reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Die genialna cora haha. Trupka ^^
Antiope pochwal sie co upolujesz.
Pietrucha marsz na kanape lub do lozka.
Ja sie doczlapalam do domu. Jestem nie tomna dzis a ziewam co dwie minity wiec zaraz moze drzemke zalapie.

Dziewczyny mam pytanie do tych co pociechy maja ale tez do tych co beda na polu bitwy pierwszy raz. Czy trzymalyscie badz zamierzacie wpakowac maluszka odrazu do pieluch jednorazowych czy przez np. Dwa pierwsze tygodnie raczej bedziecie trzymac delikatne dupki w tetrowych?

reklama
Rajani u nas były od początku jednorazowe i tylko takie. Wg mnie pupa nie jest tak narażona bezpośredni kontakt z siuśkami, no chyba że zbyt długo nie zmienia się takiego pampersa. Może to i drożej wychodzi, bo na początku takich pieluch idzie bardzo dużo, to chyba jest jednak wygodniej. To tylko moje zdanie, z doświadczenia z jednym dzieckiem.

Rajani- o nein never ever- niewyobrazam sobie tetrowej pieluchy....ani nawet przez jeden dzien..wiesz jak takie male cos "sra" przez tetrówke to to wszytko przeleci jak przez sito- wszytko ubabrze, nawet smrodu niezatrzyma...i jeszcze trzeba to prac!!! o nie nie nie nie!!!! na pocztake kupie pieluszki jednorazowe najlepszej jakosc- i bede czesto zmieniac- tetra to ja moge buzke ocierac albo sobie nos przyslaniac przy zmianie osrajduszonego papmpera :p

Ja też nie mam zamiaru bawić się z praniem pieluch i od początku będziemy używać pampersy. Mąż stwierdził, że trzeba będzie kupić osobny kubeł do ich wywożenia;-).
Na mnie już pora, spadam do kuchni obiadek robić - dzisiaj chińszczyzna :) Miłego dnia, wpadnę wieczorem.

rajani ja tez odrazu zamierzam używać jednorazowych pieluch. Ja przy dwujce jeszcze noworodków to nie nadazylabym z praniem terenowych pieluch...

Ey dziewczyny tak napisalyscie o tym lidlu ze juz sama nie wiem czy jechać do lidla czy odrazu do pepco... Bo jak dzis skocze do lidla to do pepco juz nie a mam w planach jeszcze aptekę i zobaczyć termometr tam u pani... Hmm muszę przedyskutować to z mama bo ona bedzie robić za szofera ;)

wredna zgadzam sie z poprzednimi dziewczynami. Ja np moze nie odp wszystkim bo pisze z tel ale staram sie chociaż odp na bieżąco to co zapamiętam...

aniula haha to mała z Ciebie staruszke zrobiła xD no niezłe teksty niezłe;)

die dziwisz sie małej z tymi tekstami a uczy sie od Ciebie :p ale to dobrze, przynajmniej wyrośnie ta super kobietę tak jak Ty :) więc szkol ja szkol:)

co do zębów moje 8sie wyrzynaja i juz jedno zapalenie dziasla podczas ciąży miałam. Ostatnio dziaslo polalo przy innej 8 ale ufff przeszło.. Ogólnie 3zabki czekają na zrobienie:/

A po 14 jadę do mojej mamuski, pochodzę troche po sklepach i nie wiem ;)

Dobra idę i ja....może nie ze cos bede robic ale wstane w końcu z wyra....potem udam sie niespiesznie do salonu- uwale swoje 4 litery przed tv i obejze TOP MODEL :p MILEGO DZIOŁSZKI

die_perle :-D Ja teraz codziennie jadę czosnkiem, ale na szczęście D to chyba nie przeszkadza, bo nic nie mówi.

Dziewczynka w kształcie trupa :-D

aniula no to Ci córcia powiedziała :-)

Kamcia do gadania przez nasze dzieci, to jeszcze daleko... :-)

Rajani zakupy już opisałam w wątku zakupowym.

Ja zamierzam stosować od razu jednorazówki i być może równolegle będziemy testować te pieluszki wielorazowe, ekologiczne, ale na pewno nie tetrowe, bo tymi to tak jak napisała die_perle to mogę dziecku co najwyżej buzię otrzeć. Moja mama mi dość obrazowo opisała co trzeba było robić z tetrami, żeby je doczyścić i dziękuję bardzo.

Oł noł co do tetry !! Ja uzywałam DADA od poczatku i bylam zadowolona, czasem kupiłam Pampersy ale to za drogo wychodziło no i tez małą dupka szczypała, najgorsze okazały się HUGGISY !! Miała taka dupcie że szok - tragedia

reklama
Witajcie.
Pietrucha współczuję, już masz krążek. Coż to się stało? Pewnie opisałaś, więc poszukam na innym wątku. Ja mam miękką szyjkę i chyba mnie też czeka. Ostatnio silne bóle podbrzusza mnie męczą, dziś na szczęście spokój.
Antiope przedwczoraj miałam dip czosnkowy i myślałam że umrę tak mnie żołądek bolał, więc uważaj na czosnek, bo chociaż zdrowy to na żołądek wpływa.
Rajani ja nie mam doświadczenia w pieluchowaniu, ale tylko jednorazowych zamierzam używać. Wystarczająco od matki się nasłuchałam jak to ja i siostra jej całą ścianę gównem wymazałam:-D
Deli :*:*:* dla twojej córeczki, niech zdrowieje szybko.
Kamcia no właśnie gdzie ty przytyłaś, jak ty chudzinka jesteś?? Chrześniak słodki diobełek.

Tyle co zapamiętałam to odpisałam, a teraz ja się poskarżę. Znów mi auto klękło, niech to szlak. Ja bez auta, to jak bez ręki. Mój się wkurzył, bo miał jechać autem do pracy, a tu error. Taxi trzeba było wzywać i pewnie ponad 100 zł zapłacił.

Do góry