reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

PERLE do uskarżania się zawsze znajdziemy temat, a to małe nie sypia po nocach, mało przybiera, marudne itd

Byłam w banku porażka (na szczęście mąż mnie zawiózł). Spojenia daje dziś czadu do tego ból brzuszka i odechciało mi się wszystkiego. Oczywiście otwarta jedna kasa i chyba kredyt kobieta robiła. Stwierdziłam, ze czekanie dziś nie dla mnie i poszłam po kierowniczkę. Pierwszy raz się na ciąże powołałam i znalazła się pani do obsługi kasy 2. Wróciłam i leżę, a moje słoneczko mnie cudnie kopie. Nadal odwrócony dupką w dół.

reklama
hej
ja z pracy - byłam odebrać wyniki bo poprawiałam mocz no i z bardzo licznych bakterii zrobiły się liczne :/
Die Perle z tymi uszami to często słyszę ostatnio, że same zapalenia.
Landrynka Pietruszka trzymam kciuki za te Wasze bóle - niech szybciutko odejdą w zapomnienie.
Qrczę ale wy piszecie, ja nie mam czasu w pracy nadrobić, a wdomu już kompa nie włączam ahh jak mi się marzy L4 - no ale też mnie czeka rozmowa z szefem, najwcześniej gdzieś wrzesień ew. sierpień pójdę na zwolnienie :/ i tak mimo wsio bede musiała przychodzić jakiś dzien ...
Deli mi się jakoś okropnie wlecze, a jeszcze jak pogoda szaro-bura to już wogóle bleee
Co do ciuszków to czekam do przyszłego tygodnia i zacznę segregować, wtedy może się dowiem jaka płeć na 100% ;)
Uciekam bo mam nadmiar pracy i mogę się nie wyrobić ...

Ewelinskowska- pracowalam pare lat w policji- co prawda jako urzędnik panstwowy w sektorze cywilnym- no ale prace policjantow znam od podszewki- i wiem czym to pachnie :) i oczywiscie mam ogromna sympatie do policjantwo :) ja przez te kilka lat pracy w prawie całkowicie meskim gronie mundurowych sie troche "zchłopakowałam" i nawet oblesne policyjne zarciki na tematy rózniste bawiły mnie po pachy :p troche mi brakuje tych klimatow- policja to taki specyficzny zaklad pracy- taka policyjna rodzina:)

deli- masakra- dobrze ze cie ejdnak obsluzyli z nalezytymi honorami..polskie banki to jest porazka..chyba ze jestes klientem vip..zawsze lubialm isc z moja mama do banku - bo jeszcze dobrze nie przekroczylysmy progu a juz leciala baba- witamy pani jolanto zapraszamy do pokoju wyplat....i wkurw w oczach wszytkich stojacych w kolejkach:p ale punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia- jak sie ejst po drugiej stronie barykady to sie inaczej na to patrzy:p a w dojczlndzie ogolnie ejst dosyc fajnie tez- bo masz swojego "obslugacza" dzwonisz do niego i umawiasz sie na wizyte- przychodzisz na konkretna godzinke do pokoiku i tam cie obsluguja po ludzku :)

Witajcie w ten pochmurny dzień.
Dzidzia daje dziś taaaaakie koncerty w moim brzuszku, że zaczynam się zastanawiać, czy to normalne?

Dzien dobry z rana:)

Ewelinkowska tule cie bidulko- a mąż jest policjantem?

Tak...ehh i czasami ma nadliczbowe wyskoki do pracy albo po prostu wraca późno...Wczoraj miałam go o 23 a rano wyjechał już po 5...jak dobrze, że już niedługo święto to trochę pobędziemy razem

Oj znam ten bol. Moj wczoraj od 8 do 20 powinien pracowac, w domu byl dopiero o 23. Cale szczescie ze dzis ma wolne. Ugotuje obiad:-D

A u nas cieplutko (jeszcze do jutra:-(), ze az zal w pracy siedziec.

Hej , kurcze myślałam, że w ten pochmurny poranek uda mi się przywitać jako jedna z pierwszych a tu bzik… Trzeba było zacząć od przeczytania dwóch stron ;)

Dżaga ty uziemiona, u mnie autko stoi pod oknem ale tak Mie się nie chce ruszyć nigdzie… Pewnie jeszcze dlatego, że pustak na koncie ;) Kurde ale pogoda taka, że mi się nawet ubrać nie chce… Cały czas w piżamie i szlafroku :(

Co do apetytu, to u mnie na odwrót – mnie się nie chce jeść :( :( - co też raczej fajne nie jest. Ja to góra 3,5kg na plusie jestem – martwię się, że tak mało

Kość ogonowa, a w zasadzie bardziej krzyżowa chyba mnie też boli. Jak siedzę, leżę to nie, ale jak się właśnie ruszam to mnie boli… Muszę się zacząć gimnastykować bo tak się zastałam. Trochę się porozciągać… Kurcze basen planowałam i jeszcze ani razu nie byłam. Leń ze mnie taki, że hej :( Muszę się wziąć w garść!

Deli mnie też już leci… Fajnie :) Pierwszy trymestr i mega obawy strasznie wydłużały dni, tygodnie…
Teraz to z górki i jakoś tak pozytywniej na duchu :) Ja też poczyniłam pewne malutkie pierwsze zakupy jak tylko dowiedziałam się, że to dziewuszka ;) Nie mogłam się powstrzymać! Pochwalę się za jakiś czas w dziale zakupowym :)

Deli, Aniula już nie mogę się doczekać kiedy będę do swojej Aniki do przedszkola na przedstawienia chodzić :)

Die mam nadzieję, ze nie zapeszysz pogody bo właśnie do nas od jutra ma przyjść ciepły front z zachodu :)

Witajcie.
Pogoda tragiczna. Zimno jak cholera. Dziś spałam do 10:30. W nocy nie umiałam sobie miejsca znaleźć. Z jednego na drugi bok się przewalałam. Sny miałam niesamowite. Śniło mi się, że była u rodziny na kurpiach i po lesie latałam i po pastwiskach. Coś pięknego. Auto mam już sprawne, jak się okazało akumulator mi klękł. Wytrzymał aż 3 lata:wściekła/y: oby ten wytrzymał dłużej. Dziś mam z moim rocznicę 8 latek jak się znamy, jakoś tego nie obchodzimy hucznie, no ale stuknęło 8.
Maluśki mnie leciutko podkopuje;) chyba łożysko na przedniej ścianie amortyzuje.
No a teraz się biorę za lekturę:-D Waszych postów. Później wkleję moją dzisiejszą sesję brzuszkową. Wena mnie natchnęła i z rana fotki cykałam.

Aniua te badanie na paciorkowca B robi się pod koniec ciąży i u mnie to standard.
Żabcia jaki fajny karnawał, prawie jak w Rio.
Cynamonka przyślij nam troszkę ciepła, bo my marzniemy.
Tulipana pamiętam jaki u mnie był stres przed taką rozmową, dobrze że masz już ją za sobą. Ja musiałam powiedzieć na samym początku, bo już szłam na L4.
Kamcia współczuję kamienia, ja miałam piasek na nerkach i już umierałam, a co dopiero kamień.
Szczęściara ależ ty byłaś szczęśliwa i uśmiechnięta w tym dniu.
Bosmanka ja bym nie wytrzymała takiego biegu. Zaraz bym padła i koniec.
Pietrucha ból głowy, ałaaa. Mnie na początku męczył, teraz cicho szaa, ale przeszło i mam spokój.
Ewelinkowska ja się tego obawiam, nie wytrzymam leżeć przez caly czas. Ale jak mus, to mus.
Deli wracaj szybko do zdrowia.
Die zapalenie ucha to okropny ból, współczuję małej. Dawaj tego słońca, bo ja zamarzam. No i kiedy ty boroko płeć poznasz??
Madziarena ja czekam na ciuszki z C&A. Już się nie mogę doczekać.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
die zdrówka dla młodej.
Udanych zakupów :-)

sony wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :-)

My już po obiadku dzisiaj ziemniaczki i mortadela obtaczana w jajku i bułce i M miał ćwikły a my z Maciusiem nic nie chcieliśmy :-)
Za oknem strasznie pochmurno więc posiedzimy w domku cały dzień, M idzie do pracy na 2 zmianę czyli od 12,45 do co najmniej 23 siedzimy sami z Maciusiem.

Sony no jak wracałam w niedziele samochodem to się czułam jakbym sama mega kaca miała!!! Już nigdy więcej w ciąży takich akcji! To chyba nie było mądre, ale dobrze, że nic się nie stało...

Witam cieżarówki:))

Ale noc za mną.
Dziecie wczoraj poszło spać o 16. obudził się na szklanke soku, potem na siku i na tzw kolacje.
Tzn ja poszłam szykować mu serek mozzarelle z bułką do kuchni a on spał.
Myślałam że nie bedzie spał. ale zjadł na spiąco i dalej spał.
O 2 w nocy wstał i mówi... ja nie dokończyłem kolacji chce jeszcze. Myślałam, że się wybudzi, a wciąl reszte popił sokiem i poszedł dalej spac. Wstał dopiero ok 7.
Grzeczniutkie dziecko..

Kamea strasznie tym jedzeniem kusza...

Żabcia trzymam kciuki za mieszkanie. Obiadek mniam..

Dżaga nie mów nic o wzmożonym jedzeniu, bo normalnie ... wymiękam. Tyle że potem je 2 raz oglądam w wc.
Ja juz po kawci:)

Tosieńka ja juz 3 dnień narzekam na kość ogonową. Właśnie dlaczego?

Deli ty bidulo. byle do wizyty dotrwać. Napewno z maluchem wszystko ok.
Na dzień mamy dzieciaki robiły przedstawienie w polskiej szkole. Mat recytował wierszyk i zrobił serce i babeczki w szkole.
Byłam zaskoczona bo wierszyk nauczyła go Pani w szkole.
Fajne takie przedstawienia.

joanna napewno bedziesz wiedziała czy to groch bulgocze czy nie.
to sie wie...

DIE u mnie to nie wiem czy zachcianki czy nie.
Chciało mi sie najpierw bagietke z czosnkiem i masłem z piekarnika, jak juz ja P. włączył to mi sie odechciało i zachciało chińskiego.
Ale że my na zadupiu mieszkamy wiec tylko moge pomazyc o spełnianiu natychmiastowym zachcianek.
Raz moze 2 razy w tygodniu śmigam do sklepu i musze jesc to co jest.
Staram sie mieć troche wiecej opcji bo teraz to nie wiadomo co będzie z apetytem.
Zazdroszcze pogody... u nas zimno ponuro i angielsko pada deszczyk:p
Chętnie pooglądam dary losu. Fajnie zawsze coś popodziwiać.

Ewelinkowska normalne koncertu w brzuchu i tańce, dyskoteki... i jeszcze boisko piłkarskie. Wiec się nie przejmuj:)))
Jak będzie cisza to zatęsknisz za placem zabaw:))

madziarena miłej pracy. nie przemęczaj sie:)

Paulinek wyslij troche ciepełka do mnie.

bosmanka ja sie na siłe ubieram, i na siłe wstaje z łózka. Lenia wypędzić nie moge. Przez te niefajne pogody u nas nic sie nie chce.
Pochwal sie, pochwal zakupami.
Lubimy oglądać.

Sony czekam na fotki:))

Dziś mam wycieczke na poczte... musze wysłac paczke do pl i zakupic podatek drogowy do samochodu..
Jakos nie chce mi sie ruszyć.

Miłego dnia dla Was.

reklama
Uf, nadrobiłam. Wybaczcie, że tak pobieżnie, ale obiecałam małej, że się zaraz z nią pobawię i jeszcze Internet łazi mi tak wolno, jakby chciał a nie mógł.

Kamea mnie wizyta wypada w 19 tygodniu i 4 dniu, więc też można będzie USG jako połówkowe potraktować może.

ewelinkowska współczuję choroby i mam nadzieję, że szybko przejdzie.

Die_perle super, że już masz położną wybraną. Ja jak zdążę, to jadę się jutro spotkać z tą moją. Zobaczymy jakie na mnie zrobi wrażenie osobiście.

cynamonka trzymam kciuki za synka brata. Na pewno wszystko będzie dobrze.

Tulipania cieszę się, że rozmowa z szefową przebiegła dobrze.

osa wyobrażam sobie ten gwar przy 4 dzieci.

Landrynka kość ogonowa mnie nie boli.

Do góry