reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Antiope ja nie posyłam córki do komunii- ona sama chce iść, chrzczona była dopiero 3 miesiące temu ponieważ chciala- chciala iść do komunii- chce chodzic na religie- i ja nie widze w tym żadnego problemu- to że ja jestem ateistką nie znaczy wcale że ona być musi- poki co wierzy- i albo będzie wierzyć już zawsze albo przestanie- ma wolny wybór. A ja będę ją wpierać w każdym jej wyborze- pod warunkiem że nim sobie nie zaszkodzi :)

reklama
Takhisis szczerze to nie wiem, do kiedy bierze się pod uwagę termin wg usg. Na pierwszych usg wychodziły mi terminy 2.10., 1.10., 29.09. Na suwaczku mam termin wg ostatniej miesiączki. Jak go ustawiłam, tak już zostawiłam.

die_perle [FONT=&quot]a to takie podejście absolutnie popieram. Jeśli to jej wolny wybór, to trzeba to uszanować. [/FONT]

Rajani - kochana trzymaj sie dzielnie! trzymam kciuki jakw szytkie dizewczyny! bedzie dobrze nie ma innej opcji! wysylam mase fluidow tule wirtualnie- wsparcie sle- co tylko potrzebujesz!!!! a teraz poloz rączki na brzuszku pomasuj w lewo pomasoj w prawo brzuszek i powiedz ze to ciotka Die pozdraiwai i kaze Maluchowi być zdrowiutkim i piekniutkim! :)

Antiope gdybym byla katoliczką i wiara była nieodłacznym elmentem mojego zycia logiczne jest to ze wychowywalabym swoje dziecko w wierze oraz wszytkich sakramentach bo bylo by to dla mnie wazne, jak juz mowilam u mnie nie chodzi o kwestie "niepraktykowania" a wlasnie niewiary- po prostu nie wierze i już- kwestie kleru zostawiam bez komenmtarza - choc przyznam szczerze ze jestem bardzo pozytywnie zaskoczona parafia w ktorej miala chrzest Oliwia oraz bedzie miala komunie- bardzo fajna parafia, bardzo fajne podejscie do ludzi- cos nowego naprawde:) nie wiem czy wszedzie w niemczech tak jest czy tylko w tej parafii- ale to chyba zalezy od ludzi:) To ze nie wierze nie oznacza ze nie mam pojecia o religii katolickiej- ba smiem tweirdzic ze mam o wiele wieksza wiedze niz przecietny katolik, zreszta jak i o wiekszosci religi gdyz zawsze sie tym interesowalam i mam spora wiedze- ktora oczywiscie w teorii mogłam przekazać Oliwii- wiare poczula sama, a co najdziwniejsze ona doskonale rozumie to ze ja nie wierze a ona wierzy i nie ma w tym nic dziwengo dla niej:) i to fajne jest:)

Dziewczyny- mam nowy temat.. myślicie że takie coś się sprawdzi?: Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Myślę o kupnie takiego materiału aby zakładać na nie zapięte jeansy/spodnie. Dodatkowo stanowią przedłużenie bluzeczki..
Nie chce kupować jeansów ciążowych na razie..więc może takie coś by się sprawdziło? macie jakieś doświadczenie z takimi dodatkami odzieżowymi?

Ja jakiś czas temu zakupiłam taki pas, bo mam sporo bluzek w rozmiarach S/M, które już za małe się robią. Na razie nie mam doświadczenia w noszeniu tego czegoś - brzuszek dopiero zaczął rosnąć (to w ogóle moja pierwsza ciąża). Sprawdzimy na tygodniach. :-) Ale moim zdaniem można zakupić jeden na próbę. Wydatek mały. Zapłaciłam łącznie jakieś 13 zł. Mama mi podpowiedziała, że może też się sprawdzić pod wszystkie bluzki jako ochrona na nerki w czasie mrozów czy niepewnej pogody.

Co do wiary to wierzę do kościoła chodzimy ale od czasu do czasu, Maciuś jest ochrzczony i drugi maluszek też będzie.

Rajani tule bardzo mocno nie stresuj się będzie dobrze.

Dzisiaj u nas ładna pogoda więc po drzemce poszłam z M i Maciusiem posprzątać samochód a potem poszliśmy do parku młody się wyszalał.
Ja się zmęczyłam straszliwie i siedzę ciągle na sofie zaraz prysznic i spać.
Maciuś usnął 20 min temu.

die_perle ja też czasami mam wrażenie, że wiem więcej o wierze katolickiej niż większość katolików, bo też zawsze się tym interesowałam. Ponieważ wywodzę się z rodziny katolickiej na początku pojawiły się u mnie wątpliwości. Kiedy zgłębiam pewne zagadnienia doszłam do wniosku, że katolicyzm mnie nie przekonuje. Potem miałam fazę poszukiwań, bo zawsze czułam, że jest jakaś „siła wyższa”, czy coś w tym stylu, ale okazało się, że żadna religia nie jest „moja”, bo nie zgadza się z tym w co ja wierzę. Wtedy trafiłam na stronę „własnowierców”, czyli ludzi, którzy uważają, że każdy człowiek powinien znaleźć własną drogę do Boga bez udziału jakichkolwiek organizacji kościelnych. I to było to, czego szukałam.

[FONT=&quot]martOocha my dziś z D cały dzień z przeleżeliśmy w łóżku i teraz D marudzi, bo zasnąć nie może i chce, żebym do niego przyszła i go uśpiła (jak dziecko [/FONT]:-D[FONT=&quot]). Ja pewnie nie prędko się położę, bo chyba przesadziłam z tym spaniem I wiem, że nie ma szansy, żebym zasnęła.[/FONT]

reklama
no ja to samo..chyba obejrzymy II sezon Gry o Tron 'aby sobie przypomnieć', bo nowy sezon się rozpoczął.. ja bardzo łatwo się przestawiam..ale dzisiaj w ciągu dnia po prostu padłam- nie miałam siły się podnieść:-p

Do góry