reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Rajani właśnie u mnie mało tego Lecha jest :/
Landrynka ja też mięcho lubię ale w ciąży nie bardzo :/ przez co mój D. ubolewa bo on codziennie tylko by mięso wcinał, na szczęście od czasu do czasu zjem, za to kapuchę bym wcinała na okrągło! wkrótce zrobię łazanki :D
cynamonka patrząc na suwaczek został ci tylko miesiąc :) szybko zleci jeszcze ponarzekasz na nadmiar pracy:)

reklama
Hej dziewczyny,
Die, Cynamonka, Bosmanka takich matek jest wiecej i bosmanka ma racje boimy sie o tym mowic, bo zostalysmy wychowane w micie Matki Polki. Mam dokladnie takie same odczucia i niekiedy moje poglady sa zbyt radykalne w tej kwesti. Dlatego dla swietego spokoju robie jak uwazam i nie wchodze w dyskusjie. Na szczescie nikt sie nie wtraca w nasze metody wychowawcze.

Co do ksazki T. Hogg to przeczytalam ja w pierwszej ciazy i ciekawe bo pare dni temu myslalam nawet zeby do niej wrocic. Podoba mi sie ze traktuje sie tam niemowlaka jak odrebna istote,nie przedluzenie matki. Jak odcinac ta pepowine zeby jednoczesnie dac dziecku co najwazniejsze i wolnosc ktorej potrzebuje. Moj T skonczy wkrotce 6 lat ale ja nadal ucze sie go kochac, za kazdym razem inaczej. Ta milosc rosnie wraz z nim. Caly czas ucze sie ze on to on a ja to ja. Chce go wychowac na odpowiedzialnego, mlodego czlowieka, ktory umie podejmowac samodzielne decyzje i w zyciu sobie poradzi. A mam swoje obawy, bo jest dzieckiem niepelnosprawnym.

Reszta przemyslen po pracy:-D

joanna - myślę że potem będę marudzić że już mam dość , bo w Polsce mamy duży dom i ogród więc trzeba będzie ogarnąć :) ale my kobiety tak mamy że ciężko nam dogodzić hehe

paulinek - myślę że każda z nas chcę tak wychować swoje dziecię tylko to nie takie łatwe i też nie zawsze się udaje :)

Dziewczyny nie wiem jak to ująć: jeżeli na suwaczku pisze Wam, że jesteście np w 19 tygodniu i 4 dniu ciąży. To mówicie, że jesteście właśnie w 19 tygodniu, czy że jesteście w 20 (bo takowy właśnie trwa)? I nie wiem czy czytacie np opisy co się dzieje z maluszkiem w danym tygodniu, ale jeśli tak to za jakiego tygodnia czytacie?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzińdybry :)))
Ja dziś śpiochałam do 11tej. Oj ale mi dobrze było, a potem pędzikiem po pieczywo:-D
Joanna uwielbiam knedle z truskawkami. Mniam.
Ewelinkowska ja jestem na zwolnieniu ze względu na trudności w zajściu w ciążę, a teraz przez miękką szyjkę.
Cynamonka ale to rozstępy ci się już przez tą ciążę zrobiły??
Kurna zanim przeczytałam, zanim odpisałam, to wy już kilka stron naskrobałyście. Kiedy ja to nadrobię!!!!
U mnie pogoda śliczna. Padało przez 10 min i znów grzeje.

Sony też uwielbiam knedle z truskawkami :tak:
A tak na marginesie, dzisiaj mam fajny dzień bo w kalendarzu jest 22 a ja zaczynam 22 tydzień :-)
Ale jestem szczęśliwa :-D:-D:-D

Kamcia ty to lecisz z tygodniami ;)
Jeszcze bym racuchy zjadła, ale mój mi mówi jak to, na obiad?? przecież to słodkie:-D On by tylko mięso jadł.

To ja nawet nie wiedziała że jak jest np. 16 z hakiem to już 17 tydzień :p
Wiem tylko że niektóre mylą miesiące i liczą 4 pierwsze tygodnie jako 1 miesiąc:)

Sony znam to, jak w domu nie ma szynki albo kiełbasy to od razu mówi "nie ma nic w lodówce" nie ważne że jest ser i pełno warzyw...

Kamcia - też mi się tak zdawało, ale wolałam się upewnić. Dzięki :)

Sony
- wcześniej miałąm lekko na biodrach ale mało widoczne, a w ciąży tak mi brzuch postrzelał że ojej :/ ale moja mama też ma cały brzuch w rozstępach. Poza tym myślę, że też duży wpływ na to mógł mieć fakt, że krótko przed ciąża schudłam 10 kg, a w ciąży przytyłam 30 kg. No cóż stroju dwu-częściowego nie ubiorę, ale jakoś to przeżyję :p

joanna - co do miesięcy to ja przyjęłam że skoro 11 mam poród to każdego miesiąca 11 zaczyna się nowy miesiąc czyli np 11 czerwca zacznie się 6 miesiąc ciąży

Ostatnia edycja:
reklama
Bardzo proszę o nie pisanie monologów. Rozumiem jak coś komuś nie działa lub pisze z komórki, ale poprawianie i łączenie postów podczas czytanie rozprasza, więc proszę pomyśleć czasem o moderatorze. Do tej pory się nie odzywałam, ale coraz więcej monologów.

Do góry