reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

z tego co wiem kobiety w ciąży mogą leczyć zęby pod znieczuleneim, najlepiej wybrać się do dentysty i uzgodnic wszystko, a zęby w ciazy się często bardzo niszczą/psują

co do pieluch to od razu jednorazowe :) + bephanten polecam bardzo do pupki :)

dziewczyny Wasze córki mają niezłe teksty, mnie moje dziecko też czasami zaskakuje :p hihi

reklama
Napisałam o znieczulenia w wątku o samopoczuciu...dosyć obszerny post. Mi dentysta powiedział, że to ginekolog decyduje o możliwości podania znieczulenia...a ginekolog powiedział mi,że generalnie kobietom w ciąży nie można podawać znieczulenia z adrenaliną. Jeśli już to bez adrenaliny, ale słyszałam, że takie znieczulenie to nie znieczulenie:p
Na pewno są lekarze, który podają znieczulenie z adrenaliną, ale wszędzie jest informacja, że nie wolno...
Mi się w pierwszej ciąży zęby nie zniszczyły. Teraz mam do zrobienia, ale czekam z tym na "po ciąży", żeby móc skorzystać z normalnego znieczulenia.

aż tak sie nie znam ale gdzieś widziałam program :)
no mi na szczęście w ciazy tez sie nie zniszczyły, i po porodzie tez nie a byłam na diecie bezmlecznej poł roku ... :) ale mam kolezankę która po dwoch ciazach wygląda w tym temacie tragicznie ;/

cześć dziewczyny! jak zwykle rozpisane...

kamcia supcio ten twój chrześniak :)
osa i żabcia powodzenia na wizycie :) żabcia mi niedawno wychodziła ósemka, coś potwornego :(
Dżaga gratuluje połówkowego <drink bezalkoholowy> ! :) u mnie też ziiiiiimno :/
wredna ja chodzę regularnie, nie ma większych przeciwwskazań, zazwyczaj mają specjalne znieczulenie lub dają małą dawkę, ja brałam tylko raz resztę robię na żywca :>
aniula hahaha dobra :)
Die - trupka :)) doooobreee :))

co do Lidla to ja się nigdy na nic nie mogę załapać :(( pozdrawiam i miłego popołudnia!

Sony wiem, że czosnek może wpływać nie najlepiej na żołądek, ale czymś się leczyć muszę…
Lipa z tym samochodem. Ja też tak przyzwyczajona do auta, że sobie nawet nie wyobrażam, że miałabym gdzieś jechać komunikacją miejską.

Umówilam się z HEBAMMĄ na poniedziałek :) fajnie ciesze sie- bo musze sie z kobita poznac zanim dam jej macac moją szyjkę:p

Dalej zamulam w łozku troche sie dizsiaj źle czuje ;/ myslam ze to len..ale to raczej nie len..tylko cos mnie łamie... :(

Przy Oliwii były pampersiaki od początku i teraz też jednorazowe. Czy inna firma to się okażę, Panna miała delikatną skórkę i jak papersy okazały się dobre nic innego już nie próbowałam do końca czyli przez 1,5 roku w dzień i do skończenia 2 rż w nocy.

Przepraszam nic nie odpisze więcej, bo ledwo leżę. Wróciłam ze sklepu i tak nawala kręgosłup, ze szok.
Kupiliśmy szafkę na buty w promocji :-D i znalazłam światełka do salonu, ale jakoś mój stęka, że za ciemne. Muszę go urobić i kupić.

Perle mam nadzieję, ze to jednak leń i tez idę na top model :-)

Co do stomatologa to każdy podchodzi inaczej jedni dają inni odradzają.

deli ale tak na logikę to adrenaliny nie powinno się podawać właśnie ze względu na obkurczanie naczyń krwionośnych. Jak wpiszę w google znieczulenia w ciąży to wszędzie jest informacja, że te standardowe, czyli z adrenaliną są niewskazane w ciąży.

A tak naprawdę to każdy robi jak chce. Ja nigdy nie brałam znieczuleń, bo nigdy nic nie robiłam. Nie zaryzykuję więc znieczulania pierwszy raz w życiu właśnie w ciąży.

Jak tak Was czytam to już chyba wiem, dlaczego u mnie o jakiegoś czasu ciągle coś...jakieś bóle. Ja nie leżę w ciągu dnia. Jak wstaję rano to kładę się dopiero po 23...w między czasie wcale nie leżę...Nie mam na to czasu:) Ciągle jestem w ruchu.

reklama
ja mam coś twardy brzuch i troche boli... biore aspargin 3 razy na dobe ale teraz wziełam 2 no spy oby szybko pomogło....
ja jak wstaje rano ok 7 to tez do wieczora na nogach ale dzis ta pogoda mnie zamuliła i zdrzemnelam sie :p

Do góry