reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

charlene witaj :)
Antiope nie przejmuj się tak, wiem - łatwo się mówi. Na pewno da Ci lekarstwa i już. Będzie dobrze. Najważniejsze, żeby brać je jeszcze w pierwszym trymestrze, to wszystko będzie ok. Zresztą - czasami dziewczyny dowiadują się po urodzeniu dzieciątka, że coś jest nie tak - bo dopiero wtedy tarczyca się uaktywnia. Głowa do góry! :*

Dziewczyny, czy któraś z Was otrzymała jakieś skierowanie na badania od lekarza z Nfz? Oprócz morfologii i moczu?

reklama
Ech ja też nie rozumiek czego Ci niekytórzy faceci się boją...jak już Villa pisala czy ja mu kaze głowe miedzy me uda wkłądać i odbierać poród?? ja chce żeby ze mna był zebym czula sie wsparta, ze jest blisko mnie..zebym mogła go scisnac za ręke. ugryżć podrapac albo zwyzywac..obojetnie...chce zeby razem ze mna powiedzial w tym samym czasie czesc maluszku!
Jak dobrze pojdzie i bede rodzic w wodzie- to to nawet wygladac nieestetycznie nie bedzie!!!!!!!! ech mam nadzieje ze sie przekona- sam bo na sile go ciagnąć absolutnie nie chce! być może szkoła rodzenia mu wiecej uświadomi że to nie tylko bebechy krew i dziki okrzyki..ja już wczoraj nawet mu powiedziłam z miną zbitego szczeniaczka- "ale ja naprawde ładnie rodze:p" to sie zaczął śmiac:p

die_perle w wodzie :))) moje marzenie:))

Mój mąż kochany przy porodzie nie będzie, bo by zawału dostał, a nie chce żeby odciągnął uwagę lekarzy ode mnie i od dzieciątka:)
A druga sprawa...mąż pracuje za granicą, więc pewnie wtedy go nie będzie. Raczej się modlę,żeby nas chociaż odebrał ze szpitala:))

Pietrucha- jesli nie masz przeciwskazan to szukaj szpitala z wanna! marzenia są po to żebny je spelniac- ja jeden taki (w wodzieale nie do wody) mam za sobą i polecam serdecznie!
Ja też mogłam być w podobnej syt do Ciebie- i być zoną męża pracującego za granicą- ale to nie dla mnie albo razem albo osobno- więc wyjechalismy całą rodzina...zostawiłam dobra prace, dziecko ze szkoly i od dziadkow zabralam...wywrócilam nasze zycie do góry nogami- ale nie potrafiłam sobie wyobrazić bycia rodizna na odległosc- zaryzykowałam strasznie ale nie załuje naprawde:) jestemy wszyscy razem i jestemy szczęsliwi! moj dom tam gdzie moja rodizna! :)
Mam nadzieje i trzymam kciuki zeby mąz był z Toba w te ważne dni:) będzie dobrze- nawet jak będzie daleko- jak sie dowie od razu sie spojawi!!!

Pietrucha ja miałam skierowanie na morfologię, mocz, glukozę i bodajże kiłę.

die_perle „ale ja naprawdę ładnie rodzę” hehehe.

Mój D jest kochany, zadzwonił przed chwilą z pracy tylko po to, żeby się zapytać jak się czuję i czy dziś już nie płaczę.

Cześć dziewczyny :) Witam nowe mamy!:tak: (jedna z Was ma taki sam termin jak ja:tak:).
Co do porodu z M. to mój nie wyobraża sobie nie być przy mnie.. ale od razu uprzedza "ale ja przy głowie będę stał, dobrze? " ;-). Ja też nie wyobrażam sobie żeby go nie było..ja też na pewno będę przerażona a wiem,że takie wsparcie jest bezcenne.
Już teraz jest dla mnie ogromnym wsparciem.. i podczas poronień i teraz w ciąży. Nie ma dnia zeby nie pytał się jak się czuję..namawiał mnie na zwolnienie abym odpoczęła troszkę..no kochany jest bardzo..

Co do badań-to ja będę mieć zlecone za tydzień wszystkie. Nie spieszymy się z badaniami..bo te najważniejsze to już miałam 2 razy robione w poprzednich ciążach..

Amethyst biorę Dopegyt 2x1 i Polocard 1x1. Polcoard to aspiryna przeciwzakrzepowa, ale w nadciśnieniu się podaje- podejrzewam, że poprawia przepływ krwi przez skurczone naczynia m.in. w pępowinie.
charlene witaj!
Sesja zdjęciowa podczas porodu- never, ever!
Mąż podczas porodu- ewentualnie do pewnego momentu. Ale ponieważ pewnie i tak będę miała cesarkę to nie ma tematu.

Na razie regularnie mierze cisnienie, ale Dopegyt juz mam wykupiony, lezy i czeka czy mi nie zacznie wzrastac. ale mam nadzieje, ze jak najdluzej mi sie uda bez niego obejsc :-)

Ja na nfz mialam zlecona morfologie, mocz ogolny, grupe krwi, wr, hcv, hiv i toxo + elektrolity, mocznik i kreatynine za nadcisnienie.

Chyba tak w ogole mam odwrotnie niz wiekszosc z was jesli chodzi o obecnosc partnera przy porodzie... na poczatku, do glaskania mnie po glowie i dodawania otuchy, owszem. Ale w drugiej fazie porodu bezwglednie wyjdzie, chociaz on akurat twierdzi, ze bardzo by chcial zostac :baffled:

O, i ja mam taki sam termin :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was otrzymała jakieś skierowanie na badania od lekarza z Nfz? Oprócz morfologii i moczu?

pietrucha ja dostałam skierowanie na badania prenatalne od lekarza do którego chodzę na NFZ i badania też są na NFZ. Sam mi dał, o nic nie musiałam pytać, to ze względu na owulacje stymulowaną Clostilbegitem.

Do góry