reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Dzień dobry dziewczynki!
Ale sobie pospałam.
Tak mnie wczoraj nakręciłyście gadaniem o ruchach, że jak wczoraj leżąc już w łóżku poczułam w brzuchu bulgotanie, to się zaczęłam zastanawiać, czy to nie dzidzia. Oczywiście wiem, że to raczej mało prawdopodobne, ale przez chwilę się łudziłam.

Rajani zastrzyk na pewno nie zaszkodzi.

Die_perle gratuluję 13 tygodnia :-)

Pannacota gratuluję 14 tygodnia. :-)

Takhisis mój to złota rączka, więc pewnie na jakąś kolejną okazję ucieszyłby się z zestawu narzędzi, albo czegoś takiego. Może Twój też lubi takie zabawy?

Joanna_84 a jaki Ci termin wychodzi z USG?

Landrynka ja miałam identyczną sytuację z ospą. W dzieciństwie przechodziłam ospę 2 razy (nikt nie chce mi w to wierzyć), a jak byłam na samym początku ciąży (to był jakiś 5 tydzień), to przez kilka dni opiekowałam się córką D z poprzedniego związku, bo miała ospę i przez tych kilka dni nie miał się nią kto zająć. Jakoś się nie stresowałam za bardzo, bo skoro już przechodziłam ospę…:baffled:

Ja teraz siedzę sobie i staram się nie myśleć o wizycie, która mnie dziś czeka, bo strasznie się stresuję.
Trzymam kciuki za wszystkie pozostałe wizyty.

reklama
Joanna_84 może z tym tygodniem ciąży to się przejęzyczył. A masz już kartę ciąży? Co tam jest wpisane?
Tak mi teraz przyszło do głowy. Czy to była Twoja pierwsza wizyta? Bo jeśli tak, to może napisał, że 9 tydzień, żebyś becikowe dostała, bo żeby dostać, to się trzeba do gina zgłosić przed końcem chyba 9 tygodnia właśnie.

Takhisis dzięki za te normy, takie tez znalazłam w internecie więc muszą się zgadzać. Jeśli tak to znaczy, że moja awidność jest wysoka a to trochę mnie uspokaja. Ciekawe co mi powiedzą w Poradni Chorób Zakaźnych, bo mam pojawić się tam na konsultacji, ale za nic nie mogę się tam dodzwonić :-(
Ja właśnie wstałam, wybudził mnie telefon. Córcia w przedszkolu więc ja sobie tak codziennie dosypiam tyle ile mogę :-) W pierwszej ciąży tez tak miałam, zasypiałam na stojąco :-)

Antiope, ospę przechodzi się tylko raz w życiu ale u takich osób wirus ospy może wywołać półpaśca (reaktywację zakażenia). Bardzo bolesne i niebezpieczne w ciąży. Niestety przeżyłam to w poprzedniej ciąży...
Na szczęście jeśli byś się zaraziła to po 2-3 tygodniach pojawiły by się objawy więc na 100% wszystko jest ok.

Uważaj na siebie. Pozdrawiam :)

La Mari [FONT=&quot]dzięki. Ale tak się zastanawiam, że jeśli za drugim razem to był u mnie półpasiec, to odczuwałam go identycznie jak ospę; identyczne krosty i swędzenie, a poza tym żadnych innych objawów, które bym pamiętała. No ale nie ważne. najważniejsze, że się teraz nie zaraziłam.[/FONT] :-)

reklama
Półpasiec to potworne nerwobóle, takie, że aż skręca z bólu a łzy same lecą i wysypka wzdłuż jednego nerwu biegnąca na jednej połowie ciała. Nie miałam pojęcia, że coś takiego istnieje i też byłam pewna, że jestem całkowicie bezpieczna bo ospę już przechodziłam a tu taka niespodzianka. Nawet nie chcę myśleć co by było gdybym przepadkiem lekarzowi tej wysypki nie pokazała... dlatego piszę o tym, bo dla mnie to było zupełne zaskoczenie.

Do góry