reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

ja sie cholernie boje tego bólu porodowego ... dlatego bym wolała CC ale wiem że po SN szybciej dojde do siebie... ale myśle że to każdego indywidualna sprawa ;]
ja po pierwszym porodzie mialam szok poporodowy i depresje 3miesiace, mam nadzieje ze teraz bedzie inaczej

reklama
A jeszcze mam takie pytanie... zamierzacie inwestować w osobistą położną i ewentualnie znieczulenie? Bo tak się zastanawiam, o ile już zdecyduje się na poród sn, to jaką kwotę pieniędzy szykować na poród - matko jakie to jest dla mnie chore....

na madalińskiego zrobili znieczulenie darmowe :) wiec napewno skorzystam :)
przy pierwszym porodzie chcialam być odważna i bez spróbować ale załapałam sie na 1 dawkę znieczulenia na kolejne juz było zapozno wiec odpoczełam 2h przed hardkorowym finałem :)

nie inwestowałam i teraz też nie inwestuje w osobistą położna ale to też zależy czy potrzebujesz tego komfortu psychicznego aby ktoś był ciągle z Tobą.. bo tak to przychodzą co jakiś czas i Cię badają - co mnie całkowicie wystarczyło bo był mąż przy mnie :)

Lussia 6 zl za kg to dobra cena. Tu place 8 euro za kg u farmera, w sklepie widziala po 10-12 e za kg.

Co do kolczykow itp to tez widze ze co kraj to obyczaj.

Porod. Jeden przezylam i wcale nie bylo zle. A ta adrenalina po... doslownie odlot. Tez nie jestem za cc jesli nie jest konieczne. Ono ma sluzyc ratowaniu zycia:tak: Pozatym bardziej boje sie znieczulenia zewnatrzoponowego i tej igly i strzykawy w moj kregoslup niz samego porodu. Pierwszego tez sie bala. Kazda sie boi, ale jak juz przyjdzie co do czego to marzymy zeby juz bylo po wszystkim, bo ciaza zaczyna nam zwyczajnie ciazyc:rofl2:

A myslalam ze znieczulenie w pl jest juz bezplatne?

Kiedy jest Boze Cialo?

Witam nowe mamy i dolaczam sie do apelu Pietruchy.

No właśnie ja będę całkowicie sama i tak się zastanawiam, ale sama nie wiem czy nie szkoda mi trochę pieniędzy, szczególnie że dobra położna w Warszawie liczy sobie słono.
Słyszałam dużo dobrego o personelu w Bielańskim, więc chyba tylko przygotuję się na ewentualną płatność za znieczulenie.

nnatali Maciusiowi brakuję jeszcze 6 ząbków czyli dolnych "3" i wszystkich "5". Sprawdzałam właśnie czy nie idzie jakaś "3" i zostałam pogryziona :-)

Ja nie chce cesarki będę się bronić rękoma i nogami żeby udało się rodzić normalnie a w razie "W" i tak ją zrobią w razie jakichś komplikacji tak jak przy młodym. Czeka mnie jeszcze spotkanie z jakimś doradcą w szpitalu jak chce rodzić bo mam wybór.

Idę chyba zjeść zupkę chińską bo sama nie wiem na co mam ochotę :/

A jak to jest właściwie z przyjęciem do danego szpitala? Ja mam prowadzącą z Orłowskiego, ale z pobudek czysto osobistych rodziła tam nie będę, nawet rodzina mi nie pozwoli - hahaha ;)
Czytam różne opinie na ten temat i jedni piszą, że odsyłają, a drudzy, że bez problemu dostają się, a wcale nie mają ani położnej ani lekarza z tego szpitala. To kwestia szczęścia czy jednak mam się czym martwić? Przepraszam za tyle pytań, ale to moje pierwsze maleństwo i tak prawdę mówiąc to mam tych pytań w zanadrzu jeszcze więcej :D

co do położnej, to ja "biorę" co będzie, przy pierwszym dziecku wogóle się tym nie interesowałam, teraz tym bardziej, szpital jeden najbliższy więc i zbyt wielkiego wyboru położnej nie ma ;)
oj też się boję tego porodu, teraz wiem na co sie piszę :/

poród porodowi nierówny, jedna lepiej znosi druga gorzej....
ja po porodzie budzilam sie w nocy cala spocona bo mi się poród śnił ;/ teraz jak myśle o tym boje się że spanikuje jak się zacznie ale jak wyjdzie to się okazę... niby drugi jest latwiejszy i szybszy ;]

reklama
wredna - ja Ci powiem tak jak chcesz kogoś mieć to ja bym raczej wolała iśc z mamą, przyjaciółką, kimś kogo po prostu znam i mogę pogadać. Ja byłam sama bo rano jak mnie moja mamcia na szpital przywiozła to mój był w pracy na noc jeszcze , a potem położna stwierdziła, że na razie mąż ma nie przyjeżdżać bo panikuje i tak urodzę gdzieś koło 22... urodziłam o 14.20 i mój nie zdążył przyjechać.
Co do znieczulenia to mam tak samo jak Paulinek: bardziej boję się znieczulenia niż porodu :D

Paulinek - Boże Ciało chyba w pierwszy czwartek czerwca :)

żabcia - ja też wolałabym siłami natury, chyba same sformułowanie cesarskie cięcie mnie przeraża :)
U nas ząbkowanie przechodziło dość spokojnie i szybko, raz tylko gorączkował jak wychodziły mu 3 ząbki jednocześnie :/

madziarena - ja ci powiem że teraz się chyba mniej boję niż za pierwszym razem :p

Dżaga - mam nadzieję, że drugi jest szybszy, mam nadzięję że będzie ekspresowy :p moja mam rodziła mojego brata w 20 minut :p

Ostatnia edycja:
Do góry