reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Spokojnie- ja tez w sumie bezobjawowa- poza delikatnymi nudnosciami z wieczora, troszke wiekszym paciem na mocz- o wlasnie zanikiem wypryskow...generalnie u mnie wszytko tez w normie- nic szczegolnego sie niedzije- w pierwszej ciazy rowniez nie mialam zadnych objawow..łacznie z tym ze do konca 7 miesiaca bylam calkowicie plaska:p

reklama
Ale dzisiaj najechałam na przyszłego tatę (smsami bo oczywiście nie mógł gadać, bo był w pracy zajęty), że to niesprawiedliwe, że On jest w pracy i się realizuje, a ja się źle czuję i muszę siedzieć w domu na zwolnieniu (jakby to Jego wina była :)) - teraz mam tylko wyrzuty sumienia.

Staje się nawiedzona :) Ale to podobno tak może być.

Pryszczy nie mam, ale nie zmienia faktu że pięknie nie wyglądam.

Kochana ja tez sie denerwuje, ze siedze caly czas sama w domu, moj TZ pracuje na 3 zmiany wiec praktycznie jak nie ma go w domu to jest w pracy a jak jest w domu to odsypia po pracy i tak wkolko :(

Tez mam wrazenie, ze nie wygladam ladnie, i zle sie czuje sama ze soba jakos.

TO ja jeszcze z jednym pytankiem- a mianowicie o grupe krwi? ja mam Rh- ...a mąż zdaje sie + ..i tak sie teraz zastanawiam co z konfliktem ??

jesli matka ma grype rh - to bedzie dostawac zastrzyki aby grupa krwi matki nie pomieszała sie z dzieckiem.... coś takiego kojarze

nawet lekarz sie mnie pytał ostatnio czy mam Rh - czy Rh + jak powiedziałam że Rh + to powiedział że jest ok :)

Kochana ja tez sie denerwuje, ze siedze caly czas sama w domu, moj TZ pracuje na 3 zmiany wiec praktycznie jak nie ma go w domu to jest w pracy a jak jest w domu to odsypia po pracy i tak wkolko :(

Tez mam wrazenie, ze nie wygladam ladnie, i zle sie czuje sama ze soba jakos.

Nawet nie wiesz jak mi pomaga to że nie jestem sama. Chociaż bardzo współczuję Ci i sobie samopoczucia. Mam dopiero trzeci dzień zwolnienia a już świruję.
Więcej o ile to będzie możliwe zwolnienia nie wezmę - już wolę pracować, wtedy dni mają jakiś sens.

Co znaczy skrót TZ?

ja jestem rh- , i tez nie wiemy na 100% jaka grupe ma tatus, z pierwszym dzieckiem o knflikcie mowy nie bylo- bo Mloda ma równiez rh-, wiec ja zadnych przeciwcial niewytwarzalam- bo ona odziedziczyla grupe krwi po mnie:) i tak sobie teraz mysle jak drugie - bedzie mialo grupe krwi + to powinno to chyba wygladac tak jaby to byla "pierwsza" ciaza- bo ja nie posiadam antycial przeciwko rh+ ....
no nic przy najblizszej wizycie zbadamy krwe mezową...i zobaczymy co powie lekarka- tak czy siak to wszytko zalezy od tego jakie rh odziedziczy Fasola- czy po mnie minus, czy ewentualny plus po swym padre:p

To tylko ja jestem jakas inna?, prawie nie mam mdlosci, zero prycholkow :D jedynie co to sennosc, zmeczenie i bolace piersi :baffled:

Rajani nie jesteś sama, ja póki co też nie mam mdłości tak samo jak Ty i spać mi się chce no i piersi obrzmiałe okropnie ... może nas nudności ominą :laugh2:

reklama
Nawet nie wiesz jak mi pomaga to że nie jestem sama. Chociaż bardzo współczuję Ci i sobie samopoczucia. Mam dopiero trzeci dzień zwolnienia a już świruję.
Więcej o ile to będzie możliwe zwolnienia nie wezmę - już wolę pracować, wtedy dni mają jakiś sens.

Co znaczy skrót TZ?

TZ - skrot uzywany tutaj na forum jakos mezczyzna, Twoj towarzysz zycia :p:)
Widzisz Ty na zwolnieniu ja troche bardziej skomplikowane, bo nie pracuje... Mialam zaczac prace w styczniu lecz dowiedzialam sie o CIN 2 i mialam isc na zabieg wiec odrazu mi powiedzieli zebym pracy nie podejmowala a potem to juz sie dowiedzialam o ciazy wiec...
Narazie nie wiem jak to wszystko bedzie...
2,5 godzinki do wizyty u lekarza...

Do góry