reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

martOocha dzięki. Trochę mnie uspokoiłaś. :-) Oczywiście nie szukam maluszka tylko tam gdzie ostatnio, tylko jeździłam praktycznie po całym brzuchu. A szklanka wody pomaga Ci na znalezienie, czy na uspokojenie się? ;-)Ja nawet się bzyknęłam z D w międzyczasie i liczyłam, że to maluszka jakoś poruszyło ale niestety.

Rajani dzięki. Tak też to sobie tłumaczę.

nnatalie, to mnie już całkiem uspokoiłaś, jak nawet położna mogłaby mieć problemy ze znalezieniem i to w 16 tygodniu.

To ja bardzo proszę o te lody. :-)

joanna_84 dzięki :-)

reklama
natali Ja chętnie ...... po proszę
antopie nie denerwuj się ale mnie rozwaliłeś tym międzyczasie sex i myślałaś ze znajdziesz ja sie nie znam na tym od kiedy się lepiej słychać serduszko

Ostatnia edycja:
Ból troszkę ustał paracetamol pomógł i jakoś funkcjonuję na siedząco a nie na leżąco. Zaraz planuję małego spać położyć to i sama się położę bo ospała jestem.

Antiope spokojnie na pewno z Twoim maluszkiem jest ok.

I przyszedł wieczór.
Troche popracowałam na komputrze a teraz czas odpoczac.
Mielismy jechac na zakupy bo przeciez chleb sie nawet skonczył... ale jakos nie mogłam sie zebrac i ugotowane kluchy zasmarzyłam z cebula i boczkiem na patelni i zjedlismy.
Do tego pizza dla małego i koniec z pomysłami na zakupy...

Jutro wycieczka do lekarza po tzw. l4.

Perle karpatka mniam. szkoda że młoda sie pochorowała na własne urodziny.

Paulinek u nas tez miało żelazko królowac lecz... zdazylam tylko nalac wode do pojemnika i rozstawic deske.
Nawet jest podłączone do gniazdka. ( ostryczek wylączony) Wiec z prasowaniem lipa dzis wyszła.

żabula przytulam, niech głowa bolec przestanie.

tulipania
poprosze o przepis na tego piernika...

Antipe... a nie mówiłysmy ze tak bedzie.
Mysle ze z maluszkiem wszystko ok. tylko sie przekrecił i juz.
Rozwaliłaś mnie textem..."przykro mi zrobiłem co w mojej mocy" hehehe

nataliee
ja chce lody .... mniam.
Tutaj nawet przy usg nie włączają głosu. Zazwyczaj w PL pamiętam że włączony był glos.
Tu kobita mi pokazała tylko strzałką że serduszko pąpuje krew.

Joasia u nas tez siedzenie... chyba dziecie moje bedzie kanpowcem... hehe

Miłej nocy do juterka...
papa

Landrynka głowa na szczęście przestała boleć :-)

Miałam się położyć jak Maciuś pójdzie spać a ja nadal siedzę pomimo że dziecko śpi od 40 min.

Idę jeszcze coś zjeść bo głód mnie dopada a na nic nie mam ochoty.

Miałam pytać czy wszystkie wstajecie na siusiu w nocy ??
Bo qrcze ostatnio przesypiam całe noce i nie wstaję w ogóle i nie wiem czy to normalne.

Cześć dziewczynki!

żabcia - mam nadzieję,że dzisiaj już czujesz się dobrze. Ja wstaję co noc, ostatnio raz się nie obudziłam na siusiu. Może z czasem przechodzi?:)
Antiope - ja mam detektor od jakoś 9 tyg? A dopiero teraz znalazłam tętno:) Podchodzę do tego inaczej - całkiem na luzie, ostatnio znowu nie znalazłam więc odstawiam i tyle. Przecież wiem, że jest mój gigancik we mnie:) I na pewno czuje się doskonale!:)
DAWAĆ MI TUTAJ TĄ KARPATKĘ I LOOOODY!:)) na później na pewno się przydadzą :tak:

Wczoraj byłam z moim przyjacielem się spotkać, on oczywiście głodny, zjadł cały talerz tagliatelle i całą pizzę włoską... ja nie wiem gdzie i jak on to mieści, ale jest chudy jak patyczek;) Może dlatego , że była 19 a to było jego śniadanie? Ja wczoraj miałam ochotę na coś słodkiego, no i zjadłam pyszny torcik, z agrestem! no nie wiedziałam, że to takie niebo w gębie.... Byliśmy z Gigancikiem bardzoooo szczęśliwi! I te migdały i śmietana....aż do teraz się oblizuję!:-)

A dzisiaj u mnie pogodowy armagedon.. jest praktycznie czarno na dworze, leje, wieje, grzmi... pięknie, cudownie kur..wa:)

Dzisiaj jadę do Krakowa po moją bratową i jej córeczkę - moją chrześnicę:)) mam ją odebrać dzisiaj z przedszkola, oby nie płakała, bo dawno się nie widziałyśmy i jak na 3,5 latke przystało - stwierdziła, że mam przechlapane;-) a jutro zjeżdża się reszta rodziny..więc mogę nie mieć czasu Do Was zajrzeć:(

buziakiiii!

Dień dobry dziewczynki!
Niech to gęś kopnie; jedziemy dziś z D do mojej przyjaciółki na wieś na grilla a tu taka pogoda, że tylko się pochlastać; tylko 12 stopni i pochmurno, pewnie zaraz zacznie padać. :-(

żabcia ja mam wrażenie, że wcześniej częściej wstawałam w nocy, bo po kilka razy nawet, a teraz tylko raz, nad ranem (np. dziś o 4.30). Gdzieś słyszałam, że najczęściej sika się w pierwszym i trzecim trymestrze. W drugim jest lepiej, bo macica idzie ku górze, a dziecko jest jeszcze malutkie. W pierwszym trymestrze macica naciska na pęcherz, bo jest nisko, a w trzecim dlatego, że dziecko jest już duże.

pietrucha szkoda, że wcześniej nie dałaś znać, że w Krakowie będziesz, może byśmy się spotkały. następnym razem jak się będziesz wybierać, to powiedz.

Ostatnia edycja:
Dzien doberek:)

Paulinek- żelazka nienawidze jejuuuuu wy z tym prasowaniem a mi sie az wstyd zrobilo bo u nas M prasuje bo ja sie jakoś z deską i żelazkiem nie lubimy:p co do sukienek..tutaj tez wolna amerykanka:D akurat teraz tak wyszło ze dziewczynki miały sukieneczki...ale ogolnie nie ma zadnej zasady- moga byc wyporzyczone alby, odswietny stroj, sukienka dluga, krotka, tylko zeby jasna raczej byla niekoniecznie biała, a chlopcy w sumie tez obojetnie- jak to powiedzieli nie stroj jest istotny z czym ja sie akurat zgadzam- no ale wiadomo jakos wygladac sie powinno- ciesze sie ze nie ma tutaj "mody" na suknie na kołach falbanach, gipuirach, brokatach i trenach! dziewczynki wygladaly skromnie i po dziewczęcemu a nie jak w Polsce sie zdarzało- jak matrony!

Żabciu bidulo z tą głową! dobrze zeprzeszło po tabletkach! ja to róznie z tym wstawaniem- czasemw staje jak sie ożłopie na noc albo się z mezem poturlam namiętnie przed snem..a tak raczej przesypiam cała noc..ale nad ranem odczuwam pęcherzowy dyskomfort i czasem mnie az pęcherz boli :(
Antiopku nie moge z Ciebie :) detektorzyco jedna:) a juz seks pobudzający akcję serca:) rewelka powinni tego uczyć na pierwszej pomocy:p ale dziewczyny maja racje- nie tak łatwo mała pikaweczke wychwycic a i te detektor do "najprofesjonalniejszych" sprzętów medycznych nie należą więc zero streso- za jakis czas będzie łatwiej znaleźć PIKAWKĘ:)

Natlie lodów to ja tak średnio....chyba że ciepłe- i bez skojazen mi tutaj mówię serio...ale za to sorbety to bym mogła tonami!!!!! jak masz ochote wpadaj na karpatkę:p

Pietucha
tort agrestowy????????????????? nie jadłąm ale brzmi tak przepysznie ze az mnie zaitrygowałąś i chyba poszukam jakiegos przepisu- wiem ze z agrestu cuda mozna wyczarowac a ja lubie takie fajne kwskowate smaki jak agrest albo rabarbar :)

Dziewczyny dziekujemy bardzo za życzenia urodzinowe:)

U nas dalej szpital:( M pojechał do pracy na pół dnia mimo urlopu bo ma jakieś "spotkanie naukowo biznesowe" czy cośtam cośtam ale bedzie w domku ok 12-13 wiec spoko loko...Mloda nie poszła do skzoly bo katar jednak nie sutąpił...za to apetyt jej wrócił i na sniadanie zazyczyla sobie nalesniki..zjadla 8.... wypila herbatke z imbirem i miodem a teraz gra na PS3 w Littel Big Planett :p u nas pogoda tez dzis jakby sie załamala:( rano bylo slonko a teraz sie zachmurzylo ;/
Jade za jakis czas po "skaldniki rosołowe" bedziemy pokonywac przeziębienie pysznym aromatycznym rosołem!!!

Ostatnia edycja:
reklama
die_perle ja też w ogóle nie prasuję. Ale ja opatentowałam sposób: pranie wieszam na wieszakach i jak je równiutko zawiesić, to ono się prostuje samo pod swoim ciężarem jak schnie i w ogóle nie trzeba prasować. Czasami tylko jakąś koszulę, bo z rękawami to niestety nie wychodzi.
Dzięki, z detektorem już dziś nie panikuję. Wsadziłam go wczoraj do pudełka i schowałam do szafy. W czwartek za tydzień mam wizytę u prywatnej ginki, więc pewnie będę mieć USG i maleństwo zobaczę i się uspokoję. No i wtedy już spokojna spróbuję znaleźć serduszko.

Także żadnego detektora przez najbliższy tydzień. A seks nie był, żeby akcję serca pobudzić, tylko żeby dzidzia przez wesołe miasteczko, które jej zafundowaliśmy przesunęła się w inne, być może bardziej dostępne miejsce. :-)

[FONT=&quot]Cieszę się, że córcia się już lepiej czuje.[/FONT]

Do góry