reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Witajcie. Ja jak na razie jeszcze sie nie ciesze - jedynie probuje zaakceptowac sytuacje. Podbrzusze pobolewa,mam napady glodu a potem mi niedobrze ;-) Ale cola tez mi dzis smakuje jak avensis :-)
Witam nowe mamusie pazdziernikowe i zycze jak najmniej stresow. Ja do panikar nie naleze. Przeszlam dwie rozne ciaze i dwa calkiem odmienne porody wiec mozecie pytac ;-)
Jedno jest pewne - teraz musicie uzbroic sie w cierpliwosc i czekac na wizyty,ale ZE SPOKOJEM :-)
Ja tez mam slaby dostep do badan i lekarzy,a szpital mam 10km od domu.Ale spokojnie-to tylko w filmach rodza dzieci w 5 minut :-p
A mnie naszlo dzis na sledzie i zrobilam salatke sledziowa.Chce ktoras?;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Sony--> jestem z Katowic,a moim ginem jest dr Artur Chełmicki. Dziś na 17 mam wizytę.
Dziś, po raz pierwszy, od kilku dni, nie czuję mdłości. Nie jest idealnie, ale o niebo lepiej niż wczoraj:-D

Hej Kobietki,

mi jest niedobrze cały czas, najgorzej jak otwieram lodówkę, wtedy wstrzymuję oddech i szybko wyjmuję co potrzebne. Jakoś dziwnie na mnie działa zapach z niej. Niby wszystko szczelnie pozamykane,a ja czuję taki intensywny zapach :)

u Was też tyle śniegu?

Wczoraj szefostwo ucieszyło się i od razu do końca tygodnia dostałam urlop ;)

Czy jest ktoś z wlkp?

Hejoł
Lussia - lubuskie :) U mnie po staremu wieczorami brzuch pobolewa jak na okres no ale "tam" się wszystko zmienia :) i ja ... nie oszczędzam się bo nawet nie mam jak przy 3 letniej łobuziarce. mdłości brak tylko jakoś nic mi nie smakuje ... chleb bleee wszystko blee ....

Hej Kobietki,

mi jest niedobrze cały czas, najgorzej jak otwieram lodówkę, wtedy wstrzymuję oddech i szybko wyjmuję co potrzebne. Jakoś dziwnie na mnie działa zapach z niej. Niby wszystko szczelnie pozamykane,a ja czuję taki intensywny zapach :)

u Was też tyle śniegu?

Wczoraj szefostwo ucieszyło się i od razu do końca tygodnia dostałam urlop ;)

Czy jest ktoś z wlkp?

hej dziewczyny;) ja za to od rana zero mdłości za to wieczorem złe sie czuje:/ dzis po 12 mam wynik bety

lussia
​ja jestem z wlkp;)

Hej dziewczynki,
dwa dniu mnie mie było, a tu tyle naskrobane:) ledwo nadrobiłam:)

Nula cieszę się bardzo, że u was wszystko dobrze
Call gratuluję bijącego serduszka:-)

co do mdłości to mnie na szczęście nic nie muli, może mam trochę mniejszy apetyt...ale w pierwszej ciąży też nie miałam mdłości i mam nadzieję że teraz się powtórzy...
Panikarą ogólnie troszkę jestem, ale w tej ciąży jestem oazą spokoju:) staram się nie nakręcać, tylko spokojnie czekam do usg.

Powodzonka dla wizytujących dziś mamusiek!!!

Czesc dzien dobry z rana:)
Chcialam się podłączyć- jestem świezo ze staraczek listopadowych, wczoraj potwierdziłam testem stan błogosławiony ..po 7 długich miesiącach staran...narazie jestem troszke jakby z boku i niedokonca utorzsamiam się z tym ze te II DOTYCZĄ MNIE:p
Tak czy siak- mam 30 lat, męża, 9-letnia Córkę i kota:) no i teraz jeszcze Fasolke:D
wstepny termin wg obliczen NPR- wychodzi mi na 19.10.2013 :) pierwszą wizyte u ginka mam na 22.02.2013- zobaczymy czy cos uda sie zobaczyc na USG- byc moze jeszcze nie- a moze tak:)
Objawow jakichs wielkich nie mam - moze tylko tyle ze od paru dni mnie muli wieczorem(dziwne bo to ponoc maja byc poranne mdłosci:p) a co do coli i sledzi!!!!!- marze dzis o obu:D

Witam,witam :) U nas śniegu napadało i nadal pada!
Odprowadziłam swoją pięciolatkę do szkoły i siedzę z łobuziakiem ;) Sałatkę śledziową już na śniadanko ponownie jadłam, a teściowa moja robi dziś śledziową...mniam. Muszę się opanować,bo ślinotoku dostanę, a oni jeszce nic nie wiedzą - nikt nie wie oprócz mnie i męża ;)
lussia, nnatalie04 a skąd dokłądnie jesteście? Bo ja też z wielkopolski :)
die_perla witaj wśród nas :) I gratuluję owocnych starań :)
madziarena spróbuj zjeść surowego ogórka z odrobinką soli. Ja w pierwszej ciąży tylko to jadłam na początku :)
call i wszystkie chętne na sałatkę śledzikową, proszę ->
sledziowa.jpg

reklama
die perle gratulacje :)

dziewczyny ja jestem z Poznania a Wy?

ja to dziś mam ochotę na zupę jarzynową więc takową muszę ugotować :) i brać się za pisanie pracy z socjologii bo jutro muszę ją wysłać ;)

Do góry