reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

reklama
Ja też nie pracuje:p jestem HausFrau:p albi ładnie mówiąc Hous Menagment:p wiec tez sobie posiedze w domku...zobaczymy jak to będzie- i ile dam rady tak koczowac w domu jako kura domowa:D poki co jest ok....

dziewczyny jak byłam w szpitalu na obserwacji to leżała ze mną na sali dziewczyna z grupą krwi Rh- i od razu dostała surowice, chyba nawet 2 razy. Nie pytali jej wcale jaką grupę krwi ma ojciec tylko od razu podali. Ja mam B rh+ dlatego się nie martwię ale najlepiej zapytajcie lakrza

ja jestem rh- , i tez nie wiemy na 100% jaka grupe ma tatus, z pierwszym dzieckiem o knflikcie mowy nie bylo- bo Mloda ma równiez rh-, wiec ja zadnych przeciwcial niewytwarzalam- bo ona odziedziczyla grupe krwi po mnie:) i tak sobie teraz mysle jak drugie - bedzie mialo grupe krwi + to powinno to chyba wygladac tak jaby to byla "pierwsza" ciaza- bo ja nie posiadam antycial przeciwko rh+ ....
no nic przy najblizszej wizycie zbadamy krwe mezową...i zobaczymy co powie lekarka- tak czy siak to wszytko zalezy od tego jakie rh odziedziczy Fasola- czy po mnie minus, czy ewentualny plus po swym padre:p

przy pierwszej ciąży nie ma znaczenia konflikt serologiczny przy każdej następnej już ma... wiem bo moja znajoma właśnie tak miała i przy każdej kolejnej ciąży trzeba uważać ... także polecam wizyte u lekarza

z checia bym posiedziala w domu ale niestety musze pracować i niestety jak powiem o ciąży to napewno nie beda skakać z radości ;]

konflikt wystepuje tylko wtedy jesli mama ma rh- ,a tata rh+ ,natomiast dziecko dziedziczy czynnik rh po tacie i tez ma dodatni- ale tez nie zawsze dochodzi do kontaktu czynnikow rh- i nie wytwarzaja sie przeciwciala i wszytko jest ok.
zreszta w razie wu tak jak pisala Nula- PODAJA SUROWICE I JEST OK...
Ja sie tylko zastanawialam czy jesli w pierwszej ciazy nie mialam konfliktu dlatego ze moje pierwsze dziecko ma identyczny czynnik rh jak ja, czy jest szansa zeby w drugiej cos sie wydarzylo- jesli Mloda ma rh- , a teraz nawet dziecko mialoby rh + czy nie ejst to tak jakby to byla pierwsza ciaza,ale to sie musze wypytac lekarki- choc pol roku temu jak bylam na pierwszej wizycie "starankowej" to jej o tym mowilam i pytalam i ona mowila ze teraz to zaden problem:p

Ostatnia edycja:
a ja pomimo tego, że w ciąży jestem to szukam pracy, bo teraz nic mi nie przysługuje nawet macierzyński. Właśnie jutro jade na rozmowe. Może akurat by się udało. To praca w banku także nie jest ciężka. Dla mnie ważne żeby mi dali umowe, choć bym popracowała tylko parę miesięcy i poszła na l4 to i tak się opłaca a dodatkowa kasa zawsze się przyda

reklama
a ja pomimo tego, że w ciąży jestem to szukam pracy, bo teraz nic mi nie przysługuje nawet macierzyński. Właśnie jutro jade na rozmowe. Może akurat by się udało. To praca w banku także nie jest ciężka. Dla mnie ważne żeby mi dali umowe, choć bym popracowała tylko parę miesięcy i poszła na l4 to i tak się opłaca a dodatkowa kasa zawsze się przyda

To prawda. Ja w moim przypadku kazali mi odpoczywac i sie nie przemeczac odrazu doktorowa chciala dac mi l4. A o umowe jako tako o prace jest bardzo ciezko, a co mi po umowie zleceniu? dupa :<

Do góry