reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Wrocilam od lekarza...
Mialam zrobione USG i na poczatku sie wystraszylam bo pani doktor powiedziala, ze jest sam pecherzyk o wymiarach 8mm i faktycznie ja tez nic wiecej nie widzialam, ale pokrecila troche :p i zobaczylysmy kuleczke o wymiarach 2 mm.
Powiedziala, ze jest to ciaza 5/6 HBD. Ale serduszka nie widac bylo wiec umowilam sie z nia na wizyte za tydzien w srode o 19.
Mam nadzieje, ze wtedy bedzie ladnie bilo i bedzie widac.
Wg was wymiary pecherzyka sa dobre?
Doktorowa kazala sie nie denerwowac i spokojnie czekac ten tydzien a ja tak sie boje :(

reklama
Rajani spokojnie możliwe,że miałaś troszkę później owulację i ciąża może być młodsza ;) ważne,że jest zarodek :) ja miałam w poniedziałek to samo i dodatkowo lekarz kazał czekać 2tyg do wizyty ;)

co do dużych dzieci to moje bez witamin miało 4500 ;) urodzone w terminie :D

Nie ma serduszka. Ciąża nie rozwija się prawidłowo. W piątek powtórka USG, ale bardziej pro forma. Czekamy na samoistne poronienie albo szpital. Wszystkiego się spodziewałam, ale nie tego. Widocznie to nie czas na Juniora...

Rajani nie denerwuj się na pewno wszystko jest dobrze.
Ja też się niestety obawiam, że mój Junior jest mniejszy/młodszy choć dokładnie wiem kiedy był poczęty. To tak po obserwacji mojego HCG. Jest co prawda w normie, ale tak w dolnych granicach i późno zaczęła rosnąć. Albo po prostu zarodek rozwija się w swoim wolniejszym tempie, albo inna teoria mówi, że to będzie chłopiec (przy chłopcach jest mniejsze HCG) W każdym razie jeszcze 5 dni niepewności.
Sonysony Ty też miałaś mieć dziś wizytę ? jak widoki ?

Nie ma serduszka. Ciąża nie rozwija się prawidłowo. W piątek powtórka USG, ale bardziej pro forma. Czekamy na samoistne poronienie albo szpital. Wszystkiego się spodziewałam, ale nie tego. Widocznie to nie czas na Juniora...

:-( Avensis tulę cię mocno i trzymam kciuki, żeby to jednak była jakaś pomyłka! Przecież może dzieciaczek wolniej się rozwija... nawet nie potrafię sobię wyobrazić do czujesz...:-(

Kochana nie ma serduszka ale na jakiej podstawie zostalo stwierdzone, ze ciaza nie rozwija sie prawidlowo? w pecherzyku ciazowym jest widoczny zarodek? jaka wielkosc?

Tak mi przykro... Sama przezywalam to rok temu... :( ale moze jednak lekarz sie myli!!!

kochana skoro masz przyjść jeszcze raz i sprawdzić to znaczy ze nie wszystko jeszcze przekreslone! Wiem co czujesz bo ja 1,5 roku temu straciłam aniołka ale teraz wierze z całych sił ze musi byc dobrze bo nie ma nic waznoejszego niz pozytywne myślenie!!! Wychylam buziaki i 3maj sie cieplutko!!!:*

Nie ma zarodka. Tak miało być, nic nie dzieje się bez przyczyny... Wierzę mocno, że samoistnie macica się oczyści i że już niedługo będę się cieszyć zdrową ciążą...
Dziękuję za wsparacie.

reklama
Nie ma zarodka. Tak miało być, nic nie dzieje się bez przyczyny... Wierzę mocno, że samoistnie macica się oczyści i że już niedługo będę się cieszyć zdrową ciążą...
Dziękuję za wsparacie.

avensis trzymaj się Kochana. Szczerze współczuje. Jestem z Tobą...

Do góry