reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2013:)

hej Kobietki !
Wpadam zaraz poczytam - w sobotę rano wpadliśmy na pomysł, żeby gdzieś pojechać i ... wyjechaliśmy na weekendzior do Karpacza - 3,5 godz. jazdy :p ;) Fajosko było ! Bałam się, że pogody nie będzie, ale słonczko grzało i było pięknie, raz po raz popadało ale przynajmniej powietrze lepsze się zrobiło :) wczoraj wieczorkiem wracając zachaczyliśmy o CCC bo szukałam sandałków dla młodej :) więc weekend zaliczam do najbardziej udanych :) Czyżby to już był ... jedyny ... prezent na naszą 5 rocznicę ślubu ? Ciekawe co mężu wymyśli w piątek :p
a co wy byście dały mężowi na rocznicę ?
Co do karmienia piersią ? Ja karmiłam 19 m-cy, a gdy odstawiałam to płakałam bardziej niż Amelka, ona bez problemu pożegnała się z cycusiem, uważam, że to najcudowniejsze uczucie gdy dzidzia pije mleczko, jest blisko ... teraz też zamierzam długo karmić. Butelek nie kupuję, no może jedną, smoczków też nie - kupię jak będzie potrzeba bo Amelce próbowalam wciskać a ona pluła i smoczki się zmarnowały ;/ też nie robię zakupów bo wsio mam ... jedynie wózek ... choć po mału się zastanawiam czy tego wielkiego nie zostawić na zimę a na wiosnę kupię jakaś spacerówkę i sru ... chociaż spacerówkę nawet mam po Amelii noż kurdę noo ja też chce cos nowego dla dzidzi :pP

reklama
Iwona ja też tyję 2 kg miesięcznie, nawet 2,5...w tej chwili mam 6,6 na plusie. Nie martw się, to norma. Niby średnio przybywa 0,5 kg na tydzień:)

deli może tak bym się nie wkurzała gdyby nie fakt, że oni włączą wiertarkę po 7 na kilka minut a potem do 9 nie wiercą...to do cholery.

Zakupy
ja też jeszcze nic nie mam...czekam na płeć...niby ma być dziewczynka, ale chciałabym to potwierdzić na genetycznym. Z drugiej strony...dla mnie trochę za wcześnie na kupno wózka czy łóżeczka, bo nie chcę żeby stało i kurzyło się jeszcze tyle miesięcy. Po trzecie...czekam na zaświadczenie o zarobkach i będziemy chcieli kupić kolejne mieszkanie...w tym jakoś nie wyobrażam sobie składować rzeczy dla kolejnego dziecka. Tylko nie wiem jak my się wyrobimy z zakupem mieszkania i remontem. Zakładam, że nie od razu wpadnie nam coś w oko.
Po czwarte...nawet jeśli potwierdzi się dziewczynka to i tak nie będę kupować typowo dziewczęcych rzeczy...może kilka ubranek....Raczej neutralne kolory będą. Fryzjerka opowiadała mi, że jej synek miał być córeczką do samego porodu. W szpitalu, przed porodem robili jej usg i ciągle miała być dziewczynka...a przeżyła szok jak wyjęli chłopaka:D

Iwona dlatego ja robię zakupki, bo synek w drodze, a córa same róże miała J.
Trzymam kciuki by głowa szybko boleć przestała.

Perle trzymam mocno kciuki za otulaczek i bodziaki. Dziękuje ci ślicznie.
Kciukasy trzymam &&&&&&&&& prześlij buziaczka Leo od cioci.

Madziarena uwielbiam takie wypady. Myśmy w zeszłym roku nie mogli usiedzieć. W tym roku raczej się nie zapowiada, bo gdzie się ruszyć jak człowiek ledwo chodzi L.
Co do prezentu to nie wiem ja mojemu zawsze coś kupię o czym mówi lub mówił.

Takhisis ja jestem zdania, ze trzeba się wzajemnie szanować. Próbowałaś rozmawiać i mają cię gdzieś to niech spółdzielnia zrobi z tym porządek.
To, ze lubią włączyć na chwilkę i potem nic to niestety często się zdarza.
Mój stara się robić remont tak by nikomu nie przeszkadzać więc wiem, ze da się.
Pomyłki niestety się zdarzają. Ja teraz na pewno zdecydowanie mniej kupuje niż przy córce i nawet jakby synek okazał się córeczką (wykluczam to, bo fiucik widziałam bardzo dobrze dwa razy) to w niebieskim może chodzić gorzej w drugą stronę.

Ja wróciłam z selgrosa z pustymi rękami. Same duże rozmiary.

witam sie i ja:tak:
ewelinkowska, lozeczko ladne, ty pieknie wygladasz pomimo zmeczenia:tak::-)
takhisis nie zazdroszcze pobudki:-(, herbatek tez nie bede malej podawac, zu ich nie pila, a z olkiem to jeszcze bylam mloda i nie doswiadczona:zawstydzona/y:
deli to z corci, bedzie super starsza siostra, moje dzieciaki jeszcze nie wykazuja wzmozonego zainteresowania;-)
die moj m. tez do wylewnych nie nalezy, on z tych niesmialych w okazywaniu uczuc
tak jak pisalam na zakupowym ja czekam na szafe, bo gdzies te zakupy trzeba schowac:-)
u mnie dzisiaj mialy byc pierogi z truskawkami, ale kobiety na rynku nie bylo, wiec zmiana planów:-) bedzie bialy barszcz z kielbaska i jajeczkiem od wlasnych kurkow:-) pranie sie pierze, dom ogarniety, barszczyk konczy sie gotowac, jeszcze tylko ziemniaczki do obrania i wyrobiona jestem:-)
normalnie jak nie ja;-)
zaraz ide polegiwc, trzymam kciuki za wizytujace:tak:

Dzień dobry:))

Ewelinkowska ale masz super brzuszek i jakie przymiarki.

thakisis lepszy koc nad morzem niz kanapa... racja nad racje. Współczuje tych niefajnych remontujących sąsiadów. trzymam kciuki za badania.

Deluńka nie rób dziś nic.
A jak sie kto spyta dlaczego ... mozesz na mnie wine zwalić... ze ci kazała:p Ja troche coś porobie. Pranie wczorajsze poskładam.
Ale zamierzam korzystać z kanapy.. Moj P. dziś rano rozłozył mi w salonie sofe i zostawił kartke... jak wróćiśz do domu to sie połóż. Kochaniutki jest.

Perle nie szalej z zakupami za bardzo:p
A wyznania twojego miodzio.

Iwona posprawdzaj co masz zrób swoja liste zakuów i moze coś akurat masz do dokupienia.

Oska podziel sie co kupiłaś:)

madziarena fajny weekend:)

Osa jaka ty dzis mróweczka jestes:)

------------------------------------- a co u nas...
Pojechalismy i przywiezlismy zakupy ciuszkowe od kobitki.
Są super jakosci. dostałam sporo gratisów.

OD rana zimno a ja ciagle spiąca.
Wypije ciepłą herbatke i chyba się połoze na troche lulać.

Miłego dnia:*

Cześć dziewczyny!
Cały weekend mam do nadrobienia, dobrze, że to tylko 8 stron ;p

Landrynka mam nadzieję, że dolegliwości już minęły. Na zakupy wybrałam się tylko takie spożywcze.

nnatalie ja mam niemiłe wspomnienia z Torunia. Autko ładnie zaparkowane, bilecik kupiony w parkomacie i wracając z rynku straż miejska zakładała nam blokady na koła, WTF???? Okazało się, że cała ulica jest dla osób niepełnosprawnych. Znaku nie widzieliśmy bo w tedy droga była rozkopana, remonty itp. i jakimiś bocznymi uliczkami wjechaliśmy.
Pytaliśmy dlaczego mandat skoro znak był jako zwykły parking na to gliniarz powiedział, że na samym początku drogi jest napisane, że cały dla niepełnosprawnych. I wjeżdżając do obcego miasta musimy lepiej orientować się jakie są tam ulice - dupek.
Nie potrafię pojąc jak twój kuzyn z żoną mogli zostawić dziecko samo w domu. Ona ma dopiero 13 lat, niektóre dzieci nie potrafią nawet gotować i zrobić sobie jedzenia. Do tego na wsi samą na noc:szok: Jakby psy zaczęły mi szczekać koło domu to bym była posrana i całą noc nie wystawiała nosa z pod kołdry. Co to w ogóle ma znaczyć, że oni jadą na wczasy a ona nie? Musicie uświadomić dziewczynie, że jak okradną ich dom to będzie wina rodziców a nie jej.

deli ładnie wygląda szary kamień na tle białej ściany. Jak dla mnie turkusowe ściany i białe mebelki to piękny zestaw. Ja za dwa tygodnie zaczynam remont w pokoju. Nie mam zbyt dużego pola do popisu, ale chciałabym wygospodarować jakiś przytulny kącik dla córy. Planuję beżowe ściany z brązowymi wzorami- jeśli mi się uda to się pochwalę.

Antiope gratuluje półmetku :-D Czyli już masz bliżej niż dalej do porodu :-)

martocha ja też dużo siedzę sobie na słoneczku i nie mam jeszcze żadnych przebarwień;-) moja linia na brzuchu jest bardzo wyraźna i nie wiem dlaczego jest od pępka w górę skoro wszyscy mają od pępka w dół.:confused:

Rajani zaczynają się piękne słoneczne dni, więc humorek też powinien się poprawić. Jeśli nie masz energii to odpoczywaj do woli !! nikt ci tego nie zabroni. Jak ja mam lenia to tylko obiad mężowi zrobię a resztę mam głęboko w d...., jak się komuś coś nie podoba to niech nie patrzy :D

karoola karmi to nie "słodkie paskudztwo" Karmi jest MNIAM:-D a tak poza tym to zgadzam się z twoją wypowiedziom w 100%

żabcia powodzenia na nowym mieszkanku.

die_perle
ludzie sa wlansie tacy- ani dobrzy ani zli-
to jest część mojego tekstu pracy maturalnej :D
Też jestem fanką Gry o tron i moze kiedyś skusze się na książki tego autora.

agnieszkaala trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze i przestało boleć

ewelinowska fajne łóżeczko, kolor ściany też mi się podoba, ty też ładnie się tam komponujesz nawet bez makijażu :)

Dzisiaj byłam na badaniu krzywej cukrowej i powiem wam szczerze, że zawsze miałam się za twardzielkę: "lubię słodkie to dam rade to wypić" ha ha! Niestety ciąża i wypicie całej szklanki rozpuszczonej glukozy na pusty żołądek potwornie mnie zemdliło. Przez całe 2h było mi niedobrze a nawet co chwilkę odbijało mi się tym cukrem-koszmar. Żałowałam, że nie zostałam w przychodni tylko zrobiłam sobie spacerek do domu, bardzo źle się czułam i było mi słabo. Na szczęście już mi przeszło i mam nadzieję, że wyniki będą dobre. Spadam robić obiad i może upiekę biszkopt z galaretką bo mam za dużo jajek w lodówce :-p miłego dnia. wpadnę wieczorem.

Madziarena uwielbiamtakie spontaniczne wypady chodź u nas zdarzają się one rzadko. Mój M wieczniezmęczony albo zapracowany.
Ewelinkowska śliczny pokoik i łóżeczko.
Takhisis co za sąsiedzi. Ale takie są niestety urokimieszkania w bloku. Ja jak mieszkałam jeszcze w bloku to mieliśmy taką sąsiadkęco w nocy chodziła po mieszkaniu i przesuwała meble i nimi stukała. A że byłachora umysłowo to nic nie można było jej zrobić bo nie zagrażała zdrowiu iżyciu swoim i innych.
Die ja planuje kupić 2 butelki. Jedną 150ml i jedną 260. Obiez TT.
Kamcia mi jutro pewnie lekarz da skierowanie na krzywącukrową. Ochyda. Ale najważniejsze, że masz to już za sobą.
Osa ale dzisiaj szalejesz. Daj mi troche swojej energii boja dzisiaj nie do życia.

Ja dzisiaj czuje się kiepsko. Nadal boli chodź mniej niżwczoraj. Staram się jak najwięcej odpoczywać. Zrobiłam jedynie 2 prania i ugotowałamogórkową. Na drugie będzie makaron z truskawkami, moje dziecię sobie zażyczyło.Mało roboty więc przystałam na to.

Kamicia2810- mam nadzieję że Cie nie uraziłam tym "słodkim paskudztwem" :-)ja też ze 2 razy w życiu spróbowałam ale nie mam pojęcia czemu nazywają to piwem :-) dla mnie za słodkie a Tobie życzę smacznego :-)

ewelinowska- bardzo ładne łóżeczko :-)

krzywa cukrowa- ja jestem przerażona tym badaniem, nie wyobrażam sobie wypić tego paskudztwa:no: Pytanie do bardziej doświadczonych dziewczyn: czy to prawda że można wziąć na takie badanie cytrynę i ja wcisnąć do tego roztworu? jezu na samą myśl robi mi się słabo;-)

zazdroszczę tym które dziś wygrzewają się na słonku albo na kanapie, ja niestety jeszcze do końca miesiąca w pracy i dopiero potem lenistwo :-)

miłego dania

a co wy byście dały mężowi na rocznicę ?

Ja dałam mojemu męzowi własnoręcznie zrobioną książeczkę a la czekową z bonami na przeróżne rzeczy, np. bon dla mojego mężczyzny na ponętny striptiz, na ulubione danie, na focha, na dodatkowy czteropak piwa, porządnego loda :-D, seks w pozycjach które lubi itd. Cieszył się jak dziecko :-D
A własnoręcznie robiony prezent potrafi być fajniejszy od niejednego drogiego prezentu

reklama
WROCILAM.....

i oczywiscie kupilam pare ubranek...chyba sie nie moge opanowac..ale tym razem cos bardziej "wyjsciowego" czyli zadnych spoichow, bodziuakow pajacykow itp :) pokaze w odp. watku :)
no i dla siebie 3 staniki:p oraz butelki tt...zjadlam burgera w mcd...polazilam po ksiegarni i wrocilam do domu ...i lekko sie umeczylam odpoczne ze 30 minet i zabiore sie za jakies porzadki bo mam lekki rozpierdziel w chalupie...

mam tez wiesci od pietruszki- dzis czuje sie juz lepiej, tylko zgaga ja meczy bo wymiotowala ostanich pare dni miala usg i Stasiu wazy 460 gram :) plywa sobie w wodach plodowych i generalnie ejst bezpieczny i rozwija sie dobrze. nadal czekaja na wyniki badan czy mozna podjac kolejne kroki zeby Stasia wsadzic glebiej i zatrzymac w mamowym brzuszku. Pietruszka przesyla buziaki :)

Do góry