reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Perełka w uk wiekszosc suplementow odrazu zawiera omega 3.
Ja wcinam juz prawie od początku. Teraz wyczaiłam ze 2 osobne opakowania czyli suplementy i do tego pudło omega 3 sa o 5 finciaków tańsze.
Wiec wcinam 2 osobne tabletki.

Oczywiscie lekarz stwierdził ze nie ma co brać. Wystarczy to co jem. Było by fajnie jak bym tego nie zwracała do przyrody potem:))

reklama
Może któraś z dziewczyn ze śląska będzie zainteresowana, ta szkoła rodzenia jest za dramo, urząd miasta finansuje. Jest od 30 tyg ciaży w szpitalu w Zabrzu ul. Traugutta 6. Zajęcia dwa razy w tygodniu środa i piatek o 17 tej. Ponoć przez miesiąc. Szkoda, bo nie wszystkie dotrwają do końca :))

Ja kupiłam dziś te kwasy i za 30 tabl. zapłaciłam 42,99 zł. Nazywają się Prenatal DHA i zawierają 600mg DHA. Z tego co widziałam to Femibion Natal 2 też je ma ale w mniejszej dawce 200mg. Pharmaton Maturelle ma 300mg,

Ostatnia edycja:
landrynka- ja bym zadzwonila do polznej umowic sie na pomiar cisnienia- albo samam zmierz jak masz cisnieniomierz! moze tez tak byc ze faktycznie pipka grochowianka naciska na jakis nerw stad takie bole i zawroty glowy- ja bym skonsultowala z polozna! co do gadania- och ja tez bije rekordy wiszenia na telefonie po 3-4 godziny..no ale to z przyjaciolka...a nie ze tata...nawet jak z mama gadam to gora 15 minut..ale jak moj ocjciec sie dopadnie do teelfonu to masakra- nie dosc ze to jest monolog conajmniej godzinny to jeszcze nie da sie zakonczyc rozmwoy bo jeszcze to ejszcze tamto a jeszcze sobie rpzypomnial owamto...no a co ugotowac jak rpzyjedziecie- tato?? ja bede za 3 tygodnie nie pytaj mnie teraz cvo bede jadla...no ale ja musze byc gotowy juz - a ja no ale 3 tygodnie przed?? no a on- no nagotuje sobie juz wczensiej wsyztko zeby bylo naszykowane...a co bedizemy robic? ja juz tyle zaplanowalame...moj ojciec sie czasme zachowuje jabysmy mieszkamli w stanach i widywali sie raz na 5 lat...a widujemy sie srednio raz na 2 miesiace:p a jak mu sie zateskni za wnusia to i czesciej bo wsiada w auto i za 7 godzin juz jest u nas:p czasem nawet na jeden dzien potrafil wpasc ot tak bo sie stesknil- niewpsominajac ze zawsze przywozi tyle zarcia jakbym na antarktydzie mieszkala na najblizszy sklep byl 900 km odemnie...nawet chleb przywozi albo pieczarki..nie wspomnie o rosle w sloiku:p szalony jest ten moj ojciec...ale ja chyba mam to po nim:p
a co do suplemnotow ja nie moge nic przyjmmowac bo wszytko zawiera juz kwas foliwoy a ja cisne jego duza dawke po az 5 mg i nie moge brac wiecej- wiec gotowe zestawy dla przyszlych mamus odpadaja:p dlatego dobieram sobie osobno konieczne witaminy jak jod a teraz wezme sobie dokupie kwasy omega 3:)

dziewczyny cos na rogala na twarz- polecam obejzyjcie- sweitne chlopkai:D

[Call me maybe] US soldiers in Afghanistan - YouTube

Die ja biorę kwas foliowy 15 mg i do tego witaminy dla kobiet w ciąży, które też go zawierają. Muszę się zapytać dr czy już może go nie zmniejszyć. No ale w badaniach genetycznych mi wyszło ryzyko zachorowania na chorobę zatorowo-zakrzepową Trombofilię, w zwiazku z niedoborem folianów.

Ostatnia edycja:
Landrynka dzięki za kciuki.
Takie kłucie to ja też miałam kilka razy, naprawdę się przestraszyłam, ale od jakiegoś czasu spokój. Tego wrażenia, że zemdleję nie miałam, ale gdzieś czytałam, że i tak się zdarza.

uuuuuuuuu to duza dawka- bierzesz 3 tabletki dziennie po 5 mg?? mnie powiedzieli zeby wiecej nie przymowac bo kwas foliowy ma jedna wade- ktora jest tez jego zaleta- rpzyspiesza budowe komorek...niestety tez rakowych...w zwiazku z powzyszym tez trzeba na niego uwazac- ja na 9 miesciey przed ciaza zaczelam przyjmowac 5 mg kwasu foliwoego raz dziennie, i mma trzymac te dawke do konca- mimo ze zagrozneie jakotako minelo to nie mam zmniejszac dawki- a dodatkowych ilosci zawartych w suplemntach- tam chyba jest w standardzie 400 mcg czasem jest podwojna dawka 800 mcg- to juz nie powinnam przyjmowac.

Witam przedpoludniowo,

U mnie dzis dzien lenia. Wzielam wolne. Odstawilam wczoraj meza na lotnisko i do niedzieli jestesmy z pierworodnym sami.

Landrynka tez szperam po internecie, ale w nieco innym celu. Maz mnie wrobil w organizacje wycieczki do Krakowa na przyszly rok i wlasnie mam go ochote za to zamordowac. Dobrze, ze jest daleko, a do niedzieli pewnie mi przejdzie i pln morderstwa przestanie byc aktualny:-D

Omega 3 mialam razem z vit ciazowymi w pierwszym trymestrze. Teraz biore tylko magnez.
O tak te skorcze przygotowujace tez juz mam. Mowie lekarzowi ze naliczylam 10-12 na dzien i pytam sie od ilu musze zaczac sie martwic. A ten na to od 13 i sie smieje.Jednak po badaniu stwierdzil ze nie mam sie czym martwic, gdyby jednak byly bolesne to od razu do niego lub szpitala.

Die system opieki nad ciezarna podobny jak wlasnie w anglii, krajach skandynawskich i pewnie u was tez. W pierwszym trymestrze nie rusza nawet palcem. Jedynie cala opieka prorodzinna panstwa uboga. Mam wrazenie, ze jeszcze gorsza niz w pl. Bardziej dba sie o dobro pracodawcow niz pracownic.

Kawa. Pije jedna dziennie na sniadanie, taka jak zawsze, raczej mocna z aparatu zwanego senseo. Jak mam ochote na wiecej to seruje sobie bezkofeinowa. Przed ciaza pijalam 2-3. Fusiastych, czy rozpuszczalnych kaw nie pilam juz cale wieki.

Krew z noska tez czasami mi leci gl rano. Cisnienie musze mierzyc codziennie.

Hej dziewczynki!!!

Landrynka
- mocno zaciskam kciuki za Joannę:) I zapytaj lekarza o co chodzi z tym zasłabnięciem... :*
Sony - dzięki za info, ja mimo to,że ze Śląska, dla mnie za daleko. A nie wiem czy to i tak nie jest dla dziewczyn zameldowanych w Zabrzu. Przeważnie tak to jest.

Co do kwasów omega 3... są ważne w ogóle - w całym naszym życiu. Tylko w Pl jemy na prawdę mało ryb, które są ich doskonałym nośnikiem...
I ja dziś wizytuję.. i sram żarem ;p

Landryna z omdleniami nie ma żartów, chociaż piszą, że w ciąży to częsta przypadlość, a jak już ciśnienie za wysokie to do szpitala trzeba szorować, jak nie spada.
Die ja biorę jedną tabletkę 15 mg na receptę.
Pietrucha koleżanka chodzi do tej szkoły i nie jest w Zabrzu zameldowana więc nie ma ograniczeń.

reklama
paulinek- tutaj moze niedokonca palcem nie kiwna do 3 miesiaca- ale nie ma tutaj takich sytuacji jak profilaktyka dyphstonem czy innym lekiem, zadnej nospy- lezec i czekac- ale wsyztkos prawdza usg robia za kazdym razem i patrza co moze byc przyczyna plamien czy ostrych boli. co do polityki prorodzinnej- nie ma co ukrywac ze w niemcach jest ona wysokorozwinieta wiec sie ciesze:)

peitrucha nie sraj zarem- bedzie dobrze slonko!!! zobaczysz jaka cudowna bedzie ta wizyta:) no juz:) cmok:* w brzuchacza

Do góry