reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2013:)

reklama
Karoola ponoć można mieć ze sobą cytrynę. Ja tego niestosowałam, ale koleżanki mówiły, że jest to dozwolone.
Ewelinkowa fajny prezent. My mamy za miesiąc rocznice tomoże odpatrze:p
Die dziękujemy za info. Całuski dla Pietruchy i Stasia.

Zapomniałam się pochwalić, że wstępnie wygraliśmy imię. Podoba nam się FILIP i tak mówimy do brzuszka. Chodź Aluśka mówi Stefan bo tak się nazywa jej ulubiony przyjaciel czyli pająk:szok:

die_perle ze mnie straszna romantyczka, ale też uważam, że czyny są ważniejsze niż słowa, więc też nie lubię nadużywania słów „kocham cię”

Iwona, madziarena ja też sobie nie wyobrażam z własnej woli zrezygnować z karmienia piersią i też chciałabym karmić jak najdłużej, przynajmniej do roku.

Kamcia dzięki. :-) Mam nadzieję, że synuś nie postanowi siedzieć w brzuszku dłużej niż do 40 tygodnia.

Pozwolili Ci spacerować po krzywej cukrowej? Mnie kategorycznie zabronili chodzić, żeby nie przyspieszyć metabolizmu glukozy. A jeśli chodzi o smak, to się okazało, że dla mnie to nie był problem i nawet uznałam, że ten kubek glukozy to całkiem smaczny. ;-)

karoola to my chyba mamy zupełnie inny smak, bo dla mnie nawet Karmi jest zbyt gorzkie. A do glukozy na badaniu nawet nie próbowałam wciskać cytryny, bo nie widziałam takiej potrzeby, po co miałabym sobie psuć ten pyszny słodki smak? :-p

agnieszkaala super, że wybraliście imię. Od razu jakoś inaczej jak się mówi do maleństwa po imieniu.

Dzień dobry:)
Ja dziś od rana wpakowałam wszystkie zakupy do komody narazie na "roboczo" a potem bliżej terminu poukłądam wszystko tak żeby miało ręce i nogi :)
I teraz mam chwile żeby do was napisać:)
Wczoraj wstałam na śniadanko i moja mama upiekła sama słodkie bułeczki :) cud miód!!! świeże ciepłe bułeczki :) pyyyychota :)

Młoda wczoraj jeszcze u nas była. Potem przyjechała jej babcia i szła do domu a my do ciotki jechaliśmy na imieniny. Rano zjadłam gigantyczną wate cukrową :) mniamm mniammm dawno nie jadłam i dostałam nawet dwie bo dużą różową i na niej kulke żółtej mniejszej i miałam bałwanka :)

lussia 3mam kciuki za Twoje egzaminy &&&&&&& !!!

aniope powiem Ci że chyba faktycznie to tak jest że oni tylko czają się i jak widzą że czas się kończy to pilnują żeby tylko wlepić mandat;/ No my pewnie tak mało dlatego że to była taka boczna uliczka i w sumie daleko od centrum i sobota.
Gratuluje 20tygodnia !!!:) a co do USG to użyj kobiecych sztuczek i go namów ;) Ja nie będę robić bo małe i tak pewnie mało wyraźne by były, więc szkoda mi kasy...

deli to ty chociaz zostawałaś ze starsza siostrą. A ona biedna sama:/ no ale co zrobić...;/ Szkoda mi tylko dzieci:(

dzaga odpoczywaj sobie i potem nas nadrobisz:) Pojechałaś odpocząc a nie przed kompem siedzissz:p

osa truskawki w czekoladzie :) pychotka:) chyba dziś sobie też zjem :D:D Super że ten odskok udany dla wszystkich :)

żabciu cierpliwie czekamy na Ciebie:) Miłego urządzania się w nowym domku!!

die ale uśmiałam się z tej parki :D nie ma to jak miziać się na gównie :D:D:D HAHAHA a Tobie współczuje "wrażeń" związanych z tym zapachem. Ja to bym podeszła do nich i powiedziała że chyba nie są świadomi na czym leżą albo powiedziałabym głośno jakąs uwage w ich kierunku (chociaż jak byli tak bardzo sobą zajęci że zapachu nie czuli to pewnie nie usłyszeliby) ale dobrze że poszli i udał się pokaz fajerwerków:)
Z tego Twojego męża to robi się widze profesjonalista :)

cynamonka to ja mam tak samo z cycuchami. Jeszcze jak mam biały stanik to jest trochę zółty w miejscu sutków. Pochwal się nam później zakupami :) no a w tym domu jest przemoc. Fakt faktem już teraz bardziej psychiczna i naprawde szkoda mi tych dzieci, ale nie chce zgłaszać do mopsu bo to mój najbliższy kuzyn i jego dzieci. On chyba też się tej żony boi i dlatego nie reaguje. Szkoda mi ich:(

ewelinkowska w takim razie trzeba będzie gdzieś się kiedyś spotkać ;) Tylko ja nie moblina jestem więc się jakoś dogadamy ;) Ale ja mam rodzine w mosinie :D:D Łożeczko śliczne :)

takhisis 3mam kciuki za genetyczne &&& !!! daj znać koniecznie po co i jak!

co do krzywej cukrowej to ja nie muszę robić. Moja lekarka podała mi inne badanie które moge zrobić zamiast tej krzywej i pokaże jej dokładnie to samo. Nie chce mi się jakoś na czczo tyle czasu siedzieć i do tego jeszcze w dusznym laboratorium...

Ucieszyła mnie wiadomość, że Pietrucha już lepiej się czuje, trzymam mocno za nią kciuki. Na pewno będzie dobrze, trzeba tylko jeszcze trochę przecierpieć... Kamień z serca, że dzidziuś prawidłowo się rozwija i rośnie. :)

Jutro idę na krzywą cukrową. Będę w laboratorium kisła 2 godziny. :/ Nie uśmiecha mi się to, ale muszę zrobić badania.

Dzisiaj u nas w nocy była wielka nawałnica z grzmotami i piorunami. Piotrusiowi w brzuszku najwidoczniej hałas nie odpowiadał, zaczął się wiercić :/, gdy przyłożyłam rękę do brzuszka, uspokoił się. :) Oczywiście przez ukrop i burzę nie wyspałam się...

Hej ho...
Mat juz w doma. dostał pochwałke w szkole. Napisał całe długie zdanie. I znowu maja mu robic testy do ktorej ma isc teraz klasy.

Thakisis chłopcy powinni juz zostać chłopcami. Za to dziewczynkom moze jeszcze cos wyrosnąć.

Kamcia dziś standardowo zdycham na kanapie. najlepiej bym sie z niej nie ruszała. kośc ogonowa peka mi...
Zmobilizowałam sie do wyjecia prania... potem wstawilam kolejne pranie... i wywiesilam.
Oczywiscie nastepne juz sie pierze.

Mat mówi: mamo dla Sebka tez upierz rzeczy i musimy kupic mi szafke zeby schowac ubrania.Bo sie pogubią.
I stad mam 3 nadprogramowe pranie. Ale Mat nawkladal ubrania, włozył saszetke z płynem do pralki i zamknał.

ewelinkowska
ale prezent... wow

DIE jak zwykle zakupki:p I jak zwykle nie mogłaś się oprzeć. fajoskie:))
Co do listy wagowej sie nie dopisze... bo ja duzo ponizej waszej normy ( minus 4) nie chce wam robic problemow emocjonalnych:p

Agnieszkaala zawsze mozna dac podwojne imie:p
Ale Filip i Stefan fajne:)

Takhisis ja czytam od początku i choć serial zdaje się być bardzo wierny książce, to jednak w książce więcej rzeczy się wyjaśnia i łatwiej jest ogarnąć niektóre fakty. Ksiązka zawsze więcej mówi ;-)

Ja obecnie walczę z rzeczami i szafą, tj. dziś ogarnęłam rzeczy małego, a jutro w planie moje własne. W dodatku M zabiera mi jutro router, choć to i tak bez większego znaczenia, bo z rana komputer śpi, a wieczorem ja jestem zbyt padnięta, żeby do niego siadać.

Nadal mam ambitny plan, żeby Was doczytać i nadrobić, ale coraz gorzej to widzę :zawstydzona/y: No i nie wiem kiedy, przede wszystkim... Ale myślę o Was codziennie i brakuje mi tej pisaniny z Wami....

landrynka slonko wez nie pitol tylko sie dopisuj ze swoim minusem! chodzi o to ze czlowieki rozne sa roznie ciaze nosa..i zeby wlasnie sie np. inne dziewczyny nie amrtwily ze maja 10 na plus czy 5 na minus bo to wszytko jest w granicach normy i prawidlowe jelsi paszczak rozwija sie jak trzeba! no juz czekam na twoeje namiary pomiary wymiary - myk myk:p

Hej dziewczyny!

ewelinkowska pokoik zapowiada się super, widziałam to łóżeczko w necie i też przykuło moją uwagę, zazdroszczę :)
Takhisis współczuje remontu sąsiadów :/ daj znać jak wizyta !
Iwona zdrówka ! fajnie że mogłaś karmić synka piersią, też bym bardzo chciała, oby się dało :) moja mama i siostra nie miały prawie w ogóle pokarmu a wielkie doje :/
Oskaa powodzenia, ja dla siebie już nic nie kupuje no może prócz staników i jakiś polar na jesień, niedługo pomyśle o dzidzi :)
ewelinkowska lol fajny prezent :):)
agnieszkala Filip był też u mnie w spisie imion ale chyba córa będzie :)

Dobrze że u pietruchy lepiej uffffff oby tak dalej, na pewno musi być!

Mnie dziś trochę boli podbrzusze jak nigdy więc zaraz się położę :/
Kurcze szkoda mi że jeszcze nie mam potwierdzonej płci, znalazłam kobitę która nakupowała mnóstwo ubranek w londynie dla dziewczynki, ubrańka od 0 do 6m. większość 0-3m., przepiękne i prześliczne przynajmniej na zdjęciu, a okazało się że urodziła chłopca więc 85% ubrań nienoszonych, reszta uniwersalnych lekko użyte, w sumie jest 80 sztuk i chce 150 zł czyli ok. 2 zł za sztukę, jak tylko się dowiem że to na pewno dziewczynka, to idę oglądać te ciuszki o ile jeszcze będzie miała :D no i o ile będzie córa :D

Pozdrawiam was i miłego wieczorku! u mnie chyba burza będzie na wieczór bo duchota okropna i ciemne chmury :/

reklama
landrynka gratulacje dla synka, że tak łatwo sobie poradził ze skomplikowanym zdaniem

[FONT=&quot]joanna_84 to trzymam kciuki za córcię, żebyś mogła te ciuszki kupić[/FONT] ;-)

Do góry