reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Avensis mam nadzieje ze to jakas straszna pomylka jest i w piątek się wszytko odwroci o 180% bardzo mi przykro ze prawdopodbne wielkie szczescie zostalo tak zmącone ... trzymaj sie dzielnie a ja mocno zaciskam pistaki zeby to wszytko okazalo sie fatalna pomylką!

reklama
Avensis przykro mi i mam ogromna nadzieje że jednak usłyszysz jak najszybciej serduszko.

Tak byłam dziś na wizycie i nic nie widać tyle że macica duża. Lekarz nie chciał mi zrobic usg, jak mocno wybłagałam to wsadził głowice i szybko wyjął i powiedział że za wcześnie i tyle. A i że nie zrobi mi usg bo mi krzywdy nie chce zrobić. Nie kapuję. Mam się nie stresować i czekać. Na szczęście jeszcze ide w poniedziałek do innego lekarza i zobaczymy. A jutro zrobie bete.

hej dziewczyny, podczytuje wasze forum, mam podobny przypadek jak avensis i czekam nadal bo inny lekarz dał mi jeszcze nadzieje i szanse na pojawienie sie zarodka bo uwaza ze ciaza jest wczesniejsza o wiele z tego wzgledu ze mam pco i nie wiadomo kiedy byla owulka, jutro mam usg, sonysony nie wiem jak jest z tym usg ale ja mam co tydzien i nic lekarz mi nie mowil ze cos bedzie nie tak, te wsadzenie glowicy jest tak krotkie ze nic nie ma prawa sie stac co innego jakby tam grzebal godzinami wtedy wzrasta temperatura i moze zaszkodzić. sorki ze tyle wam pisze ale mam wielką nadzieje ze bede jeszcze koncowa wrzesniowka albo poczatkowa pazdziernikowką ;)

nula moje gratulacje!widzisz udalo ci sie bardzo szybko :D:)

avensis strasznie mi przykro :( Trzymaj się kochana &&&& Mam nadzieję,że w końcu uda się poczęcie maleństwa.

Straszycie tymi wizytami, a moja jeszcze nie umówiona :/ Wiem,że przed 7 tyg nie mam po co tam iść, bo i tak mnie odeśle do domu. Więc na razie jeszcze się nie umówiłam.
Dziś jak wysiadłam z samochodu, to tak mnie zabolało podbrzusze,że aż się zgięłam. Ale zaraz przeszło. Mam straszne wzdęcia - słyszę jak bulgoce mi w brzuchu...

lussia
pewnie gdzieś się minęłyśmy, albo piłyśmy kawkę obok siebie w kawiarni ;)

Gucha86 trzymam kciuki za prawko. Daj znac jak ci poszło. Przeżywam razem z tobą,bo ja też w trakcie zdawalności :)

AVENSIS- jeszcze nic straconego , dopóki nie będzie Cie strasznie bolał brzuch i nie zaczniesz krwawić!!!Trzymam kciuki , żeby było OK!

Wszystkim nowym mamuśkom GRATULUJĘ:)

Ja wczoraj byłam na becie- w czwartek tydzień temu miałam niespełna 1400, wczoraj niecałe 2800 więc dokładnie podwojone...sama nie wiem czy nie za mało...Strasznie się martwię, jutro spróbuję wziąć urlop ,żeby pojsc rano do lekarza, bo wizytę mam umówioną na poniedziałek ale już nie wytrzymam tej niepewności...:zawstydzona/y:;-)

Witam dziewczynki
Avensis ... trzymam kciuki - póki nie ma krwawienia to nic jeszcze pewnego !!!
Ja idę do lekarza jak będzie 5w3d - nie za szybko ? Ale po ostatnim poronieniu troche sie boje :/
Wczoraj robiłam test i nie trzeba było czekać - odrazu II krechy :)

Hej moje drogie :)

Jak dziś samopoczucie? Ja postanowiłam poczekać cierpliwie do 22.02 na wizytę. Chciałam gdzieś podejść jeszcze w międzyczasie ale nic to nie zmieni. Zastanawiam się tylko czy jutro i w poniedziałek nie zrobić bety

Dziewczyny...nie zrozumcie mnie źle...ale wyluzujcie z tymi wcześniejszymi wizytami i badaniami bety. To naprawdę nic nie da...Jak ma być to będzie...co z tego,że w 5 tyg czy 6 zrobicie betę jak może spać w 7 tygodniu. I tak nakręca się ta spirala, a Wy niepotrzebnie się stresujecie...

Ja wczoraj poszłam jednak do lekarza ze względu na te podejrzane upławy no i czekam na wynik posiewu tydzień...na pewno coś jest. Dowiedziałam się przy okazji jaki był powód moich dwuletnich krwawień...mam endometriozę i nikt tego do tej pory nie zauważył. Dobrze, że udało mi się zajść w tą ciążę....Pęcherzyk ciążowy prawidłowy, 4mm. Za dwa tygodnie mam się zgłosić na akcję serca, to będzie 6 tydzień i 3 dzień. Jak dam radę to wytrzymałam do 7go tygodnia i 1 dnia:)

Avensis...a który to jest tydzień? Może jeszcze za wcześnie?

Odnośnie pomyłek lekarzy i panikowania opowiem Wam coś. W pierwszej ciąży w 9 tygodniu ustały mi wszystkie objawy ciążowe. Spanikowana pobiegłam do lekarza...Kazał mi oczywiście zrobić 3 razy betę, co drugi dzień. I co się okazało? Prawie nie rosła, a trzeci wynik spadał...Zrobił usg...powiedział,że jest ok,ale niestety to kwestia dni i ciąża będzie martwa, bo beta spada. Użył słów: tylko cud może uratować ciążę. Załamana, zapłakana, pojechałam po wyjściu od niego do innego lekarza. Okazało się,że badanie bety w 9 tygodniu nie miało sensu, bo prawo już spadać...Tylko lekarz widocznie tego nie wiedział. Ten mój cud ma teraz ponad 3 lata jak widzicie:) Trzeba ufać swojej intuicji i nie biegać co chwilę sprawdzać. Gdybym nie panikowała to nie byłoby całej tej historii i strasznych nerwów. Wyobrażacie sobie co ja przechodziłam przez tydzień widząc coraz gorsze wyniki? Okropne nerwy, które dziecku na pewno nie pomagały.
Trochę to brutalnie brzmi, ale jak ma być prawidłowa ciąża to będzie i robienie bety co chwilę nic nie zmieni, niestety.

reklama
Cześć dziewczyny:)
ja od rana mam dobry humor i czuje sie dobrze;) narazie ciesze sie z tego ze nie mam nadmiernych mdłośc.
lussia jeśli ma Cie beta uspokoić to idź kochana ;) ja doszłam do wniosku ze z drugim badaniem sie wstrzymam i wytrzymam do poniedziałku na wizyte ;)

Do góry