reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

die gratuluję SYNKA :-)

villa dziękuję wygooglowałam i poczytam sobie później.
Gratuluję "3" a współczuję nocki. U nas na razie nerwy a 2 ostatnich "3" nie widać.

Przespałam się z Maciusiem od 13 do 15,30 odpoczęłam chwilkę chociaż że cały czas mi się śniło jakieś mieszkanie szukanie latanie, nabiłam sobie strasznie głowę :-(

Nic mi się dzisiaj nie chce mam lenia nic kompletnie nic poza zabawą i szykowaniem jedzenia dziecku nie robię tzn. idę zaraz kąpać jeszcze Maciusia :-)

reklama
Hej dziewczęta!!! ten ostatni czas to była faktycznie cisza przed burzą, nie było mnie od 3 dni a tu tylko stron do nadrobienia, postaram się to ogarnąć, ale pewnie i tak coś przeoczę za co z góry przepraszam. Jestem od wczoraj u mamy, zostajemy do niedzieli i wczasujemy się :-) We wtorek córka miała w przedszkolu przedstawienie na Dzień Mamy i Taty więc czas pełen wzruszeń, ale ślicznie wszystko wyszło.
Dżaga my teraz wałkujemy lego friends, bo córka zaczęła etap tych drobnych lego, ale do duplo często wraca, lubi budować. Tylko dlaczego te lego są takie drogie? https://www.babyboom.pl/forum/members/kamea-79441.html
Kamea ja też beksa jestem, bardzo często się rozczulam i to czasem w najmniej chcianych momentach, jesteśmy takie i już. Nie wiem jak niektórzy ludzie potrafią być jak skały.
madziarena i co byliście wózki pooglądać? znaleźliście coś fajnego? dokładnie 14 czerwca mojego męża siostra i szwagier będą obchodzić 5 rocznicę ślubu, więc jak będę opijać ich rocznicę piwkiem bezalkoholowym to na pewno pomyślę o Was!!!
_pietrucha ja też często staję na wagę, a ta złośliwa rośnie i jest bezlitosna ;-) nigdy jeszcze sushi nie jadłam, dobre są, łatwo się robi?
deli80 odpoczywaj, wypoczywaj i słuchaj zaleceń lekarza. Wiem, że to trudne, ale nie mamy na to wpływu.
żabcia_tbg a synek chodzi do przedszkola? moja kiedyś tylko rosołek i pomidorówka, ale w przedszkolu wcina prawie wszystko, oprócz surówek.
Malta_23 wyrazy współczucia z powodu śmierci dziadka. Gratulacje synusia w brzuszku!!
Iwona Uzar gratulacje synka w brzuszku, wiadomo, że każdy chce parkę, ale niestety nie mamy na to wpływu, my też czekamy do połówkowego, może się nie ujawni :-)
martOocha też mam stracha przed połówkowym, chyba każda ma. Kolejny raz będzie okazja obejrzeć nasze maleństwa.
nula1988 my do szkoły rodzenia przy pierwszej ciąży nie chodziliśmy, nawet przez chwilę myślałam żeby się tam wybrać, ale jakoś minął czas i obyło się bez.
żabcia_tbg wiem, że to trudne i łatwo mi się mówi, ale nie stresuj się , nie wolno Ci za bardzo się denerwować.
Landrynka_80 ależ pyszności narobiłaś, oj podłączyłabym się z talerzykiem na takie smakołyki:-)
villandra8 gratulacje kopniaczków, u nas dwa dni były wyraźne, ale teraz tylko czasem maluch daje znać o sobie, bardzo słabo, ale pewnie wkrótce się rozkręci.

To tak pokrótce, postaram się być bardziej na bieżąco, wtedy jest łatwiej :-)

aniula nie mały nie chodzi nigdzie do żłobka go nie daję dopiero puszczę do przedszkola od 3 latek jak będę musiała.

villa gratuluję kopniaczków :-)

Maciuś pachnący i wykąpany siedzi ogląda tv ja odpoczywam po kąpaniu i całym rytuale.

hej dziewczyny!!!
znowu nie bylo mnie kilka dni, ale we wtorek mialam swieto rodziny w przedszkolu i caly dzien bylam poza domem, a po powrocie sil brak:-( w srode troche ogarnelam dom i tez jakos bezsilna sie zrobilam:-(
wczoraj caly dzien spedzilam w lozku, bo juz teraz chodzic nie moge wogole:szok: m. jest przerazony tym jak mi to idzie i ja nie kryje ze tez:-:)szok:
w nastepnym tygodniu mam wizyte u kardiologa w zwiazku z moimi zaslabnieciami ciekawe co mi powie:confused:
a i czas chyba do ortopedy sie wybrac i musze z tym tematem jakos ruszyc bo to co ostatnio przechodze to jakas masakra:szok::szok::szok:

natalie ciesze sie, ze twoje dziewczynki rosna szybko:tak::-) juz kiedys pisalam, ze moja kolezanka swoich synkow urodzila w 41 tyg. ja trzymam kciuki coby dziewczyny jak najdluzej w brzuszku daly rade:-)
die gratuluje siusiora ogromniscie:tak:
zabcia z tym mieszkaniem to faktycznie lipa, ale jak dziewczyny pisza moze uda sie znalezc lepsze:-) za to trzymam kciuki :tak:
deli, pietrucha wiem, ze lezenie to najwieksza katorga, ale kazda z nas wiele jest rade zniesc dla szkrabka mieszkajacego w brzuszku:-)
malta wspolczuje smierci dziadka, ja w ciazy z zu w 7 miesiacu stracilam tate, ale wiem, ze on czuwa nad nami i tak bedzie i w twoim przypadku:tak:
co do szkoly rodzenia to w pierwszej ciazy chodzilismy z m. i bardzo mu to pomoglo zrozumiec, ze nie tylko on jest taki biedny, ze kazda kobieta w ciazy ma swoje marudki i potrzebuje zainteresowania i duzo zrozumienia;-):-);-):-)
narazie uciekam a wszystkim mamom, ktore nie znaja plci zycze wymazonych coreczek, albo synkow:-)
jeszcze jedno mojej zu w 10 miesiacu zycia wyszlo w ciagu dwoch tygodni 8 zebow, wiec zebowych przebojow to ja mam do dzisiaj pod korek:szok:
a lidka w brzuchu czkawkuje normalnie radocha :-)

Ostatnia edycja:
Haj dziewczynki :)

Jaka cisza...

Obejrzałam właśnie Dzień Dobry TVN i na koniec śpiewała Hania Stach - większość tych wyskakujących gwiazdek mi sięnie podoba, ale jej głos przysporzył mnie o ciary na plecach - fajne!
[video=youtube;Qsi9LfO7LGA]https://www.youtube.com/watch?v=Qsi9LfO7LGA[/video]

Dzień dobry:) Witam się pochmurnie i troche deszczowo:/
Dziś coś niespokojnie spałam,miałam głupie sny i w zasadzie ciesze się że już nie śpię w łóżku. Wczoraj na urodzinach szwagra było fajnie tylko mądra ja zjadłam mięso z sosem czosnkowym. Ostatnio po tym sosie było mi nie dobrze no i głupia zamiast podarować sobie ten sos to zjadłam i źle się czułam. Na koniec miałam zgage i poszłam spać. Oczywiście po drodze (jechaliśmy dwoma autami) coś zaczeło stukać przy kole i okazało się że coś trze i hamuje koło więc ja przesiadłam się do auta mamy i jechaliśmy dwoma samochodami autostradą a potem drogą ekspresową najpierw 40km/h a potem 20km/h. Masakra jakaś. Jeszcze lało po drodze a siku mi się strasznie chciało.

die jeszcze raz ogromne gratulacje z okazji dużych jajeczek :) Jak córcia zareagowała na wiadomość o braciszku?? Co do ciąż bliźniaczych pewnie wszędzie inaczej. Ja ostatnio w książce o bliźniakach czytałam wywiad z lekarzem który jest specjalistą w dziedzinie bliźniąt. I on właśnie opisywał tyg w których kończą się ciąze bliźniacze bo potem czym większe są dzieci tym większe prawdopodobieństwo że np jedno drugiemu przygniecie pępowine więc czym dłużej są w brzuszku tym mają mniej miejsca i są bardziej narażone. Ogólnie moja ciąza jest najbezpieczniejsza bo dzieciaczki mają swoje worki i swoje łożyska więc nie będą wymieniać się krwią między sobą ani podkradać itd.

landrynka współczuje wymiotów. Mnie też męczą :( Wprawdzie nie jakoś mocno i mam więcej spokoju ale i tak męczą. Jeszcze trochę i maleństwa wynagrodzą nam te dolegliwości i będziemy je tulić i całować:)

villandra ja czytam fantastyke i horrory ;) bardzo lubię książki Grahama Mastertona. Koleś jest seksuologiem i pisze horrory. Głównie jakieś nadprzyrodzone moce u niego występują które mordują dość "krwawo" ale napewno lepiej się czyta niż ogląda;) Bynajmniej mi ;) A co do tytułów i autorów których mi podałaś to chętnie przejrze i na pewno coś wybiorę :)

pietrucha no tu się zgodzę że takie siedzenie w domu strasznie przytłacza:/ Dobrze chociaż że pogoda czasem pozwala wyjść na chwile z domu i posiedzieć gdzieś w ogrodzie czy parku, ale ile można siedzieć w domu:/

osa moja lekarka która prowadzi ciąże zadecydowała że wyciągamy małe w 38tyg i dłużej czekać już nie będziemy. Więc ja na siłe też nie będę się upierać przy czekaniu do 40tyg ;)
Odpoczywaj sobie i nie przemęczaj się a po wizytach u lekarzy daj nam znać co i jak żebyśmy się nie martwiły:)

bosmanka ja też oglądałam dzis jej występ w dzień dobry tvn :) No ona ma głosicho i mi bardzo się podoba jak spiewa. Szkoda tylko że na naszym polskim rynku muzycznym nei doceniają właśnie takich artystów a promują jakieś śmiecie.

Małe dziś mnie od rana kopią, a ja zastanawiam się co tu dziś robić. I przede wszystkim co tu na obiad dziś zjeść sobie. Ogólnie mam apetyt na gofra ale mam do bani gofrownice:/

natalie napewno wie co robi twoja ginka. ja jesli bede miala cc a na to sie zanosi, to tak jak z zu. bede miala tydz. wczesniej robina, a wiec w 39 tyg.
tylko szkoda, ze wypada to akurat w pierwsza rocznice smierci mojej mamy:-(

czesc dziewczynki :)

dzis do mnie dotarlo ze bedzie moj wymarzony syn! ku*wa jak sie ciesze to szok!:D

osa mam nadzieje ze twoj stan sie bedzie stabilizowal- trzymam ckuki zeby jednak nie bylo coraz ciezej &&& widze ze lidka podbnie jak moj groch (musze sie przestawic na leopolda) :D

nataliee- tak co kraj to obyczaj- ale generalnie ogolne zasady ogolnymi zasadami- a kazda ciaza blizniacza czy inna jest bardzo indywidulana- i mozna sobie mowic ze tu jest tak a gdzie indziej inaczej- a to i tak nie ma najmniejszego znaczenia- bo najistotniejsze jest jak jest w twoim konkretnym przypadku- i jak twoj lekarz podchodzi do twojego konkretnego przypadku i to on wie najlepiej co jest odpowiednie dla was a co nie:)
mloda zareagowala...-i co i co??? a ja zgadnij- a ona chlopak wiedzialam:)P chyba sie cieszy tak mi sie wydaje - tylko imie jej sie nie podoba..ale przywyknie:p

bosmanka- faktycznie ona potrafi spiewac:) niedokonca moje klimaty- ale slucha sie przyjemnie- a i patrzy na nia równie fajnie bo ładne dziewcze:)

a gdzie reszta???? długie weekndy sobie dziewczyny porobiłyscie??? jakie plany na jutrzejszy dzien dziecka? trzeba cos chyba z tej okazji zakupic dla naszych brzuskowych i zewnetrznych dzieciakow:)

Witam.

Dzisiaj u mnie ładna pogoda a mnie brzuch napiernicza i nie pójdę z dzieckiem nawet na plac zabaw wyjdę tylko później może koło domu. Do tego dopadło mnie zaparcie znowu wrrrr było troszkę spokoju a teraz znów.

Byliśmy w agencji ale nic nie ma buuuuuu mamy przyjść w poniedziałek zobaczymy co powie.

Poza tym to M dzisiaj zrobił pyszny obiadek placki po węgiersku także się ojadłam :-)
Teraz siedzimy już sami z Maciulkiem bo M pojechał do pracy i będzie ok 23.

Wybaczcie że tak tylko o sobie. Idę zaraz z synem spać jak zechce.

reklama
Hej Kochane trudno Was doczytać. Ja nadal przeziębiona,głowa strasznie boli, a tu pozostaje tylko cierpieć. Kawa nie pomaga, a lekównie będę brać.
Ja dzisiaj na obiad mam pomidorówke z makaronem i ziemniakiz piersią kurczaka i pewnie ogórkiem kiszonym bo niemam pomysłu na surówkę.
Spróbuje Was coś podczytać,ale niewiem czy mi się uda z tą bolącą głową.
Miłego dnia Kochane!

Do góry