reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

reklama
hej,
Pierogi szpinakowe, mniam. Chyba też zakupie,ale to jutro wyśle męża do sklepu z naleśnikami i pierogami, tam mają pyszne pierogi ze szpinakiem i fetą. U mnie dzisiaj skromnie ziemniaki z jajkiem sadzonym i kefirem. I pewnie jakaś zupa,ale narazie brak pomysłu jaka.
Co do mrówek to u mnie też plaga. Mój M w szczeliny(mamy parkiet) wsypuje proszek specjalny i na chwile pomaga.
Niestety moja magisterka jest do poprawy. Nie jest tego aż tak dużo,ale niestety skrzydła zostaly mi podcięte. Myślałam, że już będzie z głowy. A obrone mam 27.06 no chyba, że nie wyrobie się z pracą to wrzesień,ale oby nie bo chyba sie załamie.
Dużo zdrówka dla chorujących i cierpiących na dolegliwości ciążowe.
Słonecznego dnia życze. U Nas już 27 stopni:szok:

Hej dziewczynki!

Villandra - Dzięki za koniczynki :*:*
Takhisis - i jak się czujesz fizycznie i psychicznie? I jak dziecię Twoje? :* Przytulam mocno i życzę zdrówka:*
Deli - a jak Ty się czujesz? Lepiej już?
Lussia - kuruj się, będzie dobrze:) Wysmarkaj swoje i już!
Die - jeszcze śpisz?:p ciekawe czemu .. ;p
żabcia - jak brzuszek? Mam nadzieję, że lepiej. Maciuś twardy zawodnik, chciał zostać do ostatniego gwizdka;)
Kamcia - Mieszkam nieco dalej ;) ale wybieram się do lidla za 6 dni,zobaczyć te ciuszki ciążowe. Zrobię to wcześniej rano, żeby nie mieć właśnie problemu z babami, które po przewalają wszystko do góry nogami;p Jak jest skrzyżowanie - odbicie na Imielin, prosto na Oświęcim - jedziesz prosto, za kościołem w prawo i na dół;) Ostatni dom "na górce" - wzniesieniu;) po prawej :biggrin2: jak już będę na chodzie - koniecznie musimy się spotkać. Wpraszam się pierwsza na ciastko do Ciebie, później rewanż u mnie ;-)
Agnieszka - było by zbyt pięknie gdyby nie było do poprawy :) Głowa do góry i zabieraj się za szybkie poprawki :) Będziesz miała z głowy, sama wiesz, że wystarczy tylko przysiąść porządnie i dwa dni i masz gotowe:) Powodzenia!

Dziś spałam nieco lepiej, rano zaniosłam mocz do badania. Głowa na razie nie boli, więc jest luksus;) Jeżeli chodzi o spojenie, no boli.. co tu dużo mówić. Jednak jak dużoooo leżę, jest nieco lepiej, chwilę pochodzę.. o zgrozo..

Ktoś dzisiaj wizytuje?

Dzień dobry z rana:) ja narazie w łóżku, zaraz jakieś śniadanie i zero planów. Cały czas "ciągnie"mnie podbrzusze.... Niby takie zakwasy pod brzuchem ale małe rosną i sie rozpychaja więc pewnie od tego...
mój S kupił mi antybiotyk i powiedział ze pani w aptece kazała brać przed jedzeniem.. Hmm wczoraj tak zrobiłam a dzis mnie tknelo patrzę na ulotkę i pisze po jedzeniu... Grrr ale ktoś nie ogarniety, albo pani farmaceutka albo S który nie słuchał:/

takhisis & deli
jak tam samopoczucie?

Die pewnie odsypia powrót męża:)

zabcia jak brzuszek?

lussia kuruj sie w takim razie i zdrowiej nam szybko!

Agnieszka tak juz z tymi promotorami jest.. Czasem nawet poprawiają samych siebie i to jest najsmieszniejsze. 3mam kciuki za obronę w odpowiednim czasie dla Ciebie:)

Ostatnia edycja:
Dzien doberek:D

Więc ja wczoraj z wieczora za kilka minet poszłam w ślady Kamci i upiekłam szybkie ciasto rabarbarowe- wrzuce fotke i przepis w odp. wątku- dodam tez zupke cebulową na życzenie:)

CO DO MRÓWEK
- dziewczyny ja znam rewelacyjny sposob na pozbycie sie tych insektów z chałupy!!!! jak to się mówi najprostsze rozwiązania są najłatwiesze- walczylismy kiedys z tą plagą faraona kilka miesiecy- środki cuda niewidy- kasy poszło..az mi ktos powiedziła połóż im na drodze świeża pietruszke- tam gdzie chodzą....zdesperowana kompletnie w to nie wierząc połozylam na ich ściezke pietruszke...po 2 dniach nie było ani mrówki!!! i nie wróciły never ever!!!

Villa
- :* dzieks za koniczynki :D cudne:)
Takhisis jak samopoczucie?? dzielna kobieto?
Deluś słonko- a co Ty masz syndrom wicia gniazda już? ze tak szlaejsz z tymi ubraniami żelazkiem i w ogóle? zabraniam Ci sie az tak przemęczac! co to ma byc???
Lusska- przykro mi ze podlapalas od synka :( kuruj sie kochana i uwazaj na sie! i na Fasolaka
Żabcia ja to wcozraj jak oglądałam zdjęcia Maciuli to normalnie nie mogłam- on jest debeściarksi :D mały chichracz normalnie :) superasny - takie żywe sreberko - nawet na zdjęciach widac:)
Kamcia- mnie tez wnerwiaja babsztyle co tak robia- ja owszem czasami jak chce zobaczyc tez wyciagne- ale potem skladam najladniej jak sie da i wkladam do pudeleczka i zamykam- ale stram sie tego unikac bo to niefajne jest wiadomo. A mąż to musi mieć z Tobą rewelacyjnie- misztrz kulinarny w domu to naprawde cos! :) aż mu zazdorszcze:D
Agnieszkaala- dasz rade!!!! a w razie wu..co sie odwlecze to nie uciecze - choc mysle ze sie nic nie odwlecze i będziesz parła na porodówce jako MGR :D
Pietrucha słonce- kurde strasznie Ci wspołczuje tych dolegliwosci- i to takich naprawde uciązliwych , do tego jakies tam ciemniejsze chmury wiszą..mąz daleko- a jednak zawsze piszesz pozytywnie i to strasznie lubie w Tobie! trzymam kciuki za Ciebie- odpedzam bol spojenia, i inne niedogodnosci! sio precz od Pietruchy - poszly!

Męzulek rano polecial po siwze bułeczki- zjedlismy sobie sniadanko wszycy jajunia na miękko, buleczki z serkiem pomidorkiem i szczypireczkiem, pogadalismy przy stole o wszytkim i o niczym mała poszła do szkoly...my spalilsimy jeszcze nadmiar kalorii po sniadaniu..a teraz mąż ma "posiedzenie w wucecie" :p
U nas chmury............ paskudnie ale bardzo cieplo:p
Milego dzionka ide na kulinarny wsadzic przepisy :)

hej ;)
Pokazałam mężowi wczoraj wózek i mu się średnio podobał, stwierdziłam, że pojedziemy do Poznania to tam sobie pooglądamy :) No i przyjechał wczoraj na godzinkę, wycałował Amelkę, dal jej prezent - lalkę Barbie wróżkę jakąś hehe on wie czym zadowolić córkę :p szybka kąpiel, zjadł coś i musiał jechać, ani nie pogadaliśmy a co dopiero o innych rzeczach mówiąc, no ale w niedzielę znów wjedzie na godzinkę jak będzie wracać i za tydzien to samo hehe.
ja po Ameli mam, wogóle mam wsio po Amelce, bujak, nosidło, wanienke, przewijak, ciuszki foteliki samochodowe, matę, rowerków cały garaż hehe nic mi nie pozostaje do kupienia prócz wózka, mężu stwierdził, że jak bedzie w domu to zawiezie wózek do komisu :p
Mi coś nie pisane odpocząć w ciązy ale co tam :) Mała wczoraj 3 godziny jeździła rowerem hehe ściagała się z sąsiadami z bloków, jeden 15 lat, drugi 11 i kuzyn 9 hehe zawsze była na końcu ale jak podrasowala sobie jazdę ;) dzis powtórka bo juz sie umówili, a jutro Festyn. Mała wystepuje i spiewa dla taty i mamy piosenki, szkoda, ze tata nie bedzie widział na żywo. A ja zostałam zapisana na malowanie twarzy dzieciom

Dzień dobry

Perle smaka mi narobiłaś swoim śniadankiem, ja tyko po sałatce

Natalii
zdziwiłam się czytając, bo zawsze leki brałam po jedzeniu. Dobrze, ze spojrzałaś na ulotkę. Co do brzuszka to na 100% małe chcą więcej miejsca sobie zrobić.

Co do mojego samopoczucia dziękuje dobrze. Jak na razie się nie powtórzyło :-).

Madziarena
moja tez uwielbia się ścigać :-)

Agnieszka dasz radę z pracą i obroną w czerwcu. Troszkę mobilizacji i poprawisz. Trzymam kciuki.

Ja wczoraj pojadłam kluseczki z mięsem. To nie pierożki z patelni mniam mniam, ale zawsze coś :-).

Strasznie mi waga ostatnio skoczyła i nie wiem dlaczego. No nic w pierwszej ciąży moja waga też robiła co chciała więc po trzeba tylko będzie to spalić :-).

pietrucha, nnatali dzisiaj brzuszek na szczęście nie boli odpoczęłam parę godzin w nocy i jest ok nawet Okruszek troszkę poplumkał :-)

die oj tak mojemu synkowi to uśmiech z pyśki nie schodzi prawie wcale, nie raz nawet robi mi na złość z takim słodkim uśmiechem.
Mniam pyszne śniadanko miałaś a ja dzisiaj pochłonęłam pączka z rana :-)

lussia zdrówka.

Wczoraj mój syn po wielkim płaczu padł o 24 wrrrr a wstał dzisiaj o 6,20 te nieszczęsne zęby niech one już wyjdą i będzie na troszkę spokój odpocznę zanim Okruszek będzie ząbkował :-)
Uciekam się zbierać bo zaraz jedziemy po bułeczki do lidla i do agencji coś tam mają do oglądania.
Także pa pa pa miłego dnia wpadnę później :-)

reklama
Cześć dziewczyny!
U mnie zapowiada się ładny dzień chociaż jest dużo chmur na niebie. Czytając wasze posty jest mi was szkoda, dni są coraz ładniejsze a wam ciągle coś dolega. Życzę wam, żeby każda przechodziła ciążę tak jak ja!! Gdyby nie rosnący brzuch, kopniaki i brak okresu to nawet nie miałabym pojęcia, że jestem w ciąży.

die_perle bez przesady, jaki ze mnie mistrz kulinarny? Gotować potrafię, ale piec to już gorzej bo tyle ile ja w życiu biszkoptów spieprzyłam to chyba nikt mi nie dorówna, ale... i tak się nie zrażam i piekę dalej. Mąż jest wniebowzięty jak uznam, że coś mi nie wyszło tak jak chciałam bo w tedy cała blacha jest dla niego hehe Wielu facetów ma mięsień piwny a Tomek ma mięsień ciasteczkowy i jest z tego dumny:tak: Kiedyś stwierdził, że jest jak ciasteczkowy potwór z ulicy sezamkowej :-p

pietrucha wpraszaj się do mnie kiedy tylko chcesz. Uprzedzam tylko, że moje "mieszkanko" jest w wiecznym remoncie i jeśli nie masz zawrotów głowy to zapraszam!

Do góry