reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Hej moje kochane ciężaróweczki!

Paulinek
- ja tak miałam w pierwszej ciąży i brałam no spe, skonsultuj się z lekarzem będziesz spokojniejsza, co do tego latania to dzwoniłam do wizzair i babka powiedziała, że zaświadczenie od 28 tygodnia, a że ja będę w 24 to myślę, że powinno być ok, choć spróbuję jeszcze od położnej załatwić zaświadczenie tak na wszelki wypadek. Co do tego 34 tygodnia to jest właśnie zależne o opinii lekarza i tego jak się czujemy :) ja na szczęście nie będę musiała tak późno lecieć :)
U mnie są takie rozstępy, że teraz już ani najlepszy krem nie pomoże, no cóż. I to tak trochę jest, że jak się ma skórę podatną na takie czary to i najlepszy krem nie pomoże, niestety.

Bosmanka - widzę, że ty chyba z tych hardcorowych! Co do pierwotnego instynktu, nie wiem dokładnie o co Ci chodzi, ale u mnie na przykład nie było wielkiej miłości od razu do dzidzi to przyszło z czasem, wiadomo zdawałam sobie sprawę, że jest, że jest mój i trzeba się nim opiekować ale o miłości by tu nie mówiła. Co do Twojej teorii karmienia jak inne ssaki - poległam, poprawiłaś mi tym humor i chwała Ci za to :D
Tak te spojrzenia ludzi jak dziecko płacze -bezcenne :)
Teraz siusianie jest uciążliwe, a pomyśl co będzie pod koniec ciąży :p

Aniula - super, że zabraliście ją ze sobą, i nie dziw się jej to musiała być dla niej takie przeżycie że o jej. A jak Wy się czułyście jak pierwszy raz widziałyście stworzonko na tym monitorze, bo ja byłam jak zahipnotyzowana hehe

Landrynka - dziś idę do koleżanki będziemy dzwonić w sprawie listu, dalej opowiem co mi się przytrafiło, niezbyt miłego :/ Tak lekarze angielscy to jakaś inna bajka :/
Dobrze, że mnie taka przyjemność jak wymioty ominęła, bardzo wam współczuje tej dolegliwości :/
Hehe z dzieciakami nie raz są fajne sytuacje, mój ostatnio stwierdził że jest genialny po czym dodał "jestem mistrzem" (ma 3 lata), a kiedyś wiercił z moim ojcem i pyta: "dziadek, a dobrze to robię? - no tak dobrze. - wiesz mama jestem z siebie dumny" :D

die
- od dziś będę mówić, że jestem wyznania cygańsko polskiego :D ja na brzuchu nie daję rady leżeć bo mnie boli, ciście i denerwuje :/

martoocha - super ja już się nie mogę doczekać takich mocnych kopniaków, gratulacje!

deli - odnoszę takie same wrażenie, jak nie mam co robić to cisza na forum, a jak jakieś zajęcia się nawiną to piszą że ojej :p ale piszcie dużo bo fajnie się Was czyta!
Co do obiadków, ciast itd to ja dopiero się uczę bo w PL mieszkamy z rodzicami i zawsze mamcia gotuje, bo robi to lepiej :p no wychodzę z takiego założenia.
Poza tym mój kochany małżonek to strasznie wybredne stworzenie i jemu to tylko kotlet z piersi dać :p

madziarena
- ja też sama w domu siedzę i to jeszcze nie swoim, jestem duchem z Tobą

Skończyła lekturę, a teraz wam powiem co mi się wczoraj przydarzyło. Poszłam do lekarza popytać o ten list usg i powiedzieć że nie czuję ruchów, a że nie było położnej to zwykłą lekarka wzięła te urządzenie do szukania serducha i jeździ i jeździ mi po tym brzuch i nic, po 5 minutach mówi że nie słyszy serca, ale mówi o mnie żebym nie panikowała (!) i jechaliśmy do lekarza, ale tam już położna złapała i zaraz wyczuła serduszko! To byłą najgorsza godzina w moim życiu, nawet przed porodem się tak nie bałam :/ masakra

reklama
Byłam zrobić morfologię i mocz ogólny i odebrałam wyniki posiewu. Wynik posiewu ujemny, więc się cieszę, że nie ma żadnej infekcji.

Die_perle mój brzuszek to jeszcze na tyle mały, że praktycznie co noc ląduję na brzuchu.

Deli ja też nie mogłam znaleźć Położnych i doszłam właśnie do tego smutnego wniosku, że podobnie jak O matko się skończyły. Ale teraz jest nowy serial Niezwykłe porody, więc przynajmniej jakiś zamiennik jest. Choć Die_perle ma rację, że Położne były lepsze.

ewelinkowska ja na zwolnieniu.

madziarena przytulam. Na doła najlepiej się wygadać. Ja miałam strasznego i trochę pomogła mi rozmowa z mamą, a potem już samo przeszło. Takie to już są zmienne nastroje w ciąży. Coś Cię konkretnie martwi, z jakiegoś konkretnego powodu masz tego doła, czy tak ogólnie.

Ja jestem mięsożercą, więc najbardziej smakują mi wszystkie mięsne dania. Kluski, kopytka itp. lubię, ale nie za często, bo mi zaczyna mięcha brakować.

Antiope ja też muszę mieć mięsko, bez mięsa to nie obiadek.

Cynamonka mi zawsze się jakoś udawało z gotowaniem, bo ja z tych co obiadu co dzień mieć nie muszą, a Oliwii jakiś kotlecik ziemniaczki i panienka zawsze zadowolona, szybka zupka.
Teraz to mężulek się dopomina o obiadek (nie powiem jak pracowałam to robiliśmy na zmianę), a teraz spadło na mnie i brak mi pomysłów i weny czasami.

Nadal w łóżku, a co w lodówce to nie wiem.

madziarenka - głowa w górę kochanie. Kiedy mąż będzie? Mój za miesiąc!!!:))) Już się nie mogę doczekać, bardzooo się cieszę. Czekammm z niecierpliwością. Się zdziwi jak zobaczy brzuchol na żywoo;p DAMY RADĘ!! :)
cynamonka - współczuje bardzo tego stresu..ale że położna taką gafę walnęła... przecież to nie takie łatwe znaleźć serduszko.. Kto jak kto, ale ona powinna wiedzieć... ufffffff.. dobrze,że już po tym stresie :*
Antiope - ciesze się, że wyszło ok;)
natalie - dzisiaj obiad sobie daruję, stresowo nieco... na razie śniadanie weszło... później po lekarzu, może będzie lepiej i apetyt wróci:) ale pora nadejdzie już na kolację:)
die - margaritta... eh... niech będzie pyszny porządny ZZZZImny browar :)) I bania gotowa - po jednym pewnie ;p

Cynamonka!!! wow!!! pierwszy raz spotkalam sie z taką samą opinią co do "nowo narodzonego bombla" i uczuć do niego jak moje!!!! ja pare razy to powiedzilam głosno- ze jak sie mala urodzila no to ja wiedzialm ze moje, ze krzywdy nie dam zrobic itp- ale miloscia tego nie nazwe- to przychodzilo z czasem- nie wiem jak to byl czas- minutry godziny dni- ale ja sie musialm poznac z Młoda - ja ja ona mnie- musialsmy sie nauczyc siebie i w pewnym monecie juz kochalam cała soba..ale nie od poczatku. Niestety jak mowilam to na glos kilku osobom to sie na mnie patrzyli jak na jakies dziwadlo- jak to?? ja swoje dziecko kochalam zanim w ciazy bylam, potemw brzuchu juz kochalam ...ok mozlwie...ale no ja tak nie mialam...ciesze sie ze niejestem jakism dziwadlem- jak jest nas conajmniej dwie to juz dobrze:D

ewenlinkowska ja w pracy dopóki dam radę w ostateczności mam z pracy 100m do szpitala :) chociaż chcę rodzic w innym :p
madziarenka 3maj się ! tak to już jest z tym naszym humorkiem, nieraz to mam takie wybuchy że szok :szok: lepiej uciekać
die zaliczyłam w ciąży jedno bezalkoholowe na grillu ale to nie to, słodkie i w ogóle ble, wolę normalne zimne bez soku oooooo taaaakk :) no ale cóż poradzić...
Antiope super że wszystko dobrze! :)

Ja pijam tylko piwo przeniczne najbardziej lubie Paulanera- w niemczech alkoholowe i bezalkoholowe smakuje identycznie- nie rozni sie smaki ani ociupinke:) zreszta tutaj kazde piwo ma swoj bezalkoholowy odpowiednik, tak jak i kazdy inny lzejszy trunek. Jedyna roznice jaka poczulam to pomiedzy alkoholowym sektema bezalkoholowym- i bezalkoholowy sekcik mi smakuje duoz bardziej:p

Ooo chciałam się przywitać jeszcze zaraz po przebudzeniu, tyle skrobałam na komórce i widzę, że nic się nie wysłało.

Cynamonka. mnie chodziło o instynkt podczas porodu ;) Powiem Ci, że ja też czuje, że u mnie takie głębokie uczucie do dziecka nie przyjdzie od razu po urodzeniu. Bardzo pragnę tego dziecka, od pierwszych chwil chcę mu dać jak najlepszą opiekę ale myślę, że będę potrzebowała czasu aby się w nim zakochać. Ja np. czuję się dziwnie jak mam przemawiać do brzucha, do Aniki, więc tego nie robie bo było by to sztuczne. Nie mam potrzeby głaskania się po brzuchu i patrzenia na niego.

Dziewczyny w zeszłym tygodniu trafiłam na TVP2 na 8 odcinek "zaklinaczki dzieci" Tracy Hogg Cykl „Zaklinaczka dzieci” w TVP2 - Telewizja Polska SA Nie wiem czy gdzieś dostępne będą te odcinki, które przegapiłam...
Któraś z Was polecała jej książkę i kupiłam sobie ją już dawno temu. Kończę ją już czytać i jestem naprawdę z niej zadowolona. Powiem Wam, że metody Tracy Hogg są bardzo bliskie memu sercu i tak też będę starała się podchodzić do mojego maleństwa. Naprawdę fajnie porządkuje wiele kwestii. Książkę polecam!!! Ten cykl na TVP2 również!

die no to pozazdrościć :) ja w sklepie ostatnio z bezalkoholowych mogłam tylko kupić Karmi fuuuuuj :/

bosmanka a pamiętasz w który dzień to idzie?

reklama
die - też miałam takie wrażenie, że jestem sama i jak o tym mówiłam to miałam wrażenie że patrzą na mnie jak na wyrodną matkę, tyle, że ja się tak nie czułam, teraz kocham młodego nad życie ale tak jak mówisz to przyszło z czasem. No i przekonałam się że nie jestem sama kiedyś przez przypadek jak rozmawiałam z moją bratową (mamy bardzo dobre relacje) bo mówiła, że też miała takie odczucia jak ja. Jest nas już 3 :)
Teraz też się bardzo cieszę, ze jestem w ciąży i jakby się coś maluszkowi stało to był to bardzo przeżyła, ale nie mogę tego nazwać bezgraniczną miłością :)

joannna - ja jakieś 2 miesiące temu wypiłam pół szklanki piwa od taty bo normalnie by mi się zachciało aż :p

Do góry