reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Cześć dziewczyny jak maliny:)

Wstałam po 12 godzinach przespanych. było to bardzo potrzebne.
Nadal piżama na mnie wisi.

Nerka odpusciła. Cos mi sie zdaje ze młode sobie miejsca szukało i cos mi nacisło.
Jak by nigdy nic mi nie było.
Ból głowy nadal w przedniej czesci głowy. Ale to zapodam tabletke i przejdzie ( mam nadzieje ze przejdzie) to od cisnienia.

Ciepełko u nas. Wreszcie. Chociaz na kanapie na podwórku posiedze.

Co do ruchów... to nie chciałam sie przyznawac za wczesnie ale juz od jakis 2 tyg moj moze pod reka wyczuc jak mlode sie przeciaga. A to tylko dlatego ze ja starsznie chuda mam skóre i nie mam prawie brzucha.
Wiec jak sie połoze na płasko... i wczesniej najem sie czegos słodkiego to murowane wierzganie.
Az niemozliwe ze tak wczesnie ale ja czuje to w srodku a on czuje pod reka... chociaz nie widac nic... i dobrze bo to juz by bła przesada.

Tak siedzielismy i myslelismy czy to mozliwe... ale z lakulacji wyszło ze wrecz nawet prawdopodobne... z usg małe miało 7 cm i do tego nozki to juz z 15 cm mogło miec wtedy. a to bylo cale 2 tyg temu... wiec teraz pewnie wieksze...

Miłego dnia.

reklama
Tulipania dobrze, że lepiej się czujesz. Ja w życiu niemiałam temperatury, nawet przy silnym zapaleniu pluc.
Madziarena a dziękuje, ja czuje się już lepiej. Kaszel jestmniejszy. Mam nadzieje, że zakończe już niedługo to swoje ponad tygodniowechorowanie. Co do komunii to mam ten samproblem, ja mam w niedziele i w dodatku jestem chrzestną matką. Sama niewiem coubrać. Chciałam sobie coś kupić,ale w ciążowych wyglądam komicznie, a wnormalnych jak bym miała sadło.
Die_perle ale masz kochaną córcieJ gratuluje ruchów. Ja kilka razyjak leże to poczułam takie bulgotanie,ale niewiem czy to na pewno ruchy więc narazie nic nie mówie. Czekam na wyraźniejsze sygnały. My na majówkę wyjeżdżamy dorodziców do Nowego Sącza, tam mam komunie i planujemy troche pozwiedzać:Kraków, góry itp.
Deli dobrze, zemalutkiej nic się nie stało.
Pietrucha Tule Cię mocno!!
Joanna mam takie same bóle i mój gin powiedział, że niestetyw ciązy nic na to nie poradzimy. Maści nie można stosować, masaży też nie.Można doraźnie przeciwbólowe,ale nie poleca. Więc się troche pomęczymy. Miwtedy blokuje nogę i mam trudności w chodzeniu.
Landrynka o bólu nerki powiedź lekarzowi. U mnie to byłzastój.

Witajcie - tylko 8 stron? No chyba damy radę.... Ale tak mało szczegółowo dzisiaj, bo pogoda cudna i pranie do ogarnięcia - żelazko zaczyna na mnie podejrzliwie łypać, a do tego Rafał postanowił dziś rano znaleźć mamie coś do ubrania....

Wizyta opisana, gdzie trzeba - nawet udało mi się odkopać właściwy wątek ;-) W skrócie - wszystko w najlepszym porządku.
Po buty się już nie wybrałam (nadrobię w sobotę albo pn, wt), za to zrobiłam w sklepie napad na lody, a przy okazji truskawki jeszcze się trafiły :-) Za to wieczorem szybciutko poszłam spać.

tosieńka ja prawie całe życie żeby bez znieczulenie leczyłam, bo bardziej się bałam.... samego znieczulenia i igły :-DPrymicja to rzeczywiście jak wesele; miałam przyjemność obsługiwać takie właśnie "wesele" z Bogiem :tak: Najpierw był obiad i część tzw. oficjalna z księżmi, przemowami i td, potem nabożeństwo w kościele i część nieoficjalna czyli zwykła zabawa z tańcami jak na tradycyjnym weselu. Elegancka tunika na pewno będzie w sam raz.

Antiope nie mówię, że mam rację. Wierzę, że znasz siebie najlepiej :tak: Sęk w tym, że poród może nas same zaskoczyć.. Tak samo jak znalezienie się na miejscu tragedii/wypadku - tak naprawdę nie da się przewidzieć własnej reakcji, ale oby była taka, jak się spodziewamy.

pietrucha ja to nawet maszynę do szycia już mam - tylko się nią obsługiwać nie umiem; poza tym ona jakieś bajki ma, że sama zaczyna szyć :eek: (stary singer od teściowej, był już w naprawie, a problem wciąż ten sam) i dolną nitkę plącze (choć to akurat pewnie wina złego założenia nici - ja nie mam zielonego pojęcia, a M ma słabą pamięć - choć niby z książką próbowaliśmy...). Jak się wkurzę, to może kiedyś jakąś nową, tanią kupię i popróbuję... Zawsze to sobie obiecuję, ilekroć widzę ceny niektórych szmatek w sklepach - bo jestem pewna, że sama potrafiłabym zrobić sobie ładniejsze

deli to się strachu pewnie najadłaś. U nas na razie najpoważniejszym wypadkiem był llot na szczupaka z naszego łóżka (ale to nie łóżko, tylko podest z materacem, wieć nie jest wysoko). No ale przez chwilę zamarłam...

die córcia pewnie już przeszcześliwa ;-) A reportaż - cóż... :no: Wrócimy niedługo do epoki kamienia łupanego - uwsteczniamy ewolucję

aniula dzielna z Ciebie kobitka :tak: Udanego weekendu

Landrynka dobrze, że czujesz się lepiej. A ruchy to kwestia indywidualna i od budowy ciała (zawartości tłuszczyku) dużo zależy :tak: Chudzinkom szybciej dane - fakt. U mnie tłuszczyku sporo :baffled: a do tego łożysko znów na przedniej ścianie, to pewnie poczekam jeszcze trochę. Choć bulgotanie pojawia się czasem, no ale od bulgotania do porządnego kopniaka to jeszcze trochę.
jeszcze przyjdzie pora, że będziemy miały dość tych wyczekanych kopniaków :-D

Ogólnie jeszcze napiszę zdrówka dla wszystkich i szybkiej poprawy tym co dolegliwości zdrowotne mają (nie mam na myśli ciązy :-p). A ja pędzę szybko do kuchni - dziś czyszczenie lodówki z resztek wszelkich - kurze cycki na jutro se zostawię - aż nie wiem jak zrobić, tyle pomysłów zapodały.... Ale chodzi za mną sos słodko-kwaśny....

Ja na chwilkę. Wróciłam z Łodzi i zaraz idę po Olcię :-).
Zakupiłam sobie kieckę długą w sam raz na rosnący brzuszek, były też inne rzeczy, ale stwierdziłam, ze nie ma sensu kupować, bo potem co ja z tym zrobię (oczywiście mam nadzieję, ze wrócę do swojej figury z przed tak jak ostatnio :p )?!

Villa ja o mało nie zeszłam z tego świata na tych schodach. To cud, ze jej się nic nie stało. Co do lotu przez łóżko to jak miała niespełna rok (też miałam podest+materac) jak dziewczynka wleciała na łóżko z jednej strony tak nie wiem jak przeleciała na drugą i łup na podłogę, wstała i poszła dalej. Szok. Ja mam z nią tak całe życie. Dobrze, że wstaje i idzie, a pamiętaj jak nad morzem bawiła się koło murku i wchodziła, schodziła i w coś się tam bawiła z P. Skończyłam rozmowę telefoniczną podchodzę, a ta zdartą całą nogę miała. Pytam co się stało, bo płaczu zero i krzyku nic nie słyszałam, a ona na mnie z uśmiechem i mówi mamusi przecież nic się nie stało.

Pietrucha skorzystałabym, ale dziś teściowa zrobiła barszczyk i krokiety mniam. Więc cały dzionek będę się objadać :-).

U mnie piekna pogoda wrecz parno. Trzeba pranie poskladac wywiesic nowe... I wiecie co? Nie chce mi sie.
Moj ma dzis wolne i woli siedziec przed komputerem niz pojsc ze mna na spacer. Ba nawet slowem sie do mnie nie odezwie.
Dzis na obiadek nie wiem co mam jeszcze z wczoraj makaron z pulpetami i pieczarkami i mam ochote na duuuuuze lody koktajlowe!
Takie bul bul bul tez czesto czuje ale nie wiem czy to.dzidzia bo do szczuplych sie nie zaliczam wiec mam troche tluszczyku.
Ahhhh ale mam lenia...

No no - ale mi się nazbierało od wczoraj tych Waszych postów ;p Byłam wczoraj u mojego endo - mówi, że rak ma się dobrze, bo go nie ma :-) (przynajmniej tak wynika z markerów) - USG mi nie robił, no bo i tak bym nic z tym nie zrobiła. Ale mówie Wam - myślałam, że wyjdę z siebie. Wizyte miałam na 16:40, na poczekalni byłam już o 16:20, a od 16:00 w gabinecie siedziała jakaś baba!!!!!!!!!!! Wyszła o 17:30!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czujecie to? No myślałam, ze się na nią rzucę z tych nerwów!!!!!!!!!!!!!!!!! A ta jeszcze bezczelnie "do widzenia" do mnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oszzzzzzzzzzzzzzzz! No, a dzisiaj ciąg dalszy podróży do Wrocka - badanie genetyczne Ktosiątka ;) A wracając do znieczulenia u dentysty - to zawsze szłam na żywca, ale odkąd musiałam zrobić sobie koronki (pół roku przed weselem połamała mi się jedynka - 3dni po kanałowym leczeniu) i dentysta dał mi znieczulenie - doszłam do wniosku, że to ogromny komfort ;D Ogólnie to w ciągu tych 3 dni na lekarzy wydam 650zł - yhy i miej tu człowieku gromadkę dzieci - no nie da się w NASZYM PRORODZINNYM kraju! :angry: Ogólnie to już się majówki nie mogę doczekać - na 4 dni jadę do mojej psiapsióły i m. in. udamy się do niej do pracy, a uwaga - pracuje ona w New Yorker - eh i wszystkie tuniczki będą moje - oczywiście z jej 50% zniżką ;-) No i w końcu komuś będę mogła się wygadać, bo mój Mąż ma mnie już dość- mówi, ze strasznie nieznośna się zrobiła. I ja to wiem, ale nie potrafię nad tym zapanować :-(

reklama
Córa wrócila na rzyczenie rosołek na szybciorka ugotowałąm- a na drugie tak jak pietrucha nalesniczki zrobie :) mam też kurczaka w lodowej sałącie z dresingiem ale to dla męza :)

Deli- powiem Ci że jesteś okropna!!! tak tutaj mnie atakować barszczem i krokietami?????????? mogłabym jesć codziennie!!! uwielbiam!!! zazdroszczę i smacznego życzę!!!!

Rajani
a wiesz mi sie wydaje ze te ewentualny tłuszczyk w ogóle nie przeszkadza w czuciu tych plumków w brzuszku- a od jelitowych i żołądkowych rewolucji też dosyć łatwo rozróznic- te Groszkowo Fasolkowe są niżej ok 5-8 cm ponizej pępka- wszytko co wyżej to raczej nie to :) bo dzidziole jeszcze nisko są- no ale 7-15 cm to kawał człeka juz:) mysle ze wieksze znaczenie ma ilosc wód płodowych - jak któas ma troszke wiecej to ruchy czuć słabiej bo one amortyzuja..no ale jeszcze troszke pare tygodni i wszytkie będziemy obkopywane:D

Do góry