reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2013:)

La Mari- ale ja sie nie suwaczkami sugeruje..bardziej wpisami niektrych dziewczyn ktore pisza o kilku centyrmetrach...ja nawet do jednego nie dobilam???!!!

reklama
La Mari bo Ty to już weteranka jesteś, to z większym luzem podchodzisz. Ja wiem, że gdybym zobaczyła jakieś plamki skrzepy itd., to od razu pognałabym do lekarza, bo inaczej oszalałabym z nerwów. na szczęście u mnie nic takiego się na razie nie pojawiło.

Byłam właśnie na zalecanych badaniach krwi i 220 zł do tłu...no ale cóż. Dziś znowu mam stresa, że z moją dzidzią coś nie tak, bo już nawet cycki mnie za bardzo nie bolą, tylko trochę. Dla pewności zmierzyłam ich obwód i się trochę uspokoiłam, bo znowu urosły o 2 cm. Mnie ta ciąża zamiast w brzuch iść, to tylko w cycki. Może to ciąża pozamaciczna ;-)

ja w pierwszej ciazy miałam małe krwawienie i dostałam leki na podtrzymanie... ale niewiadomo czemu bo 24h wczesniej byłam na cytologii i to dziwne ze po tak poznym czasie by było takie plamienie ale na wszelki wypadek lekarz wolał dmuchać na zimne... to był jedyny raz wtedy i było ok z dzidziusiem :)

A nie wkrecam se nic- lekarka powiedziala ze jest taki jaki powinien to jest1 4 dni temu mial 7mm dzis moze miec juz wiecej:)
za 5 tygodni pewnie bedzie juz szedl w ladne centymetry:) a co do wieku ciazy- mi sie zgadza co do dnia z usg i om :)

Mi w cycki nie idzie..w sumie narazie chyba w nic mi nie poszlo..tak mi sie wydaje- :) choc wczoraj jaks sie nazarlam plackow z dyni..to myslam ze zaraz urodze:D

Do sportowego rozmiaru piersi i ja się zaliczę, bolą, ale coś słabo rosną... więc mam nadzieję, że się zmobilizują w końcu!:-D
natalie - o uspokojeniu się trudno mówić ale lekarz może Cię uspokoi - na pewno wizyta nie zaszkodzi, skoro jesteś zmartwiona. A teraz jeszcze plamisz? czy to tylko chwilowe?
die_perle ja byłam niedawno na Usg i miał być 7tydz i 6 dzień, a z usg wynikało, że dzidziuś jest 5 dni młodszy i ma 1 cm. Więc lekarz powiedział, że mam dobry wynik :)
A dwa dni u naszych dzieciątek to szmat czasu, więc każda wynik może mieć inny. Najważniejsze, że rosną i serduszka walą jak dzwony :)
Mi w najbliższych dniach cukier podskoczy, bo dzisiaj dzień urodzinowy:) Więc w brzuszku mam najpiękniejszy prezent na świecie :rolleyes2: i nic mi do szczęścia więcej nie trzeba :)

Pietrucha - wiec najlepszego sto lat!! :) preznet masz jak się patrzy...a ja ...ja na 99% w dzien swoich 30 urodzin Groszka z męzem na swiat powołalam wiec tez jakby prezent urodzinowy:)

MatrOocha cześć!
Dziś o 18.15 trzymajcie kciuki- mam USG, a dziś akurat 9tydz.- dla mnie pechowy. Na szczęście grafik na dziś mam wypełniony po brzegi więc nie mam wiele czasu na myślenie: praca do 15.30, odebrać Młodego ze szkoły, do domu, obiad, lekcje, na 18tą zawieźć do szkoły muzycznej i prosto stamtąd na USG,....paść na mordę. Coś w pracy tylko dziś pusto. Gdzie ci ludzie?

reklama
Gaga- trzymam kciukasy!!! nic sie juz zlego nie moze wydarzyc! wyrobilas nadnorme....

Jem magdalenki i jogurt babnanowo czekoladowy...po kanapce z pasztettm smakuje wysmienicie..

Do góry