reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Młodego ze szkoły odebrałam... I znowu ległam na kanape... mam teraz dwie do wyboru... jedna stara w ogrodzie pod altanka . nie sprzedała sie wiec wywlekłam ja na dwór i moge chociaz wygodnie posiedziec i ppmedytowac pod kocykiem.

Młody wcina płatki potem bedziemy wkuwać anglika... ma pare słówek ze szkoły do spelowania.

Apropo kolezanki...własnie sie chyba zmiarkowała chyba o co chodzi.... to zastosowałam sposób numer 2 Vilandry... myslałam ze sie chociaz zapyta czy cos potrzebuje... napisała tylko ze mam sie kurowac i tyle.
ahhhh jaki ten swiat.
Powiem wam ze sie poryczałam... a miałam nadzieje ze ona jakas normalna... a chyba tak nie jest...

Ide dziecie z domu wygnac na powórko i pouczymy sie tego anglika.

reklama
deli udanegooo weekendu!":)
die perle - jak na mój gust - bardzoooo fajny prezent!:) Na pewno się przyda:) Moja bielizna się z panieńskiego nie raz przydała;)))

I mnie coś dzisiaj leń ogarnął... cholercia, pogoda średnia..może pójdę z psem, to się rozruszam nieco :)

My w zeszłym roku kupiliśmy córci rower z kółkami 16", miała wtedy 3 latka i super sobie poradziła, a przynajmniej na dłużej starczy.
co do dentysty to też się wybieram i wybrać nie mogę, oczywiście bez znieczulenia nie dam się dotknąć. No i córcię muszę na przegląd zabrać, bo już rok temu byłyśmy.

die_perle myślę, że na panieński super prezent. :-)

[FONT=&quot]A ten mój D, to jednak kochany jest. Okazuje się, że chyba nie będę musiała go przekonywać do tego, żeby był przy porodzie. Postanowił być przy mnie (mam nadzieję, że nie zmieni zdania) i specjalnie, żeby się do tego psychicznie przygotować oglądał sobie filmiki z porodów. Stwierdził, że to było tak obrzydliwe, że przez dobre 15 minut nie miał ochoty na seks[/FONT] :-D:-D:-D

hahah Antiope!!! Dobre:))
Mój mi powiedział, że na pewno nie będzie. I w sumie mi nie zależy, żeby tam był:) Najbardziej chcę, żeby był zaraz po i wziął dzieciątko na ręce... tyle mam z marzeń:)

Spokojnej nocy dziewczynki i udanego weekendu dla wszystkich :*

Byłam na przeglądzie zębów i mam dobrą wiadomość dla tych które zębów w ciąży nie chcą "naprawiać". Lekarz powiedział, żeby nie przesadzać z tą próchnicą, bo w internecie różne rzeczy są napisane. Zakażenie od próchnicy poprzez krew i zaszkodzenie dziecku to jakaś ekstremalna sytuacja. Powiedział, że przejmować to się trzeba jak dziecko się rodzi i się smoczki oblizuje, albo próbuje z tej samej łyżeczki. Wtedy to można zarazić i zaszkodzić, a tak to mam się nie przejmować. Jest więc tak jak myślałam, że gdyby ta próchnica była takim zagrożeniem, to co 3 ciężarna miałaby takie ryzyko. Mam 6 ząbków do naprawy, przy czym wg lekarza 4 mogą spokojnie poczekać do porodu. Dwa pozostałe mogą niestety w przeciągu 6 miesięcy zacząć boleć...z tym, że wg lekarza UWAGA...stres i ból towarzyszący wizycie u dentysty jest kilkadziesiąt razy bardziej szkodliwy niż znieczulenie. Powiedział również, że nigdy dentysta nie decyduje o tym czy można i jakie można znieczulenie podać w ciąży...Tylko ginekolog może o tym zadecydować. Szczerze mówiąc to sceptycznie podchodzę do skorzystania ze znieczulenia pierwszy raz w życiu właśnie w ciąży. U mojej mamy okazało się niedawno, że po znieczuleniu dostała strasznej arytmii serca. Jeszcze zobaczę co powie ginekolog, ale chyba zaryzykuję wstrzymanie się do porodu.

deli80
ja też myślałam o 12, ale na stronie sklepu rowerowego znalazłam dzisiaj, że mniejsze koła są na wzrost do 105cm..Najlepiej zabrać dzieciaczka ze sobą i koniecznie klucz, aby ewentualnie wyregulować siodełko:)

Rajani to ja nie dziwię się, że masz awersję do dentysty. To jakiś konował zabrać się za ten Twój ząb. Mój mąż miał wyrywany i co mądrzejsi lekarze od razu mówili, że nie podejmują się, że lepiej do chirurga. I takich ludzi cenię:)

Oska witaj:)

die_perle wdzianko naprawdę fajne:)

Landrynka_80 rozumiem, że jest Ci przykro z powodu pseudo koleżanki, ale jak to się mówi lepiej późno niż wcale:(

aniula99 właśnie o to chodzi, że ta 16-stka jest przyszłościowa:)

antiope no to fajnie ze sam z siebie chce być i tak sie zaangażował. Ja przy cc tez chciałabym miec Slawka przy sobie no ale nie wiem czy można i czy będzie chciał...

deli udanej i słonecznej majowki!!!

Die bardzo fajny prezent:) ja sie przyznam ze kupując prezent siostrze na panieński w sex shopie sama zaprezentowalam sobie małego różowego króliczka ktory potrafi cuda jak S jest daleko a jak jesteśmy razem to tez czasem sie przydaje ;) hihihi teraz biedny leży samotny...

Wieczorne pozdrowienia od Komunijnej MŁODEJ dla Ciotek Ciężarówek IMG_4093.jpgIMG_4097.jpgIMG_4084.jpgIMG_4157.jpg

Załączniki

• IMG_4093.jpg
    IMG_4093.jpg
    36,9 KB · Wyświetleń: 45
  • IMG_4097.jpg
    IMG_4097.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 42
  • IMG_4084.jpg
    IMG_4084.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 43
  • IMG_4157.jpg
    IMG_4157.jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 61
nnatalie nie to, że D tak sam z siebie zaproponował. Wcześniej była rozmowa na ten temat i powiedział, że nie chce na co ja mu odpowiedziałam, że mi bardzo na tym zależy, ale wiem, że nie mogę go zmuszać. No i dziś ten temat wyszedł przypadkiem i D mi powiedział o tych filmikach.

Die_perle faktycznie ta Twoja córa, to fotogeniczna jest :-)

reklama
Do góry