reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Witam,

wieczornie... zapraszam na wirtualnego drinka... bo tylko takie nam zostały:p
hehehe

Podczytam wszystko i poodpisuje... a co tam:))

Antiope, La Mari z tą ospą tak dziwnie jest.
Pierszą miałam strasznie ubogą w chrosty. Ale po wszystkich zostaly mi ślady. 2 za to...lepiej nie mówić. Moja siostra 2 przechodziła w wieku 18 lat dostawała antybiotyki i do tego cała kuracja trwała ok 3 miesiące . Masakra jakaś. Dobrze że nie przeszło w półpasiec.

aniula99
nie martw sie na zapas... ja tez ciągle spie:)

żabcia i co z tym bólem? przeszedł? żabcia idz do lekarza. niech cie skieruje na badanie usg w placówce wczesnej ciąży. Jak nie mówisz po angielsku lekarz zadzwoni po tłumacza przez tel.
Dasz rade - walcz o swoje.

Rajani obyś szybko do domu wróciła. I pewnie śliczy ten twój wielkolud.

Pannacota nie wiem czy słychać stetoskopem. Ale u mnie właśnie dziś doktor sprawdzał tętno stetoskopem i mówił że serducho super słychać ( ale to pewnie dlatego że ja strasznie mam mało tkanki tłuszczowej) i dzieki temu nie musiałam dzis do szpitala jechać na badania:) Mam poczekać do usg:) juz do wtorku na dokladne badania.
Ale kazał przychodzić na słuchanie jak tylko będę miała zle myśli czy przeczucia.

Sony ja sie tam na okularach nie znam... zreszta na mnie i tak mówią bezguście.:p nie mam zdania o okularach. Najlepiej przymierzaj.. Jak ci pasują to noś:))

Deli to miałaś fajny dzień:) Zakupy to coś co dziewczyny lubią najbardziej.

Zjedliśmy sobie kolacyjke a teraz czas spać:)
Dobranoc do jutra...

reklama
Kurteczka spać nie mogę. Weszłam sobie na neta, bo czasami mi to pomaga jak sobie posiedzę pięć minutek i potem wrócę spać.

A ja jeszfze na wakacjach do jutra. Czuje sie jakby walec po mnie przejechal i tak tez powiedzialam. Zdenerwowalam sie na A i stwierdzilam ze jak zostane jeszcze jeden dzien to chociiaz odpoczne sobie...

Rajani trzymaj sie cieplutko:-)

Landrynka tez mialam 18 lat jak przechodzilam ospe. Moj brat w tym czasie mial 5 lat i doslownie dwie krosty na krzyz. A ja meczylam sie 3 tygodnie z wysoka goraczka i bolem, a pozniej jeszcze 3 miesiace dochodzilam do siebie. Matko jak to swedzialo:szok:

Ledwo co oczy otworzyłam, a mój wspaniały małż mnie dobija imieniem dla "syna". Uparł się na imię Adam, a ja dostaje spazmów jak słyszę to imię.

Hejka laski- narazie doczytalam ten wątek więc ogolnie gratuluje udanych wizyt:)

a teraz część osobista:p

zaczne od Nulki bo wlasnie przeczytałam że wczoraj robiłaś placki ziemniaczne i poprostu moj brzuch zaczął głośno wołać- "placki placki placki" ja ostatnio tez robilam ale wersje z dyni- robi sie tak samo ale lepiej dynie zetrzeć na tarce jarzynówce - sa pyszne jak macie okazje to polecam:)

Takhisis
co do prezentu to ciężka sprawa- każdy ma inne zainteresowania i potrzeby- ja mojemu w prezencie (niekoniecznie na rocznice) kupuje zazwyczaj jakiś gadżet fotograficzny, książkę lub coś uroczego i zupełnie nieprzydatnego zabarwionego nutką poczucia humoru- symbolicznie:) co do humorystycznej sytuacji prezentowej moge Wam napisac jaka zabawną syt. miała moja kolezanka- otóż na którąśtam rocznice głowiła sie i głowiła coby tu kupić ekstra dla swego Małża- i wpadła na genialny pomysł żeby kupić nakładkę erotyczną na penisa coby jemu(i sobie nie oszukujmy sie) uprzyjemnić i urozmaicic igraszki- kupila zatem w sklepie Beathe und Use owy gadzet...a gdy doszło do wreczania sobie prezentow rocznicowych...ona mężulkowi nakładke na penisa...a mąż jej złoty łańcuszek z KRZYŻYKIEM!!! sie zgraliiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....:D

Antiope- doskonale rozumiem Tw2oj stres- aj mozeaz tak jak Ty sie nie denerwuje- to kwestia charakteru- ale jednak stres mam zawsze- i chyba sie go uniknąc nie da i tyle! najwazniejsze ze po wizycie szczęscie Cię ogarneło:)

Landrynka- bardzo mi sie podoba Twoje podejscie- wiesz czego chcesz i potrafisz to wyegzekwowac- nie ma ze sie nie da , ze sie nie robi , ze u nas inaczej! lubie takie osoby! Ciesze sie ze wszytko jet pod kontrolą i będą miec baczenie na Ciebie i Fasolaka! jak to mówią jak się chce wszytko sie da! kwestia CHCIECIA:)

Sony a mnie sie rózwe podobaja:p wiem pewnie nie kazdemu i nie do wszytkiego pasuja! ale kuwa wiosna idzie i na świat trzeba patrzeć przez rózwe okulary :) dla mnie bomba! swoja drogą jestem ogromnym fanem ray banow- posiadam równiez kolekcję ale przeciwsłonecznych :) w których chodze cały rok bo ja z tych durnowatych co bez ciemnych okularó z domu sie nie ruszaja nawet jak pada:p

Deli ja wczoraj tez po tym wielkim szafowaniu mialam bule w pachwinach i ciągnięcie w brzuchu-jednak szarżowanie już nie dla nas!! lezalam caly wieczór na kanapie jak zwłoki :( Deli kochana Adam i tak lepszy niz WACŁAW którego wymyslil moj mąż....
powiedz mu ze Adam sie nie nadaje - bo a - dam,a moze nie dam:p

Ja dzis sie wybieram z mą córą na drugi koniec miasta bo dzis maja zajęcia zaawansowane baletnice a nauczycielka baletu Oliwii powiedziła że chce ją przenieść już do zaawansowanej grupy- tyle tylko że tam baletnice są starsze od mojej córy i tańczą już na specjalnych baletkach z drewnianym przodem- mozna na nich tanczyc od 13 roku zycia a młoda ma 10- ale jej nauczycielka twierdzi ze ona juz ma na tyle umiesnione i rozwiniete nogi i stopy ze moze zaczac wczesniej- a ja pewna nie jestem- na szczescie za tydzien przyejzdza szwagier na komunie a jest jednym z najlpesyzch ortopedów w niemczech wiec bedziemy miec fachowe konsultacje.

Dzień dobry!!! Mam nadzieję, że będzie dobry, bo patrząc za okno się nie zapowiada, leje od rana ( w nocy tez padało), jest szaro, buro i ponuro :-( Pociesza mnie fakt, że dziś z moją córcią wybieramy się do moich rodziców na cały weekend i tam sobie dopiero odpocznę: obiadki zrobione i wymyślone przez mamę, dziecko w dobrych rękach a i na niedzielę zapowiadają fajną pogodę. Będzie czas na lenistwo i czytanie książki :-)
deli80 dziękuję za wieści w sprawie awidności, a jak Twój wynik?
Wczoraj zła bardzo zadzwoniłam do laboratorium w którym miałam robione to badanie, bo jak na wyniku może nie być żadnego opisu, żadnych norm dzięki którym dowiem się czy jest dobry czy zły. No i okazało się że mam awidność wysoką więc jest ok, pani stwierdziła, że powinnam na wydruku mieć pogrubioną czcionką zaznaczone, że awidność wysoka i nie wie co się stało, że u mnie nie było pogrubienia tylko wszystko napisane jedną czcionką. No, super tylko, że dla tej pani to był wynik kolejne pacjentki, a dla mnie bardzo ważna sprawa, przez którą "zjadła" mnóstwo nerwów. I jak tu być spokojnym...

Perle na pewno Adam ładniejsze niż Wacław, ale co zrobię, ze mi się nie podoba takie imię dla dziecka?!
Zdolna ta twoja Oliwia :-). Moja też uwielbia tańczyć i codziennie robi przedstawienia. Od września chce ją zapisać gdzieś :-).

Anula u mnie też awidność wysoka ;-), a przy badaniu pani doktor też sprawdzała pod kontem cytomegalii i powiedziała, że to co mogła sprawdzić jest wszystko dobrze. Zobaczę co jeszcze mój doktorek powie :-), ale tak czy siak po odebraniu wyniku miałam uśmiech od ucha do ucha.

Rajani szczerze współczuję stresu z facetem… ale nie martw się jeszcze Cię będzie przepraszał. Oby szybko Cię wypuścili
Deli mi imię Adam też się nie podoba, mój sobie wymyślił Norbert ale sąsiadka ma psa, na którego woła Norbi więc mi się źle kojarzy… ale ostatnio też podał Jakub i to mi się podoba. Jeszcze macie dużo czasu na podjęcie decyzji co do imienia więc nie ma się co stresować. A może będzie dziewczynka?
Aniula no tak to już jest, że w laboratorium mają tysiące badań i czasem coś przeoczą a Ty się człowieku później stresujesz niepotrzebnie…
U mnie też pogoda za oknem dziś nie ciekawa, bo chyba będzie padać czyli nic mi się nie chce robić! Jeszcze dzisiaj do szpitala jadę babcię odwiedzić bo trafiła z powodu ciśnienia i arytmii ale podobno już wszystko ok. z czego się cieszę. Ja sama ostatnio mam sporo stresu i nerwów bo choć nie mieszkam ze swoimi rodzicami to mi sporo stresu i nerwów dostarczyli a ja z tych co się wszystkim przejmują… mam tylko nadzieję, że z dzidzią wszystko ok. i uda się to potwierdzić we wtorek. Muszę sobie włosy umyć i choć ruszyć mi się nie chce to zmykam.
Wszystkim życzę dzisiaj samych dobrych wizyt i ślicznych zdjęć naszych maluszków :)
)

reklama
Dzień dobry dziewczynki

Rajani a czym Cię znowu A zdenerwował?

Die_perle faktycznie skonsultowałabym te baletki z ortopedą, bo w tym wieku trzy lata to jednak duża różnica. Lepiej dziecka nie narażać niepotrzebnie na urazy. Ale gratuluję, że tak dobrze córci idzie, że jest lepsza niż jej rówieśnice. :-)

aniula najważniejsze, że się wyjaśniło i jest wszystko ok. Nie myśl już o tym.

nula zdrówka dla babci

A ja całą noc myślałam o tym jaką mam ochotę na dobrego cheeseburgera i dziś sobie pojadę specjalnie do centrum, bo w mojej okolicy nie ma. Za to na śniadanie przyszła mi ochota na zupkę chińską grochową amino. Strasznie jechała sztucznością, ale i tak była dobra.

Do góry