reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

Zabcia.. 6 rano?
Ojejku. Mnie się dzis trudno o 8 wstawalo. Mat kręcił się i mówił... Mamo idz sprawdz za okno bo noc jest jeszcze. My jesteśmy śpiochy:))

Pannacota oddam ten deszcz. ale poprosze z jakiejś Afryki słońce.
Ja bym chciała wiedzić co tam plumka w brzuchu. Z Matem nie chcieli mi wogóle powiedzieć. ( głupie tłumaczenie że w pierszej ciąży się nie mówi głupie reguły w szpitalu w łodzi. Nie wiem kto je wtedy wymyslił ) Ale ja i tak wiedziałam że to Mateusz. Tak do brzuch mówiłam i tak zostało.
Teraz mówie Joasia... zobaczymy.
ide zrobić jakies prasowanie. Trzeba coś porobić bo brudem zarośniemy w domu:p (żarty)

Miłego dnia.

reklama
Mam do Was pytanko: Co wiecie na temat wpływu żeli nawilżających (typu Durex) na ciążę, czy można tego typu wynalazki stosować w ciąży? Mamy z D problem, ponieważ, pomimo że u większości z Was wyjątkowo dużo śluzu, to u mnie cały czas sucho i nawet podczas seksu nie jestem się w stanie odpowiednio nawilżyć. Pomyśleliśmy o tych żelach nawilżających, ale nie mamy pojęcia, czy można je w ciąży stosować. Czy któraś z Was coś wie na ten temat?

my wstaliśmy o 5.50 :p moje dziecko to i w weekend tak sie budzi (przyzwyczajenie niestety my do pracy ona do złobka)
mam nadzieje ze na l4 uda mis ie ja przestawić choć do 7 :p
ja to jestem śpioch ale moje dziecko ranny ptaszek, nie zdarzy otworzyć oczu jak mówi "mama wstajemy" :p

Mam do Was pytanko: Co wiecie na temat wpływu żeli nawilżających (typu Durex) na ciążę, czy można tego typu wynalazki stosować w ciąży? Mamy z D problem, ponieważ, pomimo że u większości z Was wyjątkowo dużo śluzu, to u mnie cały czas sucho i nawet podczas seksu nie jestem się w stanie odpowiednio nawilżyć. Pomyśleliśmy o tych żelach nawilżających, ale nie mamy pojęcia, czy można je w ciąży stosować. Czy któraś z Was coś wie na ten temat?

Mysle ze mozna. Jedynie poczkalabym do drugiego trymestru kiedy szyjka macicy napewno jest zaczopowana. I wybierz zel bezzapachowy, bezsmakowy i bez kolorantow. A tak wogole to poszlabym do apteki po zwykly krem lubrykacyjny. W koncu lekarze tez takiego uzywaja do USG dopochwowego.
Choc mysle tez ze na wszelki wypadek lepiej spytac sie lekarza, ginia, albo nawet poradzic sie w aptece.

Landrynka mi w 1 ciąży też nie powiedzieli w szpitalu w UK płci ponieważ nie mówią bo pakistańce nie mogą mieć 1 dziewczynek religia im nie pozwala i usuwali, w ich religii pierwszy powinien być syn.
A tak w ogóle w jakim mieście w UK mieszkasz ??

Antiope ja niestety nie pomogę z żelami.

Przyznam szczerze że odkąd wiem że jestem w ciąży to jakoś z M się nie kochaliśmy, teraz po powrocie z PL się znowu boję że coś będzie nie tak że zacznę plamić przez tą nadżerkę nie dopytałam gina na temat seksu :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Ja nie wytrzymam i bardzo chcę znać płeć dziecka.Ciężko wytrzymać nie mówiąc nikomu,że będziemy mieli dzidziusia, bo oprócz rodziców i rodzeństwa nikt nic nie wie... a czasami mnie korci,żeby powiedzieć i się pochwalić,że i nam się w końcu udało i jesteśmy tacyyyy szczęśliwi:-)
Co do żeli, to nie mam pojęcia jak to jest.. bo ja sex mam zabroniony:sad::sad::sad:

Pietrucha, ale czekacie do II trymestru żeby się zacząć chwalić?

Co do żelu to zwykły z apteki na wodzie powinien być ok, farmaceutka powinna wiedzieć :)

Pannacota - Wiesz co, jeżeli dzisiaj się okaże,że jest ok,to pewnie na święta więcej osób się dowie o naszym szczęściu ;-) jeżeli okaże się,że nadal jest zagrożenie, pewnie się wstrzymamy... może do końca I trymestru.. Ciężko określić. Ja się boję po prostu. Ale równocześnie wierzę,że będzie ok i będę mogła wykrzyczeć to całemu światu:-)

reklama
Dzięki dziewczynki za odpowiedź.

Paulinek dzięki, o żelu lubrykacyjnym, takim jak do USG nie pomyślałam.

Pietrucha ja też wolę poczekać do drugiego trymestru z chwaleniem się wszem i wobec, choć wie już i tak dużo osób. Choć to jeszcze nie będzie drugi trymestr, to w czasie świąt pewnie powiem siostrze, bo będzie w Polsce, a tak łatwiej niż przez maila, czy telefon.

Do góry