reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2013:)

Witam się słonecznie ze wszystkimi:)
Wczoraj cały dzień byłam u mojej mamy w pracy. Od rana byłam na badaniach. Hemoglobina wyszła mi niska bo 6,8 ale zobaczymy co powie moja pani doktor na te wyniki. Reszta całe szczęscie dobrze wyszła.
byłam porozglądać się cenowo w akcesoriach dla dzieci, fotelikach itd. Za dwa tygodnie jak przyjedzie S pojedziemy na zakupy. Od wczoraj mam katar i gardło boli a dziś w nocy to już w ogóle masakra była :( płucze szałwią i mam nadzieję że szybko minie.

Wczoraj byłam w szkole rodzenia. Pierwsze zajęcia takie bardziej organizacyjne, ale też trochę już się dowiedziałam głównie na temat ciązy i badań w ciązy, brania leków i witamin itd :)

landrynka pewnie trochę stresują Mata te testy. Będziemy 3mać kciuki żeby było dobrze:) Jak się dziś czujesz? Strasznie współczuje Ci tych omdleń i bóli. Widzę że Mat to odpowiedzialny chłopak rośnie i martwi się o braciszka :) Super!

villandra a Ty cały czas zaczytana? No z nadrobieniem tego co tu dziewczyny drukują czasem jest problem ale Tobie zawsze i tak się to udaje :)

tulipana od lipca idziesz na chorobowe? Nie przepracowuj się tylko za bardzo!!

kamcia ja zazwyczaj na biszkoptka nakładam masę i dopiero potem wylewam galaretke, to nie wsiąknie do biszkopta :) HAHAHA oczywiście nie rzucam piekarnikiem tylko ciastem xD Ale pisałam to wczoraj rano na szybko i mogłam się pomylić:p

joanna wypróbuje patent Twojej mamy na galaretkę :) bo ja robie jak w przepisie bo tak sie przyzwyczailam a w sumie nie wpadłam na pomysł Twojej mamy :D Co do słodyczy to mi dwa razy nie trzeba powtarzać żebym się poczęstowała :d jak dopadam toffifee to zjadam całe opakowanie na raz :D:D

Iwona to może akurat psikus dziś i będzie dziewucha :D Daj znać po badaniu czy coś się zmieniło między nogami grocha :D moje narazie jak się rozpychają to robią mi sie górki twarde na brzuchu a jak dotykam tego miejsca to uciekaja i się chowają:)

Pannacota no ciężko wstawać codziennie o tej godzinie. Zwłaszcza że my coraz dalej, coraz bardziej leniwe się robimy a gdzie jeszcze do pracy chodzić. Jak czujesz że jesteś zmęczona i męczy Cię ta praca to może lepiej faktycznie zrezygnować już żeby nie narobić sobie jakiś bólów i dolegliwości..

Kamea czyli chłopaki spzęt zwinęły a Ty biedna zostałaś bez. U nas całe szczęście każdy ma swojego laptopa i nie ma kolejek żeby korzystać z kompa. Te deszcze są już strasznie uciążliwe i współczuje wody w pomieszczeniach gospodarczych. A fakt miasto narzeka że woda do domu ludziom się leje, będą musieli wypłacać odszkodowanie ale nic nie robią w tym kierunku. Niestety wszędzie jest tak że Ci cali radni w d maja innych i dbaja tylko o własny interes;/ A np u mnie ludziom to pasuje że nic się miasto nie rozwija, że nikt nic nie robi a w urzędach od wielu lat Ci sami ludzie:/ Co do zakupów to jeśli chłopak będzie dziewczynką to niebieski kolor jak najbarziej :) w sumie ja lubie mieszać kolory i nie podoba mi się jak mamy ubierają dziewczynki tylko na różowo a chłopców tylko na neibiesko. Jest tyle ładnych innych kolorów. Oczywiście kiedyś mojego kuzyna żona na wesele mojej siostry założyła 2letniemu dziecku czarna długą sukienke. Dziecko wyglądało strasznie :/

madziarena a Ty do kiedy na takich obrotach będziesz śmigać? Nie przemęczaj się.

deli ja mam ostatnio podobnego lenia. Ogólnie nie chce mi się przed kompem siedzieć, jakoś mnie męczy ten sprzęt :D Co do posiewu to kciuki zaciśnięte!!! napewno będzie dobrze:) u mnie też nic ostatnio nie wyhodowano i mam nadzieję że tak zostanie do końca :) U mnie moi dziadkowie wrócili z 2tygodniowych wakacji i może jesteśmy wstrętni ale mogliby jeszcze tydzień posiedzieć nad morzem... Przynajmniej był spokój a tak dziś juz od rana dziadek przyszedł marudzić mi na wszystko po kolei a ja już nie mam siły słuchać tego wszystkiego;/

Ma któraś jakiś pomysł co na bolące gardło i migdały? ;(

reklama
nnatalie mam ten problem co ty. Dwa dni temu zaczęły mnie boleć migdały. Zawsze jak zaczyna boleć mnie gardło to płuczę gardło solanką. Im ból większy tym więcej soli wsypuję do wody. Przeważnie na 1 szkl. 1 dużą łyżkę soli. Kiedyś dałam 2 czubate łyżki stołowe i przez przypadek przy płukaniu troszkę mi się połknęło:-p o rany!!! Myślałam, że się porzygam hehe, ale na drugi dzień jak ręką odjął. Teraz mam szpiki po kolana i łzy w oczach z mocnego kataru, aż mi wstyd iść do piekarni po chleb ;-)

nnatalie- u mnie zawsze działa płukanie wodą z solą.. robisz roztwór..na 1 szklankę ciepłej przegotowanej wody (letniej wody) wsypujesz 1 łyżkę soli. No i płuczesz.. u mnie działa w 100% + jedzenie plasterków cytryny z cukrem;-).
Sól działa antyzapalnie i ból od razu przechodzi.

A witam Paskudo :-p proszę się rozgościć!;-):tak:

Cudownie i dziękuję ślicznie :)
To może kilka słów o sobie. Mam 28 lat, skończone niestety ;) jestem z Warszawy tutaj też mieszkam, żyję i pracuję i co najważniejsze spodziewam się swojego pierwszego maleństwa. Będzie córa, podobno w 100% - Alicja, zdrowa jak rybka i oby tak pozostało. Ja się czuję całkiem nieźle. Od początku ciąży przytyłam całe 3kg. Termin porodu mam na 28 października.

Iwona myślę, że wszystkie nadmorskie mieściny tak samo drogie… Powiem Wam, że dla mnie to jakieś wariactwo bo znaleźć kwaterę czystą i zadbaną (nie mówię o żadnych luksusach) w granicach 50zł/os jest trudno, a poniżej 50zł to już graniczy z cudem!!! Góry nie aż takie drogie, no ale co poradzić że tak się morze kocha!!!
Ja jutro idę na glukozę :)
Jelitówki nie miałam nigdy, jakoś nie podatna na to jestem, mimo że styczność z dzieciakami w szkole i przedszkolu mam to jakoś nie łapię :)

Takhisis ja też myślałam nad strojem i będę mieć swoje zwykłe bikini + duże zwiewne chusty będę sobie wiązać, i tak nie zamierzam się odkrywać zupełnie :) Fajne są te kostiumy dla ciężarnych, ale zobaczymy jak z kasą … to tanki ni mi się np. podoba TANKINI CIĄŻOWE 40

Niewidzialna to mnie podobnie :) z tym, że 30 skończone, więc mi tu na 28 nie narzekaj ;) Też córa i też pierwsza :) Ja na połówkowym byłam w 19 tygodniu. Niektórzy lekarze wolą jak przychodzi się te dwa tygodnie później, bo podobno lepiej wszystko widać, ale jak lekarz dobry i ma sprzęt porządny to mu bez różnicy. Cieszę się, że wszystko ok. :)

reklama
bosmanka
ja byłam na połówkowym w zeszły piątek, więc wychodziło właśnie 19 tydzień i 2 dzień, ale byłam prywatnie i wiedziałam, że gabinet jest wyposażony w sprzęt bardzo dobrej generacji, a i lekarze mają całkiem niezłe opinie :)
kochane, skoro jesteście z Warszawy to powiedzcie mi czy zamierzacie korzystać ze szkół rodzenia, a jak tak to od kiedy? :)
Ja właśnie próbowałam się dodzwonić do przyszpitalnej szkoły rodzenia - Bielański - bo tam chciałam rodzić, ale zapisy drugiego kursu od sierpnia, jakby co mam numer telefonu do babeczki, która prowadzi zapisy, więc chętnie podam. Zadzwoniłam, żeby się zapisać, a nie zrobiłam tego - taka rozkojarzona jestem :crazy:

Do góry