reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Wieczornie się witam:)

Zabcia... musze was karmić dobrociami. Bo przecież w ciązy jesteśmy trzeba się tuczyć wirtualnymi ciachami:p hihihi
My się będziemy za chwile karmić... Mat wymyslił z P. że dziś otwieramy sezon grilowy. Nie miałam nic do powiedzenia, zapakowali dwupak czyli mnie do samochodu i zawiezli do sklepu po nowego grila piwko i kielbaske torunska:p
Mimo ze pozno skrecili grila i juz griluja. Z chłopakami się nie dogadasz... ahhh

Deli ale ci dobrze:) może jutro powtórke zaliczysz:)

Tulipania witaj:) odzywaj sie jak najczesciej...

nula lazania mniam...

kurcze... pieczone... ale sie na tego grila nastawili i co w butli im gazu zbrakło... hehehehe Ja nie moge z nich noooo

miłego wieczora...

reklama
Landrynka uuuu to pewnie Matt zawiedziony że nie będzie kiełbachy z grilla.

Maciuś się pląta już senny może zaraz spać pójdzie.
Głód mnie dopada zaraz zaszyję się w kuchni tylko nie wiem co zjeść :-(

Cześć dziewczynki :-)
Noc minęła szybciutko, znów ranna pobudka i spacerek do przedszkola zaliczony :-). Śniadanko zjedzone i męczę się ze zgagą teraz. Mam nadzieję, ze lekarz mi coś przepiszę, bo z nią się nie da wytrzymać.

Musze mężulka wykurzyć z łóżka i pojechać po buciki :-), bo popołudniu Olcia chce na hulajnogę więc znów do sklepu nie pójdę. Może bluzeczkę mąż mi kupi :p.

Miłego dzionka

Kamcia mój M to zna tylkorolady z kluseczkami :)))))))) Ja tego nie robię, bo mi się niechce, ale do jego matki jeździmy na obiad w niedzielę co dwa tyg izawsze je dostaje.
Deli ja się zastanawiam nad porodem wGliwicach, ale ty masz blisko ginekologię w Piekarach, chociażżadnych opinii o nim nie słyszałam, może tam nie mają porodówki?? Ponoć Siemianowice polecają.
Landrynka ty nas rozpieszczasz tymismakołykami.
Żabcia od moich znajomych mały któryma 2,5 roku też szaleje na punkcie Tomka :))
Tulipania witaj. Dobrze że sięodezwałaś.
Die_perle aż muszę sprawdzić co toza gra o Tron bo ciągle o niej piszecie
Nula ja też miałam wczoraj wizytęale już bez usg, bo w czwartek miałam prenatalne. Następna wizyta14 maja więc czekam na płeć.
Bosmanka ja swoje pieczonki jużwczoraj opędzlowałam z jogurcikiem. Mniammmm.

Ja dalej umieram, karat mam okropny. Nos zatkany, w nocy oddychać się nie da. Gardło przesuszone, no bo tylko mi one zostało;-) Sterta chusteczek obok mnie, a kicham niemiłosiernie. Oj dziś chyba spędzę dzień w łóżku. Głowa mnie już ciśnie od kataru, ileż można tego naprodukować.

Sony ja będę rodziła tam gdzie będzie mój lekarz prowadzący, a to się dowiem teraz na wizycie. Podpytam go o parę rzeczy, a potem poczytam opinie chociaż jakie nie będą to i tak pójdę.

cześć dziewczyny :) wysłałam wczoraj mojej pani promotor część pracy do sprawdzenia i co? i kazała mi na dzisiejsze spotkanie przygotować w wersji roboczej praktycznie całą metodologie! ja nie wiem jak to mam napisać skoro mam teorie nie skończona :( normalnie się załamałam jak przeczytałam tego maila... eh przerąbane. Zjadłam śniadanie i trzeba coś napisać żeby mieć cokolwiek bo po 14 muszę jechać...
Sony ja jako takiego prenatalnego nie miałam, wczoraj na wizycie posprawdzał mi mój lekarz czy dzidzia nie ma żadnych wad, pomierzył i jest ok. A kolejną wizytę też mam 14 maja :)
aha a co do porodu to mój lekarz jest ordynatorem w Olkuszu i ja tam u niego mam zamiar rodzić i już mu to oznajmiłam miesiąc temu :-D

Witajcie dziewczyny!
Tulipania witaj!
SonySony zdrowia! Ja już wydobrzałam chociaż troszkę katar jest, najgorzej że jestem alergikiem na drzewa i trawy ale odkąd dowiedziałam się o ciąży nie biorę tabletek :/ wizytę u alergologa mam dopiero 23-go ale myślę że nie będę się niczym nowym faszerować. Jest to do wytrzymania.

Ja wczoraj rozpoczęłam z moim D. sezon grillowy, ponieważ on mógłby 24h grillować a wczoraj u mnie było bardzo ciepło to kolacje miałam pieczoną :>

Pozdrawiam i miłego dnia!

Hej ho
Witam się z pracy przy kawie lecę was doczytać.
Co do kwiatków na balkonie – raczej dominują pelargonie –wiszące głównie Jchociaz w tym roku nie będę wieszać bo mam tynkowanie domu więc balagan sięzrobi.
Die perle – ja uwielbiam truskawki mniammmm teściowa i mamaposadziła na swoich ogródkach to będę podkradać
Joanna ja mam duzo ziemi ale tez zaniedbane ;( chciałabymcos porobić ale w tym roku lipa bo mi robotnicy wszystko podepcza tynkując domwiec musze mieć dalej tak szaro buro
Nula jak tam badanie ? znasz płec ?
Joanna – ja zawsze mieszkałam w duzym domu – kiedys w bloku90 mkw, a teraz mam coś ok. 100 mkw + podwórko, garaż itp. – i sprzątam naokrągło :/ ciągle kurz :/ jakoś nie mogę tych moich paneli doprowadzić donormalności – macie jakiś sposób na niesforne panele ?
Tulipania – witaj !
U mnie dzisiaj znów deszczowo i ponuro nooo … niby ciepłoale miało być tak pięknie ;(
Dalej nie mam sukienki na komunie ;( polecacie cos z Allegro? No myślałam już żeby jakies legginsy i tunike założyć ale nic nie mogę znaleźć…
Landrynka – no to mieliście grilla J
Nula – jak tam... napisałaś metodologie ? Jeku jak ja sięciesze, ze na razie nie robie tego mgr :/ mam lic. Z EWiP i mi wystarczy bopracuje w całkiem innym kierunku – biuro, papierki wypłaty itp. – zrobiłam policalnieadministracje i BHP i na razie koniec, ale marzy mi się pracowac w szkole i wprzedszkolu … jakie tam są zarobki może któraś z Was ma do czynienia ?
Joanna – ja tez chce kiełbache z grilla a mojego mężulka niema do czwartku buuu
No i dobrnęłam do końca. Teraz lece na reszte watków i sie biore za prace ;)

reklama
Cześć dziewczyny. Widzę, że jest nas trochę, alergików nieszczęsnych. Ja myślałam, że moje alergia na pyłki ominęła moje dziecko, ale niestety od kilku wczesnym porankiem ma zapchany, czerwony nosek...

Widziałam, że rozmawiałyście o metrażach...To ja Wam powiem, że wcześniej mieszkałam w 50m, ale przeprowadziliśmy się do Wrocławia, bo chciałam wrócić po 3 latach na rodzinne śmieci i jedyne na co nas było stać to kawalerka...4 lata temu w zawrotnej cenie. Tak więc mamy 27 metrów, ale z tego zrobione dwa pokoje. No cóż...jest już ciasno, a co dopiero jak przyjdzie na świat drugie dzieciątko. Dlatego musimy sprzedać, spłacić kredyt i kupić coś większego, bo chciałabym nareszcie nie upychać wszystkiego na siłę w szafkach:)

Na kwiatkach nie znam się, bo nie mam balkonu, ani ogrodu:(

nula to pracowity dzień Ciebie czeka. Napisz cokolwiek, żeby nie było, że z niczym przyszłaś.

deli udanych zakupów życzę. MI udało się kupić buty, nawet dwie pary. Jedne płaskie, drugie na lekkiej koturnie.

die_perle miałaś rację...to, że nie mogłam dopasować żadnego buta było spowodowane tym, że chodziłam cały dzień. Następnego dnia już nie był tak źle i dałam radę coś zmierzyć.

Tulipania witaj:)

Zazdroszczę Wam tego grila...ehh;)Ostatnio dużo czasu spędziłam na chodzeniu po sklepach. Mój 3 letni synek, który od dawna nie używa wózka zawsze mi towarzyszy. W poniedziałek chodził ze mną 3 godziny i dał radę...Byłam naprawdę pod wrażeniem. Jak wróciliśmy to mi kręgosłup pękał,a on jeszcze skakał...

Do góry