reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Cześć dziewczyny! ja jak zwykle piszę z rana..
żabcia_tbg to współczuje, ja też zamiast teraz się wysypiać to i tak ciągle nie mogę spać i budzę się w nocy, nie wiem czemu :-(
Madziarena mam nadzieje że już lepiej się czujesz.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Dajcie koniecznie znać!

Ja idę na 12 do alergologa ale właściwie tylko dlatego że nie wie o mojej ciąży, nie zażywam wcześniej przepisanych tabletek więc pewnie następna wizyta po nowym roku.

Pozdrawiam i miłego oraz słonecznego dnia wam życzę!

reklama
Dziewczyny !!! suknia pasuje :) ufff wybrałam taki fason , że teraz nawet mojego brzuszka nie widać :) a jak przymierzylam do tego butki welon to aż uwierzyc nie mogłam , że ta księżniczka przed lustrem to ja :) dobrze ze zdecydowałam sie na kolor ecru bo teraz widaomo, że solarium odpada a przy ecru skóra sama w sobie robi sie ciemniejsza.
teraz smaruje sie balsamem brązującym tzn P. mnie smaruje i przyznam , że daje to też fajny efekt tylko musze uważać by nie przesadzić.

co do przeziebień na początku ciązy chyba w 8 tc byłam przeziebiona i lekarka zapisała mi: zwykła witamionę C , do nosa sól morską, a na temperature APAP , i przez dwa dni miałam brać oscillococcinum :) a na ból gardła miałam robic sobie płukanki z szałwii (ta szałwia naprawdę zadziałała!!!)

Ja jak mierzyłam swoją suknię ślubną pierwszy raz to też czułam się jak księżniczka :) Fajnie, że wszystko pasuje i nie musisz robić poprawek. Chciałabym drugi raz przeżyć swój ślub. Zobaczysz, że jednym z najpiękniejszych momentów tego dnia będzie chwila gdy wszyscy pierwszy raz cię zobaczą.

Dzień dobry dziewczynki
Jezu dziś znowu jakiegoś schiza złapałam, że od jakiegoś czasu mnie brzuch nie boli tak jak na rozciąganie. Może jak sobie kupię detektor tętna, to się uspokoję. Bo wprawdzie mam jutro wizytę, ale u państwowej ginki, więc się na pewno nic ciekawego nie dowiem.

joanna_84 ja też mam problemy ze snem, ale raczej wieczorem, żeby zasnąć. Jak już zasnę jest ok. i nawet jak budzę się na siusiu, to znowu szybko zasypiam.

[FONT=&quot]Szynszyla super, że suknia pasuje. Koniecznie wklej nam zdjęcia po.[/FONT]

Antiope ktoś mi ostatnio pisał, że koniec ze schizami:p:p:p Ale nie ma czegoś takiego jak obowiązkowe bóle od rozciągania:p tak sobie po prostu tłumaczymy bóle brzucha. Ja ani w poprzedniej ani w tej nie mam żadnych bóli, a na pewno macica rośnie. Na Twoim miejscu bardziej denerwowałabym się faktem występowania bóli brzucha niż jego brakiem. Mnie podbrzusze bolało tylko kiedy miałam krwiaka...zszedł krwiak i do dnia dzisiejszego zabolał mnie tylko kiedy umyłam dywan..Pytałam sąsiadkę w 24 tyg ciąży i ona również nie miała i nie ma jakichkolwiek, najmniejszych bóli brzucha:) także luz;

Ja wczoraj usnęłam późno, bo oglądałam Intruza. Dzisiaj znowu plac zabaw i cała masa przedszkolaków- zgroza.

Takhisis dzięki. Tylko mnie zestresowało to, że wcześniej miałam to jakby ciągnięcie w pachwinach, ale ustało. Ale spoko, kupię sobie detektor tętna i teraz tym się będę uspokajać jak znowu schizę złapię. :-)

Pietrucha możesz jeszcze raz wrzucić linka o warsztatach w innych miastach, bo mi ten link nie działa :-(

Ostatnia edycja:
antiope - dodałam jeszcze raz,ale z przerwami.. bo coś nie chce mi przepuścić w całości linku do stronki... Generalnie trzeba wejść na portal ******** .pl :)) (robię przerwę z kropką, bo kurde inaczej pokazują się gwiazdki...:-D )
szynszylka - super ,że sukienka pasuje:) Pewnie już się nie możesz doczekać :tak: A my czekamy na foto-relację:)
żabcia - A jak Maciuś po upadku? Jak jego buźka?

ja również dzisiejszą noc nie będę wspominała najmilej, bo co chwilę się budziłam.. jakoś nie mogłam zasnąć.. a w ciągu dnia nie potrafię za bardzo spać, więc może w najbliższą noc pośpię lepiej ;)

Pietrucha dzięki, jakoś mi się udało. Niestety w Krakowie była w grudniu :-( Ale zapisałam się do subskrybcji, więc może jak coś będzie, to maila dostanę.

Pietrucha a dziękuję Maciuś ma się dobrze po upadku cuduję dalej, buźka poobdzierana no ale goi się nic się na szczęście nie ciapie.

M śpi nadal po nocce ja ugotowałam barszczyk czerwony posprzątałam salon i kuchnię nastawiłam pranie a teraz planuję siebie ogarnąć bo wyglądam jak kundel rozczochrany.
Coś mnie krzyż zaczął teraz boleć po sprzątaniu i szaleństwach z Maciusiem.
Pogoda słoneczna więc pewnie po południu wyruszymy na spacerek może do parku a jak nie to na piechotkę na zakupy i przy okazji spacer.

reklama
dzien dobry:)
ale u nas super słoneczko świeci.

Popłaciłam rachunki, załatwiłam pare formalnych kwestii. I zostało mi jeszcze pare wniosków złożyć. Wiec .. dziś dzień papierkowy.

Głowa mi pęka od papirów po angielsku. Jeszcze żeby te słowa co ich nie rozumiem były w słowniku... lipa straszna. trzeba się domyślać:p

Mat wstał dziś o 4. Potem polezał ze mną do 5. ale dusił mnie strasznie z informacją że mnie kocha i trzeba mama za szyje trzymać najmocniej na świecie.
Wygoniłam do o 5.30 do salony oglądać bajki bo już nie chciał spać.
Masakra jakaś. Co jakiś czas przychodził i mnie budził oczywiście miał same ważne sprawy... typu mamo a w tej bajce to miś... hehehe
Problemy malutkich:p

madziarena, rajani mnie tez coś łapie. Gardło boli. nawcinałam się czosnku ale fasolkowa chyba nie lubi. Pierwszy raz taka zgage miałam po czosnku.

aniula ale miałaś zajęty dzień.

żabca nie masz zajęcia.. przyjezdzaj na kawe w ogródku:)

szynszylka
czekamy na jakaś sesje zdjęciowa do oglądania:) wszystkie chcemy ksiezniczke zobaczyc:p

Antiope... nie schizuj noo wszystko napewno jest dobrze. Wyobraz sobie ze ja sie wczoraj P pytałam czy mi brzuch nie zmalał. Bo chyba tak.
Potem pomyślałam ze schize łapie... i sie otrzasnełam. Myśl tylko pozytywnie.

Miałam dziś dziwny sen... śniło mi się że moje dziecie to syrena:p
I masa wody.... woda i woda.

Zbieram się do roboty. czas chałupe ogarnąć i wsykoczyć z piżamy.

Do góry