadzący, więc coś chyba w tym jest.

Zaliczyłam dzisiaj z synem 3 godzinny wypad i padam na twarz.

Witajcie jestem ja i moj kochany syneczek!!!! Juz nie mam żadnych watpliwosci. Pan doktor nawet zrobil zdjecie siuraka dla pewnosci no i gdybym jeszcze kiedys zwatpila:-)
Wszystko wporzasiu wazy juz 560gram
O rety dziewczyny nawet nie wicie jak sie ciesze ze zdrowe!!!! Ide sie poloze bo plecy mnie dzis strasznie bola.
Tak krotko piszac ciesze sie ze wszystko u was dobrze....witam nowa kolezanke

Paulinek zdrówka.

nnatali dla Ciebie też dużo zdrówka kuruj się.

Paskuda witaj :-)

Iwona gratuluję synka :-)

Melduję się po mojej nieobecności i przepraszam ale nadrobiłam tylko dzisiejszy dzień korzystając z takiej okazji że moja maruda śpi.
Przeprowadzka ciężka męcząca i wykańczająca, część rzeczy rozpakowana a duża część jeszcze leży w 1 salonie i czeka na chętnego do rozkładania układania i sprzątania, ja niestety nie daję rady :/

Maciulek przeprowadzkę znosi tragicznie jest płaczliwy rozdrażniony i chce być dużo noszony na rękach a jak tracił któreś z nas z oczu był płacz a za M to wręcz histeria. Dzisiaj dzień był troszkę lepszy nie płakał śmiał się i bawił dopóki nie spadł z krzesła i zaczęły się krzyki płacze piski i wymuszania aż z tego wszystkiego padł i śpi zaraz go obudzę bo kto będzie w nocy spał.

To tyle w skrócie co u mnie teraz będę wpadać na bieżąco :-)

Ale mam dziś fatalny dzień. Głowa mnie boli i chodzę wkurzona cały czas i łapię doły o wszystko.

Paulinek współczuję choróbska.

nnatalie ja na ból gardła to colą płuczę. Ona wyżera wszystkie bakterie, a smaczniejsza niż woda z solą. :-)

niewidzialna paskuda witaj.

Ja wybieram się do szkoły rodzenia, ale jeszcze nie wiem jakiej, więc też się jeszcze nie zapisałam.

bosmanka a czy to nie bez sensu chodzić równocześnie do 2 szkół? Nie dasz rady inaczej zdobyć namiaru na te położne?

Takhisis gratuluję potwierdzonej dziewczynki.

A Ty nie przechodziłaś ospy, że tak się boisz?
Swoją drogą to trochę dziwne i nieodpowiedzialne, że ktoś posyła do innych dzieci dziecko, które jest chore i zaraża…

Iwona gratuluję zdrowego synka. Szkoda, że jednak nie dziewczynka, ale najważniejsze, że zdrowe.

żabcia nie dziwię się, że Maciuś się stresuje. Widzi, że coś się dzieje, ale tego nie rozumie i się boi co to wszystko oznacza.

Ostatnia edycja:
Antiope przechodziłam ospę, ale w ciąży można złapać półpaśca . Córka mojego kolegi miała w ubiegłym roku ospę, a on po niej dostał półpaśca mimo, że na ospę chorował w dzieciństwie. Z tą odpowiedzialności...rodzice pchają chore dzieci do piaskownicy i wszędzie gdzie się da żeby mieć spokój. Mnie strasznie wkurza jak widzę gluty do pasa, a puszczone do dzieci...to samo zdanie mam o matkach puszczających kaszlące, zasmarkane dzieci do przedszkola. Nasz lekarz uważa np.że dziecko z ospą powinno chodzić po dworze i wszystkich zarażać, bo im więcej dzieci przejdzie ospę w dzieciństwie tym lepiej...Jeśli inni też głoszą takie tezy to wiem skąd biorą się takie bezmyślne mamuśki.

Paulinek a teraz dopiero doczytałam, że Ty też chorowita dzisiaj...zdrówka.

Ostatnia edycja:
niewidzialna witaj:)

takhisis
ja poszlabym w takim razie szybko na badanie i ewentualnie wiem ze jak wkłada szybko podadzą lek to możesz być spokojna:) gratulacje dziewczynki!!! Co do przepływów... U mnie to ważne czy przepływa krew przez serce poprawnie zwłaszcza u tel maluch która ma oś serduszka pod nie takim katem jaki powinna... Więc to badanie pokazuje ze mimo tego krew przepływa prawidłowo i najprawdopodobniej taka jej uroda...

Iwona cieszę sie ze synus zdrowy! Oby wiecej dobrych wiadomości:)

antiope
akurat kurcze nie mam coli w domu:/ a fakt lepsza niż woda z solą..

zabiciu
całuje Maciusia:* biedny pewnie za bardzo nie wie co sie dzieje i dlatego tak sie zachowuje... Oby szybko wam już teraz poszło dokończenie wszystkiego i oswoi sie mały z nowym miejscem;)

takhisis można zrobić badanie krwi czy masz przeciwciala na ospe. Jeśli nie masz a miałas kontakt z ospa podadzą odpowiedni lek dzięki któremu nie zachorujesz

reklama
Do góry