reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2013:)

mnie też niestety brzuch pobolewa i mnie to troszkę martwi, oprócz tego mam taki dziwny metaliczny smak w ustach... oszczędzam się i odpoczywam i nie wiem czemu te bóle brzucha są... jeszcze do 15 lutego muszę jakoś wytrzymać

nula jestem z Tobą :) Na którą masz wizytę? Ja na 16 :)

Witajcie :)

Ostatni okres mialam 1 stycznia tego roku, wiec nastepny powinnam dosac 1 lutego. Jakos kolo 20 stycznia cos mnie tknelo zeby zrobic test i zobaczyc czy nie ma dzidziusia, zrobilam 3 testy ktore wyszly negatywnie, az wczoraj gdy okres juz mi sie spoznial 6 dni zrobilam kolejny i wyszly dwie mocne kreseczki :)

Dodam fakt, ze bardzo mnie bola piersi, czasem mnie zemdli ale rzadko i kawa strasznie mi smierdzi, az moj A sie ze mnie smieje :D

W poniedzialek 11 lutego mam wizyte u lekarza ktora i tak dawno mialam ustalona wiec mam nadzieje, ze uda sie cos malego zobaczyc :)

Gratulujemy i witamy :)

reklama
Hej dziewczyny,
ja dopiero wróciłam z pracy i padam normalnie ze zmęczenia na twarz, plecy bolą niemiłosiernie... do tego mój starszak jakiś przeziębiony...nie poszedł dzis do przedszkola i mam nadzieję że mnie nie zarazi...śnieg sypie jak szalony :no: ja chcę wiosnę

spokojnej nocki

Witam.
Jestem już po wizycie u gina, dzięki czemu mój portfel stał się lżejszy. Ale co tam, grund, żeby było dobrze.
Początek 6 tc. (właściwie końcówka 5) serduszko już biło, czego się nie spodziewałam, nawet Banyś był zaskoczony. Najlepsze było pytanie "Czy byłaś już kiedyś u mnie" Ja jemu na to "Pan prowadził moją poprzednią ciążę" "Oooo..."i zaczęliśmy rozmawiać jak starzy kumple
wink2.gif

Od razu powiedział mi, że ze względu na przejścia z Kubą, ciąże musi traktować jako podwyższonego ryzyka. W 27 tc. położy mnie do szpitala, żeby podać mi sterydy na płuca, w razie, gdyby miała powtórzyć się sytuacja z kubą. No i zero "zbliżeń". Pytał o rodzaj pracy jaką wykonuję. Mówie, że jestem pracownikiem umysłowym, ale po ostatniej redukcji etatów, kierownik uświadomił mnie, że będę musiała czasem być "szoferem". Stwierdził, że w takim razie da mi L4. Zapytał czy chcę od razu to zwolnienie. No i tutaj się zmieszałam (oj, głupia ja, głupia) i zaproponowałąm, że najwyżej wezmę na następnej wizycie. Ale nie jest źle, bo wizyta w przyszłym tyg.
wink2.gif
Jutro jadę na badania. W poniedziałek do pracy oznajmić kierownikowi, że we wtorek jestem ostatni dzień w pracy.Jak ja jemu to powiem...
eek.gif
Nie wiem tylko co z tym angielskim będzie. Finansowany ze środków unijnych i trzeba chodzić na zajęcia i zdać egzamin, bo inaczej będzie trzeba zwracać koszty
eek.gif

Dzwoniła dzisiaj do pracy do koleżanki z kadr, żeby podała mi nowy NIP zakładu. Pyta mnie czy słyszałam najnowsze wiadomości... Mówie, że nie. A ona zaczyna mi wyliczać: prezesa wywalili, zastępce kierownika wydziału produkcyjnego zdegradowali, właściciel mianował siebie samego prezesem zakładu, a dyrektora tej durnej firmy konsultingowo - auditującej mianował właściciel dyrektorem operacyjnym (ponoć jakaś rodzina jego) No i ten nowy operacyjny na samym wstępie stwierdził, ze jest o 20 pracowników umysłowych za dużo. Toż to chyba z połowa umysłowych.

jak tam dziewczyny z pączkami?/ bo ja zjadlam jednego i zwymiotowałam...od samego zapachu mnie mdliło...masakra...a kawa parzona to tak mi śmierdzi że masakra...

jak tam dziewczyny z pączkami?/ bo ja zjadlam jednego i zwymiotowałam...od samego zapachu mnie mdliło...masakra...a kawa parzona to tak mi śmierdzi że masakra...

Ja paczka zadnego nie zjadlam :p

A co do kawy parzonej to jak mojemu TZ powiedzialam ostatnio, ze mi smierdzi nawozem to caly czas rano sie ze mnie smieje jak pije kawe ^^

Ja zjadlam dwa paczki i wszystko ok;) za to zjadlam kotleta drobiowego i mdli mnie do teraz nawet na sama myśl:/Za to zauważyłam ze moje piersi bolą mnie bardziej wieczorem niz rano ;) tez tak macie??

kamea ​gratuluje serduszka!!!

Cześć dziewczyny!
Opowiem wam jak ja dowiedziałam się o ciąży. O bobaska staraliśmy się od sierpnia i niestety miesiąc w miesiąc przychodziła @. W styczniu miałam wielką nadzieję, że tym razem się uda. 3 dni przed @zrobiłam test i wyszedł negatywny, oczywiście z mojej strony kolejne rozczarowanie i załamka.
26.stycznia wybieraliśmy się na bal przebierańców i postanowiłam utopić swoje smutki, ale zdrowy rozsądek mi na to nie pozwolił, więc zrobiłam drugi test. Przez pierwsze 30sekund była gruba bordowa kreska, siedziałam na kiblu i prawie zalałam się łzami aż tu nagle pojawiła się blado różowa rysa na teście. Nie mogłam uwierzyć w to co widziałam bo stwierdziłam, że sama sobie już wmawiam tą kreskę. 2 minuty wpatrywałam się w test jak sroka w gnat! Byłam w siódmym niebie, ale mąż wolał, żebym zrobiła bete.
31.01. wynik bety wynosił 1587 :biggrin2:
05.02. gin potwierdził ciążę, ale stwierdził, że jak na 6 tydz. to ciąża jest bardzo mała :(
12.02. idę na kolejną wizytę. Mam nadzieję, że dzieciątko dużo urosło (ostatnio miało tylko 2mm)

reklama
Cześć dziewczyny, dużo piszecie super sie czyta, a ja pracuje i pracuje, na szczęście wczoraj rozmawiałam z szefem i dostanę umowę juz na stałe :) o ciazy powiem dopiero ok 12 tygodnia, ja dużo pączków zjadlam bo sama wczoraj rano smarzylam, nadal nie mam żadnych objawów, ale tak samo było z pierwsza ciaza, jeszcze tylko zdać prawko w przyszłym tygodniu i będę mogła spokojnie cieszyc sie ciaza :)

Do góry