reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Avensis bardzo mi przykro:( jest wiele prawdy w tym co piszesz ze nic nie dzieje sie bez przyczyny..oby teraz bylo tak jak chcesz- czyli bez szpitala i naturalnie...i zebys jak najszybciej cieszyla sie nowa zdrowa i udaną ciążą! pozdrawiam CIE serdecznie- i trzymaj sie nie poddawaj bo walczyc warto.

reklama
Avensis bardzo mi przykro :( życzę Ci, by wszystko poszło tym razem po Twojej myśli i byś się cieszyła niedługo zdrową ciążą!

Ja u ginekologa byłam dwa dni temu, wg miesiączki był to 5tc 5d, natomiast wg usg równo 5 tydzień...
Pierwsza wizyta to na początku wywiad czy się rodziło, kiedy ostatnia miesiączka, itp. Potem usg dopochwowe, na koniec wszystko wyjaśnia, tłumaczy. Ja dostałam zdjęcie pęcherzyka :) stoi już w ramce na komodzie :)

Ja na pierwszej wizycie 4t6d nie dostałam zdjęcia, ale widziałam pusty pęcherzyk za to na tej drugiej 5t4d już coś było w pęcherzyku, ale lekarz nawet mi tego nie pomierzył, dał tylko 2 zdjęcia :)

Mi się wydaje,że owu miałam 17.01 bo działaliśmy 16.01wieczorem i się udało po tym jednym razie. termin liczę sobie wg owu 17.01 ale pewności nie mam i mogła być ona 18 czy 19 ;) szkoda,że teraz ten czas tak wolno płynie :( już bym chciała koniec lutego i mieć w ręku książeczkę ciąży :)

Ja jutro idę na bete zobaczyć jej przyrost zeby byc wmiare przygotowana na poniedziałkowa wizyte u lekarza...czekam niecierpliwie na poniedziałek i coraz bardziej sie denerwuje czy jest wszystko dobrze bo tak bardzo chciałabym zobaczyć zdrowe malenstwo i serduszko... Bedzie to juz 7t2d wg dnia ost miesiaczki...muszę cierpliwie czekać...

ale się nakręciłyście z tą beta :/
nnatalie04 do poniedziałku już niedługo wytrzymasz napewno :)

ale się nakręciłyście z tą beta :/
nnatalie04 do poniedziałku już niedługo wytrzymasz napewno :)
dzaga ja po prostu przeszłam juz przez podobna sytuacje jak avenis i troche swirkuje.. Do tego moj mężczyzna jest ode mnie teraz oddalony o 140km i widzimy sie w weekendy bo taka ma prace wiec jestem sama tu z tymi myślami nawet dzis nie mam sie do kogo przytulić wiec takie swirki przychodzą mi do głowygłowy

nnatali będzie dobrze zobaczysz :) musisz być dobrej myśli chociaż zdaję sobie sprawę,że samej Ci czas wolno płynie. A Ty robiłaś raz betę czy dwa? Jeśli raz to powtórz po 48/72h jeszcze raz. A jeśli już minęło tyle czasu to sobie odpusć bo lekarzowi to nic nie da. Ja robiłam w pierwszej ciązy po 72h i lekarz mówił mi,że niepotrzebnie,bo albo po 48h albo wcale ;)

Ja sie nie dziwie niektorym dziewczyną ze robia bete- jesli maja rozne doswiadczenia za soba chca miec pod kontrola wszytko- to normalne:)

moj suwak pokazuje inny wiek ciazy niz kalendarz od npr- gdzie mierzylam temperature w tym cyklu...wg. tamtego jestem juz w 6 tygodniu ciazy..w 2 miesiacy czyli ze?

reklama
Do góry