reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Dzień dobry!!!

Dziś słoneczny, fajny dzień :-) Odwiedzą nas goście, brat z rodzinką, jakże odwiedziny mogą być motywujące do działania. Posprzątałam całe mieszkanie. Ufff... teraz czas chwilę odpocząć. Zaliczymy dziś pewnie Mc Donalds'a i jakieś lody, mniam mniam. Obiadu nie szykuję bo i po co? Macie jakieś plany na majówkę czy w domku siedzicie?
Był temat rowerów dla dzieci. Rok temu kopiliśmy córce taki rower, właściwie sama sobie kupiła z pieniążków ze skarbonki:
Rower dziecięcy 16'' BMX Daisy prowadnik +GRATIS (3214888148) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Trochę nasz się różni wzorem i kolorem, ale generalnie coś takiego. U nas się sprawdza, w tym roku zaczynamy naukę bez kółek bocznych, zobaczymy jak wyjdzie. Miłego dnia!!!

reklama
Cześć,
zapraszam na śniadanko
1030_jesienne-sniadanie_0_2.jpg

Dziś na śniadanie wtrąciłam miche rosołu. i o dziwo brzuch mi urósł.
Ale wczoraj az sie zdziwiłam. Jak juz wiecie kupiłam sobie spodnie ciazówki hm rozmiar 14. oczywiscie w pasie byly dobre jak przymiezałam zaraz po zakupie i co. wczoraj zakładam a tu... za duze. z tyłka leca. musze nosić do nich pasek.

Wczorajsze ciacho drozdzowe całe wciągniete prawie. zostały z 4 małe kawałki a upiekłam wielką blache. Chłopy wszystkoe wymietli.
Wczoraj Pit do mleka z 4 kawałki wciągnął. Dzis rano do pracy zabrał z 6. I po cieście. Normalnie głodomory. ( ale niech jedza zrobie drugie)

Dzieki za wypowiedzi w sprawie kolezanki. Mam podobne odczucia jak wy. Od rana na FB siedziała ale nie napisała nawet jak sie czuje.
Zastosuje sposób vilandry:) ale nie hardkorowy. Bo nie wiadomo co bedzie z tego dalej. I czy nie bede potrzebowala sie kiedys do niej odezwać. Light wersja wystarczy. Będe troche samolubna i zajme sie brzuchem... a kolezanka niech czeka.

Paulinek odpoczywaj troche. jeden dzień lenia to nie tragedia.

Perle
a i moim sie poczęstuj...
Dalej głowa boli?
Fajnie że kompletuja ci wyprawke. My jak zwykle sami wszystko musimy kupic. A co do meskich zakupów - ja dziś dostałam info ze listonisz przyniesie... 3 przesyłki. hehe stwierdziłam ze przechwyce i kaze sobie zapłacić wykupne.

Natalie a dziś nawet od rana odmówiłam za was rózaniec.
Tobie to o wiele bardziej potrzebne niż mnie.
Wiec musi być dobrze.

Deli ostatnio z 3 dni temu tez w łózku znalazłam spiącego królewicza. Budziłam i co... mówi rozespany jestem i słysze chrapanie...
hehehe zwarci i gotowi wszedzie.

Rajani ciesze sie ze masz juz podjeta decyzje.
I masz pewnie prawo do tego by dziecko miało twoje nazwisko.
U mnie Mat ma nazwisko bylego bo bylismy malzenstem wtedy ale teraz zastanawiam sie co z nazwiskiem dla małej. Wogóle zastanawiam sie jak zmienic nasze nazwiska na moje panienskie. Tak bysmy mieli wszyscy jednakowe. Juz pisałam do adwokatki i czekam na odpowiedz co ona radzi. Musi posprawdzac jeszce tutejsze przepisy. Bo moze szybciej bedzie złozyc wniosek dla nas o obywatelstwo i wtedy zmienic nazwisko...
Zobacze.

Co do reszty kwesti proponuje jeszcze abys zasiegła porady adwokata co zrobić w kwestii dziecka. czy bedziesz ustalac widzenia alimenty i inne... Wpisanie ojca do aktu urodzenia.
Musisz o wszystkim pomyslec. zeby miec wszystko przemyslane i zaplanowane.

vilandra nie przemeczaj sie dziś.

thakisis nie czytaj o takich przypadkach. Jak bedziesz miała jakies watpliwosci to pytaj lekarza. najwyzej dostaniesz nastepne skierowanie na badania.
Co do zebów mnie ulamał sie kawałek i zamierzam isc do dentysty ale ja nie mam problemu z borowaniem klejeniem bez znieczulenia.
JEdnak mysle ze warto pomyslec zeby zrobic zabale.

nula
a ty juz znasz moje zdanie... pisz kobieto ta prace nooo
Masz racje co do facetów. Powiem wam w sekrecie ze ja strasznie sie boje podjac decyzje wziecia slubu po raz 2. Poprzedni rozwód trwał długo. Terminy sprawy dowody, wywlekanie brudów. a takto zabierasz manatki i juz masz spokój. Nawet jesli łaczy ludzi dziecko to dziecko staje sie indywidualna jednostka.

anula po takim sprzataniu czas odpoczac.
Co do majówki - P ma day off od środu przez cały tydzień. Mamy zamier posiedzieć w ogródku. Moze chłopaki pójdą na basen i pewnie grilowac bedziemy.

Czekam na kuriera.. dzis wysyłam paczke do pl dla Cioci z ubrankami po Macie.
Troche porzadku w szafie u niego zrobiłam. Całe 12 kg szafa luzniejsza. I wiem ze zamałych butów nie włozy.

Chyba dzis znowy troche posprzatam ale nie za duzo ( bo przemeczac sie nie wolno) i poszperam w necie. Moze jakies promcje wyczaje.

Buzki duzo słonca.

Załączniki

• 1030_jesienne-sniadanie_0_2.jpg
    1030_jesienne-sniadanie_0_2.jpg
    31,4 KB · Wyświetleń: 19
Takhisis zęby w czasie ciąży niestety szybciej się psują. Mój dentysta powiedział, że w ciąży wizyta jest obowiązkowa, żeby sprawdzić co się dzieje.

Ja byłam dwa tygodnie temu na wizycie i myślałam,że tylko kontrola, bo miałam wszystkie ząbki zdrowe - a tu się okazało, że czwórka na dole do robienia, no i z dwójką u góry coś zaczęło się dziać.
Ja nienawidzę dentysty, bardzo się boję, w poczekalni ręce spocone, głowa pęka...zawsze ze znieczuleniem... a teraz wiem, że trzeba o to zadbać, żeby nie mieć problemu później - poszłam, zrobiłam. Nie powiem - bolało trochę, ale mój dentysta wie,że gdybym mogła zwiałabym z fotela - więc bardzo się stara, żeby mi się krzywda nie działa. Polecam iść na sprawdzenie - do swojego dentysty - bo co jeżeli ząb się zepsuje i będzie bolało? Wtedy będzie za późno, a rwanie "na żywca" nie jest przyjemne... Lepiej sprawdzić- skonsultować - czy to może poczekać do końca ciąży, czy lepiej teraz to zrobić....
Rajani - żeby zgonić twoją przeprowadzkę, że to niby z okazji remontu... żeby tylko nie było, że jego wina... eh... Bądź dzielna kochana, bo masz na prawdę niezłe przeboje...

cześć dziewczyny!
nie było mnie ostatnio i ciężko was przeczytać, korzystam po prostu z 9 dni wolnego :)

Apropo dentysty, wczoraj miałam leczenie kanałowe, musiałam bo miałam straszny ból tego zęba, i to bez znieczulenia ale nic nie bolało, nie założył mi jedynie plomby, powiedział że zawsze czeka ok. tydzień czy wszystko ok i dopiero potem zakłada. Ogólnie mam jeszcze 4 zęby do zrobienia i 8 do wyrwania :/ dentysta powiedział że lepiej je wyleczyć, spróbuje bez znieczulenia a wyrwać ponoć muszę bo to bardziej grozi dziecku jeżeli tego nie zrobię :eek:

U mnie ładna pogoda, idę zimowe swetry pochować i przeglądnąć wiosenno-letnie.

Pozdrawiam i miłego dnia !

Hej dziewczyny! Postanowiłam do Was dołączyć tak nieśmiało. Napiszę coś o sobie to zrozumiecie dlaczego nieśmiało:) Jestem mamą dwójki wspaniałych dzieciaków Olo 6 lat i 2 miesiące i Zu 4 lata. pod koniec stycznia okazało się,m że do tej dwójki dołączy jeszcze jeden maleńtas:-) Cóż to był za szok, ja biorąca tabsy w ciąży, ale stało się i kiedy zaczęłam przyzwyczajać się całe dnie spędzając nad muszlą w toalecie, że jestem w ciąży pojawiło się krwawienie :shocked2: przerażenie było ogromne bo w poprzednich ciążach nic takiego się nie działo, a więc tel. do gina i szpital:-(. Od razu przyjęli mnie na oddział i okazało się że łożysko nie przykleiło się dobrze pojawiła się szczelina i 2 cm krwiak w macicy, no i dzidziuś miał wtedy ok 2 cm. dostałam dupaston i zalecone leżenie. po kilku dniach wygonili mnie do domu:happy2: zalecili leżenie i przyjmowanie leków. No i dopiero teraz mam niewielką odwagę żeby myśleć, że może się uda i w okolicach 3 października będę tulić Maleńtasa w rękach

Hej dziewczyny! Ja to sobie dziś pospalam... Leze cały czas w łóżku a ciagle zmęczona :) heh

die te wszystkie krwawienia i plamienia najprawdopodobniej przez cytomegalie, bo posiew mam wporzadku, jak patrzyla na wynik cytologi to tez wporzadku wiec najprawdopodobniej to no ale jak tu sie nie denerwować...
Ogólnie widzę ze lubisz stawiać na swoim tak jak ja;) hehe cóż ja byłam najmłodsza wnuczka i córka rodicow po 7letniej przerwie od dzieci wiec sami mnie tego nauczyli, ale widzę ze z jednej strony to dobre bo w pewnych aspektach życia bardzo przydatne..
Wiec walcz o swoje !!:)

landrynka dziękuje bardzo za modlitwy... Ja sie modlę o to żeby jak najszybciej czas przeleciał do października albo chodzić do kolejnej wizyty u lekarza

takhisis ja mam 3zeby do zrobienia ale siła rzeczy narazie ich nie zrobię..:/ leze na boku lewym cały czas aż bok juz mnie boli

Dziś od rana tez była krew na papierze a teraz brazowo... Wiec nie wiem czy to sie gdzieś zbiera po trochu i wylatuje i jest spokój na chwile czy jak... Bynajmniej wróciłam do luteine tylko dużo juz mi nie zostało a nie mam recepty na to a nie bardzo chcą sprzedawać bez:/

Ja Majowka w domu a czy wyjdę na dwór to ne wiem jakie bede miec samopoczucie bo narazie kiepsko...

Ostatnia edycja:
Die_perle ja też tej pełni energii w II trymestrze jakoś nie zauważyłam…

Wszystkiego najlepszego dla córy (jutro bym pewnie zapomniała)

Ano 14 cm. Przed ciążą miałam w obwodzie 88 cm, a teraz 102 cm. Do tych 14 cm dodatkowych bardzo szybko się przyzwyczaiłam i tak teraz nieraz stoję przed lustrem, że mogłyby w sumie jeszcze trochę urosnąć. Mam nadzieję, że potem mi na powrót nie zmaleją, bo często tak jest. Ale moja mama mówi, że jej po ciążach zostały większe, wiec jest szansa.

A głowa to na pewno od płaczu.

Powodzenia dla koleżanki na rozprawie.

Super, że z mężem zaczyna się wyjaśniać. Coś czuję, że będziesz miała zdjęcia jakie chcesz. :-)

A z wyprawką też miło.

Rajani ja jestem osobą bardzo tolerancyjną, ale są takie rzeczy, których nigdy bym nie zaakceptowała i nie wybaczyła, np. zdrada. Jeżeli faktycznie odwalał Ci takie numery, to jak najbardziej postępujesz słusznie. I masz rację, że jak mu naprawdę zależy, to będzie to potrafił udowodnić.

Dlaczego to Twoja ostatnia szansa na dziecko? U Ciebie te zmiany są tak poważne, że już nie będziesz mogła mieć dzieci?

Koreczek u mnie to samo, mój nowy rozmiar biustu podoba się i mnie i D

Takhisis chyba ostatnio w O matko! było, że można mieć znieczulenie w ciąży i ząbki też można robić. Ja planuję iść do dentysty, bo coś mnie jeden ząbek pobolewa i pewnie trzeba będzie łatać.

[FONT=&amp]Landrynka dzięki za śniadanko

Osa witaj. Na pewno wszystko będzie ok.
[/FONT]

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny. Doczytałam Was na raty od wczoraj :) natalie trzymam kciuki, żeby te krwawienia się skończyły :( dzięki za przepis na ciastka, chętnie wypróbuję, bo mam straszne zaparcia :( ja kiedyś robiłam jakieś owsiane ale z mąką były. Rajani gratuluję podjęcia decyzji. Teraz A. albo przejrzy na oczy albo nie był wart Twoich łez. Koreczek mi też się te zdjęcia foto sister podobają. Gdzieś kiedyś nawet tu coś wklejałam. Ale bałabym się taki kawał drogi jechać z noworodkiem :( wolałabym jednak żeby ktoś tu przyjechał do mnie, studio najwyżej wynajmę od wujka K. A ja dzisiaj miałam napisać, że zjadłam na śniadanie pyszne kanapeczki na razowym chlebku, z twarożkiem, rzodkiewką, sałatą i pomidorem i że teraz to się będę zdrowo odżywiać. Ale przyjechała siostra z kanapką i frytkami z McDonalda i nie zdążyłam dokończyć postu i zjadłam wszystko. Muszę posprzątać kuchnię, zrobić sobie porządny peeling, porządnie nawilżyć ciało i jadę na opalanie natryskowe. Trzymajcie kciuki żebym nie wyglądała jak pomarańcza. Co prawda to próbne opalanie, ale cały weekend majowy i moje panieńskie wyglądałabym śmiesznie.

Do góry